Dá sa odpustiť nevera?
Prosim o nazor len tie,ktore tym presli a odpustili alebo neodpustili.Ako sa s tym da zit???
da sa...musis vediet sama...ci je to koli tebeci koli niecomu inemu....musissamaposudit okolnosti....aleurcite sa da...
Odpustil by tebe tvoj muz ak by si podviedla? Ak je clovek zdravy,zamilivany a partnera si vazi nepodvedie,aj ked nasla sm tu temu kde jedna uvazovala o podvedeni skveleho manzela kt nekonecne miluje iba koli tomu ze v sexe to chce mat zvratene...a muz nie. No ja by som svojho nepodviedla nikdy,vazim si ho. Ak by podviedol on ,dovera,laska,ucta to vsetko by som nedokazala do vztahu polozit. Presla som si neverou ale ak chces napis spravu🙂
ja som odpustila a aj by som odputila ale zial zabudnut sa na to neda to clovek ma v mysli a na ociach do konca zivota zalezi aj na okolnostiach, 😒
ja som nedokazala neveru odpustit.je to ponizujuce a podla mojho nazoru prejav slabosti.mne sa ex uplne zhnusil tymto gestom a ako clovek u mna skoncil.dodnes sa nanho pozeram ako na spinu.mna podvadzal dlhodobo,co je neodpustitelne.aj ja som mala prilezitosti,ale viem sa ovladnut a viem,co chcem.len nezreli ludia podvadzaju
Bývalá manželka nebola zamestnaná, domáce práce jej tiež nevoňali, kritizovala, bola vulgárna, to som jej odpustil, ale neveru nie. Dnes mám s inou ženou 2 deti, šťastné manželstvo. Bývalá sa však odsťahovala k rodičom na opačný koniec Slovenska a dcéru provokovala proti mne, až sa tá bála. Keď som tam prišiel neotvorili, takže sme skončili takto.
Urcite by som odpustila hocico, tak aj neveru, preco nie. Len podla mna to je o niecom inom nie len o nevere vo vztahu, nieco uz dlhsi cas skripe, třeba sa pozriet na koren věci a riesit, možno aj z odbornikom, a neverim, ze nie su na vine obydvaja, keby nebolo třeba nevera by nebola, na muzov netřeba zabudat v posteli su slabsi jako zeny, aj ked su aj vynimky.
Podľa mňa chlap ,ktorý to spraví si neváži svoju partnerku a je veľká pravdepodobnosť že to spraví opäť .... už by som mu neverila .
Takže u mňa jednoznačne nie.
človek ktorý naozaj miluje svojho partnera a váži si ho nepodvedie za žiadnych okolností ... podľa mňa to je neodpustiteľné
každý napíše žeby odpustil neodpustil - ale ako sa clovek zachova v tom momente nevie nik :(
ODPUSTIS casom ALE NEZABUDNES 😒 ale u kazdeho je to ine a kazda zena si musi rozmysliet aj pre aj proti..
za mna nie
odpustiť nie,to sa neda ale prekonať a isť dalej ano...... ked to má vôvec zmysel...... zaleži od situacie
Da sa odpustit po 20 rokov manzelstva..
@misaelka Ale porovnávaš 2 neporovnateľné veci .. áno väčšinou každý mal iné ženy alebo iných mužov predtým ako sú spolu, ale keď už sú SPOLU a ľúbia sa , čo tam majú robiť iní ľudia? .. a nie je to len bozkávanie a sex.. je to hlavne rozbitie všetkého krásneho, čo je medzi 2 ľuďmi a ako píšeš, stojí to za tých pár minút rozkoše?? .. Ľudia , ktorí sa naozaj ľúbia a nie je to ochladnuté medzi nimi, tak ich ani nenapadne myslieť na neveru, ona sa nikdy nedeje len tak z ničoho nič .. a áno život je práve v tom krásny, že je nepredvídateľný .. ale u mňa je prípadná nevera to najhoršie .. 😉
Napíšem len to čo v podobnom príspevku:
Moja skúsenosť: mala som strašného chrapúňa, bolo x-príležitostí a ešte viac dôvodov nato, aby som ho podviedla , ale napriek tomu som nemohla...ale, po 3 rokoch nášho vzťahu som sa dozvedela, že on ma podvádzal sústavne, takže v momente ako som sa to dozvedela u mňa skončil. Takže v prípade nevery nepoznám kompromis. Je to pre mňa koniec.
