icon

Čudné správanie sa otca - zaprel dieťa

loulou
19. máj 2014

Ahojte, zaujímali by ma vaše názory ako by ste sa zachovali v mojej situácii.
Takže ide o to, že mám veľmi dobrú kamarátku, ktorá je momentálne v kúpeľoch. Má synčeka (2,5 roka) so svojím partnerom (naším spoločným kamarátom) nie sú zobratí ale žijú ako druh a družka. O chlapčeka sa momentálne počas dňa pomáham starať ja, kým je jeho otec v práci, nakoľko tu nemajú blízku rodinu a po práci je malý so svojím otcom. Kamarát je rozvedený (6rokov), manželstvo bolo bezdetné, pretože ona nechcela deti, rozviedli sa nakoľko ona si našla iného, bohatého podnikateľa, s ktorým má dve deti, odsťahovala sa a sem chodí len občas za rodičmi. S kamarátkou teda terajšou družkou sa poznajú skoro 5 rokov a z toho 4 roky žijú v spoločnej domácnosti, zoznámili sa cez mm. Mm ho pozná z práce, poznal i jeho ex, ja som ju však nikdy nevidela. Jeho poznám tiež dlho vlastne od rozvodu ako skvelého chlapa, partnera i otca, dal by im prvé posledné, voľný čas trávia spolu, sú nerozlučný.
A teraz tá moja dilema: chlapčeka si buď vyzdvihne u mňa doma, alebo ho počkáme na ihrisku blízko práce , kde chodím i ja so svojím synčekom. Tak tomu bolo i v sobotu poobede. Ja s mojím synom i s ich synčekom sme boli na ihrisku a čakali kým skončí v práci a príde si syna vziať. Prišiel tak ako mal, s chlapcami sa hral, vyvádzali ako malí až kým drobci nezostali smädní. Vzala som ich ku kočíku aby som im dala vodičku a keď sme sa vracali ku kamarátovi, zbadala som pri ňom mamičku s dieťaťom. Drobec sa rozbehol za ockom, že už sa napil a môžu sa zasa hrať, ale na moje zhrozenie sa kamarát tváril akoby nič. Malý za ním pribehol, že ocko, ocko a on nič, tváril sa že ho nepozná, poslal ho pohľadať si rodičov a ešte sa zasmial na tom, že si ho cudzie dieťa pomýlilo so svojím ockom a odišiel bokom. Malý keď videl že ocko nereaguje pribehol ku mne a hral sa so mnou a mojím synčekom. Tá dotyčná sa za nejakú chvíľku zdvihla, vzala dcérku a odišla. A ten somár až keď si bol istý že je preč prišiel za nami a hral sa so synom akoby nič, bozkával ho, túlil si ho, vyvádzali tak ako pred tým. Keď som sa spýtala, že čo to preboha malo znamenať, zistila som že to bola jeho ex a on si neželá aby vedela že má rodinu, lebo že pri rozvode jej sľúbil že inú ženu ako ju nebude milovať. Samozrejme nezabudol podotknúť, že kamarátka sa o tom nemá dozvedieť a pôsobil dojmom, že je na mňa nahnevaný preto čo som videla, vzal malého a odišiel
Dnes ráno synčeka priviedol ako vždy, tváril sa akoby nič. Môj manžel tvrdí, že rozhodnutie je na mne, ako sa zachovám, nakoľko je to veľmi chúlostivé, chce sa porozprávať aj s ním, ale tiež je na vážkach. Nechcem im ublížiť ani jednému ale škre ma to, neviem ako sa jej budem môcť pozrieť do očí a tváriť sa že nič. Kamarátime sa už vyše 20rokov a viem, že ak jej to poviem tak po všetkom tom čo prežila zanevrie na chlapov a nebude chcieť už nikomu veriť a na druhej strane ak jej to nepoviem a náhodou zistí pravdu i to, že som o tom vedela nebude veriť už ani mne, neviem čo robiť ☹

macamac
19. máj 2014

@jabadaba no to vieš, jeho bývalka už zrejme dávno vyrástla, len chlapec ustrnul niekde v teenagerských rokoch 😝
dať takýto sľub niekomu...to sa dáva tak medzi 15 - 20 -tym rokom života 😀 😀
kks, čo sa tu nedočítam 😅 😝

lvka
19. máj 2014

🙂 no ale... predstavte si ze ste v kozi tej byvalky.... stretnete stastne s vasim muzom a vasim dietatom nejakeho vasho ex.... ked nie je uplne blba, tak snad aj pochopila ze to dieta naozaj bolo jeho... na jej mieste (nech je aka je) by som si tiez o nom pomyslela co za "chudacika" to je.... cele zle

mima4
19. máj 2014

@loulou inak, mozno nie je vyrovnany doteraz s rozvodom..mozno preto sa tak sprava...mozno to stale v sebe dusi a nieco citi ku svojej manzelke.

