icon

Čo si myslíte o tejto sms, ktorú poslal môj manžel účtovníčtve?

emmina1978
17. nov 2013

Našla som manželovi SMS... Volal našej účtovníčke (externej)
Ona: som v zahraničí na dovolenke
On: len som chcel vediet co je s vami
Ona: išla som s mamou a sestrou
On: 🙂))
Akože podľa mna stačilo napísať som na dovolenke, prídem vtedy a vtedy! A on čo jej ma co písať len som chcel vedieť...

Či sa mýlim??? Je to normálna pracovná SMS???
Ďakujem za vaše názory..

moonlight1210
26. nov 2013

@maminuska je to stav mysle. Rozhodnutie. Vtedy ano.

Ale ak ide o overenu, dokazmi podopretu formu istoty, tak nie. Lebo dokaz vernosti neexistuje, vsetko sa da spochybnit, hned alebo neskor. Co ma upokoji v danom momente mi moze uz o par minut vrtat hlave s pocyhbnostou (lasujem v mobile, nic nenajdem - uff, asi teda nikoho nema. Aka som pokojna, odlahlo mi. Ale pockat! Hm, co ak si iba presibane maze smsky?)

sissmiss
26. nov 2013

@moonlight1210 tvoj muz nebol neverny? Ja si zvyknem pamatat mena a pribehy a pri tvojom mene mam inu historiu 😕

sissmiss
26. nov 2013

@zuriva drzim ti palce

ella555
26. nov 2013

@sorciera24 No urcite som nepochopila, aku dalsiu skupinu si myslela, je predsa uplne jedno co si partner necha pre seba, kazdy ma nieco ine co si chce nechat pre seba, ale su aj partneri ktori su k sebe otvoreni a nemaju tajnosti a aj ked si nevidia do hlavy, staci sa opytat a pravdu sa dozvedia. Ja stale vidim len dve skupiny, jedna kde aspon jeden partner ma potrebu nieco nezdielat so svojim partnerom a druhu, kde vladne uplna dovera a otvorenost a netaja si nic.

ella555
26. nov 2013

@moonlight1210 Mozno je problem v tom, ze ja som nemala neopravnene pochybnosti a mne pomohlo, ze som odhalila pravdu, ty mas zrejme inu skusenost.

ella555
26. nov 2013

@moonlight1210 S tymi pochybnostami mas pravdu, ale prave ta otvorenost, dava mne tu istotu, ak by mal moj partner potrebu opat nieco tajit, nieco by vybocovalo zo zabehanych kolaji, atd. tak pochybnosti mam a dokazy hladam.

sorciera24
27. nov 2013

@ella555 mas vlastne pravdu, patrim do skupiny, kde si netajime, sme k sebe otvoreni a doverujeme si....a preto! si nelezieme do mobilov, mailov ani inej posty....rpave z tychto dovodov..... 😉

ella555
27. nov 2013

@sorciera24 Ja uz nemam co k tejto teme povedat, len jedna vec by ma zaujimala, ci tebe by vadilo, keby ti manzel, ci deti chodili do mobilu a ci si zakazdym odhlasis mail, ci FB?

laila22
27. nov 2013

@moonlight1210 este je v mobiloch pocitadlo a ked ho najdes, tak tak ti tam pekne rata kolko priajal, kolko odoslal...😀 takze ak je to mozno viac ako 10 odoslaných a 10 prijatých urcite ma milenku, aj ked dokaz je vymazany, pocitadlo nepustí....😀

sorciera24
27. nov 2013

@ella555 poviem ti takto, vadilo by mi keby tam chodil poza moj chrbat....cize by ma smiroval...ak mi oznami, ze cez moj mail ide cosi vybavit, tak ako ja cez jeho mobil platim IB, vzdy mu to poviem, vybavim to a dalej nepozeram....a viem, ze to nerobi ani on, cize, nie, nie vzdy odhlasujem FB....
a dieta je male, aby chodilo do mobilu a rozhodne ho anucim ucte k sukromiu, tak ako si ja pre nic za nic bez jeho vedomia nebudem citat jeho postu....

