Čo vás robí šťastnými?

24. sep 2021

Kedy si poviete ze ste skutocne stastne. Co je to preco sa oplati zit a rano vstat ? S cim si robite radost? Ako zit v tomto svete a nezblaznit sa?

triptamiiinka
26. sep 2021

Každý večer pred spaním si premietnemcely deň a vyčlením jeden okamih z dňa ktorý má spravil skutočne šťastnou väčšinou to je niečo so synom keďže som na materskej, potom zaň po ďakujem a zároveň po ďakujem za to ze mam dom muža syna že sme zdraví a šťastní a idem spať. Ráno sa zobudím a poviem si dnes bude ale krásny deň a bude sa mi dariť, a snažím sa prežiť ten deň tak aby som šírila vôkol seba príjemnú energiu a a to sa mi aj vracia... Určite sa oplatí žiť hlavne pre samu seba! A Tvoriť si dobrú karmu do budúcna a na ďalší život 🙂

mijunik
26. sep 2021

Zlatíčka malé 😊😊 Neboj sa, nie sú to kojenci, ktorí sú na Tebe bytostne závislí. Vnímajú však Tvoju náladu. Určite, na 100%, to bez Teba chvíľočku zvládnu. Čo by si robila, ak by si do nemocnice musela ísť, napr. so zápalom slepého čreva? Nemala by si na výber a rodinka by sa situácii prispôsobila. Tak sa prispôsobí aj teraz. Oni Ťa potrebujú, ale musíš byť v pohode a Ty nejdeš z rozmaru na cestu okolo sveta, ale ideš sa uzdraviť. 🙂

autor
26. sep 2021

@mijunik ❤️ dakujem

olivka84
26. sep 2021

Ja ani nevie prečo som šťastná . Asi je to aj nastavením hlavy že som si veľa veci uvedomila o sebe o fungovaní vzťahov. A možno to je aj vekom že mi napadlo že kedy keď nie teraz ?

miadi
26. sep 2021

Takze tebe zacala depresia koncom druheho teho. 😞to mi je luto ze si nevies tak vychutnat deti ako by si si mala. Ze ich milujes no necitis to uzasne stastie ktore by si mala. Kedze sa liecis uz dlho Neviem ti poradit antidepresiva niekomu zaberaju., Mozno Skus nejaku special stravu. Jedz vela bananov : potrebujes slnko vitamin d atd. Rob vsetko co ta aspon len trosku tesi. A dopraj si cas len pre seba na spychohygienu hoci deti su male potrebujes byt aj sama. Potom ti budu chybat a budes sa viac tesit snimi.

autor
26. sep 2021

@miadi ano asi mas oravdu viem ze mas pravdu vo vsetkom len tazko je to splnit

miadi
26. sep 2021

Musis bojovat si mama motivuj sa tym! Musis byt silna zdrava a stastna nie len koli sebe ale aj pre svoje deti oni Ta velmi potrebuju stastnu.

miadi
26. sep 2021

Drzala som v ruke syna bol maly ako dlan lahky ako pierko, mrtvy a mal diagnozu geneticku, pocity strasne ale koli mojej zivej zdravej milujucej dcerke som sa vyrevala v nemocnici a doma sa uz snou smiala a tesila zo zivota Ako vzdy. Vedela ze som smutna vedela ze babatko umrelo vo Mne bol to aj pre nu sok lebo bola prvy x bezomna 24h . Kym som bola v nemocnici. Ty v sebe Musis najst silu byt stastna. Aj ked to momentalne necitis. Ta sila v tebe je! Musis zabudnut na seba svoje nanic prazdne pocity a blbni s detmi Hlavne stou 3r mozes robit vselico . Ja nepoznam vacsiu motivaciu rano vstat z postele ako to ze som mama a deti ma potrebuju. Aj ked jedno ma nenecha spat cele noci ceconi. Ty mas vsetko co treba ku stastiu ., ibaze ked nemas zdravie akoby si nemala nic. Ale mas stale vsetko. Len sa musis starat o seba o svoju mysel dušu ako ked by si mala chore telo tak si urobis caj s citronom kym ti nebude lepsie. Musis skusat vsetko co sa da nieco uz zaberie.

maruslienka
26. sep 2021

Mne osobne pomaha viera v Boha (som katolicka, ale rada chodim aj na podujatia protestantov a rodinkou), to ma naplna, dava mi to zmysel v zivote, to ma nakopne, viem za som za kazdych okolnosti Bohom milovana a nic nie je nahoda v mojom zivote 😋

nicicka
26. sep 2021

@viestta presne toto. Och keď mám zle dni tak mám pocit že celá moja rodina je jeden veľký prúser. Všetko ide veľmi ťažko a vôbec nevieme spolu vychádzať. Zrazu príde obrat a potom si uvedomím že však všetko krásne klape a funguje. Je to ako na hojdačke. No celý život je taký. Nikdy to nebude tak že človek bude len šťastný a naopak za bude stále nešťastný. Zmena je istota, aj keď každy by chcel byt najdlhšie v stave šťastia. Nuž treba vedieť prijať aj to dobre ale aj zle.

