icon

Čo vás motivovalo žiť v tejto covidovej dobe?

21. máj 2021

čo vás motivovalo žiť? V tejto dobe covidovej? Ak človek balan. medzi životom a smrťou, kedy nevidí východisko do budúcnosti vzhľadom k spoločenskej situácií?

ckocka
21. máj 2021

Ak doložíš lekárskou správou že sa nemožeš očkovať tak s tým nemá kto čo mať problém. Druhá strana mince je, že potom nemožeš požadovať prijatie do zamestnania, kde je požiadavka očkovania. Nielen ostatní sa musia prisposobovať, ak chceš existovať v spoločnosti musíš sa prisposobovať aj ty. Podstatné je to AK CHCEŠ.

autor
21. máj 2021

@janka_23 ale cítim sa na 60 kvôli zdrav. problémom aj. Mám žiadosť o ID

autor
21. máj 2021

@ckocka No veď o to ide, presne si to napísala, že sa nezamestnám a možno ak sa podarí budem mať polovičný ID cca 180€

janka_23
21. máj 2021

Napr lidl hľadá ľudí neustále a tie predavačky tam zarábajú naozaj dobre. Skus sa tam popýtať. 45 nie je veľa, ty sa tu opisujes ako keby si mala 60

autor
21. máj 2021

@ckocka prispôsobiť sa očkovaním? To je šikana, devastácia zdravia, nie prispôsobenie sa. Môj koniec.

autor
21. máj 2021

@janka_23 lebo sa tak fyz. aj psych. cítim.

ckocka
21. máj 2021

Ja som napísala že sa nemožeš zamestnať tam kde je požiadavka očkovania.

autor
Autor odpoveď zmazal
janka_23
21. máj 2021

Keď sa budeš ľutovať tak sa budeš cítiť ešte horšie a v ničom ti to nepomôže. Sú firmy kde ta do očkovania nútiť určite nebudú len treba hľadať a nie nariekať. Na margo očkovania..
Chceš povedať ze nue si za očkovaná voči ničomu? Neviem, ja co si pamätam tak kedysi do školy nabehli sestričky, drbli nám ihlu do pleca a nikto sa nepýtal ci chceme alebo nechceme. Keď sa nechceš dat očkovať nedaj sa, ale nerob z toho neriešiteľny dôvod tvojej situacie

ckocka
21. máj 2021

Toto je úplne zbytočné točenie v kruhu. Začni niečo robiť aby si svoju situáciu zmenila. Ak toho nie si schopná, vyhladaj pomoc.
Alebo nerob nič, aj na to máš právo. Ale na zázrak čakáš zbytočne.

savanna
21. máj 2021

V priebehu mesiacov april a maj podla portalu Profesia rekordne stupol pocet pracovnych ponuk, cize ekonomika sa spamatava a zacina rast. V lete by nemal byt taky velky problem najst si novu pracu a nemyslim si, ze vsade vyzaduju ockovanie, ved uz je to kazdeho osobna vec, ci sa chce nechat nakazit kovidom. Cize aktualna pracovno-socialna situacia nie je vobec taka zla, tiez pocty nakazenych rapidne klesaju, vsetko sa otvara, ved takato dobra situacia nebola za poslednych x mesiacov 😁. A co bude o par mesiacov, nad tym sa netreba zamyslat. Mozeme byt radi, ze nie sme v Indii, kde ludia zomieraju vonku na chodnikoch pred nemocnicami, lebo sa do tych nemocnic jednoducho fyzicky nezmestia.

Ja som sa vobec nezamyslala nad tym, co ma motivovalo zit, ja som si pocas lockdownu uzivala klud v uliciach a celkovo taku akoby pauzu od zivota, mne to prislo ako prijemne obdobie. Skor mi teraz ide na nervy, ze je vsade milion ludi 😁. Aj ked pride zase nahodou nejaky mensi lockdown, ja ho zase asi aj celkom rada prijmem.

elizabeth175421
21. máj 2021

Dnes hoax, o pár mesiacov, rokov pravda. Dám ruku do ohňa za to, že to očkovanie bude povinné. Takže nakoniec bude každá práca ovplyvnená očkovaním. A verím tomu, že to bude na rovnakom princípe ako s testovaním, ak sa nedáš zaočkovať, tak budeš musieť mať test.. niektorí ľudia to skutočne psychicky nemusia znášať dobre a ja sa im nečudujem. Tak, ako sa u nás straší, to je des.. ja verím, že tu covid je. Mali sme ho v rodine, zomreli na to známi.. ale ako presne vedia predpovedať situáciu, kedy čo bude, to je až moc okaté. A hlavne vedia, že tým strašením ľudí deptajú..
Ale napriek tomu neuvažuj nad smrťou. Určite bude dobre, treba hľadať tam, kde zatiaľ očkovanie nežiadajú, určite sa niečo nájde.

