icon

Dá sa zachrániť moje manželstvo?

svetluska82
7. jún 2014

Ahojte kocky 😉 ,
uz dlhsiu dobu som sem nepisala, ale dnes to nejako na mna dolahlo 😒 Ide o moje nefungujuce manzelstvo. Tie ktore citali moje prispevky uz predtym vedia, že s manželom zijeme skor ako spolubyvajuci. Najvacsi problem, co ja vnimam je problem v komunikacii a nezaujem zo strany manzela o moju osobu. Aby som približila o co ide, tak poviem zopar prikladov: manzel na 80 percent mojichotázok odpovie neviem...Uz nikedy pride ako retardovany 😠 (sorry za vyraz), ideme do obchodu? Ideme sa prejst? Co budeme varit? Na vsetky tieto otazky a vacsinu inych odpoveda "neviem". Dalsi problem je , že nereaguje na moje otázky, neodpoveda mi...Pridem z roboty domov, sedi pred TV, pridem knemu , klasika pozdrav, pusa a ticho....Kuka telku ja pri nom sedim, obcas sa snazim nieco opytat a to je bud ticho,alebo nereaguje,o desiatej vypne TV a ide spat. No katastrofa takyto život. Dnes ma totalne nastvals tym, že sa ho pytam, ked je teplo ci sa nepojdeme trosku prejst. OD jednej do piatej nebol schopny mi dat odpoved na tuto otazku. O piatej som musela vypadnut z domu, lebo by som mu asi vrazila. Totalna ignoracia. On najradsej travi vikendy dom apred TV a to ak ho vytiahnem raz za mesiac sa prejst na pol hodinku tak to je fakt uspech. Chodim aj do manzelskej poradne, pocuvam rady odbornika,ale nejako to nezabera. Dnes mi fakt padali krokodilie slzy ked som bola vonku. Co robim zle vo vztahu? Snazim sa aj navarit, upratat, pustam ho s kamosmi von, ak ma chut, nebuzerujem ho, chodim do poradne, snazim sa zo vsetkych sil aby nam to manzelstvo klapalo a aj tak to nefunguje. ☹ Da sa to este zachranit?

Strana
z6
svetluska82
autor
8. jún 2014

@mamavera ved jasne 🙂 JA som si odkladala vzdy cosi, len teraz to asi posurim, a budem odkladat viac. No mohla som ist, ale nejako mi to nedalo. On potom hned , že to nemyslel vazne, ale mam strach, že to myslel.Lebo to uz viackrát predtym spominal, že ak sa mi nepaci, mozem ist, ze on na sebe nebude nic menit. Takze asi to mysell vazne.

mamavera
8. jún 2014

@svetluska82 to si zrejme tušila, aj keby ti to nepovedal, že ťa má na háku, ale celkom jedno mu to určite nie je, minimálne preto, že by prišiel o full servis. Tak si organizuj život po svojom, bez neho, chovaj sa, ako keby si bola rozvedená, nebuď frustrovaná, nešťastná, podráždená, to mužov nepriťahuje. Naopak, letia na ženy, ktoré sú spokojné samé so sebou. Hypo no neviem, či by ti dali, skôr by som sa bála toho, ak by si prišla o prácu, či ju budeš mať z čoho splácať. Zatiaľ len šetri, ži si svoj život, viem, že je to hrozné vracať sa do bytu, kde je partnerovi jedno, či si už doma, alebo nie, ale máš kde bývať, tvoj manžel ti dáva slobodu, nedrží ťa doma pod zámkom, tak to využívaj. Choď sa zabaviť, buď veselá aj doma, možno to ani nezbadá, ale možno hej. Želám ti, aby si raz našla niekoho, s kým prekecáš hodiny a kvôli komu budeš brať schody po dvoch, aby si bola čím skôr v jeho náručí.

celasapremenim
8. jún 2014

moze byt rad, ze si natolko inteligentna, ze to neriesis podvadzanim
bud doma co najmeneja a vydrz to co najdlhsie
u introverta, ktory chce iba svoj klud a stratil zaujem o svoju manzelku, plati, ked mu ukazes, ze sa bez neho dokazes zaobist a tak po mesiaci mu povedz, ze ste sa dost odcudzili, ci si to vsimol, ale ze uz ti to nevadi a mozno si inak zariadis zivot a nerozoberaj to a nevysiluj
len mu taketo nieco povedz
a cakaj a stale niekam chod, s babami, von, na nejaky kruzok, to je jedno, neviem ci mate detvaky, tak ano, tak semtam aj s detmi a nepytaj sa ho, ci chce ist s vami, neries ho
znervoznie z takej situacie a mozno sa nad sebou zamysli
ak by sa nechytal, zariad si inak zivot, ved co budes zit ako dochodca????