jabadaba
19. máj 2014

@macamac no vsak to, niekto stale trpi zastydlou pubertou. 😝

jabadaba
19. máj 2014

@lvka ano, ona moze byt jedine rada, ze su uz len byvali....

loulou
autor
19. máj 2014

Neviem vôbec sa v ňom teraz nevyznám, ona vyzerala ako taká nedotknuteľná panička ale inak normálne, keď malý pribehoo , tak sa pousmiala, ale keď jej "vysvetlil" že nieje jeho tak sa vôbec nepozastavila, kecali normálne ďalej a drobca si ani jeden z nich už nevšímal 😒 . Uvidím ako dopadne rozhovor, kecajú vo veľkom, manžel mu aj vynadal, že je somár, ja mám teraz chlapcov, idem kúpať a ak budú v rozhovore pokračovať, čo si myslím že budú ešte dosť dlho, keďže si mm poznám, nenechá to tak, dá mu to vyžrať, jeho sa to veľmi dotklo čo urobil vlastnému synovi, tak budem musieť chlapcov aj uložiť, len neviem ako do 1 postieľky 😀 budú sa musieť pomestiť

jabadaba
19. máj 2014

@loulou len nech mu pekne prepucuje zaludok, zasluzi si. A len tak mimochodom mi napadlo, co ked to mamina cita, aj v kupeloch moze mat pripojenie na internet, ci? 😉

loulou
autor
19. máj 2014

@jabadaba Tak pripojenie môže mať ale na koňovi nieje, ak niečo potrebuje ide cezomňa

hameeda
19. máj 2014

@loulou : necitala som co ti baby radili, takze mozno sa s niekym zhodnem,,,ale ja na tvojom mieste poviem tomu hnupovi nech tuto situaciu vysvetli svojej priatelke ihned ako pride z kupelov, pretoze ak to nebude vediet na druhy den tak jej to povies ty,,,,,,v ziadnom pripade by som ho nekryla, ak nema co skryvat a svoju druzku miluje tak jej to urcite nejako vysvetli,,,a ak je pre neho ex dolezitejsia ako vlastny syn,,,tak nato nemam slov..........

mala_hobitka
19. máj 2014

Toto je situacia ktora nema spravne alebo nespravne riesene. Ani jedno riesenie vlastne nikomu nepomoze. Co sa tyka mna, ja by som v takejto situacii svojej kamaratke volala hned jak by takyto "uzasny" otecko zasiel za prvy roh. Ale to som ja. Mozno by kamoska bola rada keby to vedela (aby teda vedela s kym zije). A mozno by mi vynadala ze som jej to nemala hovorit. A aj tie pocity pri takejto "jobovke" su ine pri prvom pocuti a s odstupom casu. To je proste rozne. Ale mna osobne by chlap, co zaprel nase spolocne dieta pred nejakou kravou co mu uz do zivota davno nepatri, priviedol do stavu maximalnej zurivosti. Tak jeho ex ho necha kvoli dajakemu prachacovi a on jej slubi ze inu uz nebude milovat? Ako, debilov clovek nachadza na kazdom rohu ale toto je uz maximalne slahnuty exemplar.

yidaky
19. máj 2014

@loulou No nakoniec mi neda nenapisat. On sa fakt zachoval ako blbec. A co ked nieco slubil svojej ex? Ved je to ex, nie?! A uz co je to za sluby, ze so ziadnou inou zenou nebude mat deti? Ach ake ubohe, detinske a strasne hlupe....Az mi tlak stupol.
A k Tvojej dileme...ja by som to chcela vediet. Rovnako by som to povedala aj svojej najlepsej priatelke. Hovori sa a niektore baby aj radia, nemiesat sa do toho. No podla mna je rozdiel, najlepsia priatelka, alebo len nejaka kamoska "z videnia". A nakoniec sa to naozaj moze otocit voci Tebe a nastrbi to vas vztah a doveru s kamoskou. Mas 2 tyzdne na premyslenie, vychladnutie...Je to velmi tazke, no podla mna by to mala vediet. Asi to bo len nejaky jeho skrat alebo co...no aj tak nepochopitelne. Ved mu na nej, na ex-ke, nemusi absolutne zalezat. No nechapem....
A inak najlepsie nech jej to on prizna, ze zaskratoval, ze sa spraval ako idiot alebo co...teda ak to tak naozaj je.