janka_23
21. máj 2021

@elizabeth175421 ja nie som očkovaná ani to zatiaľ neplánujem, ale existujú predsa aj iné povinné očkovania... Ale to sme už mimo témy ktorú založila autorka. Bohužiaľ, doba je ťažká a každý si musí nájsť spôsob ako sa s tým vyrovná. Ci už pôjde s davom a prispôsobí sa alebo sa naučí žiť mimo systém. Vzdy je nejaká cesta

sixas
21. máj 2021

Ja tiez neviem, co čakáte (vykam Vam, pretoze ste veku mojej mamky) prišla takato doba a jepotrebne ockovanie, aby sme tejto chorobe predišli. Neviem, ci existuje nejaka chorova, ktora je uplnou kontraindikaciou ockovania napr pfizerom alebo modernou. Ludia zili aj horsie ako my teraz, ved bola vojna. A je samozrejmosťou, ze niektore firmy požadujú ockovanie v tejto dobe aj teatovanie, kedze chceme tomuto ochoreniu predist. Ak to niekto psychicky nezvlada je potrebny psychiater a to hlavne vtedy, ak vlastbe mate pre koho zit (pravdepodobne mate dieta). Tato doba snad raz skončí a vy budete zit svojim zivotom a budeme len spominat na to, ake to bolo. Nezahodte moznost zit svoj zivot a zlepsit si ho. Ja si myslim, ze kto chce pracovat, pracu si najde. Takze odporucam ako vela tiez tuto, psychiatra alebo psychologa.

gleep1
21. máj 2021

Prepáč ale ty o čom tu rozprávaš? O akej spoločenskej situácii? O akej politickej situácii?
Keď nechceš ísť smer psychiater tak prosím ta chod smer historické knižky. Lebo ocividne si neuvedomuješ, že si sa narodila do najlahsej najlepšej doby aká tu kedy bola.
Kedy by si rada žila? V obdobi ktorej vojny? Nejakej tej svetovej alebo vby sa ti žilo ľahšie za čias keď nás obliehali Turci? Alebo za čias maďarizácie slovenského národa?
Rada by si žila v case kedy by si porodila 10 deti a 5 z nich by ti zomrelo na zápal pľúc? Alebo v dobe rytierov kde ta znásilnili keď si v lese zbierala dubáky?
Alebo ešte v nejakej dávnejšiej dobe v ktorej priemerná doba žitia bola asi 30 rokov?
Ja naozaj nechápem čo za rozmaznaných nevdacnych slepých ľudí to žije na tomto svete keď sa opovážia zo seba dostať takéto sracky ako zla spoločenská situacia a neviem čo lebo oni chudáci sa musia testovať.
Vadí ti kovid? Asi si mala zažiť radšej mor alebo Španielsku chrípku. To by si tu nemusela vypisovať tieto sracky, doba by sa o teba postarala sama.
Ty nevies čo sú problémy doby a nemysli si že mna sa doba paci. Doba nie Je dokonalá a nikdy nebola a nikdy asi nebude pokial všetci na tomto svete nebudú osvietený ako Dalajláma a podobne. Ale je to najlepšia doba aku si kedy mohla zažiť. Ľudia placu že nemajú deťom dať do čo úst ale nevedia čo je to nemať NAOZAJ svojim deťom čo do úst. Tým si prešli asi všetky generácie všetkých obyčajných ľudí a skončilo to len naozaj veľmi malo generácii pred nami! Obdobia sucha a záplavy v minulosti znamenali úplne iné katastrofy než znamenajú teraz. Obdobia mrazov ktoré tu boli nedávno znamenali niečo úplne iné nez teraz znamená globálne otepľovanie (ja neviem nájdi si niečo o malej dobe ladovej alebo čo)
Fnukas tu jak malé decko ktorého nútia obuť si topanky a ono si topánky obuť nechce lebo sú mu nepohodlne. Doslova a do písmena. Ale je to ešte horšie lebo to malé decko je malé decko a ty si ocividne dospela ženská. Otvorí oci a buď vďačná prosím ta. Vďačná za to že nevies čo si tu naozajstne problémy a že tvoj najväčší spoločenstvo politicky problém je to že ta nútia dať si paličku do nosa.

