Čo vás robí šťastnými?

24. sep 2021

Kedy si poviete ze ste skutocne stastne. Co je to preco sa oplati zit a rano vstat ? S cim si robite radost? Ako zit v tomto svete a nezblaznit sa?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mijunik
25. sep 2021

@bambulienka25 myslela som, že si lekárka alebo zdravotná sestra podľa Tvojich odpovedí. A v podstste som trafila. 🥳 Juj, aká som šikovná. 😀😀

derdia
25. sep 2021

Mna vďačnosť za obyčajnosť...to ked si uvedomim, ze mam skveleho manzela, zdrave deti. A pracu. Ktora ma bavi a mam ju rada. A taktiez najviac som vdacna aj nastastnejsia ked idem s prace domov, soferujem, pocuvam hudbu a je vonku krasne...😊😊😊😊A taktiez ked si uvedomim, ze sa viem postavit, viem sa napit, mam zdrave ruky, nohy a cele telo... Vdaka za to velka. Plus mam konecne par ludi, kamosky, ktore mam uprimne rada a verim, ze aj ony mna. Z toho sa tesim tiez.
Ale nemysli si neziarim stastim stale... Mam toho vela, z roboty palim, domov, k dcerke maldsej, ideme von, periem robim v domacnosti... Stale ma niekto potrebuje. Dve deti a manzel... Takze mam blaznivy zivot a tiez ai vela lrat liham s tym, ze este jedno slovo budem pocut a zbalnim sa. 😒😒😒Takze je to tazke...

mijunik
25. sep 2021

V prvom rade je to rodina, skvelý manžel, úžasná dcérka, ktorá sa práve snaží preplávať pubertou, 10-ročný syn, ktorý je ešte mojkadlo, keď sú šťastní moji blízki, práca (robím údržbu detských ihrísk), keď okolo mňa lieta motýľ, včela, vtáčik, keď môžem pohladiť psíka, mačičku, prechádzka lesom, keď mi rozkvitne kvet, keď sa mi podarí niečo upiecť, privoňanie k ruží na kríku, k rozkvitnutému lipovému kvetu, vôňa pokosenej trávy, keď niekomu pomôžem, keď sú u nás na balkóne sýkorky, keď vidím lietať netopiere. Keď som minule pozorovala myšku, keď pomôžem chrobákovi prevrátiť sa na nôžky, muche vyletieť z miestnosti von. Cvrlikanie svrčkov. Keď sa mi podarí učesať sa k spokojnosti. Vidieť o štipku nižšie číslo na váhe… 😁 Je toho obrovská kopa, čo má robí šťastnou. ☺️☺️☺️ Prejdi sa po lese, pomaly, vnímajúc každý okamih, všímaj si stebielka tráv, počúvaj šum lístia, vnímaj slnko presvitajúce cez konáre stromov, príroda má úžasnú silu. ☺️

autor
25. sep 2021

@miadi mam manzela dve deti ja mam svoju rodinu ktoru milujem zato by som sa chcela z toho dostat kvoli nim

autor
25. sep 2021

@ella_price no toho mam asi malo v mozgu :D

oli18
25. sep 2021

@bambulienka25 tak to je super👍

mikadooo
25. sep 2021

Ja som bola minulý týždeň vyupratovať byt jednému známemu, ktorý už proste nevládze na to. Večer som bola zničená totálne a v posteli si hovorím, teraz som šťastná, mám taký dobrý pocit zo seba... To bolo po dlhšej dobe že som si fakt uvedomila, že som spokojná a šťastná so sebou. Ináč tie každodenné veci sú fajn, ak ide všetko ako má, ale nejak do extrémneho blaha ma to neprivádza... 😄. A ani o tom nerozmýšľam, aká som šťastná, že mám zdravé deti a že nie je vojna a že nie som týraná žena atď atď, napriek tomu, že to všetko mám.

tenerifka
25. sep 2021

Mña robi stastnou cas straveny s mojimi dcerami, pobyt v prirode, cestovanie do dalekych krajin, dobre jedlo.

autor
25. sep 2021

Ja vidim ludi v telke ako sa smeju z niecoho alebo tesia a uz ani neviem aky je pocit mat radost potesit sa

miadi
25. sep 2021

To znie Strasne cudne ze sa nevies tesit ked mas tak vela. Ja som vzdy chcela rodinu. Presla som pol sveta kym
Som nasla muza s ktorom som ju chcela mat. Moje deti su pre mna male zazraky. Uzivam si ich. 7 divou sveta sa im nevyrovna. Moj zivot pred nimi bol dobry zaujimavy bohemsky. S nimi je vsetko fascinujucejsie. Nemas ty depresiu ze Ta nic netesi? Problemy vo vztahu? Vyhoretie z prace ? Riesenie je v tebe.

miadi
25. sep 2021

Vidis ludi v tv sa smiat.. doma ich nevidis ? U nas je vela smiechu doma.

