icon

Dá sa zmeniť žena vo vlastnom svete?

chlap321
22. máj 2025

Predstavte si ženu 44rokov, vysko nadpriemerne inteligentnú v komunikácii, schopnostiach, vedomostiach jazykových znalostiach.
No ma to háčik. Tým že si je vedomá svojej nadpriemernosti si vytvorí vlastný svet,
svet kde iné pravidla ako jej neplatia.
Ona ma vždy pravdu, ona musí nat za každú cenu posledne slovo, lekári sú hlupáci a preto ku nim nechodí, lebo ona ma iné vedomosti, neuznava očkovania, neuznáva kontroly u gynekológa, 20 rokov sa lieči sama prevažne bez liekov ale s bylinami. Ma etremne manipulatorske sklony , ktoré jej rozbili aj rodinu, manzestvo, dospievajúce deti radšej bývajú s otcom ako s ňou (i dcéra). Nedokáže sa prispôsobiť žiadnemu pracovnému kolektívu, keďže ich nepovažuje za rovnocenných. ( samozrejme ma na to, ale...) Prácu ktorú robí, často jej presvedčenia môžu ohroziť i jej klientov (deti)
ako trebarz že do práce chodí s nepreliecenou virózou a podobne. Ona si je vedomá že je iná, že veľa veci jej dáva zmysel, tak ako to vidí ona, no nevyhovuje to zjavne nikomu
okrem nej. Ja som chlap, ktorý sa s ňou pokúšal o vzťah a dlhé mesiace som sa pokúšal prísť na to ako ju zmeniť alebo chápať, no dostalo sa to do bodu kedy bude ľahšie
to ukončiť, dostal som radu že nech to skúsim napísať sem. Zevraj nikde nieje viac žien ako tu čo mi budú chcieť poradiť. Tak moja otázka znie...
""" Myslite že sa taká žena dá zmeniť, pripadne viete poradiť ako? """"

chlap321
autor
22. máj 2025
@lindusss2016

@chlap321 presne tak, ako bolo vyssie spomenute yt Jan Dvořák a ak mas aspon trosku pud sebazachovy, tak ujdes, ked ti na nu budu sediet tie znaky.

@lindusss2016 dakujem, uz to pocuvam na pozadi.

enmery
22. máj 2025
@chlap321

@ruxandra asi mas pravdu. ono ten rozchod je uz ozaj naspadnutie, len toto co spominam je vec ktora ten vztah ubija, povedzme taka jedna 1/5 tie zvysne 4/5 su dokonale a v tych zasa tazko by som nasiel jej rovnu . ale hej, ubija ma to a musim vymysliet nieco ine ☹

@chlap321 😂To si len ty myslíš, že len 1/5 to ničí a zvyšok je super. Precitnutie bude tvrdé a stratené roky a psychika v prdeli. Super rozhodnutie.
Ak je toto porucha osobnosti, to nezmeníš nikdy, ona zmení Teba na trosku. Ty máš utekať a nie si ju tu obhajovať. Asi potrebuješ skončiť na liekoch a úplne ako psychická troska, tak sa jej drž, veď máš 100 životov.

rejka7
22. máj 2025
@chlap321

@rejka7 vdaka za rady, popozeram to. predpokladam ze ty si tvoj vztah ukoncila. ?

@chlap321 tak bohužiaľ mám s ním dcéru, takže, nedá sa úplne. Inak takýto človek sa dokáže pretvarovat aj roky a keď som sa vydala, odsťahovala a porodila, tak som sa nestačila čudovať. Ale vieš, tiež som bola slepá, súrodenci sa a ním nebavili, aj rodina má upozorňovala, ale teda ja som to prehliadala tak ako ty, veď ku mne bol dobrý . Tak nebude aj ty hlúpy a ber na vedomie, že DETI ANI S ŇOU NEBYVAJU, všetky vzťahy krachujú, ty bohužiaľ nebudeš výnimka, ale ďalšia obet. Skús aj youtube Danish Bashir ( bojovník s narcizmom) ak vieš dobre anglicky, veľa je o tom na YouTube. Richard Grannon. Inak ten Dvořák je aj textár, spevák, povolaním stavebný inžinier, ale žil so ženou narcistkou a je fakt dobrý. Kto tým neprešiel, len ťažko uverí, čoho sú takýto ľudia schopný ☹️

rejka7
22. máj 2025
@chlap321

@chlap321 i ak to že je aj dobrá, je tiež znak narcizmu, vola sa to "prerušované upevňovanie", je to cyklus zneužívania, psychopat nie je 100 percent času zlý, a ty potom čakáš na dobrú fázu a žiješ v toxickej vine. Nastuduj si ten narcizmus, určite sa tam nájdeš.