barbina80
21. máj 2021

@jvlo tak toto sú pekne slova napísané a stotožňujem sa s nimi ja sama viem aké to je byt bez prace ked je covid ci pomaly aj skonci comu budem rada pretoze som šťastná ze som zdrava uz len z 1 hľadiska a to ked vidíte pred sebou človeka ktorý ma covid ako ma najskor len príznaky zle sa mu dýcha atd a zrazu z minúty na minútu sa mu jeho stav zhoršuje az tak ze skonci na pľúcnej ventilacii a postupne potom pred vašimi očami po nejakom čase odchádza rodina sa s nim nemôže rozlúčiť a umrie sam bez toho aby ich videl potom môžete vravieť nieco o smrti a nie teraz sama som to videla na vlastné oči starala sa o nich ked covid bol neúnosné všade každé 4hod navliekala a potila sa v skafandroch potom by ste to pochopili ale taketo hlúposti pisat o smrti je smiesne

miriam11
22. máj 2021

Deti

tykat
22. máj 2021

Psychiater by bol asi namieste, dostanes lieky a ak si pracovala tak mozno aj PNku... kym ti liecba zaberie tak budes mat prijem... potom mozno uvidis veci inak. Psych.choroba meni nahlad cloveka na zivot, nevidi vychodisko, aj bezne problemy sa mu javia ako neriesitelne, zaziva zufalstvo, beznadej. Tato divna doba to len zosilnuje.

ndrag
22. máj 2021

Tolko negativity som uz dlho necitala. Poznam zeny, ktore po 50tke aktivne sportuju a vdaka tomu su na mile vzdialene od takychto myslienok. Mozno by ti neuskodilo tiez, napr ist sama do lesa, nordic walking, cyklistika, plavanie, len tak na vyvetranie hlavy...Je toho vela, vacsinou to stoji iba vlastnu namahu a prave tato doba je idealna na hladanie si zalub. Sport robi zazraky s psychykou.

diewcatqoo
22. máj 2021

Kazdy kzducky den tu musi byt minimalne jedna tema zalozena anonymom o tom, ze sa niekto nechce ockovat. Akoze vazne? Ved ked sa nechcete ockovat, tak sa neockujte. Nechapem, z coho prameni to, ze sa musim so vsetkym pochvalit, co idem a co nejdem robit. Myslim, ze to, ci sa niekto da/neda ockovat, je kazdeho osobna vec. Vacsina takychto tem sa asi zaklada len na to aby sa tu strhla hadka.

K autorke: nemam pocit, ze ockovanie je povinne a bez ockovania si nenajdes pracu. My do zamestnania prijimame niekoho pocas celeho obdobia pandemie - len na nase oddelenie sme prijali 4 novych ludi roznej vekovej kategorie. Od nikoho nepozadujeme, aby sa ockoval. Bolo to odporucene, ale povinne to nie je, zamestnavatel sa na to nepyta a kazdemu u nas v praci je viacmenej jedno, ci je niekto ockovany alebo nie. Rovnako je to aj u ostatnych zamestnavatelov v mojom okoli, NIKTO nepozaduje od zamestnancov povinne ockovanie. Takze nechapem, co riesis. Ak ti nevyhovuje terajsia praca, mas pocit, ze ta zamestnavatel vydiera, nech sa paci, hladaj si nieco ine. Pracuj na sebe, neupinaj sa na jedno miesto. Tento tvoj zdanlivo nevyriesitelny problem sa urcite da vyriesit. Vsetky problemy sa daju vyriesit, len treba zmenit pristup. Nehladat vyhovorky, preco sa nieco neda, ale hladat moznosti, ako by sa to dalo...

lucianak
22. máj 2021

Ani ja sa nechcem dat "ockovat". Ked chcu testovat vakciny, nech si zabezpecia potkanov. Testovanie uz teraz nie je "povinne". Ano, je to neprijemne, ale radsej to, ako sa dat ockovat. Pripadne si daj zistit protilatky z krvi. Ja chodim bez ruska, medzi ludmi v obchode, mhd len stiahnute pod nosom mam. Aaaaa protilatky nikde. Tak sa aspon utesujem tym, ze mam dobru imunitu 😊
Tiez ma uz napadali myslienky, co bude dalej... Ale mam pre koho zit. Mam skveleho manzela a syna a neviem si predstavit, aby som tu s nimi nebola, aby som neprezivala jeho uspechy, nevidela ako rastie, co z neho raz bude...
Len hlavu hore, verim, ze bude aj lepsie. Drz sa.

leuchtturm
22. máj 2021

autorka- nehnevaj sa, ale vypisujes sem uplne chobotiny...skus sa poradit o svojím stave s psychiatrom.