proste my sme otvoreni k sebe....a co sa nasich veci tyka, povieme si naozaj vsetko, naozaj nikomu nepoviem to, co jemu.....to je otvorenost...ale proste su situacie, ekdy mi pise kamaratka o svojom probleme nejakom napr. a nehnevaj sa ak je to len problem kamaratky a ona sa mi rozhodne o nom povedat, zdoverit.....v tomto vidim problem....toto naozaj nema citat dieta, manzel nik okrem mna....ak je to nejaky sukromny problem...... (jemu ho v skratke naznacim, poviem, ale ak si kamoska nezelea, nebudem jej problem riesit s nikym, ani s muzom.....to je neucta voci kamaratke....)....a tak to aj otvorene poviem muzovi a ten si predstav to aj pochopi.....(cize nie tajnosti, alebo ze potrebujeme cosi skryvat.....)....ak toto nepochopi nromalny clovek, tak nie je o com..... v tomto vidim davku sukromia, kt. by malo byt kazdemu dopriate....

aduskatt
27. nov 2013

@laila22 len tak btw, to pocitadlo hovorov a sprav sa da mazat.......vzdy na zaciatku pausalu si vsetko vynulujem, aby som mala prehlad o spotrebe, takze to nic neriesi🙂

ella555
27. nov 2013

@sorciera24 Dik za odpoved, mne napr. kamaratky doverne veci hovoria skor osobne, ak by sa aj nieco naslo, tak to radsej vymazavam, clovek nikdy nevie, ja uz som prisla o tolko mobilov.

laila22
27. nov 2013

@aduskatt no ale taka manzelka co je v tom zbehla, tak ma prehlad o dennej komunikacii...🙂 A uprimne, niektorych tlkov to nenapadne mazat... 😀

aduskatt
27. nov 2013

@laila22 no, uprimne, vióbec ma nenapadlo nieco taketo kontrolovat v mobile, v tomto som zajedno so @sorciera24. ale ked uz chcem robit zle, tak si to pocitadlo vymazem zakazdym..........ked ho nemazem, je mi to jedno🙂

laila22
27. nov 2013

@aduskatt ja ato nerobim..🙂 Mna by to tiez nenapadlo, ale teda uz viem o takejto moznosti..😀

zuzkaanicka
27. nov 2013

@sorciera24 ja mam pubertalnu dceru a nikdy som jej nevysvetlovala, ze mi nema chodit do mobilu, ani na mail ... nerobi to a podla mna vysvetlenie je jednoduche-nic take doma nikdy nevidela, takze tej ucte k sukromiu sa naucila prikladom-mojim a manzelovym 😉 ... takze maleho ani nic nemusis ucit, on to uz do seba postupne nasaje 😉

moonlight1210
27. nov 2013

@laila22 nuz, kto chce, najde si aj sto sposobov, ako kontrolovat druhych.
ale je uplne neschopny najst jediny sposob, ako kontrolovat seba, aby to nerobil. 😉

moonlight1210
27. nov 2013

@sissmiss viem, na co narazas. asi takto - vedela som iba o tom, ze ta zena po nom ide, ze si brusi zubky. bolo to medzi nimi velmi blizke, velmi silne, sam to neskor priznal. v podstate bol uz rozhodnuty mna opustit a byt s nou.
ci tam ale doslo na bozky, objatia, sex, proste na nieco viac ako bolo hlboke porozumenie a suzvuk, to neviem. nikdy som nepatrala. ani neskor sa nepytala, ked sa to uz vyriesilo v moj prospech.
dnes dokonca o tejto teme spolu vtipkujeme a podpichujeme sa, co sa vtedy dialo.
a pretoto to beriem tak, ze moj muz neverny nebol. kedze jeho konecne rozhodnutie patrilo mne a tym za nou urobil z vlastnej vole hrubu ciaru (aj ked nie okamzite, chvilku to este doznievalo), ako neveru to neberiem(e). skor ako nabeh na nieco, co mohlo byt a nestalo sa.
mozno to pride rozporuplne, ale pre mna to tak je.

ella555
27. nov 2013

@moonlight1210 Len mne z tohto vychadza, ze proste nechces vediet co bolo, staci ti ten tvoj pohlad, staci to co vidis z toho svojho pohladu, hlbsie poznanie by ti mozno, mozno nie ublizilo, podla toho co by prinieslo. Len nie vsetci sme rovnaki, niekomu to nestaci a ja by som nedokazala ist dalej, bez toho aby som vedela vsetko. Ja mam rada vo veciach jasno a prehlad.

adri266
27. nov 2013

@moonlight1210 Citujem:
nuz, kto chce, najde si aj sto sposobov, ako kontrolovat druhych.
ale je uplne neschopny najst jediny sposob, ako kontrolovat seba, aby to nerobil. emoticon