autor
26. sep 2021

@miadi ty ma tak vies velmi povzbudit dakujem z celeho srdca

autor
26. sep 2021

@miadi len stale rozmyslam ako sa o seba postarat. Ano to mi je najvacsou motivaciou deti. Tie mi pomahaju aby som rano zvladla vstat z postele ze musim bojovat kvoli nim

autor
26. sep 2021

@maruslienka myslis ze vsetko sa pre nieco deje ?

autor
26. sep 2021

@nicicka a ked prijmem to zle bude mi lepsie ? Ved potom budem len stale v tom istom nestasti

miadi
26. sep 2021

Si na materskej aj to je obmedzenie a izolacia. Ale ty potrebujes byt medzi ludmi. Nie len doma s detmi, Aj ked deti su uzasne. Ty potrebujes ist von s kamoskou na navstevy .Robit veci ktore vies ze na teba posobia dobre ze Ta naladia. Vecer si najdi cas na teplu vanu relax. Mala som raz knihu jedlo ako liek jedlo ako jed. Bola zaujimava nastuduj si ktore potraviny su dobre na zlepsenie nalady - ako tie banany. Jedlo ktore zvysi hladinu serotoninu v mozgu. ( aj kava) v zdravom tele zdravy duch- Skus cvicenie alebo aktivitu ktora Ta nabije pozitivne. Byt vela v nutri tiez posobi depresivne preto treba vela von., Aj ked nemas chut. Vyhod vsetko oblecko ktore nenosis alebo v nom nie si uplne spokojna. Vyprazdni skrine Skus minimalizmus Niekto najde stastie aj v tom ze sa oslobodi od haraburd. Kazdy den si daj 1 plan co chces v ten den dosiahnut aj Keby to bolo len ostrihat detom nechty . A ked ten jeden ciel je jedno ako velky ci maly dosiahnes budes sa citit lepsie.

tmavovlaska93
26. sep 2021

@autor vies alebo aspon tusis dovod tvojej depresie? Poporodna depresia?
Ja mam uz tretikrat v zivote lahsiu formu depresie, vzdy to malo nejaky dovod a zmenou sa mi polepsilo.
1.zomrel mi pes-dlhorocny kamarat od detstva, s odstupom casu som si kupila steniatko a vsetko spravila podla seba a teraz je riadne rozmaznany a to mi pomohlo.
2.sikanovanie v prvej praci, zmenila som pracovisko po roku kedy sa to uz naozaj nedalo vydrzat a hned som zistila ze inde do prace sa da chodit aj s usmevom na tvari
3.potrat vytuzeneho babatka, v tehu som bola najstastnejsia, po potrate som si presla najhorsim obdobim v zivote, teraz dufam ze mi bude dopriate babo a bude vsetko v poriadku a ja konecne znova stastna 🍀

A take tipy na zlepsenie nalady su slnko a vseobecne pobyt vonku ci uz prechadzka alebo aj sport, ked sa neda byt vonku tak nejake lahke cvicenie podla videa vnutri, domace zvieratko, male deti, rodina, priatelia, dobre jedlo, caj/kava, kniha alebo film, masaz, hudba, tvorba, nove oblecenie, uces, manikura...

autor
26. sep 2021

@miadi ano to mi uz niekto radil ze vypratat skrine vraj velmi pomaha ze sa clovek ako vravis oslobodi. A to su tie veci chodit von vyjst vonku je pre mna ako trest ja "najradsej" len lezim a nehybem sa no to ma tiez ubija aj sa prinutit ist von. Kamaratky nenam to muz ma stale niekam posiela ze ved chod co ti brani on nema problem byt s chlapcami len ja potom uvazujem ze nemam kam a s kym ist a ani nikde ist nevladzem

autor
26. sep 2021

@tmavovlaska93 dakujem za tipy. A nie vobec to nema ziadnu pricinu prislo to tak po porode no neviem ci je to zrovna poporodna depresia psychiatricka povedala ze ta depresia mohla byt skryta a porodom len vyplavat na povrch. Porid som mala ukazkovy dieta sme chceli v tom problem nebol ziadny len to jednoducho po narodeni vypuklo a odvtedy sa toho neviem zbavit

miadi
26. sep 2021

No presne to je v tej depke clovek nema chut energiu chcel by len lezat doma ale tym sa tomu len poddavas nebojujes stym . Musis sa premoct aj Keby si sla len sama ku kadernicke trebars. Prides na ine myslienky. Cez den chod von s detmi vela je to dobre pre nich aj teba. A potom vecer par x za tyzden niekde chod . Napis mi ked chces kludne sukromnu spravu skusim Ta motivovat 🌸

miadi
26. sep 2021

Ty normalne potrebujes bojovy plan . Program. Musis premoct tu nechut . Normalne si urob harmonogram. Na tyzden . Trebars aj na papier. Potrebujes režim. Denne 2banany ☑️Byt vonku aspon 2-3h s detmi. Byt mimo dom bez deti aspon 3x za tyzden☑️Raz za tyzden novy recept .. starat sa o seba viac to tiez dviha naladu. Vsetko postupne malymi krokmi . Sustred svoje myslienky na to co by si mohla vylepsit pre deti. Vianocne darceky.. aktivity, pozeraj odychove filmy nepozeraj spravy necitaj ciernu kroniku a negativne veci. Hladaj kamosku co mà aspon 1 dieta v podpbnom veku ako ty. Optimistku ukecanu co Ta potiahne Aj ked ty nemas chut sa s niekym stretnut. Vyhybaj sa ludom co na teba posobia negativne. Deti dajte raz za cas niekomu v rodine postrazit a chod von s muzom iba vy dvaja. Ak rada plavas chod na plavaren alebo bike Musis sa k tej aktivnosti dokopat kludne si daj 3kavy ak treba . Hnet by som stebou niekde skocila Keby si nebola cez ocean 🌊.

