Čo to mám za muža?
Ahojte. Som sklamaná, neviem ci to je iba o zvyku, ale nemá každá žena právo na šťastie? Nemám právo byť aj ja šťastná? V našom vzťahu je množstvo problémov, no jeden z najhorších je jeho chovanie ku mne, keď niečo od neho žiadam. V podstate už som mala aj rozvodové papiere nachystané, ale vždy som si to rozmyslela, bud my prišlo ľúto našich detí, alebo mi prišlo ľúto jeho. Áno som jedna citlivá povaha, ktorá je zaslepená, ktorá naivná hlúpa. Nechcem tu rozoberať všetky naše problémy, ale taky jeden ktorí sa nedávno naskytol, proste aspoň názor, čo
mam alebo ako mam vôbec reagovať..
Muž chodí do práce, ranná poobedná, nočná a 4 dní voľna.. 2 víkendy v mesiaci máva volne...podľa mňa má skvelú robotu, keď nemusí nenarobi sa ma možnosť aj v robote si pospať, ale nie vždy... A teraz ma dovolenku už 2 týždeň, a poprosila som ho aby ma nechal vyspať ráno, pretože deň čo deň k deťom vstávam o 5 - 6 najneskôr pred 7.. A pre mňa je to vyčerpávajúce... Ako to ze on sa hrá hry do 2 3 to pre mňa nič neznamená.. A ráno ho nechám spávať do 10 11... Takže som ho poprosila ok išiel.. Hovorim mu daj deťom čisté oblečenie.. A už spustil ten svoj dialóg že som postihnutá retardovana že či som není schopná im večer nachystať veci na oblečenie.. A už zas mi puklo srdce... Dá sa takto fungovať vo vzťahu? Keď niečo ja neurobím tak ako chcem alebo urobím to náhodou zle tak som hneď osocovana že som retard postihnutá a podobne.. A už vlastne týmto je po krásnom dní.. Milión krát som mu povedala a vlastne to bola jeho posledná šanca vo vzťahu že ma nebude ponizovat a urážať pred nikým a už vôbec nie pred deťmi... Už mám zas a znovu utopene oči v slzách.. Keby som nebola pred mesiacmi taka hlupa a naivná už sme dávno rozvedený a nemusela by som sa trápiť.. Možno by mi inak ubližovať ale nežila by som s nim pod jednou strechou.. Koľko ešte zvládnem toto vzdrzat.. Nedá ísť ani k psychologičke ktorej som chodila, nemám sa komu vyrozprávať tak aspoň takto hneď z rána tu a anonymné. Ďakujem. Prajem všetkým pekný deň.
Ved si si odpovedala sama! Ty naivne dufas, ze to tvoje lenive hovado sa zmeni? Jedine k horsiemu.
je ti ľúto muža? To myslíš vážne, že ti je ľúto lenivého arogantného sebca? Bohužiaľ od začiatku manželstva ste si to zle zariadili, že je všetko len na tebe. Zabudni ale na to, že by sa zmenil, to nehrozí.
Ja takéto ženy nepochopím.moja teta má takéhoto muža a 4 deti s ním. Už pri prvom jej moja starká povedala nech sa rozvedie, že jej so všetkým pomôžu (to bol rok 1970),ale teta ani bohovi, radšej pri ňom trpí, má iks zdravotných problémov,psychika ani nehovorím,ich deti radšej pomlcim akú dostali výchovu... Ak chceš dopadnúť takto, nerieš nič
@breznica presne toto sme mali v rodine, ako cez kopirák, iba deti tri. Tiež tú ženu prehovárali, aby sa s mužom rozviedla, kým mali jedno dieťa, že jej požičajú peniaze na byt, no nechcela. Bola to krásna šikovná žena, jej muž okrem toho, že bol krásavec, tak bol totálne nepoužiteľný. Presne tak aj dopadla, ako píšeš ty. Časom psychické aj fyzické problémy, ostala z nej troska. A toto spolužitie poznačilo samozrejme aj deti.
autorka - ukonči to, lebo čím viac to budeš odkladať, tým to bude pre teba ťažšie
A ako si na to reagovala? Ja by som mu povedala ze retardovany je akurat tak on ked nevie kde maju deti oblecenie, je taky isty rodic ako ty tak sa ma vediet postarat o deti tiez.