mihula
8. jún 2014

@svetluska82 utekaj,utekaj a cim rychlejsie.Mozem ti povedat,ja som mala doma samonasieraci typ.Za vsetko,co som povedala a sa mu to nepacilo ma trestal tichou domacnostou.On dokazal 3 mesiace neprehovorit ani slovo a ked sa prestal rozpravat somnou tak aj s detmi.Nase manzelstvo trvalo 20rokov a mozem ti povedat,ze ked to spocitam tak my sme spolu nekomunikovali 15rokov.Tiez som len tak lezala cele dni v spalni a on na Tv.Tiez neprisiel za mnou,ziadny zaujem,co,kde s kym idem,kedy pridem.Som rozvedena,ja sama nie som,som spokojna a ON?je sam,nikde nechodi,uz ani do roboty,nikto za nim nepride.ale tak to chcel a asi mu to vyhovuje.Preto,nepremarni svoj zivot s niekym,kto o to nestoji.Zivot treba zit a nie prezit len tak.Prajem dobre rozhodnutie

celasapremenim
8. jún 2014

no veru, ja by som dala na mihulu, niet nad zivotnu skusenost

mihula
8. jún 2014

@mihula a este nieco.Ten moj ani nezbadal,ked som odisla,sice iba so svojimi vecami,neriesila som majetok.Nic mi nevrati tie hrozne roky,ktore som bola aj nebola sama.Zamysli sa ako to vnima tvoj syn,ver,ze takyto vztah ho poznaci,tak ako moje deti.Vsetko sa da riesit,len sa netreba bat.

borkavan
8. jún 2014

@svetluska82 tak ja to troška odľahčím. Včera som stretla kamoša, čo má 5-ročnú dceru a išiel zo žúrky. Má okolo 35 r. Sa ho pýtam, prečo pije? A on, že nevie, že je sprostý a že mal by sa zmeniť. nevedela som že je ženaty.... tak mu hovorím, nájdi si babu a ona na to, "ktorá by ma chcela, však ani moja ma nechce" 😀
som ostala vyčumená, že je ženatý a on na to, že má 5-ročnú dceru. A potom sa rozhovoril, prečo pije. Základný problém je, že on je komunikatívny, potrebuje neustále rozprávať a jeho žena je stále ticho a mlčky si žije. Tak chodí za kamošmi sa vykecať.
Vidíš, on si našiel cestu... kamoši a chlast... To nehovorím, že ty tak máš robiť. Len skús sa zamerať na seba a svoje koníčky a na neho sa vysrať. nech si tam mlčí aj celé dni.
ked nebudeš doma často... tak konečne otvorí ústa a opýta sa ťa, kam ideš alebo kde si bola.... dúfam.
ale ako písali baby predtým, on sa bohužial nezmení. ☹ je to chlap

mamavera
9. jún 2014

@borkavan tie som jej to radila, iný partner na obzore nie je, čo získa tým, že sa rozvedie? Tiež sa s ňou nebude mať kto zhovárať a ešte bude mať aj existenčné problémy. Nech si žije svoj život vo víre priateľov, ide leto, šup na výlety, kúpaliská, má veľkého syna,s tým sa dá ísť kdekoľvek a manžel nech je doma zavretý. Stále to má lepšie, ako byť úplne sama, bez jeho bytu a príjmu. Som vypočítavá? Áno, v tomto prípade som. A jej manžel nie? Má doma lacnú pracovnú silu, ktorá mu udržuje byt a varí a možnosť sexu. Tento model síce nespĺňa už to, čo by malo spĺňať manželstvo, ale stále lepšie riešenie ako rozvod.

