icon

Dá sa vyriešiť náš problém bez toho, aby sme trpeli?

alenka0
8. sep 2015

Asi už veľa z vás písalo o podobnom probléme. Som vydatá dva roky. Predtým sme tri roky spolu chodili. Ideálny chlap. Vzali sme sa z lásky, prišlo hneď dieťa. Tri týžde po pôrode mi začal vyčítať, že som zlá matka a také. Mala som asi popôrodnú depresiu a on ešte po mne kričal. Asi sme boli v strese obaja. Po 8. mesiacoch mi povedal, že som tučná, že so mnou nemôže ani spať, lebo sa mu nepáčim. Schudla som 17 kg a vyzerám ako modelka...ale čo z toho. Naviazal sa na malú a mňa ma na háku. Stále sa vyhovára, že je v strese, chytá amoky a vyhráža sa mi, zastrašuje ma. Keď som ticho a nemám názor, máme ideálne manželstvo. Prikazuje mi všetko, lebo som jeho žena a budem ho počúvať. Minule som nechcela pustiť malú do ZOO tak na mňa vybehol, napadol ma a vyhrážal sa mi, že ma zabije. A dodal, že ten kto zarába na domácnosť, ten rozkazuje. Keď chcem niečo robiť a prispieť, zakáže mi to. Chce ma ovládať. Povedala som, že od neho odchádzam, že pre jeho ...neviem aké...stresy mňa biť nebude. Takže nastal problém, že mňa poslal preč a nechce mi dať dieťa. Vôbec neviem čo robiť...Nechcem teraz chodiť po súdoch. Dá sa to nejak vyriešiť bez toho, aby každý trpel??

papricka33
9. sep 2015

@alenka0 ak budu svokrovci ci rodicia naliehat, povedz im predsa pravdu. Ako sa k tebe sprava. Nepochopila som, ze - bude ti ju brat x ruk-(?!) Je to predsa TVOJE dieta! A ty hadam nemas 15 rokov. Si dospela svojpravna zena. Len sa pekne nadychni, vsetko si priprav, premysli a sup do toho. Cim dlhsie to budes odkladat, tym ta to bude viac deptat a nervy mas len jedny. Vyhrazky, ze ta zabije a podobne veci nech su na papieri, neboj sa takemu cloveku nedaju dceru ani na kazdy druhy vikend 😠

papricka33
9. sep 2015

Inak, este sa mozes od svokrovcov dozvediet, ze "to nic nie je" ked zena odostane od muza po papuli. V tom pripade, uz samozrejme nic nevysvetluj 🙄

timea7
9. sep 2015

@papricka33 presne tak, názor svokrovcov by bolo to posledné, čo by ma v tejto situácii trápilo.

danana
9. sep 2015

Porozprávam ti príbeh zo života.

Bolo jedno utešené dievča, ktoré si vzalo krásneho statného muža, ktorý nepil, bol zábavný a mal svoju ženu rád. Prišlo prvé dieťa po roku a muž začal piť. Urážky, vyhrážanie sa a bitky boli na dennom poriadku. Žena sa poblila zobral decko a šla k mame. Muž sa vzchopil prestal piť a ptišiel kolenčky prosiť o odpustenie. Žena sa zľutovala vrátila sa, prišlo druhé dieťa. Scenár sa opakoval. Prišlo tretie. Žena sa dozvedá, že rok čo muž nepil sa vlastne len stavil s kamarátmi, že nebude piť. Emočne nestabilná, mäkká ženská radšej drží hubu a krok, stará sa o muža o deti. Zrazu prichádza štvrté, mladé dievčatká prichádzajú do puberty a pri prvýh náznakoch o záujem o chlapcov sa z nich z jedného dna na druhý stávajú kurvy. Našiel si milenku ale to je mu odpustené. Katolícka rodina predsa drží pohromade a čo by povedali ľudia, keby sa rozviedli, všakže.... a tak prichádza piate a šieste dieťa a on pije a bije matku, bije deti a všetci sú kurvy... zrazu nastane zlom a on je smrteľne chorý. Ide na ťažkú operáciu z ktorej sa zotavuje tri mesiace, klania sa a prosí o odpustenie. Spytuje si hriechy a sľubuje, že všetko bude fajn, to ale celá rodina skáče až na jedno malé dievčatko. To posledné, ktoré neverilo, že sa niečo zmení, ostáva odmerané a skeptické... ako čas plynie, všetko sa vracia do normálu, až na jedno... žena ostáva slúžkou a dcéry kurvy.....