Vieš ako sa hovorí, že každý si je strojcom vlastného šťastia. Akého chlapa si si vybrala, takého máš. Rozhodnutie je na tebe. Či budeš pokračovať v živote s retardom alebo nie. Ak v tomto vzťahu ostaneš, jediný vinník za tvoj nešťastný život si a aj budeš ty sama.
Autorka: A aky je dovod zotrvavania vo vztahu, kde ta partner nerespektuje, uraza?
Odpoved na tvoje otazky ma kaza zena pravo na stastie ale nikto druhy jej ho nevytvori len ona sama takze ti radin odist z toho toxickeho vztahu a hned budes stastna ostat v nom je len tvoja volba.
- nenechavaj ho spat do 10 -11, nebude sa ti v noci hrat na PC do 2-3, mate deti, tak ich rano pekne posli k tatikovi pytat jest, pit, hrat sa..
- ak ti zacne nadavat, hned mu naloz kolko sa do neho zmesti..ale stylom co si to dovolujes?!
- rana, ked mas ty oddych zorganizuj castejsie..nie si tam sluzka, deti su oboch
- tolerujes mu vela, tak to zneuziva
@karhu toto mala žiaľ urobiť už dávno, dnes to asi už nemá zmysel, myslím, že jej vynadá a ona sklopí uši
Vyskoč aj ty naňho! Neklop uši. Keby mne povedal niečo akože som neschopná tak by som na ňom nenechala nitku suchú, čo by si vypočul odo mňa, aký neschopný je on. Nebuď taká puťka. Veď máš ústa, obráň sa.
Čo sa hier týka, ako tu už niekto písal - pekne deti za ním poslať a nech ho vyobšívajú. Kto to kedy videl, aby otec jednej rodiny do noci mastil hry 🤦♀️ asi je málo zaneprázdnený, keď mu nevadí ponocovať, treba mu trochu vyplniť harmonogram. Sa správa ako pubertiak a ty mu robíš mamku.
Si nahnevana a sklamana. Ale pravdepodobne sa spochybnujes, ci si si to náhodou trosku nezaslúžila, ci si nemohla urobiť nieco lepsie, alebo inak. A myslim, ze spochybnujes aj to, ze mozno to on az tak zle nemyslel. Mozno spravil iba chybu. Dokonca zeny zvyknu spochybnovat aj veci, ktore sa naozaj stali, ktore muzi urobili ci povedali, ze sa to asi ani nestalo a nie su si iste, ci si to nevymysleli. Pripadne si možno hovoris, ze to nie je az take zle, môže byt aj horsie. Budes mat problém s nedostatočným pocitom vlastnej hodnoty
Hlavne by si nemala ostavat s muzom kvoli detom. Toto chcces naucit svoje deti? Aby videli ako sa k tebe sprava ich vladtny otec? Je mozne, ze casom sa aj ony budu tak spravat k tebe, kedze je to pre nich normalne.
Su to vase deti a mate ich vychovavat spolu, nie len ty. Ma vediet kde maju veci, jedlo, kozmetiku, ucenie, atd. A ty mas pravo sa raz za cas vyspat ked ma on volno. Ak mas kam ist, tak chod aj s detmi.
Pozri, toto je všetko co píšeš... Nuž je problém nachystať večer veci deťom? Nadávať by nemal, ale úprimne vzťah, pokiaľ jeden nie je alkoholik, psychous a pod si seru dvaja ľudia, nie jeden. Co tak sa dohodnúť? Koľko majú deti rokov? Spia celú noc a vstávajú okolo 6.00,ci ako? Ja ti určite neradim, aby si sa rozvádzala, lebo to budeš už úplne sama na deti a nikto ti nepomôže už vôbec a to aj neskor. Skus sa zamyslieť, kde je chyba, či je to ponorka, či je naozaj úplný debil a preto si s ním urobila dve deti, či je na hovno partner úplne, či deti budú stastnejsie bez otca a podobne. Ale určite sa nevrhat do rozvodu, lebo nejaky nick už zhodnotil, že máš toxický vztah....
Na jednej strane chces byt stastna, na druhej strane zotrvavas s clovekom ktory ti ocividne nie je oporou nehovoriac o tom, ze ta verbalne uraza.
Rozvod nie je vseliek a neodporucal by som ho za kazdych okolnosti, ale ty sa dlhodobo trapis a s muzom akosi neviete najst kompromis aby sa vyslo v usreti tebe aj jemu.
