Čo si myslíte o tom, keď muž pracuje v zahraničí?
Prečo keď muž povie že ide robiť do zahraničia, tak to každý berie v pohode ako normálnu vec ešte sa z toho idú aj po toto že aký je super že sa stará, ale keď chce takto pracovať žena lebo to tej rodine proste hodí lepšie peniaze a muž by ostal doma tak sú všetci brutálne pohoršení? Mozog sa mi zastavuje. Že aká matka toto urobí a čo s chudákmi doma bude? Ale chlap je normálne uctoevany, že aký je on super živiteľ obetavý. Pri tom často tí muži chodia preto aby mali pokoj od všetkého. Čo si o tom myslíte?
@luckasvec
ta a teraz este raz po slovensky 😅
Jedna zena z rodiny isla od deti a muza robit opatrovatelku. Deti boli v 6 a 8 triede zs, potom na strednej. Muz uvaril velmi chutne, postaral sa, pral, upratal. Mama detom i tak chybala. Prosili ju aby si nasla robotu na SK. Najskor aj slubila ale nakoniec tak neurobila. Robila na 2tyzdnove turnusy. Zapacil sa jej zarobok.
Deti odrastli, ona vela s nimi zmeskala a lutuje do dnes, ze odisla. "Deti" maju dnes nieco pred 30tkou a ona by rada este dieta mala - lebo vlastne prepasla ich dedstvo/ dospievanie. Jedno dieta z toho vyslo chvalihodne, druhe to poznacilo...
Druha zena ( nie z rodiny) mi hovorila svoj pribeh.
Zacala po 7 rokoch materskej robit vo financnej sfere, nastal karuerny postup az travila v praci cely den. Deti niekedy ani nevidela - teda az spiace v posteli, pripadne prisla domov uz na veceru a dala deti spat. Stala sa z nej nosička nemalych penazi. Takze uz prestala byt aj v ociach deti matkou, bola vrecko zatras sa. Svoju nepritomnost kompenzovala darcekmi, stal sa z nej v podstate muz. Lutuje to nesmierne a keby sa mohla rozhodnut znova, ostala by rafsej matkou, pracujucou 25 hodin tyzdenne. Premrhala ceke dedstvo tych svojich synov. To su vsetko jej slova, nie moj vyklad.
Ta matka, pokial je v pohode ( je rada mamou) ma predsa len uplne inu funkciu pri detoch ako otec. A bech sa nikto nehneva. To ze muz je super kuchar, uprace, postara sa aj sa zahra, je super. To ze mama dokaze zlozit nabytik, opravit auto, ci navrtat police je parada. Tu neriesim muzske/ zenske ulohy, je fajn ked vedia obaja aj tie ine prace a bavia ich. Avsak pokial odide takto od rodiny dobra mama, dietatu jednoducho chyba a otec ju nenahradi. Je akymsi silnejsim clankom pre deti - teda v drvivej vacsine. Aby som nebola nefer - tazko som niesla aj ked otec dlhodobo pracoval v zahranici a to som mala tiez uz 14 a viac.
Pokial nie je ina moznost, budis, nech ta zena ide. No treba to dobre zvazit, poznaci to deti ( ok, menej ako hlad a nemat strechu nad hlavou) a cas sa vratit neda.
Autorka:
Ty to teraz vidis ako super napad, no nikdy nevies aky to bude mat dopad na deti, vas vztah. To ze sa otec dokaze postarat a aj emocionalne, je super. Ale ty budes aj tak chybat. Ak je muz chory a inak sa neda, dobre. Ake inak je to rozhodnutie, ktore nie je optimalne. Aj tie dve hore spomenute boli najskor nadsene, teraz horko lutuju.
A ze muz pracujuci v zahranici je za hrdinu alebo chce utiect od rodiny? Mozno u takych plytko zmyslajucich jedincov.
Utiect totiz moze aj po rozvode s mini vyzivnym a netreba mu na to ani do zahranicia.
Rodova nerovnost storociami podporovana spolocnostou. Ked chces ist robit von,chod!
@simona20201309 ak matka nie je s dieťaťom 3r doma, tak rodina nie je normálna? To sú zase názory toto...
Vďaka bohu v dnešnej dobe je už množstvo chlapov, ktorí dokážu plne matku zastúpiť a keby mohli, tak by aj dojčili.
Inak môj názor je taký, že je jedno či je to žena či muž, ten rodič skrátka v domácnosti chýba. Riešila by som to inak, pokiaľ ide, no rozumiem, že niekedy nie je iná možnosť.
aha a reči okolia by som neriešila, to je taká všeobecná rada, netýka sa to len tejto témy
Tak ja sa takým chlapom čudujem, že či im nie je ľúto nevidieť deti vyrastať, mať zážitky s nimi atď.
Skúsenosti z blízkeho okolia sú asi takéto;
Moja sesternica išla opatrovať do Rakúska, jej syn stále ochorel keď odišla, mal asi 8, veľmi ťažko to znášal. Po roku a tým prestala.
Spolužiačka chodila tiež opatrovať, manžel si doma užíval s inými, skončilo to s rozvodom.
Potom keď chodilo chlapi...skoro každý si tam niekoho našiel a odišiel od.rodiny.
A aj tu už dávnejšie v podobnej diskusii mamka písala, že veľmi ľutuje že odišla od deti. Že mala.s.nimi potom taký vlažný kamarátsky vzťah, žiaden vzťah deti s matkou.
@kaca222 nie, tak som to nemyslela, že rodina nie je normálna ak matka nie je doma s dieťaťom 3r. Ale tak, ze ak je rodina normálna- normalne vzťahy, plánované chcene a prijaté deti, a ak je doma žena 3r s dieťaťom, tak nechápem ako ho zrazu dokáže opustiť na čele 2 týždne. Asi príliš milujem svoje deti aby som toto dokázala pochopiť.
Ked som mala cca 10rokov a surodenci 13a15 ostali sme doma sami lebo obaja rodicia pracovali v cesku… prezili sme.
Babka byvala 3 domy vedla. Sem-tam na nas prisla pozriet.
Poznam pripady aj take ze zena ci uz v rakusku opatrovatelku. V nemecku zdravotna sestra. Take ktorym domov chybal. Aj take ktore tam ostali zit a prisiel rozvod. Aj take za ktorou prisla cela rodina…
@vilma7 ja poznám veľa párov, kde chodia muži do zahraničia a majú oveľa krajší vzťah s deťmi ako muži ktorí pracujú doma. Aj v rodine to máme. Jeden chlap robí v zahraničí na turnus a príde domov kde sa deťom maximálne venuje od rana do večera. Naopak druhý pracuje doma, samozrejme husté reči ako by on nikdy neopustil ženu deti a bla bla pričom keď príde domov h prace venuje sa sebe a svojim koníčkom (bicykel, plaváreň, lyže, cez víkend chlastacky) a deti ho doslova otravujú max im dá telefón na hranie.
Keď sa stretneme na oslave hádaj čo sa robí? Ten čo pracuje doma sedí za stolom, rozpráva sa s dospelákmi s ten čo robí v zahraničí sa popri rozprávaní venuje aj svojim deťom a dokonca ešte aj deti toho čo je doma chodia za tým druhým. Jednoducho toto nie je o tom kto kde pracuje, skôr ako to máš nastavené v hlave.

Mama odišla do zahraničia, keď som 10 rokov. Bola preč niekoľko rokov. Nemám jej to za zlé. Viem prečo odišla. Určite ju nepovažujem za krkavčiu mater.