dadis
22. máj 2021

Rozmyslas nad smrtou a bojis sa ockovania 🙊. Ved sa zaockuj, mas sancu 1:500000, ze prave teba ta vakcina polozi. Ak nie, tak to bude znamenie, ze mas v zivote pokracovat 😉. 45 je v dnesnej dobe malicko, ja mam 40 a citim sa na vrchole fyzicky, mentalne aj eroticky 🙈🙈. Tvoje pocity nie su standardne, nemusis ist rovno k psychiatrovi, staci o tom obvodakovi povedat. Podla mojho laickeho usudku mas "len" depresiu. Len pisem v uvodzovkach, lebo je to diagnoza vazna z dovodu castej smrti spojenej s nou.

elizabeth175421
22. máj 2021

@janka_23 len si treba uvedomiť ten rozdiel. Iné povinné očkovania - ak si ich nedáš, dostaneš pokutu a nik ťa nerieši. Ak sa nedáš zaočkovať na covid, nemôžeš napr do práce, zahraničia, musíš sa testovať, nesmieš na hromadné podujatia a pod. V tom je ten rozdiel.. a ďalší, iné očkovania nás chránia pred nákazou, toto len pred horším priebehom. Teda aj napriek očkovaniu sa môžeš nakaziť, dokonca to aj roznášať. A treba si tiež prečítať noviny zo sveta, prípadne sa popýtať ľudí, čo žijú tam, kde je už vysoká zaočkovanosť. Koľko % nakazených v nemocnici tvoria plne očkovaní ľudia a koľkí takí zomreli.. na som názoru, že ak chcú, aby sme sa dali očkovať, mali vyrobiť všetci spolu jednu vakcínu a nepredbiehať sa, kto vytvorí lepšiu, účinnejšiu 🙂

lujza123
22. máj 2021

@gleep1 presne tak 🙂 ja nechápem túto selektívnu slepotu/hluchotu voči minulosti pri fnukani nad "touto prisernou dobou".... Už len ten obrovsky rozdiel ako prebiehali a aký mali dopad pandémie v minulosti a teraz ale niektori ľudia si idú svoje...

janka_23
22. máj 2021

@elizabeth175421 k téme očkovanie sa nevyjadrujem. Každý má svoj pohľad, svoj názor a ja rešpektujem názory každého. Bohužiaľ je doba aká je, kedysi sa naozaj žilo ťažšie, napr naši starí rodicia by vedeli rozprávať. Všetko raz skončí, aj toto bláznovstvo. Tento príspevok nie je o tom, je o tom ze pani nezvláda súčasnú situáciu atď... Môj nazor je ze su to len výhovorky pretoze je XY firiem, ktoré očkovanie nevyžadujú. A vždy ma možnosť začať robiť sama na seba, urobiť si napr účtovnícky kurz, jazykový kurz a pracovať z domu. Vzdy je možnosť, len treba hľadať a nie sediet na zadku, ľutovať sa a čakať ze mi príležitosť spadne z neba. Z každej situácie sa dá niečo vyťažiť, nájsť spôsob ako žiť len treba chcieť. A keď to autorka sama nedokáže je na mieste vyhľadať pomoc.

janka_23
22. máj 2021

@lujza123 pretože vždy sa nájde niekto kto potrebuje rebelovat, nesúhlasiť so systémom, režimom, vykrikovať ze su obmedzovane jeho práva atď.. Chápem, že niektoré veci sú cez ale keď mam problem s očkovaním tak si musím byť vedomá ze ma bohužiaľ čakajú iste obmedzenia a ja ako jedinec a tým nič neurobím. Uznavam, že pre niektorých to musi byť ťažké, ja sama mam vo svojom okolí takýchto rebelov, ale tí aspoň hľadajú svoju cestu a nefnukaju.

zuzanockamt
22. máj 2021

Žili sme tak ako predtým, nepoznačilo nás to, len sme nemohli chodiť po výletoch a na návštevu,keď cesty kontrolovali policajti. Inak bez zmeny. Nikto z rodiny ( aj širšej) neochorel za celý čas.

meluela
22. máj 2021

Ak mas na neockovanie realny zdravotny dovod potvrdeny lekarom, neviem si predstavit zamestnavatela, ktory by to neakceptoval. Bud si vedoma toho, ze ked verejne vytahujes temu samovrazdy, zvysujes pravdepodobnost takehoto konania aj u dalsich ludi. Takze to urcite nerob, ak naozaj nehladas pomoc a je to len recnicka otazka. Odborna starostlivost ti moze rozsirit vyhliadky, nebudes veci vidiet tak ciernobielo a mozno najdes riesenie ako fungovat. Takze len odporucam. Pri akutnej krize si volaj 155. Ked sa chces len tak poradit, tak Linka dôvery Nezábudka - 0800 800 566.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená