icon

Cudzie deti si u más urobili kúpalisko

24. jún 2022

Ahojte. Žijeme na dedine. Pár dní už máme bazén. Veľký my dospelí a malý so šmýkalkou sme nafúkali pre dvojročného synčeka. Nedávno prišla na návštevu švagriná s deťmi, tak drobci sa kúpali v malom a väčšie deti vo veľkom. S tým nemám absolútne žiaden problém,lebo boli s maminou a tá na nich dozerala...a deti sa vedia správať, ale... Asi o hodinu na to prišiel syn druhej švagrinej, aj s dvoma kamarátmi, že sa chcú kúpať tiež. Nevedela som ako zareagovať. Na jednej strane je to rodina, ale nepáčilo sa mi, že musím dozerať na cudzie deti, keď sa starám o to, aby sa nič nestalo tomu môjmu. Deti celé nešťastné, tak som nakoniec povedala áno. Všetko však bolo hrozné. Nevedeli sa správať, topili sa, nonstop špliechali na malé deti, ktoré boli v malom bazéne, tak sa švagriná rozhodla, že ide s deťmi preč. Tým pádom som povedala aj ostatným deťom, že stačilo. Lenže... Odvtedy tu chodia deti nonstop... Už sa stalo, že mi klopali na dvere, ked malý spal a zobudili ho... Povedala som, že bez rodičov sa kúpať nemôžu...na to mi tá druhá švagriná písala nech im to dovolím .. ako reagovať? Nechcem byť tá zlá teta, ktorá im chce kaziť zábavu, ale ja som sa ešte vo vlastnom bazéne ani nenamočila a iné deti si u nás urobili kúpalisko. Čo by ste robili na mojom mieste?

0kristina0
25. jún 2022

Naozaj ta trapi ci sa svagrina urazi? Normalne by som jej povedala, ze nie ste verejne kupalisko a hotovo. Ked na bazen nema (co inak nie je az taka draha zalezitost) nech si nan nasetri. My sme tento rok tiez kupili bazen a uz teraz viem, ze sem nikoho nepustim kupat pokial tu nebude jeho rodic. Nemienim byt zopdovedna za druhe deti a este im robit aj policajta.

autor
25. jún 2022

Predchvíľkou tu bola osobne...pozrieť.. Tak len zahlásila, že si "kupuje" lístok na celé leto...odišla som radšej do domu...manželovi som povedala nech jej niečo povie...fakt by som sa dnes aspoň prvýkrát okúpala ja... 😭 Nemám slov... Akurát idem uložiť drobca...čakám kedy napochodujú....

majka1921
25. jún 2022

A co si jej na to povedala? Idealnu prilezitost si mala ju odpalkovat v style - nech sa paci, listok stoji xxx eur, otvaracie hodiny od - do. A pekne by som nastavila ruku ze cakam na peniaze. Sa stavim zeby zduta pakovala.
Pritlac na muza - predpokladam ze ide o jeho sestru, tak on ma spravit poriadky.

0kristina0
25. jún 2022

Autorka sorry ale ty si strasne blba. Krasne ti skacu po hlave. To je naozaj take tazke otvorit si hubu. Naco ti narastla? Aby si bola ticho?

janage
25. jún 2022

Ako píšu baby, mala si hneď povedať, že to bohužiaľ nejde. A ze kúpať sa môže syn a jeden, max.2 kamaráti po dohode s vami. Plus podmienky. Vždy dospelý dozor, max hodina, pripadne 2.

valeria_h
25. jún 2022

autorka preboha Ty nemáš ústa? Hneď si ju mala zaparkovať. Čoho sa bojíš? Bojíš sa, že bude zle v rodine alebo čoho? A manžel nič?

reanda
25. jún 2022

kto chce kam, pomozme mu tam.. nie, same sa to nevyriesi, ak nepovies svoj nazor.. ak to svagrinej doteraz nedoplo, tak jej same od seba nenapadne, ze ti to nie je prijemne a po chuti, im poskytovat svoj bazen a dvor a ze chces mat sukromie a klud.. musis to proste narovinu povedat.. a mozno budes prekvapena, ze sa ani neurazi a ze to pochopi.. ale ako to ma vediet, ked ty nic nepovies?? a ak sa aj urazi, tak jej problem, uz ti to tu x ludi potvrdilo, ze to vobec nie je od teba sebecke ani bezohladne, ked ti take nieco nevyhovuje, tak co este chces? naco si to tu vobec pisala, aby sme ta polutovali, ake mas hrozne svagrine? nie, nemas, ty si 'hrozna', nemas guraz otvorit si usta a potom hadzes vinu na druhych, ze ta nechapu a robia veci, co sa ti nepacia.. vysvetlila si to aspon muzovi, co ti vadi a preco a co by im mal vlastne povedat? alebo sa len stiahnes a on vlastne ani poriadne nevie, ci ti presne vadi?