mihula
9. jún 2014

@mamavera to,ze iny partner na obzore nieje,nic neznamena.A mozno aj je,len ona to nevidi,lebo stale je zamerana len na svojho muza a v hlave ho stale riesi.Ked sa odputa a pozrie na ludi inak ako doteraz,tak ak bude chciet pride aj ten partner.A vobec neodporucam,aby snim zostala.Je mlada a ma zivot pred sebou,a zasluzi si pozornost od partnera.Ale to je moja skusenost,ona sa musi sama rozhodnut

inusa22
9. jún 2014

@svetluska82 Nepýtaj sa ho, jednoducho mu oznám čo idete robiť a hotovo!!!!!

engie2
9. jún 2014

Pripomina mi to mojich rodicov.. A je mi z toho smutno. Osobne si myslim, ze manzel istym sposobom vyhorel .. alebo sa nenasiel vo vzorci "rodina." Toto mi pripomina kamaratov, ktori su single uz roky rokuce... ti si ale mozu zit takymto lemra stylom..

Vztah treba pestovat a musia obaja.. raz jeden, raz druhy, vyhybat sa stereotypom. Vy ste v stereotype velkom ako zemegula ☹ Sama nic nezmozes.

On zjavne nevidi problem / a Ty takto skor ci neskor zahynies... Asi bude treba urobit radikalny rez - odist.. aj ked si myslim, ze to nic neporiesi - on to ma proste v sebe. Mozno by zabojoval a chvilu aj bolo dobre, ale vsetko by zaslo do tych istych kolaji po nejakom case.

Svetluska - co na nom milujes? Preco chces tak velmi bojovat za Vas mrtvy vztah? Co Ti vlastne ten vztah dava - myslim v prospech Tvojho psychicna... a okrem zvyku...

mamavera
9. jún 2014

@mihula čiste náhodou je to aj moja skúsenosť, možno ťa to veľmi prekvapí. Nebola som týranou ženou, môj bývalý manžel neprepíjal výplatu, nemal frajerky, otcom bol úžasným, dokonca sme mali krásny intímny život. No šťastná som nebola, dlho som sa utešovala tým, že inde to je horšie. Môj exmanžel so mnou komunikoval, len neustále uprednostňoval svoje záujmy pred našimi, takže som už dávno pred rozvodom žila ako rozvedená. Tiež som volila rozvod a som veľmi šťastná, že som to urobila a že som si sama sebe dala šancu stretnúť človeka, s ktorým ma už roky baví svet. Ale zakladateľka témy bude mať problémy utiahnuť sama hypo, preto som jej radila to, čo som jej radila. Nie som za rozvod pre každú blbosť, ale v tomto prípade mám pocit, že o dvadsať rokov bude jej vzťah tam, kde teraz. Aby bol pre ňu nový štart jednoduchší, radím jej to, čo radím.

svetluska82
autor
9. jún 2014

@mamavera neviem, ci bude start do zivota istejší a lepší, ked budem roky byvat po boku manzela a zit si svoj zivot....Kedy by som mala od neho odist? o rok? O dva? O pat? o dvadsat? Lebo take setrenie na byt moze trvat veeelmi dlho. Otazka je ci v patdesiatke , ked teoreticky budem mat nasetrene na byt a dieta dospele bude mat vyznam odist od muza a zacat odznova, ked svoje najlepsie roky stravim nestastna a budem zit zivot po svojom ,aj ked stale po boku manzela. 😒

kacicka123
9. jún 2014

Ahoj, citam citam... Ty si ma tak zdravo nakopla, ked som tu ja vyplakavala a teraz citam, ze ani ty to nemas vesele...
Tuto hla moj nazor:
1.) nemusi byt zly clovek, kopiruje model z domu. Lenivy a pohodlny asi bude, ale neuvedomuje si to.
2.) Nemyslim, ze na teba kasle. Ale podla mna si okolo neho tolko behala s vycitkami (a spominala rozvod), ze ho to uz nebavi pocuvat
3.) je taka povaha. nezmenis ho. Stale (vo viacerých odpovediach)hovoris - je taky, ale obcas sa premohol. Ak si si dokonca vedoma, ze sa musel k niecomu premahat, tazko ho dokopes k nejakej aktivite.
4.) pracuje v banke - vykecava sa s klientami - doma uz nema potrebu
5.) zacnes rozhovor aj nejak inak ako vycitkou? Nevyhyba sa ti 10 hodin preto, aby nemusel pocuvat co ma zase zmenit?
Takze moj zaver - nezmeni sa. Bud budes zit s takym alebo bez neho. Ono je lahko si takého najst. Lebo oni na zaciatku vyzeraju v pohode, ale potom upadnu do svojho stereotypu. A koho ze to bavi?
Moj chlap - cely tyzden je smrtelne unaveny z prace (nie, nerobi v bani). Ma 3 dni volna. Prvy den spi po nocnej, vstane - zotavuje sa z prace. Druhy den - bud milostivo venuje pol dna programu s rodinou alebo nie, podla chuti. Treti den - psychicky sa pripravuje na pracu (na zajtra).
A tiez telka, najlepsia manzelka 🙂 A opat - model z domu - u nich cely den ide telka.
No a ja som tlacila a riesila a vycitala. a pravidelne odchadzala - a nasiel si zensku (ale to uz je iny pribeh).
Takze tak. Bud sa zmier s tym, co mas doma alebo odid. Nezmeni sa.

