Dá sa vychádzať ako priatelia s bývalým mužom?
Je tu niekto takí kto ma po rozchode/rozvode dobrý vzťah s otcom dieťaťa? Je to vobec mozne? Znáša to potom dieťa lepšie ?
Určite sú takí. Mnohí majú po rozvode lepšie vzťahy ako pred (citujem kolegu)
Ja, teda my máme normálny vzťah, ale to musia chcieť obidvaja, aby rozvod dieťa postihol čo najmenej. Riešiť všetko bez dieťaťa, emócie bokom, žiadne cirkusy, hádky. Pre dieťa je to určite lepšie, ako keď počúva denne osočovanie, hádky, ťahanice o majetok a pod.
Aj kamarátka má, ale nebolo to tak zo začiatku. Až po niekoľkých rokoch, a teraz im to klape ako nikdy predtým.
@paulinam99 veľmi sa mýliš, pojem priatelia je v tomto prípade brany tak, ako som opísala v príspevku vyššie, nie tak, že rozvádzajúci sa manželia, sedia večer čo večer spolu na terase pri víne a jeden druhemu rozpráva svoje ružové predstavy o ďalšom živote. Dá sa rozviezť aj ako ľudia, aby to všetkých postihlo čo najmenej
@elizabet173 Tvoj príbeh a názor je len jeden z milióna. Prečítaj si môj príspevok ešte raz a "s porozumením" najmä na slovné spojenie "s najväčšou pravdepodobnosťou". Prajem Ti pekný deň. 😉
@boldo87 a neovplyvňuje to tvoj vzťah ak teraz mas iného muža?
My sme sa rozviedli uplne v pokoji. Mame priatelsky vztah. Uplne normalne vychadzame, ked treba, pomozeme si. Deti sa z toho tesia.
Ano, da sa. Mam kamarátku, síce neboli priamo manželia priamo ale zili spolu tusim 8 rokov, maju syna (teraz už dospeleho). Ona ma s novým teraz už mužom malu dcérku, on vyzenil veľkú dcéru. Boli si aj vzajomne na svadbe. Chodia spolu na dovolenky, podnikajú spolu. Len proste oni dvaja by spolu nemohli. To bola katastrofa. Obaja prchke, výbušné povahy, doslova taliansky vztah mali... teraz fakt uplne v pohode.
Nepovedala by som ze sme ostali priatelia ale vychádzame spolu korektne, a ak by potreboval pomôcť nemám problém a myslím ze by to bolo opacne
Áno, máme veľmi priateľský vzťah. Nie sme spolu už 19 rokov a napr. aj včera sme boli na spoločnej grilovačke, pretože nás syn ukončil VŠ a konečne sa nám podarilo časovo všetkým z rodiny zladiť a nájsť si spoločný čas na oslavu. Dohodli sme sa pri rozchode, že to náš syn čo najmenej pocíti. Nikdy sme nemali ani len súdom určené výživné. Vždy sme sa dohodli a nikdy v týchto veciach nesklamal a nemusela som to riešiť. Boli sme spolu na venčeku, na stužkovej a aj včera na spoločnej grilovačke. Pomáhal nám pri sťahovaní, robí v byte elektriku keď treba a pod... keď treba, pomôže. Ja tiež, vie, že môže kedykoľvek zavolať. Môj súčasný partner s tým nemá problém, vždy je s nami na akciách...Chvalabohu, vychádzajú spolu aj oni veľmi dobre. Syn je spokojný...
@matik1 bývalý ostal ale sám, či aj on má partnerku?
@panelacikova Mal partnerku asi 2-3 roky, neviem presne, ale má z toho vzťahu syna. Ostatné roky je sám.
@paulinam99 máš to podložené nejakým výskumom? Ja osobne nepoznám pár, ktorý má po rozvode korektne vzťahy, ale rozviedol sa pre nejaku hlúposť. Neviem si predstaviť pár, ktorý sa len tak z nudy ide rozvádzať. A ani nerozumiem, prečo by to malo byť vždy s cirkusom, keď to aj bez neho nie je ľahké
Môj muž má s ex normálny vzťah, dieťa k nám chodí pravidelne. Bežne chodím pre malého aj ja, takže komunikujem s mužovou ex aj ja. Dokonca som jej nie raz zo zahraničia niečo niesla. Čiže je to možné.
