icon

Čo si myslíte o takejto babe?

anja27
6. sep 2021

Dievca 27r ma celkom jednoduchu pracu na dnesnu dobu v administrative par hod denne takze z toho urcite nie je unavena. Po praci pride domov a spi do vecera potom vstane a caka co jej kto prichysta jest. Cez vikend nema problem prespat aj cely den nakolko jej vikendy su len o zurkach a piti. Vypije dost vela povedala by som aj viac ako chlap aj tvrde aj pivo nema s tym problem. Vyfajci skatulku denne a proste jej navyky su pre mna tak trochu mimo na babu pride mi to ako nejaky krcmovy povalac alebo take nieco. Robit sa jej velmi nechce sama povedala ze doma uprace tak raz za mesiac a tam to konci co sa tyka prac domacich. Co ju vidim ja tak vacsinu dna s cigou v ruke alebo pivkom a telefonom pokial nespi. Mne to pride take zvlastne ale druhi ju stale chvalia aka je sikovna a ked nieco nahodou poviem na nu tak som ja ta zla. Uz som si povedala ze kaslem na to teda nech si ju maju ale nakolko bude patrit cochvila do nasej rodiny celkom ma to mrzi. U nas boli zeny vzdy zvyknute robit a to aj tvrdu pracu este sme za to casto pocuvali kritiku aj tak ze ake sme lenive a pod. a zrazu na takuto nikto nic nepovie..co by ste si o tom mysleli? Mam naozaj taky zly pohlad len ja na nu alebo mam pocit ze vela mladych ludi dnes takto funguje a pre mna je to divne az nepredstavitelne..

ayanamirei
6. sep 2021

@anja27 😂😂 napisala si,ze je leniva, tucna aj hnusna, lebo chlasta. Tiez si pisala,ze co pre boha bude robit brat az budu deti a uz dopredu vies,ze deti budu trpiet. Standardne totiz citam celu diskusiu, nez prispejem 😉 A kde som ta urazila? Ohovaras? Ohovaras. Zavidis,ze ju chvalia?Zavidis. Rozdiel je v tom,ze ty nemas odvahu povedat bratovi nic narovinu (jej uz vobec nie), tak ti to,ze ti poviem napriamo pride ako urazka.

anja27
autor
6. sep 2021

@ayanamirei kde pisem to ze je tucna a hnusna ked uz citas celu diskusiu? :D a nic mi priamo nehovoris iba pises anonymne chcela by som vidiet ked uz ja som slaboch aj ked som uz nieco k tymto veciam aj pred nimi povedala tak akoby si ty povedala mne do oci co pises tu :D ale ved dobre kludne si liec svoj komplex aj ty dalej..nemam s tym problem ked uz ja kazdemu zavidim aj ked neviem co sice ale ok. lebo kazda zena tuyi mat nadvahu v mladom veku vypit naozaj viac nez nejaky chlap a potom lezat cely den v posteli. to je presne to po com tuzim a aby o mne chlap pred rodinou hovoril aka som sikovna. naozaj dokonale stastie po ktorom tuzi kazdy :D

janetinka27
6. sep 2021

@ayanamirei podla mna sa nejedna o ohovaranie. a koho ohovara? ved ani nevieme, kto je autorka a kto je buduca svagrina. ohovaranie je nieco ine.

anja27
autor
6. sep 2021

@janetinka27 uznavam ze toto nie je asi najlepsie riesenie pisat o niekom inom fajn ale niektore tu vedia byt pekne neprijemne zazila som to neraz aj pri inych temach ktore som nezakladala ja a potom tu moralizuju takze uz sa s nimi ozaj parat nebudem nech si mysli kto chcce co chce. a tie co najviac moralizuju ktohovie ake su v realite. mozno ovela horsie ako ja tu v tejto diskusii..asi tak

moonlight1210
6. sep 2021

@anja27 “ U nas boli zeny vzdy zvyknute robit a to aj tvrdu pracu este sme za to casto pocuvali kritiku aj tak ze ake sme lenive a pod. a zrazu na takuto nikto nic nepovie..”

K tomuto len tolko:
To nie je o tom, ake ste vy pracovite a napriek tomu krizizovane. A ona pohodlna a este chvalena.
Je to vasa chyba, zien vasej rodiny, ze mate v rodine taku poziciu.
Je totiz jedno, ci to bude pre muza, deti, rodicov, kamosky, kolegov, sefa,… ked sa raz ochotne ides pretrhnut (viac, ci menej) od snahy makat tam, kde by ta mali najprv slusne poprosit o pomoc (a aj to si urcis, kolko namahy budes znasat), tak to vzdy konci tym, ze sa to stane standardom a este sa najde dovod na kritiku. Nie na vdaku.
S takouto ochotou pomahat, ktora sa casom stane pomaly prikazom, opatrne. Skodite sami sebe. Chlapi si to nevazia.

