icon

Čo vás čakalo doma po príchode z pôrodnice?

lubikan
7. máj 2013

Stalo sa niektorej z vas,ze po prichode s babatkom domov,ste museli upratovat bordel po muzovi a z jeho oslav dietata z celeho tyzdna,zatial,co ste boli v porodnici??Bez kytice,privitania?

simca06022011
8. máj 2013

no mna cakal bordel ako po atomovom utoku, pred prichodom detskej lekarky som lietala ako raketa kym som vyriadila, nastartovala pranie a aj nam navarila... nebolo spravene nic, ani len uposlat si ten moj milacik nedokazal po sebe... a to spal doma za 2t pobyt v nemocnici tak max 3x, pred tym bol skoro 2 tyzdne sam doma, tak si to viete predstavit... riad vsade, pradlo vsade, smrad... blee.. este ze mam dobre dieta a prespalo to vsetko... na stareho som navrieskala (jasne bol pred prepustenim doma pol dna ze upratuje...), dala som mu zoznam na nakup a odpalil prec... s malou nepomahal a nepomaha do dnes, ked place a je nervozna, priecna a tak tak robi este horsie,... proste diagnoza 🙂))) vcera som uz kufor vytiahla na vystrahu ze sa balime ak este raz zacne po nev hulakat (novodobo ked nechce jest zacne po nej vrieskat, vytrhne jej tanier, lyzicu z ruky a ze nech ide prec, bude hladna... no totalne nepripustne spravanie z jeho strany podla mna, sama ju vyhresim a dam po zadku ked je zle, ale toto.. pritom ona pekne jedava, iba sa sem tam babre s jedlom a hra s vidlickou...). No ale to je ina tema 🙂)) Pardon 🙂

zuzianag
8. máj 2013

Ja som mala teda "prekvapko"!Tym bol hlavne odchod z porodnice.Prosila som manzela,nech pride bez akehokolvek "sprievodu",ze by som bola rada,keby sme si to uzili ako cerstva rodinka len v trojici.No kedze sme v tom case stavali dom,muz mal v hlave asi vtedy prenho dolezitejsie veci a asi na to zabudol alebo co a tak sa stalo,ze po mna (dost nervozne,kedze som ho vytiahla zo stavby) nacupital aj so svojou "mamickou"!Proste sa mu votrela!(Tu som dovtedy sice velmi nemusela,ale odvtedy ju nenavidim a nekomunikujeme spolu)!Bola som nepricetna,zufala a nestastna!A aj napriek tomu,co sa stalo,ma doma vylozil,pockal,kym pride moja mama,a odisiel na stavbu!!!A vlastne cely tyzden chodil na stavbu a ja som bola s malym sama doma,resp.pomahala mi moja mamka.Potom odisiel na 2 tyzdne na sluzobku,ale o tom som vedela,bola som na to pripravena.Odvtedy ubehlo uz takmer 7mesiacov a ja som to doteraz v sebe nespracovala a velmi ma to trapi.Nehovoriac o narusenych vztahoch v rodine.Velmi dufam,ze este raz budem mat moznost zazit to tak krasne,ako si to predstavujem...

lucia26r
8. máj 2013

ja som si k tomu vsetkemu musela aj navarit ak som sa chcela najest 🙂

lucinocka
8. máj 2013

kytica a svokra 🙄

lienka434
8. máj 2013

cakal ma hladny skrecok,kt.nedostal rano vodu a kedze bolo dusno tak mal teda riadni smad.

gala79
8. máj 2013

...pri prvom konecne poskladana postielka ( kvoli chybajucim srobom sme sa stihli pred tym hrozne pohadat a mne v tu noc zacali kontrakcie 🙂.... no a pri druhom domacnost aku sme zanechali pred odchodom do nemocnice & hekticky manzel, ktory sa akurat balil na sluzobnu cestu a do hodiny bol prec & vytesena svokra a samozrejme "velka sestra" ktora sa uz nevedela dockat maleho brata....takze vsetko v najlepsom poriadku 😀

barbora21
8. máj 2013

Byt bol upratany a na stole bola kytica ruzi - za kazdy rok nasho vztahu jedna a nausnicky 🙂

jajamalka
8. máj 2013

bryndzové halušky 😀

lenka_b
8. máj 2013

Plno pradla na zehlenie a bordel 🙂 Ale samozrejme, ze kytica a aj balon pre malu 🙂 A taktiez karticka s podakovanim sa od manzela a maly darcek 🙂

silviavivien
8. máj 2013

pri prvom pohoda pri druhom ma doma cakal bordel,chaos a zmatok:D

cecil36
8. máj 2013

mna cakal upratany byt vratane umytych okien, nakupene, navarene, spraveny vianocny stromcek (prisla som domov den pred Vianocami) a v ten den sa zastavila aj kamoska s muzom a priniesla napecene kolace. Plus kytica. Darcek (nausnice) som dostala neskor cca za mesiac. Inak neviem ako to muz stihal, lebo vela casu stravil s nami v porodke 🙂