autor
26. sep 2021

@miadi dakujem 🙂 ano teraz som sa zamerala aspon trochu na odreagovanie pozeram hladam komu co na vianoce by som mohla podarovat. Musim sa dokopat k tym veciam ako pises

autor
26. sep 2021

@miadi aj tie knihy tak som citala knihy o tom co je po smrti to asi tiez nebol najlepsi napad

maruslienka
26. sep 2021

Teraz ma napr. Hospitalizovali na 2 dni, spravili mi len odbery, ze ma nema kto operovat (sekciu). Bola som strasne nastvana, ze som tam trcala zbytocne a deti doma plakali a ja som sa tak modlila aby to bolo dobre.... Cez vikend mal sluzbu primar, super doktor tak sme sli za nim- a spravil mi sekciu on, mala som nadštandard izbu lebo sa uvolnila prave a konecne som sa tam vyspala,super personal bol,...keby ze ma nehospitalizuju predtym a nemam vysetrenia, tak by mi nemohol urobit v ten den primar sekciu. Nakoniec to dopadlo uzasne, este lepsie akoby som snivala 🤗♥️ A malo to vsetko zmysel, ale to vidim az teraz spätne...a takych momentov je v zivote vela 😉 ked sa modlim mam doveru, ze ten Hore to pocuje a veci sa deju v mojom zivote dobre. Sme rozni, nemusi kazdi suhlasit, ale mne osobne to riadne pomaha ♥️

maruslienka
26. sep 2021

Aj miadi tu pise super prakticke veci 😋❤️

miadi
26. sep 2021

Najtazsie je zacat ale potom to uz pojde. To mas ako zeny co “ chcu “ schudnut no nic pre to nerobia nestrazia si co jedia .. a len cakaju ze sa tie kg same vyparia. Takze sup šupat banan a povedz mi kam pojdes zajtra sama? Do knihkupectva? Do pekarne? Zijes v meste ci na dedine? Ides peso ci mhd ci autom? Mas nejake hobby ?

autor
26. sep 2021

@miadi na dedine zajtra musim v prvom rade rano odniest syna do skolky chodim autom. Snazim sa pracovat natom aby ma ta cesta bavila. Chodila som predtym na jumping no potom som prestala. A chudla som to bol moj ciel vyzerat pekne schudla som 40 kil no teraz ani z toho nenam uz radost aj na ten jumping som chodila aby som prisla vesela a prestala som lebo ma to uz nebavilo

miadi
26. sep 2021

Knihy su super no ty tiez Musis selektovat. Nic tazke nic o smrti ci vojne. Skor take Paulo Coelho co Ta nejak pozitivne nakopne do zivota.

miadi
26. sep 2021

Tak potom mas prirodu. Mna vie potesit aj okolo domu 🤣svatojanske musky s detmi chytat v juli teraz sme zas mali vàżky . Mate psika? Alebo zvieratko tie tiez posobia dobre na naladu. Nieco roztomile. Ake si mala detstvo? Rodicia ok? Mozno to cele mà pricinu v minulosti len ty nevies co., nieco si Mozno blokla v sebe ..

gina17
26. sep 2021

Šťastná som, že poznám Boha, že mu môžem veriť, oprieť sa o neho, že je mojím štítom, mojou záchranou, že ma miluje večnou láskou.
Potom samozrejme ma robí šťastnou moja rodina, to, že svieti slniečko, to, že už cítim jeseň prichádzať, zimu s sneh a Vianoce, vychutnávam si každú maličkosť.

nicicka
26. sep 2021

Bude. Základ je uvedomiť si že všetci trpíme. Neľutoval sa. Niekto nemá zdravie, iný peniaze, ďalší lásku. Neporovnavat sa. Nie je to súťaž. Každý má niečo iné a každému chýba niečo iné. Depresia je stav kedy to neprejde za týždeň ako chrípka. Každý deň si treba uvedomovať za čo sme vďační. Aj nasilu. Treba mozog učiť ako sa má cítiť dobre. Je to na roky. Treba prežiť veľa pozitívnych zážitkov na to, aby prekryli tie negatívne. V každej negatívnej veci nájsť pozitívnu. Viem aké to. Bola som v tých srackach. Teraz aj keď prídu zlé veci, mozog automaticky určí aj pozitívum a tým aj znižuje mieru negatívnych pocitov. Treba to ale trénovať. Stále. Každý deň....