kacicka123
9. jún 2014

...aaa este mam jeden priklad. Moja velmi dobra kamoska ma dlhodobo chlapa. Tusim 13 ci 14 rokov. Ten na nu kaslal, cele dni na rybach...ked chcela riesit, odbil ju, ze blbosti rozobera. Mlada baba, prejavy lasky nikde, sexu tak raz za 2-3 tyzdne...
Kamoska vyhoreta, zacala chodit na forum, nasla virtuálneho milenca (nikdy sa nestretli, ale poriesit sa da aj inak), schudla asi 20 kil, strasna cica z nej. Muz prisiel na toho milenca. Od toho dna...na ryby nechodi, sex je kazdy den, snazi sa neskutocne...ako nikdy by som neverila, ze sa moze muz tak zmenit - a trva to uz cca 3 roky.
A kamoskine poucenie, ktore z toho ma a to povedala aj mne - muz si zenou nesmie byt isty. Nevycitat, neriesit, nahodit sa, stekle na nohy a vecer do mesta. Nerobit blbiny, byt mila, prijemna ale nasadit cervika do hlavy. Nie ucelovo, ze tu mas ty... Ale v pohode. Uzivat zivot. A bud sa naciahne za tym co mu unika, alebo sa naciahne iny ;o))

svetluska82
autor
9. jún 2014

@kacicka123 ach jajjj, tak vidis, ako sa my navzajom dokazeme nakopnut 😉 No viem, že sa asi nezmeni, aj ked mi psychologicka povedala, že ked sa dokazal zmeniť k horsiemu, že ludia sa dokazu logicky zlepsit aj k lepsiemu. No nejako bezvysledne. Ono ja si zijem svoj zivot, on tiež....Ano, ma hroozne debilny prilad z domu, tam si kazdy zil tiež tak podla seba a je to tam tak dodnes. Otec svoje, mama svoje...No ja tuzim po spolužití v dvojici, nie vedla seba ako pribuzní. Ono vzdy sa da spravit kompliment, aj my sme to s manzelom skusali, ale pride den ( ako v sobotu) a vsetko sa pokasle, lebo ak s nami niekde ide, tak ja viem, že to je len z cisto donutenia a vidim ako sa mu necche, Ano, aj moj muz kukal v kuse telku, a kuka dodnes a sa mi zda, že sa to zhorsilo rokmi. Ja telku neznasam, ked bol pracovne v nemecku 3 mesiace tak som ju zapla asi 2 krát za ten cas na pol hodinku. Viem, že sa nezmeni, ale nedokazem sa s tym nejako zmierit. Necchem sa druhy krat rozvadzat, aj ked citim, vidim, že nie je ten pravy pre mna, ze som si manzelstvo predstavovala uplne inak. A co ma pri nom drzi? Netusim.....Lutost, zotrvacnot, nebrani mi v kariere, vlastne v nicom, a syn si tak nejako zvykol na neho...

svetluska82
autor
9. jún 2014

@kacicka123 super priklad :ň uz taham stekle na nohy a idem sa v nich ucit chodit. 😀 lebo stekle nakupene a neviem v tom chodit, jak dolamana som. Vacsinou balerinky nosim...Si ma nakopla. Dik 😉

svetluska82
autor
9. jún 2014

@engie2 ahoj, no neviem, preco chcem silou mocou bojovat za mrtvy vztah, Napada ma len to, že necchem sa druhy krat rozviest, to by na mna ludia inak kukali 😖 Ale ja vascinou amma nazor ludi v pazi...Ale naozaj, je pohodlnejsie ostat a cakat ze sa manzel umudri( aj ked to asi nebude pravda) ako sa stahovat, balit a potom vybalovat...Jednoducho stale dufam....

