Čo vás motivovalo žiť v tejto covidovej dobe?
čo vás motivovalo žiť? V tejto dobe covidovej? Ak človek balan. medzi životom a smrťou, kedy nevidí východisko do budúcnosti vzhľadom k spoločenskej situácií?
@janka_23
@felicita027 baby, citam vasu urputnu snahu o konstruktivne nazory, kritiku, argumenty, ale s @viktorka48 to nepojde.🤣🤣 Ona si ide stale svoje... Neochvejne, neomylne a bez racia v kazdej diskusii, co sa tyka "diktatury" vyterov,rusok,ockovania.
@stanulienkat preto už nereagujem 😃😂
@viktorka48 nie na teba 😉 takže pokračuj tu v hádkach, držím palce nech to baby dlho baví aby si sa mala s kým hádať a strávila tak pekný deň na koniku s pocitom ako si to všetkým natrela 😉
@stanulienkat ja už som rezignovala na žiadne pádne otázky nereagovala tak to svedčí o všetkom. 😂 Ja mám svoju rodinu ktorej sa idem teraz venovať a na túto diskusiu aj vypínam upozornenia 😝
@lujza123 nie je to taká selektívna hluchota len voči minulosti, je to selektívna hluchota aj voči prítomnosti. V rebríčku bohatstva obyvateľov sme na 30 mieste zo 170 krajín sveta a aj bez prace patrí medzi horných najbohatších 10% ľudí na tomto svete. Možno by sa jej lepšie žilo v Indii, Číne, Brazílii alebo subsaharskej Afrike.
Ja chápem keď ma niekto psychycke problémy, je to choroba ako každá iná. Je to choroba mozgu. Ale takýto dôvod? Nejaka momentálna spoločenská situácia pričom nie len že sa narodila v najlepšej dobe ale aj na jednom z najlepších miest na svete (áno, toto hnusne mafiánske Slovensko je realne jedno z naozaj mala miest na svete kde sa žije ľahko).
Ale jasne- hádžu tu na nás problémy celého sveta- tam chudoba, tam vojna, tam peniaze a biely ľudia najväčší tyrani histórie a ľudia ako ti čo zničili tuto planetu. Jasne, taký človek v osade v Indii jedine čo si uvedomuje je asi že je chudobny. Však ale serte na to pre boha, prečo by ste sa vy mali trápiť pre problémy sveta? A prečo by ste sa mali trápiť pre to ako to momentálne vo svete vyzerá? Život máte len jeden. Zite ho tu a teraz. Nie potom keď bude možní lepšie lebo mozog je organ na hľadanie problémov, vždy nájde mozog nejaký problém. Nikdy pre mozog nebude dosť dobre. Náučte sa radšej ten mozog vypnut a vnímate v tichu krásy ktoré vidite a zázraky ktorých ste svedkami. Zázraky v podobe prebúdzania sa prírody po zime, zázraky života, kolobehu prírody. Na čo sústredíte svoju myseľ, to aj vidite. Aj ja sa môžem deptat a vidieť 1000 problémov a aj ich v skutočnosti vidím ale odmietam si ničiť život niečim čo ja sama neviem ovplyvniť.
@viktorka48 nie som neochvejna. A ži!!! Co ti brani? Odstahuj sa do krajiny,kde ludi nebuzeruju v tejto tazkej dobe. Pockaj....🤔🤔🤔 Taka krajina vlastne neexistuje.😅😅 A teba nikto neobera o prava. TY!!! oberas prava inych ludi byt zdravimi. Tvoje prava koncia tam, kde zacinaju prava inych ludi.
@viktorka48 mozno by si ma presved ila, keby som nemala skusenost s ludmi, ktori robili vsetko mozne aby nemuseli byt v karantene aby sa neprislo na to ze su pozitivni. Obe ruky mi nestacia na spocitanie a to som jedna kolko je takych? Keby sme boli cestni nemuselo to takto dopadnut. Nam proste treba takuto kontrolu, je to nasa chyba ako naroda. Kolko ludi podvadzalo? Na ukor teba aj mna.
