icon

Čo vás čakalo doma po príchode z pôrodnice?

lubikan
7. máj 2013

Stalo sa niektorej z vas,ze po prichode s babatkom domov,ste museli upratovat bordel po muzovi a z jeho oslav dietata z celeho tyzdna,zatial,co ste boli v porodnici??Bez kytice,privitania?

andrema
8. máj 2013

Mna nic, ( teda baloniky a s kamerou nas cakal dedko) ale manzel akurat povysaval, este aj postielka pre malu bola zabalena v igelite ako som to nechala a pri druhej dcerka bola akurat na chodbe nachystana postielka, ani prebalovaci pult nebol poskladany alebo,o zasa povysavane...ale sme stahovali spolu nBytok, aby som kde malatupostielku pri sebe..takze po sekcii som si hned zamakala....no co cam poviem...vyhovaral sa, ze bol predsa s druhou dceru a ta da zabrat kazdemu....no rezila som aj bez kytice a balonikov....

horana
8. máj 2013

Cakalo ma presne to co som opustila ked som do porodnice odchadzala, odchadzali sme totiz spolu s muzom a cely cas tam boli spolu (BS) a aj sa spolu vratili. Velmi mi to dobre padlo, to zzivanie ako rodina prebehlo hladko a pomoc bola non stop, nosieval mi nadstandart jedlo co pozhanal podla mojich chuti a zelani v meste priamo na izbu, knizku... Doma bol potom este 1,5t. Niesla som si domov novy milucky privesok-medailonik, ktory muz kupil ked bol dietatu vybavovat rodny list a ktory potom isty cas visel symbolicky nad postielkou babetka.
Rovnaky postup - vsetci spolu prebehol aj pri 2. porode. Tam uz som nebola taka vyjukana a vyslovene to bol ako wellness pre mna, pizza po veceroch na izbe tam atd..
Velmi rada na oba tieto razy spominam...

madono
8. máj 2013

toto isté sa stalo mojej kolegyni a môj bracho ešte tesne pred príchodom svagrinej z pôrodnice maľoval toaletu, ktoru jeho kamoš pri oslave ogrcal.

lauricka
8. máj 2013

tak aspon vidis, akeho partnera mas vedla seba pre zivot a vyzera to dost smutne ☹ , daj si na neho pozor, asi to nebude to prave pre rodinu, ak je to prve. Ak to prve nie je, tak uz asi vies, co mas doma 🙂 a co mozes ocakavat.

jaja018
8. máj 2013

Bola som už 5 týždňov pred pôrodom v nemocke. Našťastie som si všetko stihla nachystat. Riad bol sice umyty aj vyprate bolo ale toho prachuuu a dlazka vysávač nevidela asi celú dobu.

lenitta
8. máj 2013

Mňa čakal doma totálne rozbúraný byt, všade tehly, prach, bordel... mm mi deň po pôrode oznámil, že svokra sa rozhodla, že sa náš byt musí zrekonštruovať a že my pôjdeme po pôrode k nim - od nervov som sa celá vysypala, nepomohla mi ani kožná, ani rôzne bylinky od baby liečiteľky, všetko ma svrbelo, škriabala som sa do krvi, len čo malý zaplakal, tak som sa škriabala, bolo to psychického rázu. Stratila som mlieko, ktoré sa mi chválabohu rozbehlo, ale až po šiestich týždňoch, keď sme sa konečne nasťahovali do svokrou prerobeného bytu- podotýkam, že nenávidím hnedú farbu a typnite si, akej farby bola podlaha? Zmenila obkladačky v kúpelni, obklad v kuchyni, vyhodila mi niektoré moje veci, ktoré som mala v zbierke, moja vysušená svadobná kytica bola totálne dolámaná, lebo bola pod kopou kníh... No nemilujte ju, veď ona chcela len dobre, nie? Čo sa týka toho mlieka, malý sa mi už odmietal po tej dobe prisať, takže už desať mesiacov drním na odsávačke, prišla som o ten nepopísateľný pocit dojčiť.. Po manželovi som nemala čo upratovať a ani ona, lebo mu zakázala osláviť syna, takže si pripili a to bolo všetko. A keď sme boli u nich, tak na druhý deň bez môjho vedomia zavolala detského lekára, aby prišiel skontrolovať malého, lebo že on vôbec neplače. No veď samozrejme, že neplakal, lebo akonáhle by začal plakať, tak by som sa začala škriabať a keďže som sa tomu chcela vyhnúť, tak som robila všetko preto, aby neplakal. S kúpaním mi nepomohla, len cez manžela odkazovala, aby sme sterilizovali všetko, čo mu dáme do pusy, a keďže jej vadia návštevy, tak k nám počas tých 6 týždňov nikto ani neprišiel.. asi tak.