A je million sposobov, ako ten, co podvadza, dokaze svoje ciny zakryt, aby to ten, co ho kontroluje, na to neprisiel 😎

sissmiss
27. nov 2013

@moonlight1210 aha. Nemusela si vysvetlovat, ale to vlastne vies. Myslim ze chapem. Su muzi ktori nemusia mat so zenou do ktorej sa zadivaju sex. Poznam takych, osobne, kde ja som bola objekt tuzby, takze z prvej ruky. Je dost dobre mozne ze sex naozaj nebol ani nic blizsie. A prave to ze si vybral teba je nejakym znamenim precitnutia aj ked pises ze sa chvilu z toho poblaznenia otriasal, muzi mi pripadaju niekedy ovela naivnejsi ako zeny...dokazu si objekt zidealizovat nesmierne. A neradi sa tej predstavy vzdavaju. Nechcu si potom priznat ze kazda si holi nohy ci skor obcas neholi.

moonlight1210
27. nov 2013

@adri266 no a? A co ziskas ked mu predlozis nezvratne dokazy? Bud sa vykruti, alebo otoci vec proti tebe az ta pojde rozdrapit od bezmocnsoti a jedu. Alebo sa prizna, podakuje ze ulahcenie veci a odide. Alebo olutuje, odprosi, oplace.
Ale istotu ze tym to skoncilo a uz bude len dobre - tu ti to neda. Tu moc to nema. Okrem toho vzrusenia a nervozity z lovu, ked boris prekazky, aby si niekomu dokazala ze ti klame. Potom mas dokazy, vacsine zien je z nich na sebevrazdu alebom aspon zvracanie, su v kybli, trasie ich stres co bude dalej.
Ale nedokazu v tej chvili mat istotu ze tym vec skoncila a uz je tu len riesenie. Lebo nie je.

@ella555 ak ti to pomaha byt nad vecou, ked poznas vsetko, dobre. Potom je to pre teba ok. Ale aj tak si myslim ze vsetky detaily sa aj tak nikdy nedozvies (alebo az casom). To ti je urcite jasne. Takze do istej miery aj tebe ako mne nezalezi az tak velmi na detailoch, skor ti ide asi o ten pocit ze si na tej urovni informovanosti, seberovna (ze nemaju pred tebou spolocne sladke tajomstva, nemozu ta stavat bokom, ze ju nieco co maju len oni dvaja). Az zistis ze uz na nich vLastne nezalezi. Nepotrebujes ich. Ved naco by ti bol detailny prehlad o vyvoji lasky medzi tvojim muzom a jeho milenkou? Budes o nich pisat roman? Ukladat si bolestne pikosky do pamate (v pripade smutku zase vyskocia ako zive)? Dolezitejsie je predsa budovat to co ma pokracovat medzi vami dvoma nie to co bolo medzi nimi.
Ja som kedysi istu kratku dobu tuzila poznat detaily (preto to viem pochopit, hoci to nepodporujem). Az vyvstala otazka - a to je podmienka co urobim? Nemozem aj bez toho? To mam toto trpiet a cakat tak dlho, kym si nezaobstaram dost dokazov? A to kto mi dava tuto mucivu podmienku? No predsa ja. Tak si ju tymto padom rusim a Padli okovy.
A ani nato aby sa clovek pozrel dotycnej rovno do oci netreba vidiet do hrnca toho co varili.

ella555
27. nov 2013

@moonlight1210 No presne si to popisala, bolo obdobie, ked som to proste chcela a musela vediet, dnes uz to je prec a je mi to jedno, tie detaily, urcite, mne napr. pomohli detaily z ich komunikacie, nie detaily co robili v posteli. Dozvedela som sa co citil, co by mi nikdy asi nepovedal, pohlad na nas vztah z inej strany. A videla som aj manipulaciu z jej strany. Mne to pomohlo vela pochopit, velmi vela o nasom vztahu, ja by som tie nase rozhovory o tom preco sa stalo, co stalo nemohla vynechat, my sme si vyjasnili velmi vela.
A k tej pravde, vo vztahu predsa nejde len o milenky, je vela veci, kt. mozu ohrozit rodinu, ci uz tajenie financnych problemov, narobenie dlhov pri gmablersve, atd. Proste su situacie, kedy jednoducho je potrebne tu pravdu hladat a nielen slepo doverovat. Ako tu uz bolo napisane, kto dava doveru dava velmi vela.

bielytesak
27. nov 2013

Tak poznam len jednu lavorovu metodu...po gulasovke ked bol nabumbany mi zena dala lavor k posteli.Asi chceĺa zístit,aky sme mali gulas🙂

moonlight1210
28. nov 2013

@ella555 ano, co sa tyka pravdy vo vztahu o inych veciach, to je ine. Ale to uz je rozsirenie temy. ja som brala vyslovne tu stranku veci, ktora tento blog otvorila a to bola lahka ziarlivost na sms poslanu inej zene.

