Čo vás motivovalo žiť v tejto covidovej dobe?
čo vás motivovalo žiť? V tejto dobe covidovej? Ak človek balan. medzi životom a smrťou, kedy nevidí východisko do budúcnosti vzhľadom k spoločenskej situácií?
Nie je tomu ani týždeň čo nám umrela kamarátka. Úžasná žena,ktorú položila hnusná rakovina. Mladá žena, ktorá mala celý život ešte pred sebou. Chcela sa dožiť ešte aspoň jedného leta napriek tomu ,že vedela že zomiera. A vieš čo? Už to nestihla...preto mi to príde naozaj strašné takto uvažovať. Každý z nás si prešiel alebo prechádza nejakou tragédiou, problémami v rodine, chorobou,stratou práce...A? Treba byť silnou osobnosťou,treba žiť pre tých čo nás milujú a my milujeme ich, neskladať sa a nerúcať. Prácu si nájdeš,môžeš začať nejakou brigádou dočasne a popri Tom hľadať. Vybehni von , nadýchni sa, užívaj si že máš to obrovské šťastie ŽIŤ.
@jvlo rozdiel je v tom, že si sama určím spôsob smrti a nie čo mi niekto nadiktuje.
Nezaznamenala som vlnu sebevrážd u 50 či 60 ročných z dovodu straty zamestnania, pritom určite nie si sama koho prepustili.
@jvlo pestuj zeleninu, v malom byte, či kde? Keď ledva zaplatím nájom.
@felicita027 chceli sme odísť, nejde to, víza sú dočasné, ak človek nemá rodinu, bývanie, stabilnú prácu.
Vieš čo ti poviem? Človek ktorý chce skutočne ukončiť svoj život o tom vôbec nehovorí. Toto je iba volanie o pomoc, takže aj keď je to podľa teba klišé, pomoc vyhľadaj
@ckocka Ja som veru zaznamenala zvýšený počet sebevrážd v tejto dobe.
Máš na výber, správať sa racionálne alebo trpieť. Ani v jednom ti nikto nebráni.
Nie do všetkých krajín treba víza teraz určite by sa dal urobiť pracovný pohovor vopred aj online alebo je XY rôznych pracovných agentúr rovnako aj nejaké bývanie veľa ľudí zvykne také situácie riešiť tak, že na také 2-3týždne sa ubytujú na hotely a medzitým obehajú byty a nájdu si bývanie len treba hľadať možnosti a nie dôvody prečo to nepôjde.
Tak ponúkaj žehlenie, upratovanie, umývanie okien... Vždy nájdeš dôvod prečo sa to nedá, ale to ta nikam nedostane. Veľa ľudí je po covide a tieto služby by privitalo
Hlavne, že máš na to platiť internet a písať sem glupociny. Keď si na tom tak zle, čo si hneď nenapisala nejakému terapeutovi online?
A vieš ako - neexistuje NEDÁ SA, ale NECHCE SA MI 🤗
Myslím že táto doba je oveľa ľahšia, ako si prežili naši starí a prastari rodičia. Neriešim dobu, teším sa z každého nového dňa a z mojich blízkych. Život je krásny, aj keď niekedy prináša trpké a ťažké chvíle.
Zdraveho jedinca ani takato myslienka nenapadne. Vyhladaj pomoc.
Milá autorka, buď chceš alebo nechceš - všetko ostatné sú len výhovorky. A svet sa netočí okolo tvojho zadku. Práce je dosť, stačí si vybrať. Tvoj problém je, že ty odmietaš akékoľvek pravidlá, všetko by malo byť podľa teba... že práve tie tvoje pravidlá by nemuseli vyhovovať xxx ďalším ľuďom to ťa absolútne nezaujíma. Ešte vždy je tu možnosť založiť si vlastnú firmu a nastaviť svoje pravidlá. Ale som si istá, že rýchlo nájdeš nejaký dôvod, prečo to nejde a samozrejme nie tvojou vinou.