1katus1
25. sep 2021

Moje deti a manžel niekedy. Žiť sa dá len sa treba radovať aj s maličkosti .

autor
25. sep 2021

@miadi mam tazku depresiu uz rok a 3 mesiace sa liecim no zial neuspesne

autor
25. sep 2021

@miadi doma vidim ako sa deti smeju salia z manzelom no ja to nedokazem

bloger
25. sep 2021

@autor neverím, že neexistuje nič čo by ťa aspoň trošku nerozosmialo alebo nepotešilo, rád by som ťa pozval do mojej skupinky inšpiratívne myšlienky, budem veľmi rád ak sa pridáš alebo ak by si sa potrebovala porozprávať môžeš mi napísať. Prajem ti všetko dobré veľa lásky a dobrých ľudí aby si mala okolo seba si dôležitá a vzácna 😉

mijunik
25. sep 2021

@bloger ak má človek depresiu, nie je schopný tešiť sa. V organizme sa netvorí dosť serotonínu, človek by sa aj tešil, vie, že sa deje nejaká radostná vec, ale ten pocit radosti neprichádza. Plus sa pridruží veľká únava. Dá sa fungovať v šetriacim móde, ale bez odbornej pomocí a liečby úľava nepríde. Je to ochorenie, Treba naň správne lieky. Ale je super, že sa snažíš autorku motivovať, verím, že sa čím skôr z depresie vylieči. 🌼

bloger
25. sep 2021

@mijunik dakujem

miadi
25. sep 2021

Drzim
Palce nech sa to zlepsi!🍀

autor
26. sep 2021

@mijunik dakujem ano presne tak sa citim ze ja viem ze sa mam z coho tesit aj su situacie kedy si poviem ze by som mala byt stastna len to nejak nepride

autor
26. sep 2021

@miadi dakujem velmi pekne 🙂

autor
26. sep 2021

@bloger dakujem chcem verit ze som potrebna dolezita a vzacna len mi to nejak nejde pochopit to

mijunik
26. sep 2021

No to je ten serotonín. Potvora, behá kdesi a Tebe chýba. Nepomohla by Ti hospitalizácia? Takto predsa nemôžeš fungovať. Nemáš tu aj ďalšiu tému, kde sa pýtaš na AD? A že Ťa lekárka posiela do nemocnice? Ja som povedala, keď mi zabrali AD a konečne sa mi ukázalo slnko, že fyzická bolesť je nič v porovnaní s depresiou. A že ak by si každý zločinec povinne za trest prešiel depresiou, zaručene by nám klesla kriminalita. A to som mala len krátko, nejaké dva týždne, možno do jedného mesiaca. Úzkostno-depresívne stavy.

mam1na
26. sep 2021

Táto otázka ma ohúrila v pravom zmysle slova. ❣️🍀🙏 Lebo. Samozrejme, že moje deti má robia šťastnou, pociťujem vďaku za každý deň s nimi. Kamarátky a stretnutia.
Ale.
Keď ešte môžem uniknúť do sveta fantázie, zasnívať sa, kedy môžem tvoriť, písať, dávať niečo život, prechádzky a zamyslenia. Pobyt v prírode a stíšiť sa, zabaliť sa melanchóliou, precitnutím a krásou bytia... Už len pohľad na jesenné podfarbené listnaté stromy, veveričky, ježkov, ale aj keď sa ocitnem medzi ľuďmi a môžem byť tichá pozorovateľka, keď si kúpim pekné viazanie pre písanie. Ak viem precítiť radosť, smútok, všetko, čo môžem prežívať, keď sa mi pošťastí stretnúť zaujímavého obyčajného človeka, viesť s ním pekný rozhovor, alebo s niekým.iba tak mlčať a prežiť chvíle života také, aké ku mne chodia... 🌷🌞🌱🌻🍵☔🦋🌳🍂🌲💃
Je toho asi veľa.
Mám rada život, ľudí, mlčanie, snívanie a byť tu pre iných...
Život je krásny, aj keď nie ľahký. A ostať tak obyčajne šťastná. Tak akosi... 🌷❣️🌷❣️🌷🍀🤗🍒