navan
19. máj 2014

Necitala som uplne celu diskusie, ale musim povedat ZE NEVYCHADZAM Z UZASU NAD NIEKTORYMI ZENAMI! Vy baby, ktore ospravedlnujete spravanie tohto akoze chlapa, resp. tie ktore by to za ziadnu cenu nepovedali jeho partnerke, vy co ste za ludia???? Toto je neospravedlnitelne chovanie a iba hlupa,hlupa zena to moze zlahcovat. Skuste sa vzit do pocitu jeho partnerky, chceli by ste vediet alebo radsej zavriete oci???
Ked zavriete oci pred tymto, kde su potom hranice?
A este jedna vec ma napada, ak by bol chlapcek starsi a vnimavejsi, aky pocit to asi zanecha v nom?

flopo
19. máj 2014

@mafin152 tak toto ani mne nejde do hlavy.volaco tu nehra 😒 a este,ze nechce,aby vedela ze ma rodinu...toto je chore 😠 ked sa uz chce tvarit,ze nema zenu,nech sa tvari ale tvarit sa,ze dieta nie je jeho tak to uz je na zamyslenie ci je vobec zdravy 😖 Ale preco vlastne zapiera svoju rodinu pred ex?Neverim,ze je to koli slubu,ved je to smiesne 😀

loulou
autor
19. máj 2014

@mala_hobitka aj som jej v prvý moment chcela volať, ale po predchádzajúcej som si povedala, že aj tak to s kúpeľov nevyrieši a nechcem aby tam bola smutná a sama, aj tak je smutná Z neprítomnosti drobca tak načo jej pridávať, ak jej to poviem tak až po návrate

loulou
autor
19. máj 2014

@navan presne si vystihla môj pocit čo ak by bol väčší a uvedomoval si otcove slová, drobec malý bola som hrozne nastvana, dotklo sa má to akoby bol môj, ešte že tomu nerozumel a bral to tak že ocko sa rozprava

loulou
autor
19. máj 2014

Deti uspane, chlapi ešte debatuju, môj doňho husti ani hokej ho nezaujíma (a to je čo povedať) a ja sledujem hokej zaňho. Uvidím či sa ešte dnes dočkáme nejakého riešenia alebo pôjdem spat len s vašimi názormi 😖

mima4
19. máj 2014

@loulou a ako reaguje on na tvojho manzela, na to co mu hovori?

moonlight1210
19. máj 2014

Co urobi v den ked jeho ex niekto povie, ze on ma partnerku a dieta s nou k tomu? Ked ich spolu jeho ex stretne v meste? To pred partnekou povie: ale to je iba jedna znama?

Nem on nahodou este stale hlbsi citovy vztah (nie hned zalubenost) k ex?

Viem pochopit, ked niekto predstiera, ze je manazer oddeleneia nejakej firmy a nie podomovy predajca, ked stretne ex a ma na sebe oblek. Ked tvrdi, ze s novou priatelkou su velmi statsni a dala mu to, co mu vzdy chybalo, aj ked za dverami su hadky a rozchod na spadnutie. Ze jeho novy zivot po rozvode je jedna nekonecna basen, hoci sa doma zhryza spomienkami a vobec sa mu v nicom nedari.

Ale ked zaprie dieta, je to akoby k ex stale nieco citil a bal sa, ze sa prevali pravda, ona ho viac nebude chciet vidiet a to ho desi.
Alebo ten slub daval v nejakej patetickej nalade a teraz mu je nesmierne hlupe priznat, ze to bola blbost. Hlavne ak sa ex vtedy zasmiala, ze uz ho vidi ako to po zvysok zivota dodrzi. Ze to skor bude do roka a do dna mat dieta s inou. A teraz z takej tej "chlapskej hrdosti", jej nechce urobit za dost.

Beztak sa musim vrait k prvej otazke: ako je velke to mesto, ze si mysli, ze toto este dlho predlho udrzi v tajnosti pred ex?

gaby21
19. máj 2014

Ja neviem, ako by niečo taketo prezivali ostatne zeny, ale ja by som rozhodne chcela vedieť, keby moj manzel zaprel naše deti, nechcela by som s takymto človekom mať nič spoločne, nezasluzi si mať rodinu, aj keby mi v minulosti zachranil trebars aj zivot, ako by sa nanho mohli spolahnuť moje deti v ťazkych zivotnych situaciach ked je schopny ich zaprieť pred nejakou INOU? akokolvek by to bolo pre mna tazke, s takymto človekom by som nechcela uz nikdy zdielať spoločny zivot, nezniesla by som ho vedla seba 🙄

loulou
autor
19. máj 2014

@moonlight1210 neviem vôbec to nechápem, myslela som že ho poznám ale toto akoby vtedy nebol ani on. Ešteže na mm dá, neviem či tu má nejakého blizsieho človeka než mm. A že má rodinu sa jeho exka nemá ako dozvedieť, býva v zahraničí a myslím že jej to je jedno ona má svoju rodinu, do nášho mesta chodí lem k rodičom ale oni majú po 70-ké a bývajú na opačnom konci mesta, otec je zevraj imobilný aspoň tak to vie mm, ale prečo sa zachoval takto nechápem. Stále debatuju s mm a viem že ak budú mať kľud možno mu povie pravdu, chcem tomu verit

jabadaba
19. máj 2014

@loulou dufajme, lebo dozvediet sa to touto formou asi nebude ono. Som zvedava ci dohovor padne na urodnu podu a chlap sa spamata a pojde si jednu vytat po pysku. Mal by si.