Ponaučenie? Dúfam, že pre všetky z vás....
Takýto ZMRD sa nikdy nezmení, taký sa narodi a ty ani tvoja dcéra, nech by ste boli aj pozlátené, budete pre neho vždy to, čo aj na začiatku. Nevolaj prosím ťa políciu, bude to horšie pre teba, to ešte len dostaneš a ked mu prepne zbalí malú a odíde bez teba do zahraničia, potom čo?
Vzchop sa, nájdi v sebe ten kúsok bojovnice a bez slova odíd. A neustupuj, lebo ak sa k nemu znova vrátiš, iba mu dokážeš to čo o tebe už dávno vie. A to je to, že si slabá a on si s tebou bude môcť robiť, to čo chce ...

Držím ti palce

lubkavargova1
9. sep 2015

Ako silna katolicka, si predsa slubovala ze budete spolu v dobrom a aj v zlom. Teraz mate zle obdobie, to prejde, takze zatat, zuby, drzat hubu a krok ako bolo povedane. Je maximalne nepripustny rozvod. Prosim ta, kto si ta potom vezme s deckom na krku? O dalsie manzelstvo rovno zabudni...dcere davaj priklad idealnej katolickej rodiny....gratulujem, ten chlap si s tebou robi co chce a vie to velmi dobre. Ja sa nebudem divit ked po nejakych rokoch si najde milenku, lebo doma ma frustrovanu zenu ktora je ta zla. Aj ked nemusis byt, mozes varit, robit sluzku jemu nikdy nebude nic dobre...len tak dalej!

danana
9. sep 2015

@lubkavargova1 aby sme si zase my hlúpe ženské zase nenamýšľali, cirkve nebráni sa takýmto párom rozviesť, ani nenakazuje, že musia ostať s tyranmi, to si len ženské myslia. Mnohé nadobudnú pocit, že robia službu pánu Bohu, keď ostanú s takýmto tyranom, ale to je každého vlastná cesta, ako ss rozhodne.... za toto cirkev nieje zodpovedná....

papricka33
9. sep 2015

@danana
@lubkavargova1 presne tak, casto si ludia zvlastne vysvetluju : byt spolu v dobrom aj v zlom.... Ano v problemoch, v chorobe,v zlyhaniach.... Ale tam, kde uz jeden utoci na druheho, vyhraza sa mu smrtou... Tam uz laska nie je, uz tam nie je to najdolezitejsie, preco su dvaja ludia spolu ☹

apb
9. sep 2015

@

sasa1310
9. sep 2015

@alenka0 povedz mi ako sa dá vziať si takéhoto človeka bez toho, aby si si to všimla ešte predtým? Lebo toto nepochopím. Neverím, že sa až takto človek zmení po svadbe. Povahu nezmeníš a určite si mala prvé náznaky ešte predtým. Tebe ostáva len jediné a odísť a je jedno ako to dopadne, budeš sa mať určite lepšie

natalym
9. sep 2015

@sasa1310 Nevšimneš. Inak človek vidí, keď je zaľúbený, inak sa spáva keď je zaľúbený a úplne inak sa správa v krízových situáciách. A veľa sa mení vekom, napr. muž sa začne podobať na svojho otca, alebo žena na svoju mamu a predtým nebol ani náznak. Dokonca koľkokrát sme si povedali, že ja taká ako mama nebudem, alebo nebudem sa správať alebo robiť tak ako moja mama. Nevšimneš.