blackcat8885
26. sep 2021

Moji traja chlapi 🙂 lebo oni sú dôvod, prečo robím všetko čo robím. Pre nich, pre usmev našich synov, pre pokojné spoločne večery pri telke s mužom. Máme čo jesť, kde bývať, sme zdraví toto je základ pre moje štastie. Ostatné je iba bonus

slovakboy
26. sep 2021

Pocit šťastia je vo vnímaní sveta naokolo. Predstav si že aj bojovník vo vojne dokáže byt šťastný a keď ho pošlú domov z Afganistanu tak trpí depresiami pretože on potrebuje naozaj žiť a pre neho je vojna život naplno. Vraj dokonca počet depresii rapídne klesá v čase vojny. V prvej svetovej aj v druhej svetovej. Tým nechcem povedať že vojna a stres s ňou spojený je riešenie. Zas vtedy stúpne množstvo iných psychických problémov ako sú posttraumy atd. Je to o vnímaní sveta. Ako ho zmeniť? Antidepresíva je jedno riešenie ale samo o sebe nestačí. Vnímaj prítomnosť a snaž sa nemyslieť. Nemysli na minulosť ani na budúcnosť. Mysli len na prítomnosť. Keď si umývaš ruky mysli iba na to umývanie rúk. Keď si umývaš zuby mysli a vnímaj iba umývanie zubov ťahy kefkou atď. pri jedle pri obyčajnej každodennej činnosti mysli iba na to čo robíš a vnímaj to naplno. Niekedy aj to umývanie zubov je veľmi ťažké keď máš depresiu. Ale nemyslenie pomáha. Skús na 1 min. nemyslieť na nič, nie je to ľahké ale pokus sa aspoň pár sekúnd. Nepozeraj správy nepozeraj filmy nečíta knihy ani tu na koní k u toho veľa nesnaž sa uvidieť. Každý deň choď na prechádzku aspoň krátku. Pravidelne sa v stravuj a Snaž sa spať Pomáha regenerácia a oddych. Vnímaj Prírodu choď do lesa všímaj si zvieratká vtáčiky. Popros ľudí aby ti nehovorili aby si bola šťastná aby si sa smiala ono to nejde. Ale môžeš sa pokúsiť nasilu vedome usmiať v duchu alebo na tvári. Jednoducho zdvihni Kútiky úst. Pozri si tento rozhovor o tom ako všetko je okolo nás len my si vyberáme čo chceme vnímať. Hovoria tam o úrovniach mysle. Hladinách. Pokus sa vedome trosku nasilu naladiť do jednej z vyšších hladín. Mne to pomáhalo. Tu je ten rozhovor

https://www.youtube.com/watch?v=eUvpuYNvMH4
autor
26. sep 2021

@mijunik ano ano pisala som ohladom ad ze komu kedy zabrali. No ja uz dlho tak fungujem. Ja viem ze by mozno aj ta nemocnica pomohla no ja tam fakt nemozem ist od deti na dva tyDne su este male

autor
26. sep 2021

@slovakboy dakujem velmi pekne

mijunik
26. sep 2021

Prosím Ťa, choď do tej nemocnice. Keby to bolo na dva roky, tak chápem, že nemôžeš, ale na dva týždne? S nádejou, že budeš v pohode? Koľko rôčkov majú Tvoje detičky? Máš manžela, určite to spolu zvládnu. 🙂🙂🙂 Takto si Tvoje detičky budú pamätať, že keď boli malé, maminka bola unavená a smutná. A budú považovať dlhodobý smútok za niečo normálne. Ak do nemocnice nechceš ísť kvôli sebe, sprav to pre svoje deti a pre Tvojho manžela. Zaslúžite si všetci, aby ste boli zdraví, šťastní a veselí. 🍀🌻

autor
26. sep 2021

@mijunik rok a 3 roky maju deti. Dakujem ❤️