Treba si vediet urcit hranicu, pokial sa namahat budete, a kde uz je to nad vase sily a pretrhat sa nebudete.
Vsetko, co davas s rozvahou, si ludia vazia viac, ako to, co ponukas dobrovolne a srdecne na dlani.

karolinakr
6. sep 2021

@anja27 ked si obezna ľahneš do postele na obed a budeš pochrapkavať do večera a prikryješ sa vankúšikom len potom zistíš, čo je toozajstný život...doteraz ti život unikal len medzi prstami 🙂

anja27
autor
6. sep 2021

@karolinakr asi tak ja nechapem co je to za dobu. Nehovorim ze kazdy ma cestovat sportovat neviem co. Ale myslim si ze volny cas aspon kusok zo dna sa da lepsie stravit. No vidis 100 ludi 100 chuti 🙂

anja27
autor
6. sep 2021

@moonlight1210 tak to ano v tom suhlasim same sme sa poucili na tom ale nebolo to len o pomoci inym. Makali sme a makame aj same pre seba. No popritom sa vzdy najde cas na relax a uzivanie vsetkeho co zivot ponuka. Nezijem len pre pracu ako si niektore baby tu myslia ze jej zavidim to nie. Ani netvrdim ze ked sme makali my mala by aj ona. To by bolo uz cez..ide skor o taky pohlad na normalne bezne fungovanie a zaradenie sa do zivota. Ale ano s tym urcenim uranic co sa tyka pomoci suhlasim s tebou. Odtial potial

0kristina0
6. sep 2021

@anja27 pozri, kazdy sme nejaky, prijmi ju taka aka je, tebe sa pacit nemusi, pre nieco ju tvoj brat miluje tak kvoli nemu ju akceptuj, nemusite byt naj kamosky ani si padat do narucia. Mozno si budu aj ako manzelia dobre rozumiet a bude im to klapat a mozno nie, ale to uz bude starost tvojho brata.

whatever1
6. sep 2021

@anja27 "Co si myslim o takej babe?" Uprimne nic. Pokial nikomu neublizuje, nikoho neohrozuje, zije si svoj zivot a do nikoho sa nestara, tak nevidim dovod sa nad nou pozastavovat. Je to jej zivot...

miadi
7. sep 2021

Necitala som vsetko len prve 4 strany. Na tvoju buducu svagrinu nemam nazor. Ale pochopila som Mozno spravne medzi riadkami o co tu ide. Ty ziarlis a porovnavas sa snou Lebo brat “presvedcil ludi” chapem tvojich rodicov ze je šikovna. Rodicia tento nazor zobrali a teba to zoziera lebo ty nespis makas a si bola za “lenivu.” Pre tvoju mamu. Citis krivdu ako tato cudzia baba pride k chvale respektu tak lahko hoci ty co cele roky na tom makas si sa nezapacila. O buducu svagrinu nejde. Aj Keby bola lemra krcmova stale je sikovnejsia ako ty ked “ tomu ze je sikovna “ iny veria. Mala by si popracovat na svojom sebavedomi sebahodnote a zit stastne potom ti vobec nebude vadit akym zivotnym stylom zije ina zena. Hlavne ze tvoj brat je snou stastny ine neries! A rodicia nech su z nej nadseni..dopraj a bude ti dopriate.

anja27
autor
7. sep 2021

@miadi neviem co mate vsetky s tou zavistou ale ok. Otec s nami uz nezije dal prednost chlastu. Mama ma na nu takyto nazor ako aj ja bohuzial..a ze je sikovna sa chvalil brat hned ako ju priviedol prvy krat medzi sirsiu rodinu pdvtedy to tak beru ostatni..ibaze nedokazem pochopit co dnes ludia beru normalne. Myslim ze jej nie je co zavidiet. Ja mam uplne ine hodnoty nez takyto ludia to je v poriadku. Len mi pride zvlastne ze ani jej rodine nevadi co so sebpi robi a ze sa to mlze skaredo odzrkadlit na zdravi. Ked sa nedajboze takemuto cloveku nieco stane a moze si za to hlavne on sam tak to je potom reci. Pricinu neriesi nik. To je presne pdraz dnesnej doby ale nie to som chcela. Len tolko ze alkohol dost zasadne poznacil nasu rodinu. Nepekne veci z detstva sme si zazili vdaka otcovi. A preto to vy tu zeny nepochopite preco mi na nej vadi ze holduje alkoholu a bude sucastou rodiny. Lebo ste take noc nezazili asi. Ale ano mate pravdu v tom ze mne mlze byt jedno ako si mozno aj moj brat s nou pokazi zivot. Je to jeho volba ked sa nepoucil z minulosti. Tak vam dakujem za postrehy 🙂

