Čo všetko spadá do výživného?
Ahojte, s ex sme spisali rodicovsku dohodu, kde bola stanovena aj vyska vyzivneho. V jednom bode je napisane, ze mimoriadne vydavky platime napoly.
Za mimoriadne vydavky povazujem napriklad plavecky vycvik, alebo skolu v prirode.
Moja mama mi zase kaze, aby som mu posielala doklady aj o kupe naprillad mikiny, nohavic. Aby mi preplatil polovicku.
Co vladtne spada do vyzivneho? Mozno som hlupa ja, ze nepytam, ale xase vyzivne 200e je dost aj na take zakladne oblecenie a prejest to nepreje.
@veronikaszabova ako nejdem sa starať už ale vyhrážanie cez sms čo mu ona píše je akoze ok áno?
@macka1245 ale to, ze mate spolu dieta a druhe je na ceste, neznamena ze prestane prispievat na svoje prve dieta.
100€ je zalostne malo na 12r dieta
@veronikaszabova keď si to zoberiem tak keď rátate € koľko toho dal priateľ byvalej ex tak 400€ dal viac na jej dieťa a teraz chceme nenarodenmu kúpiť kočiar veci atak . Čo treba do pôrodnice veci a zcoho to asi kúpime? Veď máme len 100€ a do vyplatí je ďaleko nebojte sa ja som sa len tak opýtala on mu už kúpil pomôcky a na malého dal pomaly 500€ a pomôcky už má kúpené len som chcela vedieť váš názor nič viac
@veronikaszabova on jej platí výživné tých 100€ no chvála Bohu že nie 200€ lebo fakt by ten byt nesplatil a ten byt v ktorom bývame ešte patrí banke ináč ďakujem
@macka1245 keby si pisala zrozumitelne, pouzivala interpunkcne znamienka, bolo by to lepsie.
@veronikaszabova prepáč len je už toho veľa namna už rozmýšľam čo treba kúpiť do pôrodnice a tak..
@macka1245 si predstav situaciu, ze sa rozides s priatelom a posiela ti 100€ na prve dieta a nic viacej ( podla tvojej zvlastnej logiky) -- urcite by si bola spokojna, ze? 🤦♀️
@macka1245 vieš vedela si ze tvoj priateľ má dieťa a to dieťa niečo stojí... A žiaľ každý rok čím ďalej viac... Školské pomôcky, oblečenie pre dieťa vo vývine. Vidím aj na 7r topánky kúpené na jar sú na jeseň malé, oblečenie ani nehovorím. A 100e na dieťa v dnešnej dobe je malo. A áno aj ty máš dieťa a to ze tých 100e je malo pochopíš keď budu deti väčšie. A keď sa ohanas ďalším tehotenstvom tak to ste mali tiež zvážiť predtým ci to finančne zvládnete, okrem toho nielen tvoj priateľ sa ma podieľať na financovaní deti ale aj ex rovnako ako ty... A nakoniec nie otec nie je povinný platiť nad rámec výživného ale rodič kt mu záleží na svojom dieťati urobí pre svoje dieťa maximum.
A tvoja mama nie je tvojmu priateľovi žiadna svokra ani nič nič, je tolen matka svojej priateľky
@sense inak ide sa tu obhanat, ze cakaju dalsie a nema € na kupu kocika, atd. Starsie ma 1 rok a 4m. Tak snad veci ma, aj kocik.
A starsie 12r dieta ma mat pomocky do skoly asi aj na 2 roky 😂
@veronikaszabova to som tak úplne nepostrehla ale jasné keď ma taky vekový rozdiel tak deti môžu mať veci jeden po druhom...
@veronikaszabova kočík čo má priateľ po prvom tak ten používala dcéra a už je poškodený snáď nebudem používať pokazený kočík kde nejde brzda nepotrebujem aby sa niečo malej/ malému stalo a potrebuje to už nové a nové veci čo som podostavala pre malú tak tá to ponicila a pospinila a snáď nebudem chodiť k pedoatrovi so spinavim dieťaťom nie? Tiež to potrebuje oblečenie plienky a to isté aj dcéra plienky strava knižky na čítanie tiež to stojí € a moje € sa míňajú zas pre jeho syna keďže si beriem jeho syna ako vlastne čo by som ja pre deti neurobila a mne nejde o € ale keď ona chodí do práce a tiež dostáva výplatu a zarobí ona viac a jej priateľ on zarobí do 1000€ a ona tiež a to pracujú v tej istej firme môj priateľ zarobí 700€ aký je vtom rozdiel? A tiež deti potrebujú oblečenie topánky svetre tricka bundy a nie len jeho syn ale aj moja dcéra a malému keď som snim sama tak ideme do obchodu a kupujem mu veci kúpila som mu tento mesiac papuče do školy cvičky a tiež ma to stálo € ale ja som taká že racej mu urobím radosť a kúpim mu a nechápem prečo sa domna na vazate keď som sa vás normálne opýtala a mimochodom ja už z priateľom vydatá budem 🤗 takže neriešim
Nebude svadba v kostole ale na úrade 🙂 a priateľ sa nemá somnou prečo rozísť keď sa milujeme a máme sa radi len jeho bývalá sex namna žiarli vždy keď ideme po malého sa díva inde a ani nepovie môjmu ani mu ani bu tak asi preto sa chová k priateľovi tak a ona sa z priateľom ešte 2018 rozviedla lebo ona ho podviedla z iným ešte keď ma priateľ nepoznal a spoznali sme sa v praci 7.7.2018 a tie dva roky si nedáme pokaziť už keď sme spolu dva roky tak to už utiahneme až do konca 🙂
@macka1245 Nuz pozri, normalny clovek sa zakryva len takou perinou na aku ma. Ak ste nemali dost financii, tak ste s druhym dietatom mali pockat a nie, ze teraz budu vdaka vasej nezodpovednosti trpiet starsie deti.
