Dá sa zachrániť moje manželstvo?
Ahojte kocky 😉 ,
uz dlhsiu dobu som sem nepisala, ale dnes to nejako na mna dolahlo 😒 Ide o moje nefungujuce manzelstvo. Tie ktore citali moje prispevky uz predtym vedia, že s manželom zijeme skor ako spolubyvajuci. Najvacsi problem, co ja vnimam je problem v komunikacii a nezaujem zo strany manzela o moju osobu. Aby som približila o co ide, tak poviem zopar prikladov: manzel na 80 percent mojichotázok odpovie neviem...Uz nikedy pride ako retardovany 😠 (sorry za vyraz), ideme do obchodu? Ideme sa prejst? Co budeme varit? Na vsetky tieto otazky a vacsinu inych odpoveda "neviem". Dalsi problem je , že nereaguje na moje otázky, neodpoveda mi...Pridem z roboty domov, sedi pred TV, pridem knemu , klasika pozdrav, pusa a ticho....Kuka telku ja pri nom sedim, obcas sa snazim nieco opytat a to je bud ticho,alebo nereaguje,o desiatej vypne TV a ide spat. No katastrofa takyto život. Dnes ma totalne nastvals tym, že sa ho pytam, ked je teplo ci sa nepojdeme trosku prejst. OD jednej do piatej nebol schopny mi dat odpoved na tuto otazku. O piatej som musela vypadnut z domu, lebo by som mu asi vrazila. Totalna ignoracia. On najradsej travi vikendy dom apred TV a to ak ho vytiahnem raz za mesiac sa prejst na pol hodinku tak to je fakt uspech. Chodim aj do manzelskej poradne, pocuvam rady odbornika,ale nejako to nezabera. Dnes mi fakt padali krokodilie slzy ked som bola vonku. Co robim zle vo vztahu? Snazim sa aj navarit, upratat, pustam ho s kamosmi von, ak ma chut, nebuzerujem ho, chodim do poradne, snazim sa zo vsetkych sil aby nam to manzelstvo klapalo a aj tak to nefunguje. ☹ Da sa to este zachranit?
@svetluska82
inak, ja si myslim, ze on asi je taka povaha. Ak bol taky aj ked ste spolu iba byvali ako druh a druzka...iba sem tam sa "premohol", tak uz iny bude velmi tazko.
Dava ti nejako najavo ze ta lubi? mozno nie bozky, slova... ale ma nejaky jazyk lasky ktorym ti vyjadruje ze ta ma rad? napr. ti vystruha pistalku 😀
@mima4 n o ked tak hutam, tak ani nie....Mne by fakt stacilo keby sa premohol raz za tyzden a isiel sa so mnou prejst...Inak nic take, ticho je stale, sedi pred telkou a nevnima.
@svetluska82 skusila si toho uz naozaj dost. je super, ze sa tak snazis zachranit vase manzelstvo. chapem ta, ze ta to trapi a takto zit nechces. no zda sa mi, ze takmer vsetci chlapi su tak trochu taki. niektori asi viac... tiez si myslim, ze cakat, ze on sa zmeni, nie je riesenie. taky je. preco by sa mal menit? jemu nepripada na tom nic zle.
pozri si film Fireproof. a potom ten pristup skus u vas (ako pomoc mozes skusit knihu Dar lasky). myslim, ze jedine to vam moze pomoct. realne, ludsky, podla mna nemozes ocakavat, ze sa zmeni - i ked nic nie je nemozne 🙂 ale mozes sa zanho modlit a prinasat tie neprijemnosti - male aj velke - Bohu ako obetu za vas vztah. je to tazke. ale ver mi, On si to velmi ceni 😉 a niekde sa to prejavi.
