Dá sa vyriešiť náš problém bez toho, aby sme trpeli?
Asi už veľa z vás písalo o podobnom probléme. Som vydatá dva roky. Predtým sme tri roky spolu chodili. Ideálny chlap. Vzali sme sa z lásky, prišlo hneď dieťa. Tri týžde po pôrode mi začal vyčítať, že som zlá matka a také. Mala som asi popôrodnú depresiu a on ešte po mne kričal. Asi sme boli v strese obaja. Po 8. mesiacoch mi povedal, že som tučná, že so mnou nemôže ani spať, lebo sa mu nepáčim. Schudla som 17 kg a vyzerám ako modelka...ale čo z toho. Naviazal sa na malú a mňa ma na háku. Stále sa vyhovára, že je v strese, chytá amoky a vyhráža sa mi, zastrašuje ma. Keď som ticho a nemám názor, máme ideálne manželstvo. Prikazuje mi všetko, lebo som jeho žena a budem ho počúvať. Minule som nechcela pustiť malú do ZOO tak na mňa vybehol, napadol ma a vyhrážal sa mi, že ma zabije. A dodal, že ten kto zarába na domácnosť, ten rozkazuje. Keď chcem niečo robiť a prispieť, zakáže mi to. Chce ma ovládať. Povedala som, že od neho odchádzam, že pre jeho ...neviem aké...stresy mňa biť nebude. Takže nastal problém, že mňa poslal preč a nechce mi dať dieťa. Vôbec neviem čo robiť...Nechcem teraz chodiť po súdoch. Dá sa to nejak vyriešiť bez toho, aby každý trpel??
@cecil36 tak v pripade autorky, pokial rodicia poradia dcere nech vydrzi, tak nech sa necuduju, ze nevidia vnucku...
@maciatkolulu otacas to...cize na navstevu sama nemoze ist, ale zbalit decko a prestahovat sa tam uz je ok? Tam uz suhlas muza nepotrebuje, ze?
Preto somnapísala "šťastie".... @cecil36....každý si partnera vyberá sám... sú bohužiaľ aj zlí ľudia..
@cecil36 jaaaj zena ankde som nieco take napisala? Ja som akurat tak napisala, ze dva dospeli ludia sa maju vediet dohodnut a nie ze manzel mi zakazal ist k mame. A vies ty ci si proste sama nepovedala tak a idem bez dohody, to sa nerobi. VZDY SA TREBA DOHODNUT. Ako to dvom vyhovuje. Kludne nech ide k mamicke a oteckovi aj na mesiac ;-D ci dva ked su dohodnuti. Mojmu muzovi hy vadilo keby som chodila na vikendy bez neho prec a mne teda duplovane. Inak ja som napisala, ak si to nepochopila, ze pokial rodicov dotycnej nevadi ako zije ich dcera a tvrdia, ze ma vydrzat, tak hild nech sa nestazuju, ze nevidia vnucku. Musia vydrzat vsetci asi. Len tak mimochodom kazda rodina ma svoje zvyky, ktore jednym vyhovuju a druhym sa zdaju cudne. Pre mna je zase nepochopitelne zbalit sa a ist bez muza bez dovodu aj s detmi prec. Tak isto u nas plati, ze ma kazdy pravo povedat co si zela a co nie. A v ramci dohody to akceptovat. A nie som ziadna zenska, co si pýta na nieco povolenie. Priklad: mojmu muzovi vadil FB a nezelal si, aby som tam bola. Po zvazeni som to akceptovala.
@maciatkolulu chcela som ti ukazat kde autorka napisala, ze sa dohodnut chcela atd., ale po tejto tvojej vete "Priklad: mojmu muzovi vadil FB a nezelal si, aby som tam bola. Po zvazeni som to akceptovala." uz nemam co dodat... 😀 😀
akože prečo by matka s dieťaťom nemohla ísť k rodičom, samozrejme viac inklinuje k svojim ako ku svokrovcom, aj ked niekde sú svokrovci bližší ako vlastní...
