icon

Čo si myslíte o ženách v domácnosti?

malarybka
27. jan 2011

rada by som poznala aj iné názory na ženu v domácnosti, ako mám z okolia. tie nie sú práve najtolerantnejšie 😕
po x rokoch na materskej s deťmi som z práce vypadla na taký dlhý čas, že zvnovu všetko naštudovať a niesť pomerne veľkú zodpovednosť ma vôbec neláka. manžel nemá nič proti, aby som nejaký čas, aj pár rokov, ostala doma a starala sa len o deti (budúceho školáka a škôlkara), domácnosť a podobne. finančne by sme to utiahli, žiadne veľké vyskakovanie, no ani prílišné uskromňovanie. problém je, že moje najbližšie okolie sa vyjadruje v tom zmysle, že načo som toľko študovala, aby som to teraz zahodila, prečo nechcem prispievať finančne do domácnosti, keď by sa nám polepšilo, prečo chcem ostať doma a menežovať "iba" odvozy a dovozy detí, krúžky, nákupy, domácnosť, keď by som to mohla stihnúť popri platenej práci. veď tak to robili oni, robia to aj ženy dnes, tak prečo mám byť výnimkou. priznám sa, na materskej som si zvykla starať sa "len" o vyššie napísané, nemusela by som sa stresovať, či stihnem prísť načas do práce alebo do školy či škôlky po deti, ako sa zariadiť, keď budú deti choré, kam s nimi cez letné prázdniny. v mojom okolí sa žiadna podobná mama nevyskytuje a nablýskané dámičky tráviace čas v obchodných centrách, na manikúre či u kaderníka nie sú mojou krvnou skupinou ;)
napriek mojej otrlosti voči reakciám a postojom okolia ma to trochu trápi. či predsa len nie som nejaká lenivica, ktorá namiesto pravidelnej platenej práce ostane doma za manželove zarobené peniaze, či mi to raz manžel nebude vyčítať (to ale nedokáže povedať nikto) a podobne.
čo myslíte? máte v okolí ženu, ktorá po materskej ostala doma ako dobrovoľne nezamestnaná? najviac by ma asi potešilo, ak by sem rovno taká mama napísala 🙂

Strana
z9
salome_01
10. mar 2016

@moonshine1 a čo vy omne viete akoo naštvali si ma tak ja sa snažím ako blázon googlim a toto je vdaka? prepáčte važený tak to zmažte už nepomôže ani ň. A ja sa starám o svoje to sa nemusíte strachovať. Len mi prišlo lúto tu tej pani a radím a snažím sa a čo robyte vy podkopávate nohy preáčte ale hnevám sa na vás. A môžete si vypysovat na mna čo chcete ani sa sem nepozriem takže zbytočne sa snažíte. Ďakujem vám.

jahodka11
10. mar 2016

@happysmile ahoj,ak sa mozem spytat, ako ste na tom teraz? este si doma,ci sa nieco zmenilo?

lucijana2
10. mar 2016

@salome_01 nemyslim si, ze to myslela tak ako si to ty pochopila 🙂 ona mozno chcela len poukazat na to, co si ty predtym pisala. Nemyslim si ze to myslela v zlom.

salome_01
10. mar 2016

@moonshine1
@lucijana2
Jáj tak prepáčte vy ja som to ozaj v rýchlosti prečítala a prišlo mi to divné ale ospravedlnujem sa teda ak to nebolo tak myslené ináč som si pomylila diskusiu som práve niečo písala a nevšimla som si že to je tuto myslené takže sa ja ospravednujem.

salome_01
10. mar 2016

@moonshine1 to som teda ozaj zle pochopila ach jaj prepáč ☹ a je to tak to čo si napísala. 🙂

happysmile
10. mar 2016

@jahodka11 fuuuuuuuuuu....
si ma zaskocila 😀 som aj zabudla, ze som niekdy do tejto temy pisala 😝 normalne som si musela najst, co som sem prispela...
poviem, pravdu za tych 5rokov sa zmenilo vela a aj nic. stale som v zahranici, bez babiek, pribuznych atd... a uz aj bez manzela. pred 3rokmi si nasiel mladsiu, takze sme uz rozvedeni.
ja som stale doma s detmi, ale mam vacsiu "volnost" tym ze deti vyrastli. stretavam sa vela s novymi ludmi, mam vela priatelov. to je asi ta najvacsia zmena.
stabilnu pracu nemam, pretoze si to pri aktivitach mojich deti nemozem dovoli a taktiez kazdy mesiac maju deti v skole nejake volno, takze by ma nikto na full time nezamestnal. mam vela aktivit a prilezitosti si tu nejako privyrobit, takze zatial mi to takto vyhovuje.
oficialne som teda stale Zienka domaca 😀

moonshine1
14. mar 2016
Používateľ moonshine1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od moonshine1.

@salome_01 prepáč, ak si to zle pochopila. Možno som to mohla inak napísať 🙂 ale osm rada že teda sme sa pochopili

mamka_danka
14. mar 2016
Používateľ mamka_danka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamka_danka.

@moonshine1 @salome_01 Hlavne ze ste sa nakoniec pochopili 😉

moonshine1
21. mar 2016
Používateľ moonshine1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od moonshine1.

@mamka_danka ved to som rada..

Strana
z9