ktochytavzite
7. sep 2021

@anja27 tak raz za mesiac ked uprace ok,ved aj tak ja upratujem kaudy den dookola to iste a potom si poviem,ze aka strata casu,namiesto toho skor radsej s detmi by som sa mala hrat.Proste neporiadok sa robi stale a stale kazdy den to upratovat vyjde tiez kopec casu,co radsej by som mohla inak stravit ten cas.
Tak asi teba skor hneva ze za tvoju robotu ta nik nechvali a ju ano ,hoc urobi toho menej,no vidis.Skus aj ty viacej idychovat;)

anja27
autor
7. sep 2021

@ktochytavzite s tou stratou casu suhlasim pokial sa to uz prehana niekto aj kazdy tyzden dokaze umyvat okna napr :D my to mame asi tak s partnerom ze kazdy vikend si vyhradime nejaku hodinku dve na upratanie co znamena vysat zmyt poriadit v kupelni atd. Takze neboj ja tiez nie som nejaky puntickar. Ale taky zakladny poriadok udrzat nie je nic zlozite. samozrejme my nemam este deti takze je to aj jednoduchsie 🙂 Ale chcem tym povedat ze sa na to da najst cas a to my chodime kade tade cez vikendy a niekto iny je doma a povie ze nema cas. Tak skor sa mu nechce ako nema cas. Aby som nepisala len o sebe mam kamosky ktore maju male deti a stihaju toho fakt ze vela a maju doma poriadok aj chodia s detmi na vylety atd. O tom je pre mna zivot aj o praci a povinnostiach ale aj o relaxe a uzivani si a roznych aktivitach. Ja chapem ze niekto tomu neholduje ale napr aj doma sa da mat hobby. Citanie knih ci nieco ine. Ja som asi divna tu pre baby ale je to na zamyslenie ze mlada baba nema ziadne hobby a chodi pit do krcmy ako to kde sme. Toto je fakt divna doba ako jasne kazdy ma pravo zit zivot ako uzna za vhodne ale aj tak. Ked uz takyto clovek bude sucastou nasej rodiyn tak ano zamyslam sa proste nad tym ako moze niekto takto fungovat. Tak sory no som uz taka.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
sense
7. sep 2021

@anja27 pozri ty mas ine hodnoty , ona ine...kazdy zijeme ten svoj zivot nie zivot toho druheho....a cim skor sa ty s tym vyrovnas ze nie kazdy ma zivot ako ty a podla tvojich predstav tym lepsie....
Pretoze pises stale len ja,ja,ja...nepadlo ani jedno jedine pozitivne slovko na nu...ale ani to ako zijes ty ,nemusi byt pre kazdeho v pohode...
Zi si svoj zivit podla svojich predstav,kt ta robi stastnou a nechaj ju zit svoj zivot kt vyhovuje jej....ved nechce po tebe aby si jej chodila upratovat ci varit alebo aby si jej kupovala cigarety ci doniesla flasku...

karolinakr
7. sep 2021

no švagor tiež rad vylihoval a tiež sa mi nepačilo, že kedykolvek som k nim prišla, sestra varila prala žehlila a on pred televizorom vyvaleny len vykrikoval, čo mu ma doniest, no ťažko pochopiť taketo situacie, aj mama sa smiala, že ona taku služku nevychovavala, ale sa spamätal, ked sa maly narodil a dokonca bol na materskej

anja27
autor
7. sep 2021

@sense ja to chapem len proste som taka povaha vies neviem si zo dna na den povedat ze kaslem na to nebude ma to stvat. Viem niekomu to pripada hlupe ze sa tym vobec zatazujem ale som taka blba povaha. Neviem vzdy som chcela aby sa mali moji blizki dobre a nielen oni samozrejme aj ini ludia ale tak jasne ze ja to neviem ovplyvnit viac..no

anja27
autor
7. sep 2021

@karolinakr no ved toto ked je to clovek tebe blizky nedobre sa na to pozera aj ked si za to moze sam povacsine..ja to proste nemam rada taketo veci

ktochytavzite
7. sep 2021

@anja27 ale ved ja rozumiem co pises,my sme podobne vyrastali,robota ,robota a tiez sa aj pilo,ale co na tom ze to svgrina inac zije?Ked nieje naucena,ked jej to nevadi,ked je spokojna,ved nemusi sa trhat a byt potom strhana od roboty ako napr tvoja mama alebo ty.
a ked to hl nevadi jej muzovi. Ved aj ja som v takom veku aj dva dni sla na discko a veru aj sme popili aj pofajcili a viesco,nezanechalo to na mne stopy,nepijem ,nefajcim.To neznamena ze z nej bude alkoholik,len skratka si uziva diskoteky atd,ine by bolo kebyze rano sa jej uz trasu ruky a bez poharika nevyjde z domu.