aj moja švagrinka - zbalila dcérku a išli z mesta asi 100 km na vidiek, kľudne aj na 1-2 týždne. babka si užila obe, varili a kočíkovali na striedačku, malá spinkala na dvore, baby si porobili a aj pokecali, navštívili sa kamošky a spolužiačky, rodina, a tatinko si zasa inak užíval voľno po práci. viac si pospal, stretol sa viac s kamošmi a potom sa viac tešili na seba. a takto to robili asi každý druhý mesiac. cez leto boli u rodičov aj mesiac, volali si, tatinko aj prišiel na víkend a všetci boli spokojní. to isté robila aj moja sestra - švagor ju odviezol 130 km aj s výbavou k našim rodičom, volali si a mama s otcom si vychutnali malého vnuka. uspávali , kŕmili, robili mu program podľa veku, otec mu urobil hojdačku, vozík aj fúrik , strážili ho v bazéniku, kočíkovali, kŕmili zajace a kuriatka, polievali mrkvu , kúpali kačice, postretali sa rodiny a bolo to najkrajšie obdobie pre všetkých.
pekne sa dohodli, nikto nikomu nič nezakazoval, švagrovia pochopili a brali úplne normálne že ich ženy potrebujú zmenu, chýba im pokrvná rodina, čo krátke návštevy pri káve absolútne nenahradia. deti sa naučili žiť aj s inými ľudmi, pestovali si vzťahy, spoznali a zažili niečo celkom iné. potom nemali problémy prespať s niekým iným ako s mamou, nemali problémy pobudnúť aj pár dní a prázdniny si užívali.
@cecil36 vies, mam co to za sebou a po mojich skúsenostiach s prvym muzom, by som chlapa doma samého bez dovodu nenechavala 😉 a FB je podla mna pre nastrocnych, akosi uz cas na zdielanie foto pridavanie foto a komentovanie kto, kde a s kym, casu uz na to nie je. A myslim, ze ked sa chlap rozhodne ist s kamaratmi von, preco ho nenechat, vsak? a aj cestou sa niekde stavit a preco nie? Ved zena ide k mamicke a nemoze jej nikto nic, tak chlapovi tiez. Ja nemam absolutne nic proti navstevam a aj dlhodobym u rodicov, svokrovcov, ale idealne je spolu ako rodina. Preco nechavat muza cez vikend doma samého, tomu naozaj nerozumiem, predsa kazda normalna zena sa tesi, ze ma muza po tyzdni doma a mozu vikend travit spolu. Alebo sa mylim? Znova prizvukujem, ja nemam nic proti navstevam, ale spolu ako rodina. A ako som pisala, co rodina, to iny zvyk, takze u nas neficime na FB, pokial potrebujeme komunikovat s kamaratmi v cudzine, mame skype. a na navstevy, najma vikendove chodíme spolu, inak my s muzom sme spolu nonstop, kedze mame svoju firmu a necitime potrebu byt od seba. Prijemny den a odporucem nevysmievat sa z druhych a citat a trosku rozmyslat nad príspevkami, ked chcem na ne reagovat.
@maciatkolulu cize ty svojmu muzovi neveris, preto ho nenechas sameho doma ci ako ?
@dominikav123 nie, verim mu, ale urcite by som zbytocne dlho nenechavala ziadneho muza a toboz cez vikendy sameho 😉 , . Naozaj nevidim dovod, ked sa nemusi s rodinouu zeny, tak ok, ale preco na cely vikend, preco nie cez tyzden, ked je chlap v praci? Ale ideme trosku mimo temy myslim, znovu prizvukujem, ze co rodina, to iny nazor, iny zvyk, co je divne tebe, nie je divne mne a naopak. Ja len, ze rodina ma byt a to hlavne cez tie vikendy spolu a nie, ze ja k mamicke a ty si kludne oddychuj doma sam. Pisem o normalnej rodine, kde sa neuteka z domu pred muzom, kde si rodina funguje pohromadke.
@maciatkolulu ja sa ti nevysmievam a neboj viem citat s porozumenim. Pre mna je FB pracovny nastroj (samozrejme okrem inych), takze si neviem predstavit, ze by moj muz mal nieco proti. Ja nie som nastrocna hus, ktora nevie nic o zivote, len proste nepotrebujem muza vlastnit, majetnicky si ho drzat, nepustat s kamaratom sem tam na pivo,nepustat k rodicom ked ja zrovna nemam chut, naladu, cas zdravie, aby som isla s nim.... tot vsjo. len tak od veci nie vsetci mavaju volne vikendy a robia pondelok -piatok, xy rodin fici na rozne smenovych prevadzkach...a ten chlap sa mozno naozaj po 3 24-kach potrebuje vyspat bez toho aby ho po 2h zobudilo dieta. Hold spanok je jedna zo zakladnych ludskych potrieb...