A všeobecne: ak podviedol viac krát, nemáme sa o čom baviť. no ak by ma partner podviedol raz (za predpokladu, že to už nikdy viac nespraví, pretože by ho to strašne mrzelo) tak to nechcem vedieť, nech sa s tým zožiera sám lebo určite by to na značne dlhú dobu poznačilo moju dôveru, ak by teda náš vzťah neskončil natrvalo.
Ak spravil chybu, nech sa trápi sám lebo si to zaslúži a nech do toho nezaťahuje partnera, ktorého tým môže úplne zničiť...či už podviedol chlap alebo žena.
Nedá, ani po 20 rokoch manželstva...
Je to kruté ale asi je to súčasť života. Ja som:našla mužovi iný mobil s smskami od asi 4och žien. Zbalila som sa, večer pred odchodom opila a ráno keď som vyzvracala aj jedlo z pred týždňa som si preistotu urobila test! Život to zamiešal, bola som tehotná. Maličká má teraz 2mesiace, ostala som s ním kvôli nej. Nejde zabudnúť, neprejde deň aby som na to nemyslela. Ale je úžasný otec, ku mne je skvelý. .je pravda že hovoriť o láske z mojej strany by nebolo pravdou, ale mala ma ocka, mamu tak sa snažím myslieť hlavne na ňu. Či som šťastná? Nuž odpovedzte si sami. Je to ako začni veriť zlodejovi čo ti vykradol obchod, keď mas pocit že ti z kasy peniaze miznú doteraz (aj keby nemizli) .asi toľko ženy, hore hlavy, podvadzaju aj muži aj ženy, je to súčasť života, ktorej netreba venovať toľko pozornosti! 😉😉😊
Pokial manzela milujes srdcom odpustit sa da,ale nezabudnes nikdy.
Odpustila som a dala na reči aka budeme krasna rodina - druhy krat som s nim otehotnela a prislo to opat - som od 9tt sama .... tazko teda napisat ... naozaj zalezi na okolnostiach!
Zavisi od okolnosti ale skor ANO, odpustila
Nič Ta nezozerie zaživa. Všetko sa sa, ked sa chce a neplati ani také, ze stačí prvýkrát a bude to stále. Ešte raz: Všetko sa dá, ked sa chce.
dá sa aj odpustiť, aj pustiť z hlavy. Všetko sa odvíja len od toho, nakoľko si uviaznutá v predstave o tom, že tvoje šťastie závisí od iných ľudí. Veľakrát nám veci vadia preto, lebo sme presvedčení o tom, že vadiť musia. Ak sa nejedná o chronického zahýbača, ale o ojedinelé pošmyknutie, tak to, čo bolí najviac, keď sa to dozvieš, je zranené ego...ako mohol s niekým iným a nie so mnou, a čo ja?... ja oklamaná, ja podvedená, ja chudinka, on zlý, egoista, slaboch...kto toto všetko hovorí? O čo tu vlastne ide? Že jeho pohlavný orgán bol nejaký čas v orgáne inej ženy? Nechcem neveru zľahčovať, ale nie je až taký podstatný samotný akt, ako to, čo človeka k nemu viedlo. Buď niečo niekde vo vzťahu chýba, alebo nefunguje, alebo sa nechal uniesť pudom. To sú ale už otázky, ktoré treba rozhohrať medzi tými, ktorých sa to týka.
da sa odpustit a nieje pravda ze ked to urobi raz urobi to aj druhy krat.....je to otom ako sa spolu porozpravate a rozhodnete sa ako dalej...
Vačšina z vás asi píše, že odpusia, ale nezabudnú. Tak toto nie je odpúšťanie, najprv si treba ujasniť pojem.
To je len pokrytectvo, farizejstvo. Kto skutočne odpustí, ten zabudne. A pokiaľ nezabudne, tak automaticky
znamená, že neodpustil.