dana_l
20. máj 2014

@loulou somar, namiesto toho aby povedal - pozri akeho krasneho synceka mam a aky som hrdy na neho a jeho matka je skvela zena, najlepsia na svete, lepsiu by som uz nenasiel - tak sa skryva "za co". ze je slobodny a nestastny lebo jeho byvala ma deti??????

jabadaba
20. máj 2014

@loulou tak ako?

loulou
autor
20. máj 2014

@jabadaba zatiaľ neviem, debatili dosť dlho, ja už som išla spať a muž je ešte v práci, netrpezlivo čakám na jeho príchod, som ako na ihlách

jabadaba
20. máj 2014

@loulou normalne som aj ja uz zvedava ako sa k tomu ten chlapik postavil, po dohovore tvojho muza.

loulou
autor
20. máj 2014

@jabadaba veď sa ozvem ako to pokračuje

loulou
autor
21. máj 2014

Tak manžel mi včera večer prezradil ako dopadol rozhovor s kamarátom. Povedal mu, že ho mrzí ako sa zachoval a čo povedal, že on je na svoju rodinu hrdý, ale že keď ju zbadal tak jednal skratovo, a nechcel aby si ona o ňom myslela že je slaboch keď porušil svoj sľub. Manžel mu vysvetlil, že je to totálna hlúposť, hlavne to že niečo také sľúbi žene pri rozvode a potom aby nebol pred ňou za slabocha tak zatají rodinu pred ženou ktorá ho nechala pre iného a založila si s ním svoju novú rodinu. Vysvetlil mu tiež že týmto že pred exkou nechcel byť slaboch a klamár tak min. pred nami je hlupák a moja kamarátka si ho vôbec nezaslúži, že on byť na jej mieste kopne ho do riti a viac ho nechce vidieť, lebo takto bude hlupák a slaboch pred niekým kto ho ľúbi a váži si ho. Zatiaľ to riešiť nechce, uznávam keby do mňa niekto hustil niekoľko hodín tak aj mňa by asi prešla chuť riešiť to ale sľúbil nám, že o tom pouvažuje a rozhodne sa čo ďalej. Ja to ešte tiež riešiť nechcem, aspoň kým sa nevymačkne on a hlavne to nechcem riešiť cez tel., stačí že je na liečení smutná pri telefonovaní s nami, že nieje s drobcom, toto by jej určite v tejto chvíli nepomohlo a podľa mňa by sa to telefonátom ani riešiť nemalo. Kamarátovi sme dali ultimátum aby sa nás oboznámil so svojim rozhodnutím najneskôr do bud. týždňa, nakoľko sa v ten týždeň kamarátka vráti. Dnes ráno keď mi dával malého som mu povedala čo si o ňom myslím ja a viem že mu to bolo veľmi nepríjemné, je si vedomý toho že prestrelil a náš názor naňho sa značne zmenil, tak uvidím ako sa k tomu postaví a ako sa rozhodne.

adri266
21. máj 2014

@loulou tak to je teda typek. 😖 Dufam,ze inak je pekny, bohaty, dobry k Tvojej kamoske, ked uz nema chrbtovu kost.
No a ten jeho postoj. Nemam slov. Nevychovali ho nahodou vlci v lese?

Mne pripada ako vymysleny. Neviem si predstavit, aby nejaky realny chlap slubil manzelke po rozvode vecnu lasku 😀 😀 😀

No ale som rada, ze ste ho nieco priucili.

loulou
autor
21. máj 2014

Ja keď som sa dozvedela čo sľúbil svojej ex pri rozvode, no nechápala som, mne také slová nesedia ani k puberťákom, ale čo už. Nedáva mi to zmysel, jedine snáď, že to bral, že bola jeho prvá láska a trvala celkom dlho, ale aj to je mierne pritiahnuté za vlasy.

akrim1311
21. máj 2014

myslím si,že ste to nakoniec dobre vymysleli.On by to mal povedať a ak nie,tak vy.Nikto si nezaslúži takéto správanie poza chrbát.A to,že zaprel vlastné dieťa...zostal mi rozum stáť.