@cecil36 co rodina, to iny mrav 😉 pekny den
@cecil36 ja som si zila so svojim 1.muzom bohovsky volnym stylom, on si robil co chcel, ja som si robila co som chcela, samozrejme s detmi, on chodil domov ked uznal za vhodne, ja tiez, opat samozrejme s detmi, tak je asi jasne, ze to nebolo po polnoci, nuz a ako to dopadlo? Skvelo, nasiel si novu lasku a je to. Takze ja som uz teraz opatrnejsia s tymi pravami a povinnostami 😀
@maciatkolulu A ked budes teda svojho terajsieho muza drzat nakratko, tak uz ti nezahne ?
@dominikav123 preboha, kde som napisala, ze ho drzim na kratko, ja uz fakt nerozumiem o com pises, ja som napisala, ze sme spolu stale a ze nam to OBIDVOM vyhovuje. Ze sme tak spokojni a stastni, kde som napisala, ze ho drzim na kratko? Alebo on mna? Proste spolu komunikuje, co sa nam paci, co nie, co sme ochotni urobit a co nie. Tazke pochopit? Uz mame obidvaja za sebou skrachovane manzelstva, mame spolocne dieta, tak sme uz aj vyzretejsi a vieme co chceme od vztahu a nie su to vikendy bez seba napr. Znova pisem, to je moj nazor a nas zivot ako nam vyhovuje a nikomu neberiem, ze chce ist sam k matke aj na dva tyzdne, tiez jeho vec, napisala som iba SVOJ nazor. Ale ideme uplne mimo temu, takze ak chces pokecat na tuto, tak zaloz svoju diskusiu. PA
@maciatkolulu ked vam to obom tak vyhovuje, tak nechapem co sa rozculujes 🙂
@maciatkolulu myslím, že to obidve trochu hrotíte, čo sa týka tých návštev rodičov s deťmi bez manžela. My sme tak nechodili, ale nie preto, lebo si to môj manžel neželal, ale preto, lebo bývali za rohom. Ale nevidím na tom nič nenormálne, ak napr, má manžel v sobotu stretnutie zo strednej školy v meste vzdialenom dvesto km, čiže cez víkend takmer doma nebude a počas týždňa je v práci, aby žena s deťmi nemohla byť u svojich rodičov. Jasné, že je super, ak idú spolu, ale myslím, že aj muž si tak, ako tu už bolo uvedené po práci oddýchne v byte, či dome, ´kde je zrazu ticho a žena si s mamou poklábosia a po týždni sa na seba všetci tešia. A poznámke - nenechávať muža doma samotného sa len pousmejem, keď muž bude chcieť, tak ho nezastaví nič na svete, ani manželka v pätách. A pri zmienke - môj manžel si neželal, aby som bola na Facebooku, sa pousmejem ešte viac. Keď si to neželá on, nech tam nie je, ale nech svoj názor nevnucuje svojej partnerke, lebo to už zaváňa manipuláciou. Ak tam ona nechce byť, nebude tam z vlastného rozhodnutia a nie preto, že si to neželá jej partner a to je obrovský rozdiel. Inak som tiež rozvedená, aj môj partner je rozvedený, ako rozvedení sme sa spoznali, ale nie som jeho majetkom, ani on mojím. Nebojím sa ho nechať samého, ani on mňa, vo vzťahu alebo je dôvera, alebo nie je.
@maciatkolulu plne s tebou suhlssim.u nss to funguje rovnsko nepotrebujeme si od seba oddychnut tiez to nikdy nepochopim ked muz je stale v robote tsk sa ma zena tesit ze je konecne doms ze su spolu a uzivst si to a nie ze kszdy si robi progrsm Sam tam uz to potom nie je o laske sle o zvyku sak ho mam ns pspieri a chot si len aby som ts nevidels to je o com rodins.potom sa necudujme ze je tolko tem moj muz sa mi nevenuje pise si s inymi nepomshsmi v domscnosti som stale sama a kopu dslsich kde rodins IDE bokom a vsetko je prednejsie ako byt doms so zenou a detmi.
ale ale, koľko mužov tak rozmýšľa?4/10???
