Dá sa dieťa prekrstiť z katolíka na evanjelika?
Prosím vás dá sa dieťa prekrstiť ked je katolíkom 4roky a chcem aby bol evanielik?
@cacianka vieš čo Ti poviem, ja by som tak po niekoľkých návštevách v katolíckom kostole nesúdila. Mám známu, ktorej syn katolík, si zobral evanjeličku, sobášili sa v evanjelickom, krstili dieťa v evanjelickom, teraz s nim nechce žiť, na návštevu ho nepusti k synovi, pred nosom mu zabuchne dvere, ona chodí do práce na týždňovky, dieťa vychovávajú jej rodičia ,ale jeho rodičov nepustia k vnukovi, sú v rozvodovom konaní, rozviesť sa nechce, len žmýka z neho peniaze. Toto tiež nie je tá práva evanjelická viera, ale podľa mňa vypočítavosť
jediné čo ti mozem poradit je aby si zobrala do ruk bozie slovo a zacala citat pod vedenim ducha svätého. Z kaluže do blata a naopak....nerob to spoznaj pravdu a ta ta vyslobodi.
@hanka_april ide o kanonické právo, ktoré platí pre katolíkov, právoslavných a anglikánsku cirkev, nájdi na internete a prečítaj
@mijo53 ja som nepovedala, že evanjelici sú 1000% lepší, len to že nechodím ani na evanjelické a už dupľom nie katolícke akcie, a už vôbec nesúdim iba podľa 3 návštev. tá žena je asi "mrcha" od prirodzenia, nie podľa náboženstva. PS. a aj ja mám príklad, veľká katolíčka čo chodí do kostola 6x týždenne, huckala svojho 42r. syna proti jeho dcére 8r. , ale to je malý príbeh, iba ak by si chcela , tak do IP, sem nepatrí.
ja som skôr ateista-ekumenista ... 😝
@mijo53 isteze by som v tomto nekonala proti voli manzela, to sa rozumie.
konfirmaciou sa clovek oficialne stava plnopravnym clenom evanjelickej cirkvi, konkretneho cirkevneho zboru, dostane to na papieri, je evidovany v cirkevom registri (az pokial oficialne nepoziada o vystupenie z cirkvi), evanjelicky zborovy farar poziada oficialnou cestou katolicku cirkev o vynatie z evidencie (v pripade dopeleho cloveka, ktory by chcel prestupit).
co si o tom myslia katolici a ze ho stale pokladaju za svojho clena - to nehnevaj sa, moze byt evanjelikovi ukradnute.
@mijo53 viem co je kanonicke pravo
ja som z evanielika na katolika da sa
vies co, najlepsie je nedat nikam krstit dieta..a preco? pretoze krst deti je nebiblicky, nema to ziadne opodstatnenie v Biblii.
Krst ma prist az vtedy, ked clovek uveri a sam VEDOME uzna, a da sa pokrstit...
Vyuzivat nevedomost babatiek a tvarit sa "mame doma maleho krestana" je len taky slovensky folklor 😉
ak clovek nema vztah s Panom, neprijal Ducha Svateho... KRST JE NEPLATNY!!
Je to uplne jedno, ja som ako dieta cele roky chodila do katolickeho kostola, som pokrstena, mam 1.svate prijimanie, birmovku.Potom som uz ako dospela po strednej skole isla do Anglicka, tam som sa dala pokrstit ako evanjelik, pretoze som bola v evanjelickej rodine ako au-pair a pacilo sa mi to.No a teraz do kostola nechodim,mam silne neveriaceho muza a svadbu sme mali aj na urade, aj v katolickom kostole.V Boha verim, rozpravam sa s nim, modlim sa, ale do kostola nechodim.Ono tu ide vlastne len o to, akym zivotom clovek zije a je jedno, ci veri v Boha, Alaha, Jehovu, uctieva Budhu alebo svatu lyzicku, ci veri, ze Boh nie je a sme z opice alebo nas tu dosadili mimozemstania.Ak je clovek dobry, uctivy a cestny, tak je to uplne jedno a Tvoje dieta ma pravo si svoju vieru vybrat samo.🙂

@milhaus a toto prečo robí ? to je taká faloš ....