Čo všetko mám zakázať svokre a čo jej dovoliť pri novorodencovi?
Baby, prosím vás... žiadne nadávky sní žiadne urážky chcem len vedieť váš názor.
Bývame so svokrou. Áno je to zlé rozhodnutie, budeme si ísť na nervy, to už všetko viem. Manžel ju nechce nechať samu, je chorá a do iného bytu alebo domu ísť nechce.
O pár dní sa nám narodí bábätko. Chcela by som len váš názor ak máte nejaké skúsenosti podobne s týmto...
Čo všetko svokre "zakázať" a co naopak dovoliť?
Keď si predstavím, že budem v izbe kojiť a uspávať dieťa a ona mi vtrhne do izby, že sa na neho chce pozrieť (už teraz je taká strašne natešená na prvé vnúča)..
Tak čo robiť? Nechcem byť hnusná ani neslušná veď predsa ja bývam u nej tak jej dom jej pravidlá, ale nechcem, aby s ním bola ona častejšie než ja...
Ide o to, že to bude naše bábätko, nie jej. Nechcem, aby ho mala vkuse pri sebe a stále sa na neho chodila pozerať, hrať sa s ním....
Ahoj, som zvedavá, ako sa situácia vyvinula. Ak sa Ti chce, daj vedieť. 🙂
@hanka1674 úplne som zabudla na túto moju založenú tému... 🙂
Je to tak, ako som si myslela pred pôrodom.
Svokra si jednoducho nedá povedať. Dohodnúť sa s ňou nedá a áno skúšala som to veľakrát.
Keď manžel povie, že pôjdeme bývať do vlastného tak jej je zrazu zle a hraje nám obom na city...
Uvidím ako to budeme riešiť.
Joooj, veľmi Vám držím palce, aby sa Vám čím skôr podarilo osamostatniť. Láska k mame, tolerancia k svokre je super, ale keď mama a svokra (2v1) manipuluje a hrá na city, to nie je dobre. Ona je nekompromisná, buďte aj vy. Nedajte sa vydierať. Veď buďte s ňou v stálom kontakte, ale bývajte každý osve. Prajem Ti veľa asertivity a psychickej sily. 😁😁😁
Snad mate vlastnu izbu kde bude mat babetko postielku-kolisku klucik zvnutra preventivne nachystat uz teraz a po prichode domov vysvetlit toto su dvere od nasej izby ked su zavrete nevstupujte prosim kojim odpocivam upratujem zehlim dieta spi ak vas budem potrebovat babetko vam prinesiem skusit to tyzden ak nebude respektovat nadrzovku sa s babom zamknut..
ešte si neporodila a už dumeš nad tym čo bude. Aby si nebola prekvapena
Ahoj, ako sa mate dnes?

Vzdy ked ti bude nieco neprijemne, musis sa ozvat. Nema absolutne zmysel mlcat a v tichosti trpiet. Pretoze ta to bude zozierat a ona si k tebe bude dovolovat viac a viac, ked uz teraz sa sprava nepekne. Priklad: bude babatko bozkavat na usta, olize cumlik, namoci ho do medu, bude tvrdit ze babatku je zima a zakryje ho 20timi dekami, alebo naopak bude tvrdit ze mu je teplo povyzlieka ho dohola, vytrhne ti ho z ruk ked bude plakat ze ho ona utisi, vtrhne ti do izby pocas kojenia/uspavania atd.. v takych situaciach sa treba ozvat a slusne povedat ze si to takto neprajes. Ak sa urazi, tak to ber pozitivne, budes mat od premotivovanej babicky nachvilu klud.. Dolezite je nenechat ju prekrocit hranice, stat si vzdy za svojim. Nemysim tym ze jej vobec nic nedovolit, ani sa vnucatka dotknut...to by bol zas opacny extrem. Bolo by fajn to prebrat s muzom, nech to svokre pretlmoci, ze by ste chceli sukromie ked sa male narodi- nechodit vam vobec do spalne. Vyjasnit to hned nazaciatku. Normalny clovek to pochopi.