@svetluska82 Milá svetluska-ja budem teraz veľmi zlá,on sa nikdy nezmení,bude taký aký ho vidíš,už na to možnosť mal,a keby chcel,ale ani nechce,ani sa nesnaží a to že chodíš sama do poradne,ako Vám obom pomôže?Zˇivot lepšie plinie vo dvojici,ale kedˇsi na všetko sama?Môj otec s mojou mamou nikdy nikde nechodil,nič ho nezaujímal,iba práca.Mama celý život čakala,že raz sa zmení,ale nikdy sa nedočkala.Rozprávajte sa veľa skús ho spoznať cez jeho detstvo,aké mal?Akí boli jeho rodičia?Jeho otec aký bol k mame?
a tie jazyky lasky tiez, co spominala mima4. aj o tom je kniha - 5 jazykov lasky. skusit prejavovat mu lasku tak, ako ju on chape. teda najskor zistit, co on ocakava. a prisposobit sa mu. je mozne, ze prenho najvacsim prejavom lasky je, ze ho pri tej telke nechas na pokoji a nebudes nanho rozpravat. je to smutne, ja to viem, vies to ty, ale nic nenarobis.
@svetluska82
ako ste sa teda dali dokopy ked on ma taku silne introvertnu povahu?
@mirtill no dakujem za odpoved. JA viem, ze sa asi nezmeni...Ale ja necchem zivot len tak prezit, ja ho chcem naozaj zit. 🙂 Naplno....
Ja si pripadam fakt ako velmi zla partnerka, ked je taky flegmos. Jeho detstvo? Do 30.tky s mamickou v detskej izbe, potom so mnou. Najmladsi clen, rozmaznany, vzdy vsetko mal co cchel. Jeho rodicia ziju kazdy v inej izbe, po sebe len blacia a ked som sa im stazovala, nechapali, ze co mi vadi. 😕 Na moje konstatovanie, že v kuse pozera telku, mi odporucili, ze si mam kupit Tv do spalne a kukat si aj ja , tak ako oni( jeden v spalni, druhy v obyvacke a dvere pekne zavrete. ) ☹
@svetluska82 Opytaj sa ho ci ide s tebou von na kavu ,lebo ak nie tak ta pozval jeden sexi chalan na zmrzku a ides s nim 🙂 Uvidis ci ho to preberie 🙂
@mima4 normalne na jarmoku 🙂 On je komunikativny, len nie pri mne. S kamosmi a v robote je veeelmi komunikativny
@lilysk skusala som nieco podobne, neprebralo. Len kukol a nic.
@svetluska82
to je zaujimave. Zas v spolocnosti moj manzel je ten "tichsi"..doma sa nemozem poriadne dostat ani k slovu 😀 a uz cakam s vetami na jazyku, kedy dorozprava...
Ty chodis do poradne sama? Mala by si ho zobrat so sebou, lebo on to evidentne potrebuje viac ako ty.
@seahorse27 no sama, lebo on to razne zamietol 😠
@svetluska82 boze ved ty si mlada baba (v profile 31r), teda ak nechces stravit zvysok tvojho krasneho zivota pred TV a pri takomto ignorantovi , tak pekne ukonci tento nenaplnujuci vztah..ked ani poradna nepomaha..co ta pri nom drzi? Zivot pred sebou a moze vyzerat uplne inak ako to co si opisala..pre mna by to bola nocna mora toto mat doma!!!
@svetluska82 Tak to asi nema velky vyznam :( On nevidi ziadny problem vo vasom vztahu?
@svetluska82 ignoracia (neviem to inak teraz nazvat) je podla mna rovnako skodliva vo vztahu ako trebars psychicke tyranie. Je neprijemne, ze tento vzor zdedil od svojich rodicov a zil s nimi do vyssieho veku, takze bude velmi tazke s nim pohnut.
Skusila by som aplikovat tiet rady z knihy 5 jazykov lasky, mozno to naozaj pomoze... aj ked som trochu skepticka 😒
@svetluska82 🙂 skoro ako u nás,ale na začiatku tak nebolo....Už len jedna rada,nemáš kamošku,známu?,ktorá je v podobnej situácii,s ňou chodiť von,na výlety do cukrárne,do kina,na nákupy.Doma mu povieš kam ideš a hotovo.Kedˇmu bude vadiť,tak určite povie kedˇnie,tak môžeš aj flirtovať s inými chlapmi,jemu to bude určite fuk 🙂Ja poznám také kamošky,aj na zábavu chodili bez svojich chlapov 🙂 a poznám tiež takých manželov,ktorí po vzájomnej dohode,si žiju svoj súkromný život aj mimo manželstva 🙂
@hradnapani
no silni introverti "neignoruju", oni len nemaju potrebu komunikovat 😀 zdielat sa..travit cas s ludmi..maju taky vlastny "svet"... Oni nevidia dovod rozpravat sa... realne ich kopec veci nezaujima... pritom to mozu byt fakt skveli ludia...