Ja mám skvelého muža, lezieme si na nervy, ale miluje nás. A to že chce byť čo najviac s nami je asi aj podmienene tým, že chodí na týždňovky. Ale sú nedele kedy je proste grogy a malého doma poráža, tak jasné že ideme sem na návštevu aj bez neho... je to naozaj len o dohode, ale hlavne o povahe muža
No aj my sme zszili obdobie alebo roky kedy mi muz prscovsl v cr a chodil domov raz za 3 tyzdne niekedy aj cele 2 mesiace bol tam domov prisiel ns tyzden no nikdy sme si neliezli ns nervy a to cez zimu sme boli 3 mesisce vkuse spolu ani 5 minut bez seba aj do obchodu sme sli spolu boli situscie hlsvne pri 3 tehu kedy som mu volsls aby prisiel domov ze mi moc smutno plsksls do telefonu muz si to proste zsrisdil a za 6 hodin prisiel domkou.teraz robi v meste no ja stsle odrstsvsm hodiny kedy pride volsme si stsle.ja si fskt neviem predstsvit ako milovsny clovek moze liezt ns nervy.a tak isto ani tuto temu tento extrem proste nechspem.
@emilia25 hej, pochopila si ma, ja som zazila aj to, ze kazdy si robi svoj program a zrazu z toho bol presne ako si pisala zvyk, on doobeda spal a my sme uz mali program a tak to slo a slo, jasne, ze sme boli aj na super krasnych vyletoch a dovolenkach, ale bolo tam uz ale. Ja som sa domov tesila na ten svoj zivot a on na svoj az do momentu, ked si uvedomil, ze je v podstate lepsie si oddychovat uplne 😉 bez vycitiek, ze co hudeme robit a kam pojdeme atd u inej zeny a bolo to. Deticky raz za cas a najsamlepsi tato na svete. A teraz sme stale spolu a sme spokojni, jeden bez druheho nic nerobime a nikto to neberie ako obmedzovanie toho druheho, tiez najprv vnimali moje kamaratky zvyknute na moj predchadzajuci "volny"vztah ako, ze som obmedzena atd, ale tak teraz tak akurat ziraju aki sme spokojni. Proste mne to vyhovuje. A nechapem ako som mohla zit 14rooov, tak ako som zila predtym.
@maciatkolulu riesis to extremne... poznas iba moznosti bud sme spolu non stop alebo si kazdy robi iny program. Ale tak to nie je... co ak napriklad muz (alebo zena je to jedno) si proste so svokromcami, ktori nebyvaju vo vedlajsej ulici nerozumie (dovodov moze byt milion). Ale muz/zena svojich rodicov sem tam navstevovat chce, ale ist napriklad 100km tam a 100 spät s malymi detmi asi nie je sranda, takze vychodisko je ist tam a par noci (jednu, dve, xy). Teraz co prestanem sa stretavat s rodicmi lebo moj muz ich napriklad neznasa? Alebo budem terorizovat deti aby sme co ja viem BA-ZA spravili za den? Nie kazda zena je na MD/RD su aj pracujuce, ktorym sa cez tyzden neda atd. Ako by si toto vyriesila. Vid ani autorkin muz nejde k jej rodicom,ma sa s nimi prestat stretavat?
Presne tak ale toto pochopis len ludis co msju doms tsky vztsh tskeho muzs tsku rodinu.my s muzom dokoncs aj do skoly nsjstsrsieho odprevsdzsme spolocne jediny obsjs rodicis aj do skolky stredneho.max idem sama ked ma muz rsnnu ale oststne smeny ideme spolu.a to sme spolu desst rokov 4 bsbo ns ceste a nasa lasks je obrovsks.
Aj toto muz ci zena by msli dskovst svojim svokrovcom za to ze vychovsli syns ci dceru aj tu by msls byt ucts voci tymto rodicom ved keby ich nebolo nebolo by ani dcery ani syns.a teds by msli ist opet ako rodins spolu.
@cecil36 rodičia autorky SÚHLASIA S takýmto životom svojej dcéry A dokonca jej radia vydržať. Takže sú asi zmiereni...Ja by som sa určite otočila aj keby išlo O 100km, ja som najradsej vo svojej posteli so svojím mužom. Našťastie som rodená Bratislavčanka žijúca V BA, moji rodičia tiež A aj moji prastari rodičia, takže toto riešiť nemusím A rovnako má môj muž rád mojich rodičov. Takže tak. A keď niekto chce tak, ako som už písala kľudne nech ide aj na mesiac K mamičke bez muža. Vec dohody A zvykov. Už som to napísala asi 100x 😉 😉

@alenka0 prepac, ze ti to pisem, ale niekde podvedeome z tvojich prispevkov citim, ze este nie si pripravena na odchod. Chcela by si,nepaci sa ti takyto vztah, ale este nie si "naspiapnuta" to aj vyriesit. Ak ano, zavolas mame, bratovi, kamosovi, susedovi....a do par hodin si prec. Ak uz teda cakas, aspon si pripravuj podu a rychly odchod...