Vsetko je vec komunikacie. Nadavat druhemu nikdy nic nevyriesilo a tvoj muz ta pouziva ako boxovacie vreco aby mal kam vypustit paru.
Kazdy par ma svoje problemy, ale ziaden normalny clovek nebude svojej polovicke nadavat do primitivov nezavisle od toho ako velmi je napaleny.
Keby sa takto ku mne chovala partnerka tak uz ma davno pobalene. Ak si nestanovis hranice tak nikdy nedocielis respekt ktory vyzadujes.
Radsej budem single nez by som mal zazivat peklo doma.
@breznica moja babka to iste..rozvod? vtedy? hanba! co povedia ludia, vtedy sa nerozvadzalo a bla bla a rodina musi zostat pokope.
taketo rozumy nepochopim nikdy ani ja...🤦
Aké velké sú deti? ak nekojíš,tak rovno teraz si zbaľ pár vecí a odíď na návštevu k mame,sestre,hocikam sama,len mu nechaj odkaz na stole,drahý,aj ja mám konečne po tých rokoch dovolenku,ty sa láskavo postaraj o deti...a vrátiš sa v posledný den jeho dovolenky a nezabudni patrične okomentovať poriadok v dome,navarenie,vypratie.....tvoj problém je v tom,že sklopíš uši,zohneš hlavu a neotvoríš ústa...a on si zvykol a tá tvoja totálna neasertívnosť a submisivita mu dovolujú vyspávať do 11tej a bliakať na teba...ale ako píšu ostatné ženy,my to za teba nevyriešime,je to len na tebe..
Ja si myslím, že to ešte nie je nejaké veľmi zlé, tak keď povedal, že mu nachystať oblečenie pre deti večer, tak treba nachystať, muži nemajú celkom dobrý prehľad ani o svojom oblečení, nie to ešte o oblečení deti. Treba sa trochu aj prispôsobovať.
@mpg aj tomu sa má prispôsobiť, že jej hovorí že je retardovaná, postihnutá? že ju takto uráža? Že on starý cap hrá do druhej, tretej v noci hry a ráno k deťom vstáva nonstop len ona? Tie deti sú len jej? Keď nemá muž prehľad o tom, kde majú jeho deti veci, tak to je jej chyba, že ho nezapriahla hneď od narodenia
@modraslamka lenže ja píšem, že starká ju navadzala na rozvod a ona nechcela.myslim, že zo strachu pred ním, lebo on je manipulátor a špina aj teraz keď má cez 80 rokov
No myslím že manžel zakrýva svoju neschopnost agresivitou a urazanim. Keď nie je zvyknutí pomôcť s deťmi tak je ranné obliekanie preňho Španielska dedina. Plus je riziko ze keď vstanes, tak skritizujes co vybral. Takže aby nebol za debila on, urobí debila z teba.
Toľko k tomu pochopiť jeho pohnútky.
A čo s tým? Neviem úprimne. Neviem ci sa s tým dá pracovať. Niekedy stačí mužovi lepšie porozumieť a naučiť sa s ním lepšie pracovať a výrazne sa zmení jeho správanie. Keď muž vie ze uspeje, tak investuje energiu rád. Keď nie, tak radšej nerobí nič. Ale teda ako vravím, netuším ci by tvojho muža niečo zmenilo.
A šťastie, heh. No je to zla cesta keď chceme aby naše šťastie zaviselo od okolia. Je to blbé, ale začať treba u seba...
@zuzanka.zuzu poznám takú, môj svokor v takej robil, nebudem špecifikovať, ale viem, že sa hodinku, dve dalo. Inak, keď sme pred pár rokmi prišli na pohotovosť, spala tam aj sestrička aj lekárka, všade tma, my sme mysleli, že nefungujú. šmátrali sme na chodbe po vypínačoch a vykrikovali, či tam niekto je. Našťastie sme tam neprišli s infarktom ani masívnym krvácaním

Ahoj. Mrzí ma ze ste v takomto vzťahu, musí to byť vyčerpávajúce. Už ci po fyzickej stránke, alebo psychickej. Každopádne, bud on zmení svoje správanie, čo ale nevidím reálne, alebo sa rozvedte. Luto deti vám byt určite nemusí, takýto chlap nedáva vobec dobrý príklad deťom, ako sa správať k ženám. Takto ponižovat, osočovat a tváriť sa ze on nič nemusí? Kdeze, otras