@macka1245
"mimochodom ja už z priateľom vydatá budem "
A to je snad nejaka zaruka toho, ze ta nemoze opustit a najst ai inu? 🤦♀️
Uz som ti to pisala - tak nech si najde lepsiu robotu.
Je vidiet, ze mas len 20r - vsetko vidis moc idealisticky.
Btw tvoj PRIATEL ma vyzivovaciu povinost voci synovi. O tom si vedela. Ak vam to nevychadzalo pri prvom dietati, naco druhe?
Dievčatá.. moja dcéra má 13 a výživné 40€ už 6 rokov.. občas jej kúpi mikinu, či tričko, dovolenka za celý ten čas žiadna, minulý víkend mi volala na obed, či už môže prísť domov, lebo od piatku sedia doma a je teplo a ona sa nudí.. pomôcky do školy kupujem ja, zubára hradím ja, v jari sme jej prerábali detskú izbu na študentskú (nový nábytok, posteľ za cca 900€) - prispel mi sumou 50€.. pracuje, má byt, auto, žije sám.. ja mám medzitým. nového partnera a drobca..
@dskjhfdlkdjhl jeho syn trpieť nebude toho mám až moc radšej 🤗 aj keď není môj ale aj tak urobím všetko aby bol spokojný teraz mu idem kúpiť nový telefón urobím mu stim viac radosť a všetko má u nás vždy keď ide k nám tak si ho zoberiem von do obchodu a kupujem mu čo sa mu páči 🙂
@macka1245 ste spolu 2 roky a 1 mesiac (25 mesiacov) a dieta ma 1 rok a 4 mesiace (16m plus 9m tehotenstvo - 25 mesiacov)???
@nikaeli to je smutne. A velmi :( takeho otca by som nakopala
@veronikaszabova Ved rychlovka, co na tom nem chapes?🙊
@macka1245 Ale, tak potom preco Ti vadi, ze mu platite vyzivne? Keby si si aspon neprotirecila.
@dskjhfdlkdjhl ze? Najprv pise tak, potom tak.
@dskjhfdlkdjhl mega extra rychlovka
@veronikaszabova To vies, ani nevedeli ako a uz to bolo😀
@veronikaszabova sme spolu 7.7.2018 a dcéru mám ešte predošlého vzťahu a jej otec mi neplatí výživné už keď sa narodila keď sa narodila je somnou priateľ ktorý sa o ňu stará od narodenia ten jej biologicky nechce ísť ani na testy dna sa vyhovára že je stále v práci pokazené auto atď. Teraz čakám na súd dala som na súd na určenie otcovstva a už je to moc dlho čo čakám preto mám len 394€ a vedel jej biologicky otec že čakám snim dieťa len keď som mu napísala že som 9tt tak mi na to napísal že to jeho není priateľ si urobil testy dna a vyšli mu vylúčené tak sa čaká od 2019 na súd a stále nič ešte že mám priateľa ktorý je somnou a stojí primne dobrom a vzlom aj tak je mne nevadí že jej platí výživné ja som sa opýtala že keď jeho ex mu príkaze aby mu kúpil školské pomôcky či má alebo ako to je lebo priateľ bol rozčúlený preto som sa tu opýtala už som vám to vysvetlila a toto čo čakám už je priateľove tak už hádam ste pochopili
@macka1245 prosim ta, fakt pis tie bodky a ciarky.
Tak preco pises pred tym, ze mate spolu jedno dieta?
@macka1245 Tak potom ako vysvetlis toto: "Mi chces povedať že moja dcéra aj to čo čakám není priatelova krv?"
@dskjhfdlkdjhl e este toto "máme spolu dieťa a druhé čakám keďže som už 17tt"

@veronikaszabova nedocitala si že máme spolu rodinu??? A on musí niečo aj dcére kúpiť?? Mi chces povedať že moja dcéra aj to čo čakám není priatelova krv?? Najprv si to všetko dobré prečítaj a do konca