zuzanka.h
8. máj 2013

Mne sa to stalo. Mala som črepy pod gaučom, v drese neumytý riad neustlané postele ..... A to som v deň pôrodu všetko vyumývala, poupratovala 🙂 Kvety som dostala večer , keď mm prišiel z práce 🙂 Dnes sa na tom smejeme, ale vtedy mi nebolo všetko jedno 🙂

soniatko
8. máj 2013

mna cakal slavnostny obed, ktory varila moja mamina, manzel vyupratoval cely byt a za porod som dostala nove drahe matrace, ze aby som sa dobre vyspala... 😀 😀 😀

nanikal
8. máj 2013

kytica a aaaaa velky bordel 😀 😀 😀

kokorunecka
8. máj 2013

Ja z duše neznášam kvety 😀 Tak ma doma čakal poriadok, nový sporák a opravené veci, ktoré nešlo opraviť celý rok 😀

mimasimi
8. máj 2013

Strašný bordel 😀

kvetinka211
8. máj 2013

to je smutne
nas cakala zmontovana postielka, od muza takmer dokonaly 😀 ale s velkou namahou urobeny poriadok, kvetinky, obed od rodicov ....
celkovo je smutne ked idu muzi burlivo oslavovat narodenie dietata, to mi vobec nie je sympaticke a som rada ze moj taky nie je ...
ale dufam ze ten o ktorom pises sa spamäta a uz bude len dobry manzel a otec ...

zszudorova
8. máj 2013

upratane ako tak...jak na chlapa, ale snaha sa ceni...no poriadok som aaaaaaboslutne vtedy neriesila kedze v den prichodu sa mi naliali prsia a nie a nie odsat,mala revala, cecky boleli..🙂mala som hystericky zachvat paniky ako prvorodicka takze fakt ma nejaky poriadok netankoval. ked som sa ukludnila dostala som nausnice od manzela a kyticu ale to este v porodnici. moj manzel nepatri medzi romantikov ale vtedy sa prekonal🙂

cawes
8. máj 2013

Kvety som dostala v porodnici aj z balickom kozmetiky pre mamicku a babätko, doma cakal poupratovany byt, navarene a nakuoene nebolo. Boli len zakladne veci, zato velky bocian na vchodovych dverach a doma polepena stena z welcome atd. Moj chodil do nemocnice za mnou na cely den takze nestihal

ginger_fox
8. máj 2013

vyglancovane, navarene... Akoby som ani doma nebola :-P

nanulik
8. máj 2013

my sme vtedy bývali u našich takže bordel sa nekonal, čakala ma veliká kytica, darček som nechcela. lebo nerodila som kvoli tomu aby som niečo dostala.
a po príchode domov na mna prišla depka že či to všetko zvládneme 😝
drahý išiel malého zapíjať až o týžden, lebo mi bolo všelijako tak zostal doma. potom ale radšej zostal spať na byte čo sme prerábali 😀 lebo vraj nebol v dobrom stave 😀 😝

mariannan
8. máj 2013

upratané, dokonca okná umyté, navarené, kytica na stole, rozložená postieľka, všetko pripravené podľa mnou napísaného zoznamu...aleeee všetko porobila moja maminka a sestra 😀 tak ale ako on hovorí, kto si vie zariadiť ten má 😅 😉
a ešte týždeň dovolenky 🙂 len to nebol najlepší nápad lebo som iné nepočúvala len ako sa s mojou sestrou dohadujú kto kedy bude malú pestovať...iba prebalovať sa nehádali, to som musela ja 😀 2 týždne som nerobila iné len kojila a spala...júúúj zlaté to časy 😉

petra141181
8. máj 2013

Svokra ktoru neznasam

veronika2103
8. máj 2013

My,ked sme prisli domov tak bolo krasne upratane,navarene asi na tyzden vopred,pripravene vsetko pre nas.Hned len co sme sa vybalili ma manzel pritisol do narucia,rozplakal sa a povedal mi trasucim hlasom,ze mi dakuje za vsetko,za to aka som manzelka,ze mame nadherneho synceka a dal mi prstienok,ze to za tu bolest co som musela zvladnut.Som velmi stastna,ze mam synceka aj dobreho manzela.

