icon

Dá sa opatrovať rodič na pracovný pomer?

tslobik
28. jún 2017

Prosím Vás ako je to teraz aktuálne? Mám vážne chorého otca (onkol.), ktorý býva s manželkou. Len tá má zdravotné problémy sama a ide na operáciu bedr. klbu. Mohla by som opatrovať na prac. pomer, resp. mala by som nárok na nejaký príspevok? Ďakujem.

fokuska
•
28. jún 2017

@tslobik Ako myslis na pracovny pomer? U koho pracovny pomer - ako opatrovatelka v agenture - to by si platila ako keby samu seba. Stat ti neda pracovny pomer. Jedine ze by bol otec podnikatel a zamestnal ta u seba.

Skor zistit tie prispevky, ze kedy na ne vznika narok.

ellca123
•
28. jún 2017

pribuzny moze mat opatrovatelsky prispevok ,
ako kompenzaciu ZTP

asistenta myslim ze rodina nemoze robit

tslobik
autor
•
28. jún 2017

@fokuska No ide o to, že ja som robila opatrovateľku pod mestom. A moja kolegyna opatrovala svoju mamu - a bola tiež ako ja zamestnankyna mesta (čiže opatrovateľka) a bola platená ako my ostatné opatrovateľky. Tak som mala na mysli niečo také. Len to už bolo asi rok dozadu. Zaujímalo by ma, ako to funguje dnes.

tslobik
autor
•
28. jún 2017

Resp. ako zamestnanec červeného kríža

fokuska
•
28. jún 2017

@tslobik Aha takto. Tak najprv skus zistit, ci by ta pod mesto vzali znova ako opatrovatelku a potom by sa snad dalo dohodnut aby ta priradili priamo k otcovi. My sme tak tiez mali pre babku ale pridelilo mesto, znama sa pytala k nam, ale vtedy ju preradit nevedeli

tslobik
autor
•
28. jún 2017

@fokuska Musím sa na to popýtať, lebo ja totiž bývam v inom meste. A tam, kde mám rodičov viem, že opatrovať chodia zase zamestnanci ČK. Len aj tá kolegyna s tým už mala potom ku koncu nejaký problém, tak reku či sa nezmenil zase zákon....Veď to je každú chvíľu inak.

fokuska
•
28. jún 2017

@tslobik Chapem, toto presne neviem poradit. Urcite si skus zavolat a popytat sa na podmienky a moznosti ;)

margareta1379
•
29. jún 2017

@tslobik ahoj,funguje to aj teraz vo viac.mestach a obciach.niekde nielen cez mesto,ale aj cez rôzne n.o. Cize zakazane to asi nie je.len treba zistiť,kto to robí u vas.