Ako si zariadiš tak máš. Tebe sa páči sebaľútosť a hľadanie chýb na všade inde len nie v sebe.
@ckocka racionálne pre mńa znamená popieranie emocionality a temperamentu.
@felicita027 Aj s dieťaťom? Prosím ktoré krajiny?
Ale veď ti nikto nebráni dávať naplno priestor tvojmu temperamentu. Len akosi nemožeš požadovať aby ti za toto platili.
@angel993 Nejde o to aká doba je, ale že ju človek nečakal (prišlo z ničoho nič) a nevie sa akosi asimilovať. Proste niektoré povahy to majú v tomto ťažké. Jeden sa prispôsobí hocičomu, inému hlavne staršiemu človeku je ťažšie prijať nový smer, fungovanie, život, všetko. Ide o povahu, temperamet, ktorý máme ako-tak daný. A čo je pre jedného hračka, pre druhého môže znamenať obrovské úsilie, ktoré môže vyústiť do vážnych psych. problémov.
@ckocka Ja som nikde nepísala o platení.
Rozpravas resp. Pises o tom ze rozmyslas nad samovrazdou=nie si s tym stotoznena. Kricis o pomoc, ale neviem ci ti cudzie zeny pomozu. Hladaj pomoc v okoli, bude adresnejsia. Praca sa najst da. Mas v sebe, co vsetko musis a to ta odradza, ale pozri sa na to z druhej strany, co vsetko budes moct ked budes mat pracu? Co ti to prinesie? Radost, spokojnost? Je taky problem ist sa testovat? Ja som uz aj zaockovana, prekonala som covid. Odvolavas sa na koronu, ale je to len vyhovorka. Teraz je to v mode neda sa lebo covid pocut z kazdej strany.
@ckocka Ale o tom, že neviem prijať túto dobu, psych. ma to ničí.
Ako to chápem tvoj temperament a tvoja emocionalita ti bráni normálne sa zamestnať, či nie?
@ejanjelik nemyslím, nie je to výhovorka. Ja sa očkovať nemôžem zo zdrav. dôvodov a ani nechcem a nikdy sa nebudem. To je ťažke akceptovať. Prečo s tým ľudia majú problém?
@ckocka podľa spätných väzieb asi ano. Kedže sa mi nedarí
@ckocka napriek tomu, že v predcovidovej dobe som nemala nikdy problém. Ale bola som aj mladšia, to je pravda.
Ja neviem milá autorka raz tu píšeš ze pred dôchodkom, potom sa pýtaš ci sa dá ísť do cudzej krajiny aj s dieťaťom 🤷🏼♀️ zaujímalo by ma koľko máš vlastne rokov. Táto situácia tu je rok a pol a ty píšeš ako keby to trvalo aspoň 10 rokov ze pred covidom si bola mladšia. Nikto ta do očkovania nútiť nemôže, zožeň si papier od lekára keď to zamestnávateľ nebude rešpektovať nahlas ho napr a hľadaj ďalej. Neverím ze v každej práci ta budu nútiť dfo očkovania.
V každej dobe, ktorá v minulosti bola veľakrát horšia ako je dnes boli ludia ktorí nesúhlasili s režimom, rebelovali ale vešať sa nechceli. Hľadali cestu ako žiť tak ako to vyhovuje im, byť mimo režim, mimo systém a ver mi ze tu cestu našli. Tak hľadaj aj ty
@janka_23 po 45

nič ma motivovať nemuselo lebo nad tým som nemala čas rozmýšľať práveže táto covidová doba mi priniesla veľa pozitívnych spomienok, skúseností, ľudí a vecí do života. No, pokiaľ máš suicidálne sklony mala by si to riešiť s odborníkom. A ak ti vadí aká je situácia na Slovenku nikto ťa so zbraňou pri hlave nenúti tu ostať tak isto už dobrých pár rokov nie je Európa rozdelená na Západný a Východný blok a na svete je ďalších viac ako 200 krajín v ktorých si už mohla dávno žiť alebo sa môžeš hoc aj zajtra odsťahovať.