wewe22
8. máj 2013

mna cakal bordel ale nie pre to ze by oslavoval ale preto ze sme mesiac neboli doma a mm chodil len raz za dva dni nakrmit a vzdy po nom cosi ostalo, horsie bolo to co nasledovalo, mm nestihol zapit kym som bola v nemocke tak mi narobil nerv ked som bola uz doma mal jeden den volna a takto ho premrhal bola som nastvana ale co uz kvety som dostala uz v nemocke

lucka.lucy
8. máj 2013

Svokra... 😵

luciferkax
8. máj 2013

Nečakala ma kytica,ale ani neporiadok🙂 pri prvom synovi sme bývaliu mojich rodičov, s bábom som bola dva mesiace v nemocnici, tak sme sa všetci už tešili 🙂
pri druhom sme bývali sami, no manžel poctivo dva dni upratoval a prvý aposlednýkrát v živote navaril 😀 😀 😀 😀

yidaky
8. máj 2013

Pri prvej manzel oslavoval kazdy den, no aspon, ked sme prisli domov nebol bordel doma. Vramci muzskych moznosti aj upratane. Pri druhej ani neoslavoval. Starsiu sme mali v nemocnici so zapalom pluc, tak len soferoval hore dolu medzi nemocnicou a nami doma. Prve dva tyzdne sme sa ani velmi nevideli, s babickou /svokrou/ sa striedali v nemocnici pri starsej. No poviem baby, ja som bola ako v tranze, skoro nic si nepametam z tych prych 2 tyzdnov. Stale som len revala /hormony a dcerka v nemocnici/ 😒. Fungovala som doma sama s malou. Este mi pomahala mamina, hlavne ked som este dostala aj vysoku horucku a zapalil sa mi strasne prsnik 😝.

aadulik2110
8. máj 2013

to sa mi síce nestalo.... ale čakala ma v izbe (bývali sme u svokrovcov) celá manželova "família" - 6 ľudí a stáli ako svätci na pražskom orloji.... a stáli tam hodinu.... už som z toho bola zúfalá (nakoľko som bola poriadne zošitá a na posteľ som sa tešila ako som zatvorila dvere pôrodnice), tak celá ubolená som tam ledva na pol zadku sedela a nevedela som sa dočkať kedy odídu

mamkabeika
8. máj 2013

Pri prvom uprataný byt, ako som ho zanechala ja, lebo mm so mnou prespával v Martine a pri druhom ma čakala zapojená umývačka riadu a podľa možností uprataný byt 😵 😵 😵

dankapap
8. máj 2013

nech zacne makat 🙄

hajajanka
8. máj 2013

Byt bol upratany, kvety boli uz v porodnici, navarila som si sama 🙂 (pri prvom mi doniesla mama). Ale co mi najviac utkvelo v pamati, bolo to prijemne teplo a makke svetlo, ked sme prisli domov. Ja som nejako nekontrolovala, ci je poriadok a bolo mi to jedno. Hlavne pri druhom babatku som bola rada, ze som po 2 tyzdnoch doma z bojovych podmienok na Kramaroch 🙂

rebeka25
8. máj 2013

nečakala ma ani kytica ani baloniky ale bolo super upratane, este aj okna poumyvane jedine co nebolo tak veci oprate este aj paplony poprezliekal takze s toho bolo viac ks na pranie, ale to sa ospravedlnoval, ze nech sa snazil ako velmi, proste tu pracku nedokazal zapnut 😀 . Papanica pripravena , a chladnicka naplnena uvidime ako to bude teraz stacilo by mi keby tu nebol vyslovene bordel ale starsi synator nech je v uplnej pohode nech sa jemu venuje na 110 percent (čo sa určite aj bude) 😀

romanovic
8. máj 2013

Ano! 😀 Muz nestihol rozpustit 5-dnovy zur...uplne ho sokovalo, ze zena po cisaraku nebyva v nemocnici min. 7 dni... 😀

denisa87
8. máj 2013

Po príchode domov ma cakal cistucky bytík,dokonca aj moju skrinu s oblecenim pekne poupratal 😝 vsetko vyprane,ako myslim obliecky,navarené,kyticku som dostala ked siel pre nás po prepustení 😉 bola som po sekcii,tyzden bol s nami doma,skakal okolo ako opicka,pomahal,ako aj teraz po 4-roch rokoch,Milujem ho 😀 jáj a opit sa pod obraz boží stihol kym sme boli v porodnici 😀 😀 😀