Ahojte som s priatelom 8.rokjov mame ya sebu dobre casi aj zle možme pisat knihu .žila som tri roky sama u nich ked je na kamione .išli sme na liečenie a tam som spoznala človeksa s ktorym som zažila romanik a s mojej strany aj do lasky sme v kontakte ale on to berie ako kamaradstvo a tera neviem ako dalej som s mojim ale mislim viac na toho s liečenia neviem ako dalej len viem,že mi hrozne chýba a chcela by som byt s nim a voči mojemu je to hrozne
Ahojte milé mamičky potrebovala by som od vás poradiť už som veľmi zúfalá a neviem čo bude ďalej ale kde začať mám manžela a sme spolu 11rokou nás vstach bolvzdy ako počasie raz dobre raz zle ale stále mi tvrdý že má nadovšetko miluje a že bezomna nedokáže žiť že by racej zomrel atď..asi pred rokom som mu odpustila neveru a to dom sa dozvedela že sa spolu stretávali každý deň je od neho odost mladšia ona má 17 a on 33,všetko som sa dozvedela a chcela som sa rozviesť ale prosil ma na kolenách aby som mu odpustila tak nakoľko máme spolu 4deti 8rocneho chlapčeka,4rocneho a jeden a pol ročné dvojičky som sa k nemu vrátila aj z dôvodu toho že ho ľúbim a aj kvôli deťom,ale prešiel rok a on mi dokázal urobiť tu spinavost a urobiť to znova a najhoršie je že znova stou istou a stretávali sa veľmi dlho spávali spolu a všetko proste ja už nevládzem poraďte mi prosím čo mám robiť nemôžem z tejto dediny ani odísť nakoľko mám toľko detičiek :( :( a bol taký hjzel že za tou cundrou bral aj môjho 8rocneho syna :( a on nás nechce stratiť ani jedného tak bol ticho nič mi nepovedal je to pre mňa veľmi ťažké pretože skúša na mňa znova tie sladké recicky aj mi dal mobil nikam nechce bezomna zrazu chodiť ale už mu nedokážem veriť ale neviem ako to zvladnem je to veľmi ťažké
januskakikuska, kedze toto je Otazka a nie Diskusia, mam len jeden pokus ti sem napisat. a ani ty uz sem nemozes viac nic napisat.
klikni vpravo hore na plusko v zelenom kruzku, vyber diskusiu a skopiruj tam tento text (alebo napis novy - oprav si hrubky).
Potom sa budes moct "rozpravat" s ostatnými.
Otazka je spicificka tym, ze ju autor smie len polozit (sam uz nema potom moznost prispievat) a vsetci do nej smu napisat len jedinu odpoved.
Preto zaloz diskusiu.
Vieš môj názor je,že by som to ja osobne musela mať čierne na bielom...nie že mi niekto povedal,že ho videl a tou a tou...alebo tam a tam...a takéto reči...musela by som to vidieť ja.Napr.moj muž sa pozrie na inú ženu ale normálne...veď aj ja sa na ňu pozriem keď je pekna....a tiež sa pozriem na nejakú hrudu vyumelkovanu a poviem si hroza....ale keď si predstavím situáciu,že ho nacapem rozprávať sa alebo skôr komentovať s inou u mne by to asi skončilo....stačilo by mi vidieť ho sa na ňu usmievať a flirtovať ...ja neviem pre mňa je už toto nevera...asi by som ho zabila!!!!A znenavidela...znicil by ma....preto ak by mi niečo také spravil v živote to nechcem vedieť....nikdy...verím mu,že by mi to nespravil...verím ...ale nikomu nie tak ako sebe...mrzi ma to...možno by ho to urazilo...ale vždy je tam to ale...a neviem si predstaviť ako by som to brala,či by som to odpustila a zabudla....neviem ...ale skôr si myslím,že nie...už by som mu neverila a uz by to pre mňa nebol ten môj muž...ja si zakladanie život na morálnych zásadách a tiež na princípe...a tu je porušené všetko ...a ja som taká,že asi by som spálila mosty....či by tam uzbllo deti alebo hoc kto iný....keby som to tak cítila spálila by som ich mávnutím ruky....

myslím, že odpustiť sa dá určite, ale ja som môjmu neodpustila, keď som zistila že mi bol neverný, ukončila som to, momentálne sme v rozvodom konaní, ale u mňa ide o to, čo píšu ženy predo mnou, že ja som čítala ich spoločné správy a oni si plánovali do budúcna svoj spoločný život, takže to je u mňa už o niečom inom a aj sexuálne ma s ňou podviedol viac ako raz, možno keby to bolo jednorázové, odpustila by som mu to ale v tomto prípade nie, ale celé rozhodnutie je aj tak ne tebe, je to tvoj život, máš to vo vlastných rukách