chlap321
autor
22. máj 2025
@rejka7

@chlap321 tak bohužiaľ mám s ním dcéru, takže, nedá sa úplne. Inak takýto človek sa dokáže pretvarovat aj roky a keď som sa vydala, odsťahovala a porodila, tak som sa nestačila čudovať. Ale vieš, tiež som bola slepá, súrodenci sa a ním nebavili, aj rodina má upozorňovala, ale teda ja som to prehliadala tak ako ty, veď ku mne bol dobrý . Tak nebude aj ty hlúpy a ber na vedomie, že DETI ANI S ŇOU NEBYVAJU, všetky vzťahy krachujú, ty bohužiaľ nebudeš výnimka, ale ďalšia obet. Skús aj youtube Danish Bashir ( bojovník s narcizmom) ak vieš dobre anglicky, veľa je o tom na YouTube. Richard Grannon. Inak ten Dvořák je aj textár, spevák, povolaním stavebný inžinier, ale žil so ženou narcistkou a je fakt dobrý. Kto tým neprešiel, len ťažko uverí, čoho sú takýto ľudia schopný ☹️

@rejka7 pocuval som zatial tri videa pana dvoraka ale nieco mi na nom vadi, trebarz neverbalna komunikacia je nieco do coho trochu vidim, a nedokazem ho pocuvat a zaroven pozerat na neho ako sa pri ktorych slovach sprava, dokonca je z neho citit nieco co radsej nechcem pomenovat, ale samozrejme rozprava dobre veci, a nachadam v tom prave to jej spravanie. Mna skor asi zaujima taky pohlad beznych smrtelnikov, nieco ako tu pribuda teraz v debate, vypocut si odbornika je super ale zasa ak sa cela debata nevenuje vyslovene danej osobe tak je len vseobecne nepresna a nesmerodajna.

lindusss2016
22. máj 2025
@chlap321

@chlap321 tak mala v 44 rokoch ovcie kiahne a chodila s vyrazkami von? To je potom zvlastne naozaj. Lebo ja ako zena by som sa neukazala hentak na ulici. Vypocuj si videa, sustred sa na ne, nech vies identifikovat znaky. Ak to sedi, utekaj. Tiez hovorim z vlastnej skusenosti a to som nemala docinenie s narcisom, ale s hranicnou poruchou

chlap321
autor
22. máj 2025
@enmery

@chlap321 😂To si len ty myslíš, že len 1/5 to ničí a zvyšok je super. Precitnutie bude tvrdé a stratené roky a psychika v prdeli. Super rozhodnutie.
Ak je toto porucha osobnosti, to nezmeníš nikdy, ona zmení Teba na trosku. Ty máš utekať a nie si ju tu obhajovať. Asi potrebuješ skončiť na liekoch a úplne ako psychická troska, tak sa jej drž, veď máš 100 životov.

@enmery my spolu nezijeme, ona ma svoj byt a ja dom kde stretavame sa prevazne u mna a ostava tu prenocovavat, cize ono to nieje ze 1/5 dna ci zivota, je to 1/5 naseho spolocneho stretavania, ale hej samozrejme pises logicky ,a nemam zrovna submisivne sklony . len zasa kedze sa mam i trochu rad, a viem ze v tom com je velmi dobra,taku ze dlho dlho nenajdem , tam presne sa to bije .

enmery
22. máj 2025
@chlap321

@enmery my spolu nezijeme, ona ma svoj byt a ja dom kde stretavame sa prevazne u mna a ostava tu prenocovavat, cize ono to nieje ze 1/5 dna ci zivota, je to 1/5 naseho spolocneho stretavania, ale hej samozrejme pises logicky ,a nemam zrovna submisivne sklony . len zasa kedze sa mam i trochu rad, a viem ze v tom com je velmi dobra,taku ze dlho dlho nenajdem , tam presne sa to bije .

@chlap321 Veru, takú nenájdeš-v to dúfaj🙏 Prestaň myslieť penisom.
Takíto ľudia ostatných používajú ako veci-práčka ma vyprať, telka pustiť film, kanvica zohriať vodu na čaj. To sú pre takých ľudí ostatní. Nemajú k nim cit, sú iba predmetom na uspokojenie ich potrieb.
Ty píšeš, že manipulovať sa nedáš😄Ty si už kvalitne zmanipulovaný. Okolo Tebe húka 1543 výstražných svetiel a majakov a ty si ideš romantický film. Veľmi rýchlo sa preber, ak chceš mať šťastný život.
Mimochodom, aj bez tých ostatných vecí, ak by sa nejaký človek cítil byt viac a niečo lepšie ako ostatní a múdrejší, nenechala by som mu ani svoju špinavú botasky, nieto s ním niečo riešila.

