Čo vám pomohlo pri rozchode?
tak na ziadost v skupine prekonajme rozchod spolu pridavam dcersku skupinu.sem mozte pisat co vam pomohlo
@ennylilith najblizsia kamaratka (alebo niekto iny blizky, sestra, mama, kamos - kazdy mame niekoho ienho tak blizkeho), ktora bola ochotna pocuvat alebo citat moje vylevy, kym som to potrebovala a kolko som potrebovala, uplne to chapala. to v tom prvom stadiu, tie prve momenty, kedy proste clovek to potrebuje niekomu povedat, vyrozpravat sa, analyzovat to, poplakat si atd.
a potom postupne sa zamestnat niecim, pracou, aktivitami, cvicenim alebo prechadzkami, hlavne zacat zdravsie jest, lebo iste typy jedla ako cukor maju vplyv aj na psychiku, cize nech je mozog dobre a zdravo vyziveny, nech lahsie znasa ten tazky stav. a ked sa zacne clovek popitom este aj davat do formy, ze trosku schudne tou zdravou stravou, tak to tiez potesi, nastartuje, clovek sa citi trosku lepsie, krajsie atd.
Tie aktivity sa tiez daju rozne, mna ked chyti stav uzkosti alebo placu alebo tak, isla som bud okamzite von medzi ludi, aspon do obchodu, prejst sa, zavolat niekomu alebo ked je vecer, pustit si daky film, video, zacat citat nieco, proste odputat pozornost mysle a upriamit na nieco ine, pripadne predychat.
Cez den aktivity alebo po praci - opat kto ako moze alebo chce, niekto sportuje, niekto maluje, niekto si vybere iny konicek, novy alebo sa zacne venovat uz staremu konicku.
Mne tiez pomahali motivacne videa na tuto temu, aj mozem odporucit, ale su v anglictine.
Ak ste moc placlive a velmi zle to znasate a psychika proste trpi az tak, ze vznikaju panicke ataky a podobne, je fajn aj zacat pit cajiky na ukludnenie, pripadne si kupit v lekarmi Persen, 5HTP, magnezko a tak.
No a ked prejde to najhorsie, tak proste klin sa klinom vybija, zacat sa obzerat po niekom inom, s radostou, s novym elanom, nadsenim a energiou, ze koho noveho a lepsieho mozete stretnut (ale samozrejme toto nie je pre kazdeho a kazdemu individualne dlho trv, kym je pripraveny pohnut sa dalej).
Tak toto mne vobec nezabera, lebo to je depresia z bolesti srdca a mohla by som cvicit a malovat kolko chcem, bolo by mi pri tom spatne.Odplakat to a dat si cas kym city vysumia.Potom som schopna normalneho zivota bez vytaciek, ale ten prvy mesiac je najhorsi druhy a postupne jak city opadavaju zacinam sa dostavat do nalady.Chvilu to trva a potom je dobre, mozem robit co chcem a netiazi ma depka.Zatial to tak vzdy preslo a pre to aj nechapem jak niekto moze spachat kvoli muzovi samovrazdu, lebo ta bolest prejde jednoducho vzdy nech by sa dialo cokolvek. A potom sa clovek nanho diva z ineho uhla.Uz neni ten najlepsi najkrajsi najneviemakejsi ale zacnes vidiet chyby velmi vyrazne a nastupuje radost, ze ho nemas na krku. Posledny x som myslela, ze skapem a po pol roku si hovorim:"Boze diky"
@karolinakr no dovolim si s timto vyrokom nie tak uplne suhlasit s timto muzom co su to uz tri tyzdne co sme sa druhy krat rozisli sme spolu uz druhy krat a prvy krat mi to trvalo pol roka az pri druhom som na neho zabudla ... a este s jednym muzom v mojom zivote mi to trvalo az rok ... taka dlha bolest tak to vie cloveka dostat do dost zlych psychickych stavov
@ennylilith skoro 10 rokov sme boli spolu..dlho som sa s tym nevedela zmierit.dokonca aj ked som sa vydala ma chytali depky z toho.trvalo to este asi 3 roky a potom som sa dostala ku knizke ako sa vyrovnat s rozchodom s rozvodom a to ma posunulo dalej.mas to len v hlave
Ja vypustam,ok skoncili tak skoncilo, neuvazujem nadtym co ho zle co by mohlo byt keby... proste sa zahrabem do dacoho ineho.napriklad poupratuj.
