Čudné predstavy partnera
Ahojte
Anonymne zakladám tuto tému, lebo sa hanbím zato co sa mi deje
Partner ma 44, ja 37, mame spolu dvojročného chlapca a este mam syna z prvého manzelstva. Sme spolu 5r
Co sa deje? Posledný rok v našom vztahu taham karicku a on sa vezie, všetka spoločná aktivita je vyvíjaná odo mna, z jeho strany total nezáujem o mna, o to ako mi pomôct, uľahčiť život, ale ked ma on potrebuje, vtedy sa ozve, proste hrozný nepomer toho co dávam a co dostávam
Pred troma tyzdnami som to nevydržala, a napísala mu, ze uz nemôžem, povedal, ze ma chápe, ale nieco sa stalo, ze uz necíti to co kedysi, ze sám nevie co chce a rad by mi dával svoju pozornosť Akurat nevie co s ním je a chce byt sám. Iná zena nie je, vraj, overila som, nie je.
Takze na druhy deň prišiel a odsťahoval sa. Poprosil o cas bez kontaktu. Ze potrebuje byt sám a dat si svoje veci naporiadok. Tak odišiel a býva v druhom byte, rozostavanom 🙄, vlastne vôbec nezabojoval, nič, asi bol cely rad, ze som to povedala a on mihol odísť.
Bývam v svojom byte a on tu býval s nami. Ten posledný rok chodil iba prespať, vraj veľa prace, skôr uchodil do prace, aj led som sa snažila byt mila, nič nevyčítam, na vsetko sama....snaha rozprávať sa, zlepšiť veci skončila na tom, ze je unavený a ide spat.
Tri týždne sme vôbec neboli v kontakte, dnes došiel a povedal mi zase, ze on nevie a kecy okolo toho, uz toho mam plne zuby, veľa ľudí nemá kde hlavu skloniť a on len hľadá, co sa mu u mna/nas nepáči. Neváži si, co sme spolu vybudovali, vadí mu, ze byt je môj. Ze on potrebuje mat svoj priestor a u mna sa necíti ako doma. A to som ho z ničoho nevylučovala, pri kúpe bol so mnou, pri zariaďovaní tiež....
teda po troch týždňoch mi navrhol, ze by ostal bývať v tom rozostavanom byte a ku nam chodiť na návštevy. Ze moze ostať aj na noc. Kristapana, povedzte mi, co s ním mam robiť. Ja uz tieto reči nemôžem ani počuť, veď ako mam fungovať ako rodina, ked chce prísť kedy chce, kedy to jemu bude vyhovovať, bez starosti.
A vlastne bývanie je pasívam, ze do toho treba vrážať peniaze, ze to nič neprináša. Ale ze ma 5aut, 2motorky to je ok, to je pre radosť.
Cítila som sa aj dobre, ked som bola sama tie tri týždne, bolo mi aj smutno, za spomienkami, kedysi bol normálny a mali sme približne rovnaké ciele, bol pozorný, mily, lepšie mi bolo s ním ako samej, ale tieto jeho terajšie názory, ja mu vôbec nerozumiem, zase ten jeho životný guláš doniesol mne na hlavu. Dúfala som, ze príde, uvedomí si, ze chce byt s nami, ze ma zanedbával a on zatiaľ došiel na takýto záver. Užívať si plusy rodiny, bez starosti, veď ja sama vsetko zvládnem.
Rozmýšľam ako ďalej.
Ked budem mat raz nevestu, neviem si predstaviť aby si chlapci vzali príklad z mojho este partnera.
Grrrrr!!
Hrozne mi to je luto, ver mi. Ale tam bude ina zena. Rataj s tym.... Fakt mas na viac, podla toho co pises si fajn zenska.
Dokonca sa staršiemu snažím dlhodobo vysvetľovať, ze takto sa muž nemá spravat k zene a k rodine 🙄
@drahomirrra jak to zistím? Na nič som neprišla, pozorujem ho uz dlho,... myslím, žeby sa viacej staral a chodil trochu rozjareny, mobil mal stale voľne k dispozícii
Možno by sa mi aj uľavilo, lebo toto je guľa na nohe, bohužiaľ
Zena ma tendenciu pomáhať, ked este su tam nejaké city a hlavne deti
Mas to ohromne tazke a vobec neviem, ze kde beries energiu... no teraz je cas, zibrat papier, plusy a minusy.
Ono aj bez tohto ti siesty zmysel napovie, ze kadial sa vybrat.