lubkavargova1
9. sep 2015

Cirkev ako taka nie, skor jediny. kazdy jedinec je zodpovedny za svoje konanie. Ale ved naco toto vysvetlovat ked zdravy sedliacky rozum ustupy? Ved svokrovci a rodicia budu proti, ved to sa spravi, to maju ine pari. Prosim Vas, az take sa to zle nekona. Podla niektorych je toto nestandardna situacia a ta si vyzaduje nestandardne riesenia a taka facka, modriny je v norme (to mi bolo minule vycitane tu na MK ked som kritizovala). Ved my zeny pri podvadzany chlapom by sme hned mlatili zeny a aj partnera, tak aj on ma pravo na nas siahnut. Je to nas manzel...podla Biblie ked sa mlady beru tak opustia svojich rodicov a drzia sa svojich novych partnerov. Su uz nove telo, nova rodina. Tak potom co je koho do toho???? Ze mu svacne jednu cez papulu, no teda velka to vec. Ved aj my sa sami si udrieme vlastne telo a mame modriny...to preboli, zahoji sa....ved to bude hanba na sto rokov sa rozviest. Prosim Vas, ako sa bude moct pozriet do oci ludom? A este ist aj na spoved, a prijimat sviatosti. To je jednoducho nemyslitelne! A pre mna nemyslitelne sa vyhovarat zakladatelkou temy na to, ze je silna katolicka a dodzubat dectvo a zivot svojej dcery!!!! 😠 😠

bambibam
9. sep 2015

Prešli sme si tým viacerí , ale ja som sa presne pred 15rokmi ,s indivíduom (veľká kat.založená rodina - bol z 9 detí) rozviedla a bola som prvá v ich rodine, ktorá po roku si dovolila nahlas povedať názor. Dostala som síce poriadnu príučku od bývalého ( skončila som v nemocnici) , ale do roka sme boli aj rozvedený . A teraz ? On bezdomovec a ja spokojná žena po boku muža s ktorým si rozumiem. Len dodnes nechápem ,prečo sa rozviedli už všetky páry ,keď mi trepali o tom aký sú všetci super a všetko sa dá do poriadku.

alenka0
autor
9. sep 2015

@sasa1310 Je flegmatik a vels nehovori. Dusi v sebe veci a ked ho vyprovokujes raz za cas vybuchne. Ja som k nemu dobra s ked bol zalubeny, nemal preco vybuchnut. Chodil za mnou, lebo ma chcel. Ani po sobasi iny nebol. Bol super. Zacalo to po necelom roku, ked sa narodila dcera. Nespala vobec v noci, boli sme vycerpany a nervozny. Boli problemy z pracou a on sa chce o nas postarat. Teraz je uz vsetko stabilizovzne, ale on chce taku zenu, aby bolo dobre. My sme sa nikdy nehadali ani nehadame. Len ked ja si chcem dupnut, ze s niecim nesuhlasim alebo zvysim hlas, irituje ho to. Ked na tom trvam, chyti amok. Stalo sa to raz, ale teraz uz castejsie. Ked chcem ist na par dni k nasim a tak. Nikdy ma neudrel ani nic. Az teraz sa tak nastval, ze ma drzal a vyhrazky. Tyra ma skor psychicky. Keby ma udrel nediskutujem a uz to riesia urady. To si nedam.

natalym
9. sep 2015

@alenka0 Tak buď si na to zvykneš, alebo sa naučíš ako ho nejakou inou manipulatívnou technikou - akože prišiel na to sám primäješ k tomu aby urobil tak ako Ty chceš.