@svetluska82 Tak to aj urob a uvidis ak ho toto nepreberie tak to asi nema velky vyznam ☹
@mirtill no my tak zijeme, ja si chodim kde cchem, nikdy nenamieta, ani nezavola, ze kde som a ci som ok. Chodim s kamoskou, fakt mi to ale nepomaha...Nie som spokojna s takymto zivotom.
@seahorse27 nie on nevidi absolutne ziaden problem vo vztahu. Raz ked som mala fakt silny citovy vylev, atk len kukol a povedal, že nechape co mi vadi. Ze on je spokojny.
@lilysk urobila som, neprebralo ho to.
@hradnapani a co tak jazyk lasky, tresknut ho poriadne panvicou do hlavy? 😀
@mima4 sranda je, ze s kamosmi by chodil travit cas aj dennodenne.......Tam ma potrebu komunikovat.
@svetluska82 planovali/planujete spolu aj dieta?
@svetluska82 ta panvica nech je aspon liatinova !!!🙂 lebo co je teflon ,alebo keramika to nic 🙂
@mima4 planovali.....JA som to teraz odlozila, manzel planuje. Len ja sa toho bojim, že sa nic nezmeni a mna od zlosti rozpuci.
tak nejak podobne to vyzeralo u nas, porozpravala som sa s manzelom, ze mi to vadi, ze takto si nas zivot nepredstavujem, on mi povedal, co mu vadi na mne, ze ho stale len kritizujem, buzerujem, vsetko, co robi je zle, aj to bol dovod, preco bol taky... nejako pri dvoch malych detoch sa to s nami tako zviezlo, ani som si to neuvedomovala, ze som taka....
tak sa snazim nerozkazovat a pouzivat nepodrazdeny ton :D, ale poprosit, nech vynesie smeti, nech mi pomoze s detmi a tak pod.
a este dalsia vec, ktora nam pomohla, je ze obcas vymenim kojenecku podprsenku za nieco riadne sexi, treba sa opytat, co by sa mu pacilo 😉
chcem len povedat, ze mozno je problem niekde inde a on to prejavuje tak, treba sa normalne uprimne porozpravat,
drzim palce
mozno je za tym vsetkym nieco uplne ine...ja mam podobny problem, len ja som momentalne ten pasivny clanok, ale ja aspon viem, z coho to mam a ze situacia sa casom zmeni
@svetluska82 toto este mozes ovplyvnit 😉 Ja by som na tvojom mieste s takym muzom dieta mat nechcela... dietatu sa treba venovat, starat sa... telka uz bude pre neho musiet byt pasee...
@anitram_m no to ja vsetko viem, fakt sa snazim, chodim aj upravena dokonca ja podpatky si davam ked idem vonku, aj ked mam potom odtlaky az hroza a tyzden macam nohy vo vode. Ani ho nebuzerujem, ak ho poprosim tak to urobi a 2 dni, ale nedostanem ziadnu odpoved. Napr. Vynesies, prosim Ta smeti? A ticho. Na druhy den ich vynesie. Mna fakt nebavi stale okolo neho skakt ako okolo malovaneho vajca. V kuse si davat pozor na ton hlasu, aby som neblacala. My sa velmi ani nehadame, ja nekricim, dnes som akurat po veeelmi dlhom case zvysila hlas, ze nie je schopny sa dvihnut cely vikend od Tv. A to som po pol roku asi zvysila hlas. Od kriku to bolo riadne daleko. A ani na mna nekukol len kukal do TV. Ak ju vypnem, tak si lahne na gauc a je ticho. Ja som uz na nervy z neho. Chodim do poradne, nekricim, vybavujem romanticke vikendy, pozyvam ho na kavu, jarmok, hocikde. Vsetko riesim len ja. A odozva ziadna.
@cobhan a u Teb aj je kde problem? Ak to teda nei je tajomstvo? Ako dlho ta to uz drzi? Mojho 2 roky asi.

no dievcata, ja som mysela, že ked spomeniem slovko rozvod, ze sa trosku nakopne, ale on absolutne nie. Asi sa enboji, že o nas pride. Ako keby mal to vsetko v pazi.