anja27
autor
7. sep 2021

@ktochytavzite tak to ano to by uz bolo prilis. to mal moj otec on pil od 18 a ruky mu zacalo klepat ale az v 50ke. ale on pit neprestal na dlhsiu dobu..dufam ze to nebude jej pripad :D aj ked moze mi to byt jedno samozrejme ale aj tak. z principu..

janetinka27
7. sep 2021

@anja27 mne by sa to tiez nepacilo, ma 27r, to nie je 20 a takyto zivotny styl sa mi nepaci. nejde o to, ze kazdy mame ine zaujmy, ale ze je to mrhanie casom, zivotom. keby islo o cudziu babu, tak mi je to luto, ze si mlady clovek nenasiel ziadny zmysel zivota. ale ak by islo o blizku osobu, tak by ma to urcite trapilo. som zvyknuta na dobre vztahy medzi blizkymi a co teraz akoze sa prestanem stretavat so surodencom? ved tak treba si pomahat a aj sa o seba zaujimat, neviem preco tak vela ludi v dnesnej dobe berie zaujem o cloveka ako o naburavanie sukromia. a kto uz iny ti moze pomoct, podporit ta, ukazat ti iny pohlad ako niekto, kto ta ma rad? mne skor pride divne sa distancovat od vsetkeho a vsetkych a o nikoho sa nezaujimat a zit si len podla seba. akoze nestarat sa do nikoho, nech sa do mna nikto nestara. tak ja to napriklad vnimam inak. kolkokrat dnes uz ani vlastni rodicia nemozu dohovorit dcere, ze zije s debilom, ktory si ju nevzal, narobil deti, je povalac... lebo vsak nestarajme sa. a kto sa teda postavi na jej stranu? mne to uz pride take, ze kazdy nech si zije ako vie a nech si pomoze ako vie, lebo vsak jeho zivot.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ktochytavzite
7. sep 2021

@ptmt1011 akoze ano ms pravdu,alw myslim si ze aj ta 27r je tak troska gramblava;)

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
anja27
autor
7. sep 2021

@ptmt1011 ja som sa to este stale nenaucila mozno prave toto je najlepsia prilezitost na to..aby som sa netrapila ked niekto iny mozno nespravi dobre rozhodnutie a potom bude trpiet. Ja som asi fakt blba povaha. Vies kolko x taktiez sa trapim nad tym co nedokazem ovplyvnit a ze aj mamka si vo vela smeroch sama pokazila zivot a take veci. Asi sa to musim naucit naozaj len

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
miadi
7. sep 2021

Je to az smiesne co ty tu robis . Ked stebou clovek nepritakava tak mà ine hodnoty zla doba a nechape bla bla. Tiez som mala otca alkoholika. Ale nejdem ju sudit nevies ako to je ci ide do krcmi na jedno pivo ked tam ide aj s mamou Snad sa tam spolu neozeru pod obraz . Ty ju vykreslujes akoby si tam snou bola zila v jednej domacnost a vsetko o nej vedela . Pritom ako pises sa tu viac dozvedame o tebe.Chcela som ti ako ine baby pomoct .Ty sa na nu az moc fixujes. Robis problem kde nie je. Snad tvoj brat vie co na nej vidi. Ty sa uplne zbytocne zozieras a bude to len horsie pre teba. Takato ziarlivost zavist predsudky samonasieranie sa najviac skodi tebe. Aj ona moze mat o tebe nizku mienku no nestraca svoj cas myslenim na to. Nepise na mk aku mà buducu svagrinu. Zbytocne to moc prezivas. Ju moze manzelstvo a materstvo totalne zmenit .a nemusi ale to uz je bratov problem nie tvoj.

anja27
autor
7. sep 2021

@miadi smiesna si jedine ty ja som teba o ziadnu pomoc neziadala to za prve :D za druhe ja som ju uz par x opitu dost zazila na grilovackach snad tu nemusim vsetky detaily rozoberat aby si bola spokojna. a prosim ta ked ti vadi tato tema naco mrhas svojim casom a pises mi tu veci ktore ma v konecnom dosledku ani nezaujimaju nechapem ta..

anja27
autor
7. sep 2021

@ptmt1011 dakujem pekne 🙂