danielle799
25. jún 2022

Nuž napíšte švagriná,že žiaľ nie, môj bazén na mojom pozemku moje pravidla....a keď sa jej nepáči nech si spravi bazén na svojom.

valeria_h
25. jún 2022

Skôr ako švagriná by ma trápil manžel, že sa Ťa nezastane a neusmerní sestru. Čo ste z nej všetci takí posra..í?

lujza123
25. jún 2022

Nedovolila som. Niečo sa deťom stane a budeš za zlú jedine ty.

mijunik
25. jún 2022

Počuj, mne tiež chýba dostatok asertivity, vyhýbam sa konfliktom, je mi nepríjemný ten pocit, že sa na mňa niekto bude hnevať. Aj keby mi to mohlo byť jedno. Tí, na ktorých mi záleží, snáď moje “nie” pochopia a tí, na ktorí sú mi ukradnutí, tak tí nech si reagujú ako chcú. Ale v praxi je to oveľa ťažšie, všakáno? 🤦‍♀️😳 Lenže Ty si tehotná, to by Ti mohlo dodať guráž odmietnuť nájazdy. Predstav si, že sa chceš okúpať, relaxovať si po svojom, užívať si súkromný bazén. Predstav si, ako sa tam rochníš, v čistučkej vode. Všade kľud. Pohodaaaaaaa. A teraz si do toho predstav, ako Ti toto Tvoje súkromie niekto narúša bez toho, aby si mu to Ty navrhla. Švagriná! To ona je ten narušiteľ. Všetky plány a predstavy sa Ti zrazu rozplynuli! 😞😦🤬 Namiesto pohodičky tam bude hurhaj, neporiadok, budeš musieť byť v strehu, ale najmä - niekto Ti ruší Tvoje plány. 🤬🤬🤬 Ty si trestanec, že musíš za niečo pykať??? Kupovali ste bazén pre seba alebo ako doplnkové kúpalisko pre verejnosť? Predstavuj si, ako ten bazén čistíš, hoci si si ho ešte ani neužila. Riadne sa naštvi, ja už aj za Teba naštvaná som, pošlem Ti aj moju porciu hnevu. A teraz v tej guráži buď zavolaj alebo napíš švagrinej, že hoci je Ti to nepríjemné jej hovoriť, ale bazén ste si kupovali pre vás a chceš tam mať súkromie. SÚ-KRO-MIE. Kúpaliská sú dosť veľké, nech idú tam. Ak budeš chcieť spoločnosť, tak sa podľa toho zariadiš. Ide o Teba a o Tvoje deti. Tvojmu mužovi je to možno jedno, kto sa u vás bude kúpať. Naozaj to tej svojej švagrinej hneď teraz povedz. No a čo, že budeš za zlú? Ide Ti o to, byť “dobrá” alebo sa doma cítiť ako doma - v pohode, uvoľnene? Lebo keď u vás budú stále návštevy, tak to bude v Tebe len vrieť a to, mimochodom, škodí najviac bábätku v Tvojom brušku. Ty máš byť šťastná, nie napätá. Nech sa švagriná pokojne urazí, naozaj, nech idú,kurnik šopa, na kúpalisko. Na to tie kúpaliská sú. Fakt sa riadne naštvi, než jej ti povieš, aby si nabrala odvahu. A potom vychladni, nalož sa do bazéna a relaxuj. A keď bude domŕzať, tak jej s vedomím, že si v práve, reaguj stále neoblomne. Ona predsa nebude určovať pravidlá u vás doma. Dokážeš to. Robíš to pre svoje deti. Brániš ich. Veeeeľmi Ti držím palce. 🍀

slovakboy
25. jún 2022

Mne sa páči že dovolíš tým deťom sa tam hrať aj šantiť dráhy bazén ma byt maximálne využitý ale súčasne požiadaj tie deti aby prišli s rodičmi. A svije požiadavky formuluj bez emocii tak ako keby si čítala telefónny zoznam. Mám pocit ze deti robia to a to. Bojím sa ze sa niečo stane chcem tu mať zodpovedný dozor. A niektorý deň maj aj zatvorené. Proste dnes nie až zajtra.