A ak zenu vseobecne zenie ku kontrole pocit, ze ma muz asi mozno pravdepodobne inu a za podmienku, aby nieco ucinne zacala robit pre zachranu vztahu (lebo dovtedy ma pocit ze vraj len naslepo tapa), si da ze najprv musi mat istotu, ze ju fakt ma, ze mu to musi dokazat, ked proste potrebuje v rukach esa, aby vedela zacat ucinny boj o vztah alebo aspon hrdy odchod a ked to navyse robi niektora preventivne bez zjavnych priznakov, len tak, aby mala stale tajnu istuotu pre spokojny pocit, tak to je chyba.

A ano mas pravdu, byvaju dovodom klamstiev aj horsie priciny ako nevera. No nevera je prve co zenu napada akoby strach o ohrdnute ego bol ten najdolezitejsi.
Ale to uz je na sirsiu temu ako bola prvotna myslienka blogu co sa tu rozoberala - ci sms manzela inej zene bola korektna z pohladu verejne prijatelnych prejavov vztahu medzi ludmi nezijucich legalne v pare.
Jednoducho ci sa nema zacat bat ze sa jej tu pod nosom zacina novy pariaci tanec. 🙂
Moj nazor je ze nie a nerozoberat dalej. Lebo si narobi skody.

ella555
28. nov 2013

@moonlight1210 Len s tym bojom, to asi nie je take jednoduche, ze zena vedome caka, aby nieco so vztahom zacala robit, ono mozu byt vo vztahu problemy a viazne komunikacia, alebo ma zena pocit, ze vsetko je v poriadku a partnerovi nic nechyba, ze je spokojny s danym vztahom a nemusi to tak byt. Nekedy sa muz pri nevere zacne doma chovat hrozne, vsetko mu na manzelke vadi, atd, ak nevie, ze ide o neveru, moze si mysliet, ze je to napr. jej vinou. Moznosti je vela, rieseni je vela. A ostatne je o sebareflexii, nerobit z komara somara, v tomto pripade z jednej v podstate nevinnej sms.

barnica
28. nov 2013

Každá žena minimálne raz za život vlezie chlapovi do mobilu kľúúúúd a chlapi to robia takisto a štatisticky častejšie :P Klídečééééék nemyslím žeby mal manžel nejaký postranný úmysel skôr možno boli nejaké problémy pred odchodom alebo sa jej len nevedel dovolať... Jasné že niekedy mám e pocit žeby stačilo zdvorilostné ďakujem a žiadne smajlíky a podobne ale závisí na jeho povahe môj manžel je tiež taký kamarátsky typ šéfa 😎

bahira1962012
29. nov 2013

@zuriva no tak ja som si prešla aj vážnymi zdravotnými problemami a zvladla som všetko aj okolo sudov a som tu a uzdravila som sa a žijem nový život a som spokojná,niekedy si treba veci povedať a vyriešiť,netreba to odkladať,lepšie to nebude 😔 😔 😔

janasa82
4. dec 2013

bola by som zvedava, ze ako to cele dopadlo, ze ci teda je v tom nieco, alebo nie, ci vlastne ta sms znamenala nejaku zacinajucu, alebo prebiehajucu aferu.spytala som sa na to mojho partnera a chcela som od neho uprimnu odpoved.povedal mi, ze je to dist diskutabilne, cize tak 50 na 50.

mamka34
4. dec 2013

emmina1978, ja myslím, že na mnoho nevier sa prišlo nečakanou náhodičkou. Podľa mňa tá sms je čudná, neviem, niečo mi tam proste nevonia. Pritom vyzerá nevinne. Ja by som byť tebou iba zbystrila pozornosť. Ak je manžel fešný chlap, ktorý vie zarobiť peniaze, treba ne neho dohliadnuť. Je to hlúpe, ja som v istom štádiu života prežívala pocit, že som pekná žena, chlapi mi to dávali dosť najavo, myslite si, čo chcete, ale fakt je, že keď je doma problém a okolo Vám muži dávajú najavo záujem, nie je to jednoduché. Pritom dnes samozrejme viem, že jedna vec je záujem a druhá zodpovednosť. Lenže na to tiež musíte prísť skúsenosťou.