icon

Čudné správanie sa otca - zaprel dieťa

loulou
19. máj 2014

Ahojte, zaujímali by ma vaše názory ako by ste sa zachovali v mojej situácii.
Takže ide o to, že mám veľmi dobrú kamarátku, ktorá je momentálne v kúpeľoch. Má synčeka (2,5 roka) so svojím partnerom (naším spoločným kamarátom) nie sú zobratí ale žijú ako druh a družka. O chlapčeka sa momentálne počas dňa pomáham starať ja, kým je jeho otec v práci, nakoľko tu nemajú blízku rodinu a po práci je malý so svojím otcom. Kamarát je rozvedený (6rokov), manželstvo bolo bezdetné, pretože ona nechcela deti, rozviedli sa nakoľko ona si našla iného, bohatého podnikateľa, s ktorým má dve deti, odsťahovala sa a sem chodí len občas za rodičmi. S kamarátkou teda terajšou družkou sa poznajú skoro 5 rokov a z toho 4 roky žijú v spoločnej domácnosti, zoznámili sa cez mm. Mm ho pozná z práce, poznal i jeho ex, ja som ju však nikdy nevidela. Jeho poznám tiež dlho vlastne od rozvodu ako skvelého chlapa, partnera i otca, dal by im prvé posledné, voľný čas trávia spolu, sú nerozlučný.
A teraz tá moja dilema: chlapčeka si buď vyzdvihne u mňa doma, alebo ho počkáme na ihrisku blízko práce , kde chodím i ja so svojím synčekom. Tak tomu bolo i v sobotu poobede. Ja s mojím synom i s ich synčekom sme boli na ihrisku a čakali kým skončí v práci a príde si syna vziať. Prišiel tak ako mal, s chlapcami sa hral, vyvádzali ako malí až kým drobci nezostali smädní. Vzala som ich ku kočíku aby som im dala vodičku a keď sme sa vracali ku kamarátovi, zbadala som pri ňom mamičku s dieťaťom. Drobec sa rozbehol za ockom, že už sa napil a môžu sa zasa hrať, ale na moje zhrozenie sa kamarát tváril akoby nič. Malý za ním pribehol, že ocko, ocko a on nič, tváril sa že ho nepozná, poslal ho pohľadať si rodičov a ešte sa zasmial na tom, že si ho cudzie dieťa pomýlilo so svojím ockom a odišiel bokom. Malý keď videl že ocko nereaguje pribehol ku mne a hral sa so mnou a mojím synčekom. Tá dotyčná sa za nejakú chvíľku zdvihla, vzala dcérku a odišla. A ten somár až keď si bol istý že je preč prišiel za nami a hral sa so synom akoby nič, bozkával ho, túlil si ho, vyvádzali tak ako pred tým. Keď som sa spýtala, že čo to preboha malo znamenať, zistila som že to bola jeho ex a on si neželá aby vedela že má rodinu, lebo že pri rozvode jej sľúbil že inú ženu ako ju nebude milovať. Samozrejme nezabudol podotknúť, že kamarátka sa o tom nemá dozvedieť a pôsobil dojmom, že je na mňa nahnevaný preto čo som videla, vzal malého a odišiel
Dnes ráno synčeka priviedol ako vždy, tváril sa akoby nič. Môj manžel tvrdí, že rozhodnutie je na mne, ako sa zachovám, nakoľko je to veľmi chúlostivé, chce sa porozprávať aj s ním, ale tiež je na vážkach. Nechcem im ublížiť ani jednému ale škre ma to, neviem ako sa jej budem môcť pozrieť do očí a tváriť sa že nič. Kamarátime sa už vyše 20rokov a viem, že ak jej to poviem tak po všetkom tom čo prežila zanevrie na chlapov a nebude chcieť už nikomu veriť a na druhej strane ak jej to nepoviem a náhodou zistí pravdu i to, že som o tom vedela nebude veriť už ani mne, neviem čo robiť ☹

Strana
z4
kafedame
21. máj 2014

...že zaprieť vlastné dieťa?... 😕 No to je sila ty kokos 🤐

jana_eyre
21. máj 2014

az sa mi rozum zastavuje...

ked sa v niektorych veciach neviem rozhodnut, opytam sa sama seba co by som chcela aby robil niekto iny v mojej situacii.. keby som ja bola ta kamaratka, urcite by som chcela vediet o takomto niecom, chcela by som aby si mi to povedala a potom by som riesila partnera..

katti77
22. máj 2014

mne to nesedí, prečo by som pred ex zatajoval, že mám dieťa a ešte k tomu keď ona má rodinu, neviem možno som upodozrievavá, ale takéto veci sa zatajujú pred milenkami a nie ex, no možno sa mýlim a je to tak ako hovorí, a druhá vec niečo sľúbil pri rozvode? tam sa viac sľubuje ako sa pomstí a ako bude ľutovať a nie, že budem ex milovať do smrti... čudné celé

evitka83
3. jún 2014

@loulou neplietla by som sa do toho. Co sa ma stat sa stane a ak sa to ma raz dozvediet Tvoja kamoska. tak sa to dozvie a on sa urcite nebude chvalit, ze Ty si to uz vedela. Podla toho co pises, ziju spolu ako stastna rodina a ked jej to povies, asi tym nic pozitivne nedosiahnes a najviac si to odnesie dieta. Mozno tak tebe sa ulavi, ale neviem ci to stoji za to. Pokial ju nepodvadza, len je skratka debil/ slaboch v jednej veci, urobia by som si na neho vlastny nazor, ale nehrala by som sa na anjela osudu a nehovorila by som jej to. Nikomu tym nepomozes, ani jej, ani synovi, ani muzovi, len narobis dusno v jednej rodine a este si mozno pokazis aj ty vztah s nimi ako s rodinou.

6969eva
15. jún 2014

Nečítala som síce celú diskusiu, a tak neviem, k čomu sa tu dospelo, ale mám vlastnú skúsenosť. Mala som vynikajúcu kamarátku, takú od detstva. Mala priateľa a veľmi ho ľúbila, veľmi oňho stála. Raz však ma prekvapil na internáte s fľašou šampanského, vraj je tu na školení a má čas a tak...Otvorili sme to šampanské a z neho vypadlo, že tu nie je náhodou a že je vlastne s ňou kvôli mne. Brutálne! Čo som urobila? Vysvetlila mu, že nemám záujem a navrhla, že jej nič obaja nepovieme, nič sa nestalo a ide sa ďalej. Vedela som, ako na ňom lipne a nechcela som jej ublížiť. Asi po polroku raz večer ku mne okolo polnoci vtrhla a posadila v župane do auta. A bol krížový výsluch. Niekto ho u mňa videl a on to v hádke s ňou ani nepopieral. Rozišli sa. Neskôr sa síce udobrili a vzali, hoci im to dlho nevydržalo a rozviedli sa. Asi rád klamal. Lenže ja som stratila najlepšiu kamarátku. Dnes by som v takejto situácii neváhala a povedala pravdu. Pravda aj tak vyjde najavo. A ktovie, či to naozaj bola jeho ex. Či sa len v ňom neozval kohút a on mal chuť zakikiríkať.

Strana
z4