barushkaaa
9. sep 2015

@alenka0 takže fyzické týranie by si neodpustila, ale psychické už je v pohode? hmmmm.....zaujímavá logika 😕

lubkavargova1
9. sep 2015

tiez to vidim tak, ze bud si zvyknes alebo nahodis "mod poslusna manzelka" a basta vyriesene. Sprav tak, ako natalym radi: pohlad muzske ego, ze on prisiel s bohorovnou myslienkou a budes ta najsamfasa manzelka na svete. A poprosim este nerozvadzat sa, lebo take individuum nehodlame slobodne a nezadane stretnut bo ho prizabijeme minimalne 😀 😀

alenka0
autor
9. sep 2015

@barushkaaa Nechytajte ma za slova. Pisali tu,ze sa nechavam bit. Nenechavam,preto vravim,ze by som bola uz prec. Psychicke neodpustam,preto to asi riesim. Chcem to riesit v klude a s rozumom,aby som si nenarobila problemy. Kedze na mna slovne zautocim behom roka,len asi 4x a fyzicky teraz prvykrat...trvalo,kym som si uvedomila,ze tyrana som. V praxi sa tomu venujem v skole, ale kym si clovek uvedomi,ze sa to stalo jemu,trva to.

barushkaaa
9. sep 2015

@alenka0 áno, chvíľu trvá kým si to človek uvedomí, ale potom treba konať. Už som to napísala a napíšem to znova. Zo skúseností z rodiny a okolia to bude len horšie.

mimi1237
9. sep 2015

@alenka0 my ti tu mozme pisat ,radiť,ale je to tvoj zivot,ale je pravda keby sa vsetky zeny riadili podla toho co tu zeny popisu uz je kazda rozvedená,no na druhej strane toto co pises nie je ok,fakt.Ale je to na tebe.zastrasuje ta,vyhraza sa ti,prikazuje ti,lebo vraj si jeho zena, ze on chce taku zenu aby bolo dobre ? a to je aká ? tak aco bude drzat hubu a krok? Nenechaj sa utrýzniť,nepaci sa mu že chces isť navstivit vasich...a co také je na tom zlé? co nebude sa mať kto o neho tých pár dní starať ?nebude mať full servis ? alebo nebodaj je natolo ziarlivyý ?Chytá amoky ak nieco chceš...to je celé zle toto..a nemozes prispiet financne na domacnosť,to už prečo ? Chces aby ti posliapal vsetku hrdost? nenechaj si to,musel byť taký od zaciatku len si to nevidela.Skus si to otociť,spravala by si sa ty k nemu takto ? Bola by si schopná ho zastrasovať ,vyhrazat sa mu ...? rozkazovať ,prikazovať ?Hm? pride ti to normalne ?Never tomu že sa zmenií .Nezmení,a inac psychicke tyranie je horsie ako fyzicke zanecha to na tebe ovela horsie nasledky.Nic v zlom ,ale týra ta aj financne pravdepodobne,a to ze ta este neudrel neznamena ze sa to nestane ked je schopný sa ti vyhražat ..myslím ze je to len otázka casu.Rozmyslaj.

mmooly
9. sep 2015

"Tyra ma skor psychicky. Keby ma udrel nediskutujem a uz to riesia urady. To si nedam." ... a prečo si dáš toto?! to máš o sebe takú nízku mienku že nie si hodná niečoho lepšieho?? ja by som odišla ku tým rodičom a dúfala že sa ukľudní a dôjde mu že to čo robí je ďaleko od slušného správania. Môj manžel vždy na prvom mieste hovorí, že medzi partnermi má by na prvom mieste úcta a už mám niečo odžité aby som vedela že má pravdu. Zdá sa mi že je pravidlom, ak bije otec svoju ženu tak bude to robiť aj syn svojej manželke.. toho sa dúfam nechceš dočkať. Neodkladaj riešenie, nemáš až tak čo moc stratiť, váž si svoje zdravie a zdravie dieťaťa, z tých stresov akurát ochorieš..

lubkavargova1
9. sep 2015

Nie, tu nie je tyranie...tu je okorenena manzelska hadka. No co, ze ju silnejsie chytil a ostali modriny. No moj ty boze, taka velka vec sa stala. Hod si tricko s dlhsim rukavom, a nebude to vidiet...ten chlap sa ukludni a zase bude vseeetko OK. Tak ako bol pred manzelstvom 😀 😀 Pises ze problemi zacali po narodeni malej...no tak o druhom dietati ani neuvazujte. Zaaaaase bude hasterivy, a neviem co ked bude dieta rumazgat. No zena bozska, ostava ti len jedno, drzat hubu a krok...ty na ine riesenie jednoducho nemas gule ako sa vravi.