Veľmi mi pomohli kamaráti, ale aj tak to trvalo rok, kým som na to prestala myslieť dennodenne, keďže som ho v kuse mala na očiach. Najviac mi však pomohol vzťah s mojím už terajším mužom. Zabudla som úplne na bývalého a dnes sme dokonca kamaráti, sme v kontakte a pozná aj môjho muža. Všetko je tak, ako to malo byť.
no s tou moznostou klin sa klinom vybija tiez som sa tim riadila kym som nemala dceru ale ked je zena uz len v praci a doma pri dcere moc tych prilezitosti k znamosti sa nevyskytne,vtedy su podla mna treba dalsie alternativy ... ale co som tu spravne citala pomaha z casti aj meditacia,hypnoza ... a hlavne aspon mne neoblubene slovko CAS
@ennylilith 1. uplne odstrihnut kontakt s dotycnym, vymazat z FB, vymazat tel.c., a nesledovat ho. 2. zacat sa rozmaznavat, urobit si radost. Kupit si napr. sampon alebo krem, co sa mi vzdy pacil, ale mi prisiel drahy. Ist na masaz, vylety sama v prirode. Ist na kavu a kolac, sama do kina. 3. rozpravat sa o tom s priatelkami, nedrzat to v sebe. 4. sport, akykolvek a vela.
@thekacicaa no ja osobne mam s tim prvy najvacsi problem ... som zly priklad ako na to on ma mna a je jeho na fb este aj doteraz vo vztahu.hlavne ze som pred mesiacom povedala dost,mesiac sme sa nevideli ... tak asi tak :/
Dôležité....Najdôležitejšie je nelahnúť do postele a nedepkárčiť. Plač, keď potrebuješ. Ale nezostávaj na to sama. Ja som si našla aj psychológičku, s ktorou som sa chcela o tom porozprávať. A dobre som spravila, vďaka nej som stratila úzkosti a prestala sa na niektoré veci pozerať nesprávne. Choď von, daj si na seba tie najkrajšie veci, a to denne ! Stretávaj sa s blízkymi priateľmi. Keď Ťa prepadnú myšlienky na pekné chvíle, spomeň si, prečo to skončilo. Prečo ste sa rozišli. Mňa to chvála Bohu vracalo späť na nohy a prestala som v tej chvíli sentimentárčiť 😀 A áno, ak Ti náhodou bude písať, volať - neodpisovať, nezdvíhať. Ja som ho síce neblokovala nikde, o to väčšiu silu som našla, keď som videla, ako sa snaží dobiť ku mne. Lenže on to ukončil a povedal mi nepekné slová a hoci to strašne bolelo a veľmi som ho milovala, táto stena sa už v mojom prípade nedokázala preraziť. Kde je bodka, bodkou aj ostane.
A áno, toto Ťa naučí vážiť a milovať samu seba. Postupne sa očistíš a budeš poprípade pripravená na nový, svieži krásny vzťah. Ja už viem, čo v živote nechcem a koho nechcem a toto ma drží nad vodou a teší ma.

mne dost pomohlo pisat si dennik aspon som nemusela vylievat srdce denne kamaratkam a otravovat ich s tim a citat knihy o tom ale uz je to tri tyzdne a este stale to boli.dalej spisat si zoznam vyhod ktore z toho plynu ze uz nie sme spolu ... ale najviac dennik kde mozem vyliat srdce.co pomohlo vam?