Ja napíšem čo máme my v rodine..môj švagor prestal komunikovať s nami ,teda s bratom a mnou ako švagrinou lebo sme ďalej v kontakte s jeho ex🙈tak ho ten rozchod vzal že sme hádam aj my jeho nepriatelia.. Ono je to o vyzretosti osobnosti. Ak je niekto na úrovni rozmajzleneho decká čo prišlo o hračku tak vzťahy sú není dobre. Priateľmi ostávajú takí čo sú zmierení s danou situáciou a ide im o blaho deti.
Áno, dá sa, ak obaja chcú, prečo nie. Ak aspoň jeden z nich nechce, tak sa to nedá.
Tak minimálne by to mal byť slušný a korektný vzťah, lebo kvôli dieťaťu ci deťom sa budú musieť kontaktovst, pripadne aj stretávať podľa potreby. Čiže nemusí to byť neviem aký priateľský vzťah, že idú spolu na dovolenku a denne si volajú, ale skratka slušný, pokojný a uctivy.
A taky je možný, poznám minimálne 2 páry, síce len jedni sú oficiálne rozvedení, druhí neboli nikdy zodobaseni, ale majú také "kamarátske"kontakty, nič prehnane, ale vedia sa spolu rozprávať, stretnut aj slušne vychádzať.. Ti rozvedení dokonca teraz v lete vydávali dcéru, normálne boli na svadbe aj s novými partnermi, bavili sa všetci.
Ano, aj my s mojim ex sme zostali kamarati. Rozvod bol po 13 rokoch manzelstva a v kontakte sme stale. Ak je treba pomoct, pomozeme si, nerobime si ziadne prieky a ani sme si nikdy nerobili
S exmanželom máme výborne vzťahy. Každý mame už svojho nového partnera, ale z manželstva spoločne dieťa. Stretávame sa spolu aj s novými partnermi, navzájom si pomáhame. Normálne vzťahy, vyzretých ľudí. Dieťa spokojne.
@jaskolka presne, ako si to opísala, kvôli dieťaťu budú v kontakte, tak je pre všetkých lepšie, ak sa budú k sebe správať slušne. Tiež sme sa nestretali s ex pravidelne na káve, ale ak sa to týkalo dieťaťa, tak dobehol a porozprávali sme sa. Boli sme spolu na stužkovej, na prijímačkách a pod., ak jeden môže nejakým spôsobom pomôcť tomu druhému z povahy jeho práce, tak to urobí, ale žiť by som s ním určite nechcela a som veľmi rada, že sme sa pred rokmi rozviedli.
Áno dá sa to. Ja mám taký vzťah s exmanželom. A určite je to pre deti tisíc krát lepšie.
Ako priatelia zrovna nie sme, ale vychádzame najlepšie, ako to ide. Robím tak, aby deti, čo najmenej trpeli, vždy prihliadam na potreby detí a snažím sa vychádzať v ústrety. Keď si potrebujeme niečo vykonzultovať, nerobíme to pred deťmi. Nehovorím nič zlé na ich tata, hoci mi (tým pádom - nám) veľmi nenávratne ublížil. 😔
Je to však medzi nami, čo bolo, bolo, nikdy by som nezneužila deti na dáku pomstu, či ako "prostriedok" hýbania za nitky. Pred deťmi sa ku mne chová s úctou, nepovie napríklad vaša matka, ale mamin(k)a, mamička. Také drobnosti. Deti všetko nasávajú ako špongie. By som z nich chcela vychovať dobrých chlapov, aby boli k ženám pozorní, a hľadeli na ne ako na niečo krehké, čo treba istým spôsobom chrániť a rešpektovať ich sny, osobnosť, fluidum...
Aby mali srdce na správnom mieste. ❤️
Priatelia v pravom slova zmysle nie sme, no vztahy mame korektne.

Ak sa dá vychádzať ako priatelia s bývalým manželom, tak bol rozvod s najväčšou pravdepodobnosťou zbytočný ... a išlo iba o bežnú manželskú krízu, ktorú bolo možné vyriešiť aj bez rozvodu.