icon

Dá peniaze a nič nepomáha

14. júl 2023

Som vydatá už vyše 15r a neviem ako to bolo skôr nepamätám🤦či mi pomáhal ale teraz keď máme druhé dieťa akoby stačilo že dá peniaze do domu a to je všetko.
Neopýta sa na pomôžem ti niečo ? Absolútne nie ..áno zle som ho naučila, behala mu okolo rite .
Teraz je vonku s kamarátmi a ja som uspala konečne dieťa 🤦nechodí často ale stačí keď to začne ako mu dať najavo že mi chýba , taká nejaká zaujímavost sa o moju osobu alebo neviem čo ,že si ma váži . Necítim nič také

domkakvet
14. júl 2023

Porozpravat sa s nim o tom.

autor
14. júl 2023

@domkakvet ako sa poznam zle to poviem a možno sa povadime. Na na rovinu nech mi povie či má ľúbi .

mb2021
Odpoveď bola odstránená
autor
14. júl 2023

@mb2021 možno 2x do týždňa , není to veľa ale bolo aj viac no ale viac by asi nešiel už

autor
14. júl 2023

@mb2021 2x do týždňa cc

domkakvet
14. júl 2023

Na rovinu ti s velkou pravdepodobnostou nepovie pravdu.

autor
14. júl 2023

Aj mi povie že ma ľúbi ale nevidím skutky nejake

pkgirl30
14. júl 2023

komunikácia, komunikácia, treba proste pochopiť že muži a ženy sú rozdielne stvorenia...nevedia čítať naše myšlienky treba im povedať na rovinu ako sa cítime...sadni si s ním pri večeri alebo pri dobrom víne a rozprávajte sa

vler
14. júl 2023

Nepytaj sa ci Ta lubi. Poziadaj o pomoc, zaulohuj ho-a podla reakcie uvidis

autor
14. júl 2023

Dobre skúsim. Inak minule mi povedal že všetko robím má polovicu len .pche a on doma absolútne nič iba príde z práce a slúžka pome

dzulli1980
14. júl 2023

Máš s ním 2 deti a neviete sa otvorene porozprávať? ...nie je to zvláštne? ... a čo sa týka toho pomáhania, mužovi musíš na rovinu povedať, muži sa nedovtípia len tak sami od seba ... nechce sa mu? Neurobí? OK, mne sa nechce navariť, oprať mu, som unavená, starám sa o deti ... a čo robíš, aby mal o Teba záujem, či len pasívne čakáš? ... všetko je o komunikácii.

anjelicek26
14. júl 2023

Muzom skutocne treba jasne povedat, co od nich ocakavas... nejake citanie myslienok ci naznacovanie nefunguje... rozpravajte sa, povedz, co potrebujes.

mamusa123456789
14. júl 2023

@anjelicek26 tak u nás asi výnimka potvrdzuje pravidlo, napríklad dnes som chcela robiť na večeru rezne a deti sa akosi rozutekali na dvor a šla som za nimi a nemohla som ich naháňať dnu a tak si hovorila, ze by ich mohol aspoň obalit, kým sa trosku vybehaju a keď som prišla dnu, tak sa už rezne piekli v trúbe 🙂 a aj umývačka bola nalozena

zorkahorka
14. júl 2023

normalne mu to povedz. urazene, dotknuto, nahenvane, pokojne - to je jedno ako, ale povedz mu to. on ti nevie citat myslienky

pkgirl30
14. júl 2023

@mamusa123456789 To nebolo čítanie myšlienok, bol hladný tak už sa mu nechcelo čakať 😄😄...ale máš pravdu vždy existuje výnimka aj moji rodičia to tak majú...

anjelicek26
14. júl 2023

@mamusa123456789 tak takych je malo... moj robi vyslovene cinnosti, ktore nerobim ja a naopak (to neznamena, ze robi malo, robi toho vela), doplname sa, rozumieme si bez slov, kazdy ma to "svoje" a keby sa mi hrabe do reznov tak ho dorazim, lebo to proste nebude ono 😅 Co potrebujem navyse mu poviem, fungujeme fajn...

mb2021
Odpoveď bola odstránená
h2
14. júl 2023

No, keď budeš čakať, kým sa ťa opýta, či nepotrebuješ pomôcť, tak aj umrieš na starobu. Keď od neho niečo potrebuješ, tak mu to úplne normálne povedz.

mamusa123456789
14. júl 2023

@anjelicek26 u nás zas robí lepšie rezne manžel, ale teraz som to mala na plane ja, keďže bol veľmi unavený z celého týždňa v práci, lebo keďže je čas dovoleniek musí aj on priložiť ruku k dielu a jeho som chcela nechať trosku oddýchnuť, lebo zajtra ho zas čaká šoférovanie, chceme decka zobrať na výlet

mamusa123456789
14. júl 2023

@pkgirl30 hladný nebol, chvíľu pred tým prišiel z prace a jedol 🙂

podmostom
15. júl 2023

15 rokov a ty si nepamätáš ako to bolo predtým? Čo máš amneziu? Len si pekne spomeň. Predpokladám že si mu stále behala okolo zadku, chlap si zvykol a už ani nemá potrebu to nejako riešiť. On príde na hotové, keď sa mu chce, ide von s kamošmi.. A ty mu to všetko tolerujes, len aby ste sa nepovadili.. Jednoducho bud viacej asertívna, povedz mu o svojich pocitoch, že ti chyba jeho záujem o teba, že chceš aby sa spolupodieľal na chode domácnosti. Choď niekedy aj ty von a jeho nechaj s deťmi. Aj za cenu toho že sa asi pohadate choď do toho. Inak takto môžete fungovať ďalších 15, 30 rokov bez zmeny.. a to asi nechceš.

mimikarol
15. júl 2023

Keď chodí ženatý chlap, otec deti 2x do týždňa von tak to akože není často? Podľa mňa je to teda veľmi často

simka17161
15. júl 2023

Choď von aj ty a jemu nechaj na starosť deti.

barboritta
15. júl 2023

@mimikarol tak to napadlo aj mne,ešte kebyže 2x do mesiaca,tak to by sa dalo

0silvia0
15. júl 2023

@mamusa123456789 aj u nas robi lepsie rezne manzel. Vlastne vsetko co sa masa tyka urobi lepsie. Vtedy ja mu robim pomocnika a on je hlavny kuchar.

maryetta
15. júl 2023

A vie ze potrebujes pomoct? Lebo muzom to niekedy samo nedocvakne. Oni si myslia ze ked sme doma na materskej “dovolenke” tak len vylozime nohy. Maximalne sa s dietatom hráme.
Nevidia to všetko okolo.
Stači že mu necháš dieta (v lepsom pripade pre neho bude akurat spat) a zadas nech spravi obed. Da prat. A idealne aj nieco uprace. A zisti ze to nie je len lezat. Niekedy staci taku sokovu terapiu.

mamusa123456789
15. júl 2023

@0silvia0 u nás raz uvarí jeden, raz druhý a ten druhy sa v kuchyni nepletie pod nohy a venuje sa detom

marca12
15. júl 2023

Tak si si ho naucila. Uz hi bude tazke teraz prevychovat. Ale ak ho nenapadne sameho od seba,treba mu zadelit ulohy a hovorit,co ma robit.

0silvia0
15. júl 2023

@mamusa123456789 u nas uz sa netreba venovat detom😳

mamusa123456789
16. júl 2023

@0silvia0 tak to potom chápem, ze varíte vo dvojici, u nás keby išiel pomáhať manžel alebo ja, tak by sme skončili minimálne 4,mozno aj 5 🙂