petulda333
22. máj 2025

Nezmeni. Poznam taku jednu cez skoro 20r a nezmenila sa. Ta zena dokonca sa ludi ktorych nepozna,hned pyta na vzdelanie. Ak nemaju VS,otoci sa a koniec,nebavi sa s takym clovekom

0silvia0
22. máj 2025
@chlap321

@chlap321 mne to pripadá ako histrionska porucha osobnosti, ale to je jedno, nežila by som s takým človekom. Ale je to na tebe, ak máš pevné nervy😵

luccija
22. máj 2025

Aká je tvoja mama?tiež bola hlava rodiny a mala "svoju " hlavu?Vidíš v nich nejakú podobnosť?
Takýto človek si vždy nejde slabšieho nad ktorým môže mať navrch a to veľa mužom imponuje, ak nie su oni ti čo chcú "riadiť"
Niektorí muži to doslova potrebujú a k takej žene vzhliadaju.Budu sa točiť kolieska výborne obdobie, zle atď a stále dokola.Ja som mala kolegyňu, ktorá sa k mužovi správala ako k psovi on dobrák hlupák, ktorý ju miluje, úžasný otec atď...čím ona horšia, tým jej viac spĺňal rozmary.Su rôzne partnerstva veď, ak ti to imponuje pokračuj dalej

lilitela
22. máj 2025

@chlap321 A ona je stastna? Kazdy ma + a - . Zavisi od toho, ak ju lubis, do akej miery dokazes dlhodobo tolerovat tie -. Co dalej ocakavas od vztahu? Vies si to predstavit spolu o 5 rokov, 10, 20?
Menit by som nemenila nikoho, nikdy to nebude ako si ty predstavujes a ona bude z toho tiez podrazdena a nespokojna, lebo sa jej to mozno vobec nebude darit.

rejka7
22. máj 2025
@chlap321

@chlap321 dr. Ramani durvasala, ak vieš anglicky, inak patrí medzi svetové špičky čo sa týka narcizmu, je profesorka na Kalifornskej univerzite, prednáša o narcizme, alebo Sám Vatkin, je zase ruský profesor psychológ, a pozor, je narcista, on je tiež super, ale tá ramani rozpráva lepšie trochu.

chlap321
autor
22. máj 2025
@petulda333

Nezmeni. Poznam taku jednu cez skoro 20r a nezmenila sa. Ta zena dokonca sa ludi ktorych nepozna,hned pyta na vzdelanie. Ak nemaju VS,otoci sa a koniec,nebavi sa s takym clovekom

@petulda333 toto zasa u nej urcite nieje. ale prezmenu selektuje ludi podla toho ci chcu pocut jej teorie alebo nie.

rozculena
Autor odpoveď zmazal
chlap321
autor
22. máj 2025
@0silvia0

@chlap321 mne to pripadá ako histrionska porucha osobnosti, ale to je jedno, nežila by som s takým človekom. Ale je to na tebe, ak máš pevné nervy😵

@0silvia0 normalne som si to musel hodit do googla a poviem ti ze akoby pisali o nej, uz aj idem studovat. dakujem zatial.

rozculena
22. máj 2025

@minenkaa ona nie je hlúpa

chlap321
autor
22. máj 2025
@lilitela

@chlap321 A ona je stastna? Kazdy ma + a - . Zavisi od toho, ak ju lubis, do akej miery dokazes dlhodobo tolerovat tie -. Co dalej ocakavas od vztahu? Vies si to predstavit spolu o 5 rokov, 10, 20?
Menit by som nemenila nikoho, nikdy to nebude ako si ty predstavujes a ona bude z toho tiez podrazdena a nespokojna, lebo sa jej to mozno vobec nebude darit.

@lilitela nevravim ze ju lubim, ale boli momenty kedy som si to myslel, boli momenty ked jej prianim bolo mat este jedno dieta a istym sposobom som nad tym vazne uvazoval

chlap321
autor
22. máj 2025
@rejka7

@chlap321 dr. Ramani durvasala, ak vieš anglicky, inak patrí medzi svetové špičky čo sa týka narcizmu, je profesorka na Kalifornskej univerzite, prednáša o narcizme, alebo Sám Vatkin, je zase ruský profesor psychológ, a pozor, je narcista, on je tiež super, ale tá ramani rozpráva lepšie trochu.