Ci s nim ci bez neho.
@opica_skorica som si tri týždne oddýchla 🙈😂
No deti mi dávajú silu, nejak musím kvôli ním fungovať, ja som ich chcela preto, aby som ich co najsprávnejšie vychovala, bohužiaľ nemám asi šťastie na partnerov. Vždy sa ego prejaví a to je koniec. Potrebujem pokoj a pekne dni.
necrcaj sa s ním, nastoľ jasné pravidlá. Má dve možnosti, alebo sa bude správať ako partner a otec - môžete to skúsiť do Vianoc, neexistuje, že ty budeš všetko ťahať sama. Ak má problémy, akékoľvek, sme odborník, ale musí to chcieť riešiť on sám. Za týchto podmienok si ochotná s ním bývať v jednom byte, žiadne odchádzanie do iného bytu a žiadnych 15 hodín v práci. Ak má depku z toho, že je byt tvoj, nič mu nebráni, aby si kúpil svoj, ty sa s deťmi nasťahuješ a svoj prenajmeš. Druhá možnosť je tá, že ostane tam, kde je, dohodnete sa na výživnom a stretávaní s jeho dieťaťom (samozrejme súdne) a v tom prípade neakceptuješ žiadne návštevy, pri vchodových dverách vyfasuje syna a môžu ísť.
Je to take divne cele ze 44 R chlap sa sprava ako 15 ročný bez deti...a to bývanie to proste vzdy budu škriepky najlepsie si je kupit spolu...a že je len v práci? Neviem no moj ocino je tiez malo doma lebo je v zahraničí ale tak robi to preto aby sme sa my mali lepsie takze je to vsetko z uhla pohladu vela zien vie aj prehnať uplne situaciu🤞🏼
Vyhoreny workoholik a ešte môže byť rád, že si celé to bremeno prevzala na seba asi si nebola typ, ktorý mu vyvoláva pod už domov treba ísť do obchodu.Cim sú ženy schopnejsie, tým horšie ťahajú aj za chlapov.Nepros sa nechaj ho ísť veď aj tak len na to čakal.Syn ma najkrajší vek a ty buď rada, ze si taká šikovná, že zvladas.Z čoho je vlastne unavený?z rodiny? Ved s Vami ani nežije... myslim si, že mu preplo z roboty, alebo ma inu
Ked ho tak velmi štve,, že byt v ktorom žijete je tvoj, možno ti chce naznačiť, že keby si mu aspoň polovicu prepísala, možno by sa mu tam žilo šťastnejšie. Nestrácaj s ním čas a energiu, nebude zo psa slanina. Určite sa najde pre teba súci chlap, ktorý sa rad postara aj o tvoje dieťa.
Ma obyčajné staromládenecke maniere ...to je tak, ked si rodinu zalozi chlap v 40...a dovtedy bol sam, stred vesmíru...ťažko ho uz prerobíš, on je veľa rokov zvyknutý na svoju pohodu a slobodu
Uz nemá zmysel nič vysvetľovať. Ked som sa o to snažila, jeho nechápavý pohľad mam este teraz pred očami. Načo mi klamal, ze spolu, spolu kým som neotehotnela ... človek uverí, ze naozaj, dôveruje a nič z toho opäť, zostane sám ako prst
Je v tom ina zena. On len zbabelo chce aby si sa TY rozisla s nim a ulahcila mu robotu preto je neslany nemastny, hra rozcarovaneho, strhaneho a zmateneho zivotom. Ved je to klasicky scenar a zazila som ho aj na vlastnej kozi. Daj na mna, ma inu.
je mi luto ale co sa ti horsie moze stat ako ze ti bude dobre bez neho? sama si povedala ze si za 3t pookriala, starsiemu vysvetli ze otcim je debil a mladsie si zvykne rychlo, ak to financne davas vypakovala by som ho a cau parky. a rovno ihned, ziadne ze "po vianociach, bla bla...." Popalila si sa... stava sa, znies ako rozumna zena, zaplatpanboh si vo svojom. u nas sa hovori "nasrac mlady pan". Na ine energiu ma, na vas nie ( a to je jedno ci je tam druha zena, muz ci praca), tak nech taha kade lahsie.
A si si istá že on niekoho nemá ?
Bola si pozrieť v tom byte ?🤔
Ako naozaj nechápem, prečo je taký.
Už aj keby sa stalo že teba nema rád, tak prečo do prdele nemyslí na deti ?