sasanka605
25. jún 2022

Ked uz nechceš nic povedať, pekne vylep A4 na dvere- bazén xc€ na hodinu (s dohľadom dospelej osoby xc€/hod), príspevok pre čističa bazéna xx€ (povinný príplatok)

llull
25. jún 2022

Ahoj,az sa mi zvysil tlak ako to citam, mam skusenosti ze ludia nemaju hranice v tom, ako ta dokazu zneuzivat a vyuzivat tvoju, nazvyme to dobrotu. Ja som sa stala velmi asertivnou a radim ti urob to iste, da sa byt slusny aj ked im povies priamo. Fakt nevahaj, mas pravdu a si v prave halooo!

mariejenka
25. jún 2022

Ci bože! Ideálna príležitosť povedať tiež vtipne svagrine,ze hodina kupania 5€. Od 15:00-17:00 a plati sa vopred. Ona nechodí do roboty?!Ze si "kupuje" lístok na celé leto? takú nehrali,ze ty budes dávať pozor na deti ci uz z rodiny,a nie to cudzie cez prázdniny.
Mne nedávno poslala foto z bazena najkamoska, krásny veľký...popriala som im,nech užívajú, co za vtierku musím byt,zeby ma napadlo tam hneď ísť a pýtať sa ci môžeme sa kúpať,lebo oni majú a my nie....

reanda
25. jún 2022

vies co, inak, to ze chces byt za dobru - tiez som to tak dlho mala, ze som si myslela, ze ludom najlepsie vyhoviem, ked budem vzdy mila, slusna, nebudem im odporovat a budem sa snazit im vyhoviet, vtedy budu spokojni a tym im robim dobre.. casom som ale pochopila, ze v skutocnosti to tak vobec nie je a takato 'dobrota' vyhovuje akurat tak povrchnym ludom, ktori netusia, o co v naozaj dobrych vztahoch ide.. a tam ide o uprimnost, pravdivost a otvorenost.. ludia, co chcu byt s kazdym zadobre a zapieraju pre to sami seba a skryvaju svoje skutocne pocity, vedia narobit vo vztahoch dost velke problemy.. naoko sa tvaris milo, nic nepovies, neprotestujes, so vsetkym suhlasis - ako ma potom ten druhy vediet, ze ti nieco vadi? a keby ti aj rad vyhovel a prestal tebars s niecim, co ti vadi, tak nema ako, lebo to netusi.. a zije v presvedceni, ake mate dobre vztahy.. a ty sa tvaris milo, ale pritom vo svojom vnutri by si ho najradsej utopila v lyzicke vody - to si akoze dobra? nie, to si pokrytecka! .. a ked to potom z teba raz, ked uz sa neudrzis, vykypi, alebo sa to ten clovek dozvie od niekoho, komu si si dovolila sa na neho stazovat, tak je casto v soku, lebo to vobec netusil a pravom sa citi oklamany a zradeny.. toto vobec nie je dobrota.. ani nahodou

viera77
25. jún 2022

Ako čítam, milá autorka, komu niet rady, tomu niet pomoci. Vyzerá to tak, že len my si tu otvárame ústa, ktorých sa tvoj problém ani netýka...a ty mlčíš ako voš pod chrastou - presne ako píšeš v tvojom poslednom príspevku, že: "nemám slov". Zbytočne sem teda píšeš a čakáš rady, keď nie si schopná otvoriť ústa a povedať NIE! Užite si teda aj dnes krásne strávené popoludnie s "rodinou"...a predpokladám, že zajtra tiež a vlastne celé leto! Môžem teda prísť aj ja s celou rodinou? Dovolenka pri vode zadarmo a ešte nás aj nakŕmiš? Naozaj si necháš dokonale srať na hlavu...len potom sa prosím, nesťažuj kade-tade.

loliki
25. jún 2022

Veď jej prichystaj lístok za 500€, či zaplatí. Čo by sme robili bez príbuzných, že? To by bola nuda na tom svete. 🙄

babalenka
25. jún 2022

Tvoj bazén tvoje pravidlá.A dotyčný ti musí rešpektovať.Moji rodičia majú tiež bazén kvôli mojim deťom a ver tomu ,že moje deti sa doteraz pýtajú čo môžu ísť do bazéna a to tam chodia na letné prázdniny.A ja stará kofa som si dovolila u byť v bazén len raz aj to keď sa prvý krát spustil.Odvtedy som v ňom nebola a keď som s deťmi tam ja tak ich strazim ja.Ale viem že naši tiež mali problém susedivci tie mávajú deti na prázdninách a vždy chodili sa kúpať .Našim to už vadilo tak už povedali nie a odvtedy neboli robili zle v bazéne aj keď ich starka pri nich sedela aspoň.A treba brať do úvahy že deťom bude treba cikať napiť sa najesť atď.To sú ďalšie náklady pre teba a bordel v dome lebo mokré nohy špinavý pohár špinavý tanier

miadi
25. jún 2022

Ved si mala bleskpvo povedat nejaku sumu ze listok na cele leto 1000e .ona by sa zasmiala a ty by si povedala Myslim to smrtelne važne. Nemala som v plane robit kupalisko pre ludi co neziju v tomto dome . To vobec nie je tvoja povinnost ich tam mat Lebo oni chcu .