@rejka7 pozriem si to samozrejme ak budem vecer doma. dakujem za odporucania. ten cech , no bol tu spomenuty 2x ako odbornik, ale dost vela veci mi na nom nesedi. dvojzmurknutie v priebehu slov "chcem vam poradit" uz same osebe je trochu odveci.

marsmykkok
22. máj 2025

@chlap321 Keby si sa išiel pozrieť do školy napríklad pre intelektovo nadané deti videl by si aj tam, že také deti majú svoj svet, zmýšľanie a áno aj svoje muchy a často problém prispôsobiť sa svetu/spoločnosti, dokonca by som povedala že často je tam aj nejaká neurodiverzita ako Asperger a podobne. A u dospelých ľudí a teda aj u žien to nie je iné, proste vysoká inteligencia rovná sa iné zmýšľanie, neprispôsobenie spoločnosti úplne, nejaké iné správanie čo človeku nemusí byť príjemné. Ako píšem vyššie často tam je proste aj neurodiverzita a že takým ľudom/ženám inak funguje mozog a teda na 99,99 percent sa nezmení. Len bud ty ju akceptuješ aká je alebo ju necháš tak.

0silvia0
22. máj 2025
@chlap321

@0silvia0 normalne som si to musel hodit do googla a poviem ti ze akoby pisali o nej, uz aj idem studovat. dakujem zatial.

@chlap321 poznám túto poruchu osobnosti na žene veľmi zblízka, takže hneď mi tebou popísané črty sedeli. Tieto ženy sú veľmi sebestredné, všetko sa točí okolo nich, ich nedostatky hádžu na toho druhého, vyviňujú sa zo všetkého, manipulujú a sú veľmi toxické. Ja by som to byť na tvojom mieste nechala tak a nič si s ňou nezačínala.

chlap321
autor
22. máj 2025
@marsmykkok

@chlap321 Keby si sa išiel pozrieť do školy napríklad pre intelektovo nadané deti videl by si aj tam, že také deti majú svoj svet, zmýšľanie a áno aj svoje muchy a často problém prispôsobiť sa svetu/spoločnosti, dokonca by som povedala že často je tam aj nejaká neurodiverzita ako Asperger a podobne. A u dospelých ľudí a teda aj u žien to nie je iné, proste vysoká inteligencia rovná sa iné zmýšľanie, neprispôsobenie spoločnosti úplne, nejaké iné správanie čo človeku nemusí byť príjemné. Ako píšem vyššie často tam je proste aj neurodiverzita a že takým ľudom/ženám inak funguje mozog a teda na 99,99 percent sa nezmení. Len bud ty ju akceptuješ aká je alebo ju necháš tak.

@marsmykkok samozrejme mas pravdu, s hlupou zenou chlapa ani hadat sa nebavi, prave to ma na nej od zaciatku pritahovalo ze bola ina, no ako to upravit ci prijat aby to zaroven nebol problem, v jej svete trebarz meskat 4-5 hodin je uplne prirodzene, alebo ked sa na niecom dohodneme ze je to akoze ustupok z jej strany tak zasadne to neplati dlhsie ako 2 najblizsie dni .

minenkaa
22. máj 2025
@rozculena

@minenkaa ona nie je hlúpa

@rozculena clovek čo nevie používať svoju inteligenciu je hlúpy

chlap321
autor
22. máj 2025
@0silvia0

@chlap321 poznám túto poruchu osobnosti na žene veľmi zblízka, takže hneď mi tebou popísané črty sedeli. Tieto ženy sú veľmi sebestredné, všetko sa točí okolo nich, ich nedostatky hádžu na toho druhého, vyviňujú sa zo všetkého, manipulujú a sú veľmi toxické. Ja by som to byť na tvojom mieste nechala tak a nič si s ňou nezačínala.

@0silvia0 nevies prosim ako sa da tema vymazat? nechcem aby tu padali nadavky .

domak2
22. máj 2025

Toto je presne to ze "kedysi autizmus neexistoval" , existoval ale ti ľudia sú brani za podivinov. Aspoň z opisu to tak vyzerá.

chlap321
autor
22. máj 2025
@domak2

Toto je presne to ze "kedysi autizmus neexistoval" , existoval ale ti ľudia sú brani za podivinov. Aspoň z opisu to tak vyzerá.

@domak2 to si ozaj nemyslim,

rozculena
22. máj 2025
@minenkaa

@rozculena clovek čo nevie používať svoju inteligenciu je hlúpy

@minenkaa opakujem,ona nie je hlúpa......možno asperger

0silvia0
22. máj 2025
@chlap321

@0silvia0 nevies prosim ako sa da tema vymazat? nechcem aby tu padali nadavky .

@chlap321 musíš napísať adminom žiadosť o vymazanie, sám ju nevymažeš

chlap321
autor
22. máj 2025
@0silvia0

@chlap321 musíš napísať adminom žiadosť o vymazanie, sám ju nevymažeš

@0silvia0 dakujem, mozno zrusenim profilu sa to vymaze. len naco som im zadaval telefonne cislo ..

minenkaa
22. máj 2025
@rozculena

@minenkaa opakujem,ona nie je hlúpa......možno asperger

@rozculena ani narcis nie je zly človek,je len narcis