sammy
8. máj 2013

Pri prvom kytica a velky plagat na privitanie, pri druhom manzel nestihol nic, lebo bol cely cas s malou u svokrovcov, takze doma to vyzeralo ako ked som odisla + hora spinaveho pradla. Pri tretom boli sice zas u svokrovcov, ale prisli o trochu skor ako ja 🙂 , takze bolo upratane, vygruntovane, starsie deti slavnostne oblecene, aj kyticu som dostala, no opat aj bonus -2 hory spinaveho pradla 😀 😀

mata1001
8. máj 2013

ja som dostala kyticu od mm,od nasich aj od svokrovcov.kedze sme byvali s nasimi tak poriadok bol...ale hovori sa ze by zeny mali dostat za porod nieco zo zlata..ja som nedostala...takze este stale cakam... 😀 😀 😀 mozno to mojho este dodatocne napadne... 😀 😀 😀 (podotykam som skoro 3 roky po porode) 😀 😀 😀

januschka10
8. máj 2013

Mna cakala tiez svokra, ktora mi ani neuvarila a vlastne ani nic nepovedala. Moj muz ma doma vlastne len vyhodil a utekal do prace. Maleho som mala na intenzivke, takze som dosla sama. Uvarila som si spagety a potom dosiel muzov bratranec, ktory ma hodil spat do nemocnice za malym. Odchadzala som odtial neskoro vecer, ledva som chodila, lebo som mala po cisarskom a cely den som odsedela na stolicke vedla inkubatora. Kamoska nam vsetkym doniesla pizzu, aby sme sa najedli. Potom som 3 tyzdne kazde rano vstala, osprchovala sa, isla do nemocnice a vecer zasa domov. Kamoska ku mne chodila takmer kazdy den nam nieco priniest jest, nakupila mi, odmrazila chladnicku a vyumyvala, lebo som do mrazaku musela odkladat mlieko co som kazde 3 hodky odsavala. Teraz sa cudujem, ako som to dokazala.

peggy589
8. máj 2013

čakal ma vyupratovany,vyvonany dom,navarene a štastny priatel.....

alka221
8. máj 2013

neviem, preco je zauzivane, ze zena by za porod mala nieco dostat 😕 ved to dieta ste chceli predsa spolu, nie? tak je normalne, ze dajako vyjst musi 😀
ale to, ze neuprace, nenakupi a neuvari vycerpanej zene je uz fakt na zamyslenie..

snopkulka
8. máj 2013

božský kľud 😵

barushkaaam
8. máj 2013

@alka221
"neviem, preco je zauzivane, ze zena by za porod mala nieco dostat'
takemu darceku (vobec nemusi stat majlant) sa inak hovori bolestne...tak asi preto. A podla mna by mal otec dietata nieco matke dat za to, co pretrpela. Opakujem znovu, vobec to nemusi byt drahy darcek. Nejde o prachy, ale o cosi ine...
ja som nedostala nic, kedze som sama....ale keby som mohla ja sama zvolit...strasne sa mi pacia fotoalbumy s uvitacimi plagatmy a balonikmi...niekomu to mozno pride detinske, mne mile 🙂

andreakukan
8. máj 2013

Nic som nedostala,ani při jednom porode.Velký bordel ma čakal.Mala som cisarsky rez,keď som přišla domov aj variť,upratovat som musela. 😔 😠 .

cmulinko
8. máj 2013

situaciu v nasej rodine pocas mojho pobytu v porodnici mozem zhrnut do jednej velmi znamej vety :7 dni,7 dni...bez mami sme 7 dni....kedy uz pride posledny 😀 Doma ma cakalo presne to co aj mne osobne chybalo-teplo domova,moje deti a ich bordel a moj manzel a jeho praskajuce nervy 😀 a touto cestou mu dakujem,ze to uplne bravurne zvladol s detmi uplne sam,kym som bola v porodnici.V dome bolo vsetko tak ako som to ja nechala,nic nechybalo a nic nepribudlo a to je asi najdolezitejsie pre mna 🙂 ,lebo poznam svoje deti a viem,ze to bola pre manzela naozaj bojova uloha.

ocko78
8. máj 2013

lenitta mila svokra...prizabyt malo...