apb
9. sep 2015

Presne tak, ak sa niekto prenesie cez modriny, prenesie sa aj cez facku, bitku atd

papricka33
9. sep 2015

@sasa1310 ak s nim nie si dlho, nemate problemy, je to mozne. Zrazu pride prva kriza-strata prace, deti... a kazdy prejavi svoje najhlbsie vnutro. A hlavne, ten, kto vo vztahu lubi, stale veri, ze sa to zmeni ☹

emilia25
9. sep 2015

Ach tieto vecne temy a clovek moze sa len opskovst ako moze tsketo chovsnie zena trpiet kde je hrdost hrsnice od kial po kial.ale toto si robite zeny ssme a ssme chcete tskto zit asi to bude v rodine kde tyrsny si zoberie tyrsns lebo ine nepozna.

pribinak
9. sep 2015

@papricka33 problém je: ze to nie je len jej dieta, je to ICH SPOLOČNE dieta a ma naň zatiaľ rovnaký nárok a právo

alenka0
autor
9. sep 2015

@mimi1237 Mate pravdu. Tiez si myslim,ze je to otazka casu. Vsetci hovoria,ze nemam vystrajat,ze sa to urovna. Ma pri mne full servis a vsetci sa mi smeju,ze utekam domov,aby mal teplu veceru. On len chodi do prace a potom oddychuje. Ma nakupene.veci vyzehlene a ked treba nadavat, tak ma zenu. Ked podakovat, tak naco

danana
9. sep 2015

🤐 🤐 🤐 drahá @alenka0 po tvojom poslednom príspevku sa mu už ani nečudujem 😖

Ved ty sa mu doslova podkladáš, no aby sa nepokakal, ved má ruky na to aby si už navarené prihrial.... 🙄 nemám už ani slov 🤐

lubkavargova1
9. sep 2015

danana ale nooooo, ved on je tazko pracujuci muz ktory miluje svoju rodinu tak je samozrejme ze musi mat full servis!!!!

mimi1237
9. sep 2015

@alenka0 vystrajat? ake vystrajanie? to teba zaujimaju taketo primitivne nazory?! a kto vsetci ?!Co si nesvojpravna ?

maciatkolulu
9. sep 2015

@alenka0 ja sa ta len opytam, ty si naozaj myslis, ze dieta nic neciti a nevnima, ze ma vystresovanu matku, to, ze sa pred nou nehadate nie je az tak smerodatne, aj ked si neviem predstavit, ako sa spolu bavite ked ste spolu s dietatom, vtedy je milucky a slusny, alebo ako? Dieta je tvor citlivy a velmi dobre vnima, neviem kolko ma rokov, ale rozvod by bol mozno mensie zlo. A inak ked chcel ist do zoo, tak si ho mala pustit a hotovo, lebo on si tiez nema co od teba pytat dieta, ste rodicia obidvaja a mala si ist aj ty. Ja teda neviem, ale v poslednom case neboli nejake desne lejaky, zeby sa nedalo ist von a nakoniec je to aj sranda, daju sa gumaky, nepremokave nohavice, bunda a je to este aj zabava, takze robit haloooo z toho je smiesne, to ja len ako priklad, ze asi spolu neviete komunikovat. A ked je este kocikova, tak igelit na kocik a ficite, co je ako na tom? Zakazovat otcovi, nechapem. Ja by som svojich este aj o hodinku skoro vyprevadila,vylozia nohy a cicala kavu v klude a pokoji, mozno aj horuci kupel svihla a nie sa hadala, ze nepustim, dazd, nedazd, smrst, nesmrst, je otec, snad vie co moze a nemoze.