ddaassuullaa
25. jún 2022

Vies ako by letela? Nie som typ, ktory horucou hlavou riesi napate situacie, ale toto by bola posledna bodka. Ani raz za cas, ani cele leto. Permanentka, zvyhodneny vstup na 10 dni (okrem vikendov) zahrna vstup 1x denne na max 1,5 hodiny v sprievode dospelej osoby od 15,00-16,30.....suma 20€. Wc, napoje, plavcik a ani obcesrtvenie nie su v cene. Pri odchode si treba po sebe upratat bazen aj okolie. A vybavene. Lakoma neda ani euro a ta co bazen nechce tam decka neposle. Vybavene

jana_eyre_2
25. jún 2022

Prečo by si mala byť nejaká zlá ak povieš nie? Z akého titulu by si mala dávať pozor na cudzie deti z okolia, ktoré ani nie sú kamoši tvojich deti? Keby sa im niečo stalo, kto by bol zodpovedný?

palicka
25. jún 2022

Sontehotna, využi to. Bazén ste zaobstarali najmä preto, aby si sa mohla ovlažiť Ty. A teda žiadne cudzie zadky sa tak kúpať nemôžu, aby si nedostala infekciu. Preto nechodíš na kúpaliska!

mogaa
25. jún 2022

nuž porozprávať sa s mužom nech jej on ako sestre povie že takto nie......inak jej povieš ty a bude zloba v celej rodine.....tvoj dom, tvoj dvor, jednorazová návšteva kedy sa decká okúpu je ok, ale nie ani každý deň, ani každý týždeň...1-2x za celé leto a hotovo....ak sa s tým švagriná nezmieri je to jej problém......vy ste si bazén urobili pre seba nie pre ňu a jej deti....a aj v čase kedy nie si v bazéne ty so svojim dieťaťom, chceš mať na dvore kľud a nie cudzích ľudí či cudzie deti.....druhí si k tebe dovolia len toľko, koľko im povolíš....len zbytočne to riešiš tu na MK, treba to švagrinej aj povedať.....

timing
25. jún 2022

Zeny, ale nevieme ake maju vztahy doma s muzom. Ono je pekne, ze jej radite otvorit usta a zakazať. No autorka je mozno " mala " pani v dome a o vsetkom rozhoduje muž. Co ak by otvorila usta na sestru svojho muza a ten by ju zvozil? A urobila by si doma peklo? Radsej sa otoci a prekuse svagrinu. Strach jej brani ozvat a povedat narovinu co si myslim, lebo mozno to vsetko financuje muz a on tomu velí

loliku
25. jún 2022

A povedal jej niečo muž? Keď sa bojíš jej to napíš na messenger a čo

ddaassuullaa
25. jún 2022

@timing napisala autorka vcer 19,53: "muž je celý deň v práci... Keď som mu o tom povedala, tak si len povedal, že ok, tak nebudú chodiť, ale riešiť to aj tak budem ja, keď opäť prídu..."

autor
25. jún 2022

Dievčatá...niektorými príspevkami ste ma naozaj rozosmiali...v dobrom... 😁
A máte pravdu... Dodali ste mi odvahu...určite to tak nenechám... 🙏
Muž je v tomto ešte horší ako ja... 🙈

valeria_h
25. jún 2022

@autorka Musíš sa naučiť hovoriť nie, muž by Ťa nepodporil keby si to švagrinej vysvetlila? Aj keď nič vysvetľovať nemusíš, len povedať nie a basta. Ja som niečo podobné musela tiež riešiť so švagrinou, neustále chcela s nami tráviť čas, má malé dieťa, tak si myslela, že nám ho hodí na starosti a ona si bude oddychovať. Ozvali sme sa a ona sa urazila. Jej problém. Normálny človek pochopí, že partneri chcú byť aj sami, nie mať za zadkom švagrinú a jej syna.

autor
25. jún 2022

@valeria_h ja by som bola najradšej ak by to vyriešil on... Je to jeho sestra... Svojej by som to nemala problém vysvetliť...