Môj muž bez detí ani na dovolenku nechce ísť - lebo by mu chýbali a mal by výčitky, že sa s nami v mori nehrajú...
Ale vieš čo ? Nie je asi ani dôležité čo chce on. Ujasniť si najmä čo chces TY !!
Chces mat takehoto muža pri sebe ?
Ľúbiš ho vôbec ?
Nechceš radšej podať žiadosť o rozvod bez ohľadu na to, aku bude mať mladý pán práve náladu ?
Ako naozaj, viem že ženy sú často slepé a zaľúbené ... Avšak naozaj teraz skús prvý krát myslieť na seba.
Chces s ním žiť ?
Alebo to radšej ukonči, aby si seba a svoju rodinu netrapila.
Si mladá. Istotne si nájdeš partnera, pre ktorého budete na prvom mieste vy - a aj keby nie, tak aj tak si vlastne sama.
Tak k čomu je takýto muž. Len ťa trápi.
@zooeynka Pravdu mas. A este to typicke typicke “utat kontakt”, “dat si cas”. No naco asi. Na to, aby okostoval inu, pouvazoval, ktora je lepsia a aby popripadne vyhecoval autorku k rozchodu, aby bol za chrumkaveho. Uz mi chyba iba “zasluzis si nieco lepsie”. “Chcem byt sam a zistit, kym som”.
Fakt, taku by som mu zavesila, ze by mu stena dala druhu a dvere tretiu.
A ty autorka, sa vyber povedzme v piatocek vecer na projizdku okolo toho jeho zufaleho ubytovania. Garantujem, ze uvidis veci.
@drahomirrra ano presne :/ Tiez som pocula od chujka ze dajme si pauzu tak 3 mesiace a uvidime ci si budeme chybat....akoze, wtf??? A pritom uz veselo prasil druhu, takze ja takymto "bezdovodnym"rozchodom neverim. Jasne ze neprizna ze ma inu, radsej zahra utrapeneho ze chudacik nevie co chce...a zena ho ma poslat doriti a ulahcit mu to. Grcala by som z neho.
Ahojte, včera bol rozhovor, povedala som vsetko, co ma trápilo, postavila sa za seba, ze uz nemám 15, aby som počúvala výhovorky. uľavilo sa mi, stale tam u neho asi nieco je, nebolo mu to ľahostajne, aspoň som mala taky pocit, ze sa hanbi za toto svoje “zlyhanie”. Co sa týka inej, stale tvrdí, ze nie- ze to je to posledne, načo by mal chuť, ze nezvládal poriadne ani svoju zenu a nieto ďalšiu
Ja som navrhla odlúčenie, pár týždňov si chcem nechať pre seba. Moje myšlienky su take, ze isteze nebudem v napätí čakať, ze sa spamätá. To mam v hlave, nepovedala som to jemu. Jedine co možem ovplyvniť som ja a teraz sa budem venovať sebe a deťom. Myslím, ze seba som posledne roky naozaj zanedbala. Budem sa snazit vyliečiť si bolest, doprajem si starostlivost o seba.
Vraj by si veľmi prial, aby som mu začala chýbať!. Ze ked sme spolu neboli teraz tak dlhšie, veľa na mna myslel, ale este potrebuje cas. Ze si nabral na hlavu veľa prace a sám je vyhorený.
Ako mi tu niekto napísal, použila som tie slova, ak máš problemy, vyrieš si ich, ja som sa snažila ti pomôct, ale s tebou ani z voza, ani na voz, nezatazuj ma svojim gulášom vždy ked ta vidím.
No tak idem sa “liečiť” a urobiť zo seba lepšiu a krajšiu zenu. Ci sa vráti alebo nie, uz budem na nohách sama sebou konečne
To len keby niekoho zaujimalo, ako sa to ďalej vyvíja

@drahomirrra súhlasím. Na takýto tón bola debata. Snaha vyvolať zodpovednost voči mne, voči malému. Vies aka bola reakcia? Veď ja som tiež otca nemal doma a tu som. Hovorím, ale ked sme na dieťati začali pracovať si ma presviedčal rok, ze sa tešíš ako mu budeš dobrým otcom. Ze nevadí, veď on tu bude stale pre neho. Pýtam sa ako doteraz? Ze ho niekedy ani nevidíš týžden, lebo ked si prišiel tak spal a ked si odchádzal este spal? Úplne hrách na stenu hádžem, on je dokonca presvedčený, ze je super otec