kacicka123
9. jún 2014

neboj, ved i ja toto riesim...snazim sa z maminy v riflach a teniskách znovu nabehnut na zensku na ktoru sa da pozriet...pred par mesiacmi som presmejdila skrinu, ze aha vysoke cizmy...pochodila som po 5 rokoch v stekloch, skoro som si kotniky vylomila. Nasla som aj uzke rifle...len ich kua niekto na mensie presili v tej skrini...ale tak obuvákom som aj rifle natiahla... musim povedat, ze ked som dosla do prace namalovana v úzkych rifloch a vysokých cizmach tak este aj nas sef si vsimol ze nieco je inak (ten si zvycajne nevsimne nic) a aj ten moj tak cudne kukal, ze co sa to deje ;o))
Takze...ako si mi vtedy povedala (hanba mi) stale sa tu mozem stazovat na moj nepodareny vztah...ale nebudem...(kamoskam sa obcas postazujem a ked pride PMS aj slzicku vyronim) ale vacsinou...poflirtujem s kolegom, vyvencim si moje 2 babule alebo nahodim stekle a vytiahnem kamosku na kavicku ci radlera... Moj zivot je fajn. Ano, chyba mi laska od chlapa, ale nemozem povedat, ze mam depku...dnes sme boli s babulami vonku, baby sa hrali v piesku, potom sme spolu sli "na kavu" - ja kavu, baby zmrzlinku do baru "na plazi" a prisla som domov tak nabita energiou, ze mi ju ani ten zdechly zabiak pred pc nepokazil ;o))
A ked pride ten impulz, ked uz budem vediet, ze staci, ze ho musim poslat prec, urobim to. Ale teraz uzivam vyhody - postrazi baby ked idem von, niekedy navari, uprace, co to domov kupi...hram s kartami ktore mam.

kacicka123
9. jún 2014

a este k tomu predtým - ze ano, clovek sa moze zmenit k lepsiemu - aaaale musi CHCIEŤ !!!!

mala_hobitka
9. jún 2014

@svetluska82 pockaj ako bude vyvadzat ak das realne navrh na rozvod, bud ta bude prosit alebo bude este horsi...a vies preco? lebo mu nebude mat kto posluhovat
on nevidi ziadne chyby? no to je pekne od neho, hlavne ze je dokonaly...co su to za chlapi?
inak aj ja som kratko randila s jednym takymto primitivom - prepac (za to ako na mna kaslal) som pocula az ked som mu dala kosom ze mam toho dost, (zhodnotila som si ze ked takto vyzera laska, tak radsej ziadnu nechcem) to este len potom boli vylevy a jak to krasne hazdal na mna "Preco ma takto trestas? Bla bla." O rok som ho stretla v mhd ked sa mi prihovoril. Este stale si myslel ze som z neho paf len preto ze som sa ho slusne opytala ako sa ma.

charlie1980
9. jún 2014

@svetluska82 Vies, ak budes v nudzi ci uz vo financnej alebo emocionalnej, nikto ti nepride zaklopat na dvere a nepride ti podat pomocnu ruku. Nikto sa nebude pytat, ci ti moze pomoct s hypotekou alebo uprimne ta aspon vypocuje. A ked aj, spocitas ich urcite na jednej ruke, spravidla su to ludia, od ktorych by si to cakala ako od najposlednejsich. Preto, prosim ta, nech ta nezaujima, co si budu ludia rozpravat, ze si sa druhykrat rozviedla. Vzdy hovorim, ze ten kto sudi, nech si obuje moje topanky, prejde tie mile, ktore som presla ja a potom nech sa vyjadri. Ten kto ta bude odsudzovat, nech ti pride zlozit aspon 5.000 EUR a tebe bude hned veselsie. No a to balenie, odchadzanie, rozbalovanie....ano, to su dvere, ktore sa navzdy zatvoria a za nimi novy zivot...Mozno neistota. No ty uz sa neobzeraj za seba...je to tvoj zivot a mas pravo prezit ho tak, aby si bola stastna, minimalne spokojna. Na tuto cestu si nemusis obuvat podpatkove topanky, obuj si baleriny a bud sama sebou. Najdi si niekoho, kto ta bude mat rad, pretoze si to ty a taku aka si.