julinka28
8. máj 2013

Byt bol vyupratany,na stole ma čakala kytica a zlate naušnice,oslava s kamaratmi dopadla dobre,aspon mi tak povedal 🙂 este mi volal do porodnice večer že skladaju kočiar 🙂 s nastavajucim krstnym dcerky a kamaratom,postielka poskladana,navarene bolo,vela toho nemohol povystrajat lebo doma bola starsia dcerka,mal ju na starosti manzel,ale ked sa oslavovalo odniesol ju ku babke 😀

danka86
8. máj 2013

Ja ked som prisla po druhom porode, sedela tam moja sestra, svokra, svagor, MM a ja som si musela zehlit navlecky do postielky a baldachyn. Darcek nebol ani pri jednej, ale ani som to necakala, lebo MM poznam. Upratane inac bolo. Len s tym zehlenim ma dopalili..

jamimija
8. máj 2013

Môj manžel našu dcérku oslavoval 2 dni a 2 noci, mali nás pustiť domov v utorok, ale pre nedostatok miesta,keďže mali veľa rodičiek s bábätkami nás pustili už v pondelok, takže nestihol poupratovať, len tak zhruba, ale mne nešlo o to,či bude dokonalý poriadok, ale o to, ako sa bude o nás starať,keď prídeme domov..a bolo to super. Prvé dva týždne mi pomáhala aj moja mamina, aby som si mohla pospať aj cez deň s malou, keďže manžel dostal len týždeň dovolenky..Zlato som nedostala, ale kúpil mi vytúžený foťák, aby som mohla fotiť náš poklad..Ten už má o chvíľu 2 roky a celá rodinka si v spokojnosti nažívame.. 🙂

edita84
8. máj 2013

pri druhom ma čakal náš bytík jasne že dcéra ktorá prišla po nás aj z manželom do nemocky 🙂 to boli najkrajšie chvíle ked prvý krát pusinkovala drobca 🙂 a vlastne prvá cesta bola k našej prababke a tam nás čakala babina aj s dedom 🙂 doma to bolo čudné také prázdne po tom týždni, museli sme si všetci na seba zvyknúť 🙂 a také že bilboardy a kvety a darčeky to nie a ani som po tom netúžila 🙂

sharmana
8. máj 2013

Po mna prišiel mm do pôrodnice, odtial sme šli hned k pediatričke a domov. No byt bol práve v prerábke, takže ma tam čakal bordel a prach. No hrôza. Hned v ten den sme museli naštartovať auto a íst s malou k mojim rodičom, kým mm byt ako tak doprerábal. Ale ani ked sme sa s malou vrátili, žiadna výhra. Prach som našla aj na policiach v zatvorenej vstavanej skrini. Začiatok bol fakt náročný 🙂

lujza123
8. máj 2013

velka cokolada, upratane, navarene, postielka zmontovana....nechapem kretenov co niesu schopny ani upratat ked sa ma vratit zena s malym cloviecikom...

digysa
8. máj 2013

Moj manzel nemal na nic cas, asistoval lekarovi s porodom, potom isiel nad ranom domov sa osprchovat (kedze nemocnicu mame zarohom) opat prisiel naspat a potom musel ist do prace, kedze ma vlastnu firmu a nikto ho nemohol zastupit.

Doma ma cakalo prekvapenie v podobe velka kvetov, balonikov a hraciek od priatelov a rodiny, ktori nemohli prist za mnou do nemocnice. Vecer mi este par priatelov prinieslo fajnove jedla.......tu je zvykom, ze mladu rodinu s novorodencom priatelia a rodina "krmia" aj cely tyzden. Vedia, ze mamicka proste nema cas sa ani osprchovat, nie to este varit... 😅

@lubikan Asi si ten bordel uz upratala....ale ja by som obchadzala cely bordel az pokym by ho manzel neupratal. To je proste svinstvo, co ti urobil. Ked si spomeniem, ze ako prvorodicka som bola uplne vyvalena ako puk, z toho, ze mam doma dalsiu ludsku bytost a obaja sme boli celi zmateni aspon mesiac..... tak v takychto chvilach bolo upratovanie posledna vec, na co som myslela. 😒

anavila
8. máj 2013

@lenitta prepáč, ja viem, že to muselo byť hrozné, ale nemožem sa prestať smiať, ako perfektne si to opísala...máš svokru, ktorú ti moze každý závidieť 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Ja som pri prvej dcerke prisla domov, tam ma cakali naši, nakolko sme tam byvali vtedy, tak prisli aj susedia,od mm som dostala ružu. , prijemne to bolo. Pri syncekovi prisiel po mna manzel (ruža nikde) aj som si v aute poplakala...proste den ako kazdy iny, cestou este vybavoval vkuse telefonaty. A pri tretej dcerke sme uz byvali vo svojom, pridem domov, vsetky moje kvety, co som mala v crepnikoch podochnuté, kopa špinaveho pradla a tak. dala som sa do roboty...ale lubim svojho muža velmi, len on nieje velmi ten typ, ktoreho napadne nieco romatnicke aj ked niekedy byval iný. No čo už narobím. 😉

claydox
8. máj 2013

No tak mna čakal neporiadok, chorý syn a seknutý manžel.