Ja žijem normálne aj v ,,dobe covidovej,, prečo by som mala žiť inak?
Ty prečo balansujes medzi životom a smrťou?? Prečo nevidíš východisko??
Že sa nemusím stretávať s ľuďmi a môžem sa konečne venovať sama sebe a svojmu životu.
Na všetko máš svoju odpoveď čokoľvek ti niekto poradí,ja som v zahranici a nemyslí si ,že nám tu padajú pečené holuby do huby,mi pracujeme počas celého covidu,dcéra sa musela naučiť byť sama doma,robiť sama úlohy,online nemali prvé 3 mesiace, potom len 1 hod.tyzdenne,držali sme sa bez covidu viac ako rok a zrazu to prišlo,nikto nám nepomohlo 2 týždne zavretý doma,nastastie sme mali zasoby, priebeh veľmi ťažký muž nemohol dýchať ,do nemocnice ho nevzali ,vraj není miesto,nikto to v dnešnej dobe nemá ľahké,každý niečo ťažké prežíva ale nebudem tu teraz rozmýšľať nad samovraždou,chceme sa vrátiť na Slovensko ale covid to prekazil,verím že bude lepšie a môj sen sa splnil.Vzdy je lepšie mať cieľ ako sedieť zachytená doma a čakať na smrť
@mnamko Že na Sk? No zbohom, nikdy.
@mnamko Radšej by som skapala v zahraničí .
Stále sa oháňaš zahraničím, ale tipujem, že si za život vyvinula minimum snahy o to, aby si sa tam dostala. Známa odišla študovať na školu do Anglicka a čo si myslíš, že je tam šťastná? Manžel predtým, ako sme sa spoznali pracoval na výletnej lodi v Karibiku a čo si myslíš, čo by tam teraz akože robil? Firma je v miliardovom mínuse. Sa trochu preber a začni byť najprv spokojná sama so sebou. Človek s ťažkou depresiou sa neľutuje tak ako ty.
@ella_price Teba sa kto pýtala na názor? To či má alebo nemá človek ťažkú depresiu nie je v tvojej kompetencií posudzovať.
@ella_price Si proste jedna neempatická, nesympatická žena.
Je to verejná diskusia a zapojiť sa do nej môže ktokoľvek a v druhom rade ty si tu tá, čo stále len fňuká a ľutuje sa. Porozmýšlaj trochu sama nad sebou a neútoč neustále po druhých.
Každý by si to mal vyskúšať a až potom hovoriť
Vsetko je to uhol pohladu. Je to o nastaveni mysle, niekto vidi problem a niekto vidi prilezitost. Tiez pre mna toto obdobie nebolo lahke, ale co by som ziskala opustanim sa?asi len vacsiu depku...tak som sa zamerala na malickosti,ktore mi robili radost.
Čo mi pomohlo v tejto dobe? Drzala som sa “nič netrvá vecne”

@viktorka48 tak ja píšem aspoň o tom, o čom aspoň niečo viem a nie o niečom o čom nič neviem len som počula a čítala/počula z novín ale škoda straty času s tebou ty vieš všetko najlepšie. A keď je to môj subjektívny postoj tak prečo si pri vymáhaní práva myslela len na súdy? To je tak ako keby mi niekto povedal aké druhy ovocia poznám a ja by som povedala len bobuľovité. Skús si sama odpovedať na tú otázku pretože ja za celý čas konverzácie s tebou nespomenula konkrétny spôsob vymáhania práva až na konci, že sa to dá súdnou cestou alebo aj mediáciou. Ja už ti ani na nič nebudem odpovedať tak ma ani nemusíš označovať. Prajem ti krásny negatívny život aký máš doteraz a príjemné rozoberanie životov cudzích ľudí, ktoré sa ťa nijako nedotýkajú.