mariamay
9. jún 2014

@svetluska82 Necitala som predchadzajuce prispevky, ale odhliadnuc od toho ....Ruzomberok nie je az tak daleko od Presova, resp. Sigordu..robia sa tam vikendove kurzy pre manzelov od piatku vecera do nedele obeda ..ide o kurz Rut..chodia tam pary da s apovedat z celeho Slovenska...osobne poznam niekolko manzelstiev, da sa povedat, ze uz nefungujucich a niektore uz pred rozvodom, ktorym "tento kurz " zmenil zivot ..nedavno sa tam dali dokopy manzelia tusim po 28 alebo 30rokoch (uz presne nepamätam) odlucenia..Na kurz ich prihlasili ich deti..Aj ked zo zaciatku kurzu prezivali riadne turbulencie, zaver kurzu uz bol o uplne niecom inom..Su tam aj na foto s komentarom ..ak by si chcela vediet viac, napis postu alebo pozri: http://www.centrumsigord.sk/

borkavan
10. jún 2014

@svetluska82 vidíš, on skonštatoval že je spokojný a ty nie si a stále ho riešiš. Už ho nerieš v tej svojej hlave. Ved si tu písala, že sa snažíš 2 roky. To je dosť. a on nič. Tak o čom to je? Ak vás finančne zabezpečí, tak si užívaj a možno aj porpiňom natrafíš na niekoho. Ak sa uživíš aj sama, tak utekaj od neho. Ved máš málo rokov a takto žiť????? Veď toto trápenie sa ti môže pretaviť do nejaké zdravotného problému. Lebo očividne si frustrovaná a to je semeno pre choroby.

borkavan
10. jún 2014

@svetluska82 a ešte čosi, kto mu robí jesť, ked on čumí do bedne???? ty? sa vykašli. Prečo by si mu mala variť, však nie si jeho matka preboha!!!!

ale napadla ma ešte jedna vec, ak ťa ľúbi, čo pochybujem, tak je chorý on. Podľa mňa má depresiu, alebo nejaké vyhorenie - možo vášho vzťahu..... proste niečo nie je v poriadku.
Alebo on si hladal takúto zadarmo slúžku a našiel.

borkavan
10. jún 2014

@svetluska82 akože nie? ved ja som si vybavila hypo a to som bola sama.

borkavan
10. jún 2014

@svetluska82 presne ako píše @mamavera zľakol sa, že by prišiel o full servis. Dobre ti radí, ži si svoj život. Nechápem prečo stále naňho myslíš???? prečo ti na ňom záleží? skôr ti ide o to, aby si nebola 2x rozvedená. no a čo.

veronikita1997
19. okt 2021

@svetluska82 ahoj, ja mam taky istí problém. Uvažujem nad rozvodom nemá to zmysel keď že žena sa snaží a manžel Presne ako si napísala je ako by retardovany. Ja sa s ním bavím o všetkom on vôbec nereaguje na môje otázky. Pýtam sa ho čo budeme variť on neviem. Presne tak isto ako tvoj Manzel. Vôbec somou na prechádzky nechodí. Príde z roboty naložím mu jesť. O sprchuje sa naje. A ide spať. Ja na všetko som sama. A potom keď s ním nechcem spať. Tak mi kontroluje mobyl. Vytáča ma prosté. Ako bojím sa o svoje zdravie. Prekonala som slabý infarkt kvôli jeho mame. Lebo ona povedala mojim rodičom že som kurva, preto že mám fb.... Chápeš to?? Kvôli tomu že mám fb. Som kurva??? Mam tetaniu.. Pracovala som v reštaurácii. Ako upratovačka a pomocná sila do kuchyne. Môj manžel bol nahnevaný.. Každý deň bola hádka . , ani som sa nenajedla. Ani v nedeľu. Lebo nenavaril. Vôbec nič stále kričal. Co už si sa jeb..a?? Každý deň to isté. Nedá sa to vydržať.

Strana
z6