icon

Dá sa zmeniť žena vo vlastnom svete?

chlap321
22. máj 2025

Predstavte si ženu 44rokov, vysko nadpriemerne inteligentnú v komunikácii, schopnostiach, vedomostiach jazykových znalostiach.
No ma to háčik. Tým že si je vedomá svojej nadpriemernosti si vytvorí vlastný svet,
svet kde iné pravidla ako jej neplatia.
Ona ma vždy pravdu, ona musí nat za každú cenu posledne slovo, lekári sú hlupáci a preto ku nim nechodí, lebo ona ma iné vedomosti, neuznava očkovania, neuznáva kontroly u gynekológa, 20 rokov sa lieči sama prevažne bez liekov ale s bylinami. Ma etremne manipulatorske sklony , ktoré jej rozbili aj rodinu, manzestvo, dospievajúce deti radšej bývajú s otcom ako s ňou (i dcéra). Nedokáže sa prispôsobiť žiadnemu pracovnému kolektívu, keďže ich nepovažuje za rovnocenných. ( samozrejme ma na to, ale...) Prácu ktorú robí, často jej presvedčenia môžu ohroziť i jej klientov (deti)
ako trebarz že do práce chodí s nepreliecenou virózou a podobne. Ona si je vedomá že je iná, že veľa veci jej dáva zmysel, tak ako to vidí ona, no nevyhovuje to zjavne nikomu
okrem nej. Ja som chlap, ktorý sa s ňou pokúšal o vzťah a dlhé mesiace som sa pokúšal prísť na to ako ju zmeniť alebo chápať, no dostalo sa to do bodu kedy bude ľahšie
to ukončiť, dostal som radu že nech to skúsim napísať sem. Zevraj nikde nieje viac žien ako tu čo mi budú chcieť poradiť. Tak moja otázka znie...
""" Myslite že sa taká žena dá zmeniť, pripadne viete poradiť ako? """"

Strana
z3
anjelicek26
22. máj 2025

Niekedy to proste nepasuje a ludi tazko zmenis, este v tomto veku... uplne staci "ma extremne manipulatorske sklony"... hladaj niekoho ineho, komu bude tvoje JA bez zmien postacujuce a bude ta milovat takeho, aky si...

biba_18
22. máj 2025

to je už asi na nejakú diagnózu ...

enmery
22. máj 2025

Prečo chce ísť dospelý človek do vzťahu s niekym, koho chce vlastne meniť?
Polož si otázku, vstaneš ty ráno a budeš odrazu o 180 stupňov iným človekom, lebo to niekto chce?
Nie. Posuň sa ďalej a neanalyzuj 44 ročnú ženu, ktorá takáto bude až do smrti.

luccija
22. máj 2025

Vráť sa z kratsej cesty.

zuzubb007
22. máj 2025

Prečo chces niekoho meniť, keď o to nemá záujem?, vieš koľko žien behá po svete, a ty chces silou mocou takú, ktorá má zjavne nejakú diagnozu, a nie nezmení sa v živote, už len kontrolka, že nieje normálna je to, že deti nežijú s ňou, utekať čim skôr tým lepsie

januska12323
22. máj 2025

Nezaujímaj sa o človeka, ktorého chceš zmeniť. Možno je to povaha, možno diagnóza, je to jedno. Je aká je a nebude sa kvôli nejakému budúcemu frajerovi meniť.

minenkaa
22. máj 2025

Preco chces takto hlúpeho človeka

chlap321
autor
22. máj 2025
@zuzubb007

Prečo chces niekoho meniť, keď o to nemá záujem?, vieš koľko žien behá po svete, a ty chces silou mocou takú, ktorá má zjavne nejakú diagnozu, a nie nezmení sa v živote, už len kontrolka, že nieje normálna je to, že deti nežijú s ňou, utekať čim skôr tým lepsie

@zuzubb007 ale co ak ju mam rad, a vyhovuje mi v rade inych veci? ako pritazlivost a vasen? to nieje jednoduche najst inu .

jamimo
22. máj 2025

@chlap321 myslím si, že máš dosť rokov na to, aby ai vedel, že nemáš nikoho meniť podľa svojich predstáv. Ak ti nevyhovuje, hľadaj takú, ktorá bude. Ináč si aj ty sám manipulátor. 🤷‍♀️

rejka7
22. máj 2025

@chlap321 nie nedá sa zmeniť, ty by si sa skôr zmenil pri nej a to na trosku. Nezabudni ako skončilo jej manželstvo, vzťah s deťmi. Je to porucha osobnosti, zv. B , narcistická porucha osobnosti ( hraničná, histrionska, antisociálna). Myslí m, že je ozajstný narcista

minenkaa
22. máj 2025
@chlap321

@zuzubb007 ale co ak ju mam rad, a vyhovuje mi v rade inych veci? ako pritazlivost a vasen? to nieje jednoduche najst inu .

@chlap321 tak s ňou máj len sex ,nie vzťah

chlap321
autor
22. máj 2025
@anjelicek26

Niekedy to proste nepasuje a ludi tazko zmenis, este v tomto veku... uplne staci "ma extremne manipulatorske sklony"... hladaj niekoho ineho, komu bude tvoje JA bez zmien postacujuce a bude ta milovat takeho, aky si...

@anjelicek26 to manipulatorstvo praveze smerom ku mne nieje velky problem, ja som na toakoby imunny , ale voci jej okoliu , u nas sa to prejavuje maximalne mini konfliktmi ked vidi ze jej posledne slova proste odignorujem.

pribinak
22. máj 2025

Prosím tá, prezraď čo očakávaš od vzťahu s takouto osobou….
Za mna toto bude asi nejaká diagnoza

rejka7
22. máj 2025

@chlap321 na začiatku je to OK, počkaj až s ňou začneš žiť, to bude jazda, ... tanec smrti, keď to preziješ budeš ďakovať Bohu.👍

simsalabim
22. máj 2025

Zmenit ju uz v tomto veku nezmenis, mozes ju iba prijat, alebo nie. A priklanam sa k nazoru, ze ma nejaku poruchu/diagnozu (PAS a podobne).

chlap321
autor
22. máj 2025
@rejka7

@chlap321 nie nedá sa zmeniť, ty by si sa skôr zmenil pri nej a to na trosku. Nezabudni ako skončilo jej manželstvo, vzťah s deťmi. Je to porucha osobnosti, zv. B , narcistická porucha osobnosti ( hraničná, histrionska, antisociálna). Myslí m, že je ozajstný narcista

@rejka7 aj sa konkretnejsie vyznas v tych poruchach osobnosti? myslim z profesionalneho hladiska? ak ano bolo by fajn to skusit prebrat dokladnejsie, ak by si mala cas.

chlap321
autor
22. máj 2025
@rejka7

@chlap321 na začiatku je to OK, počkaj až s ňou začneš žiť, to bude jazda, ... tanec smrti, keď to preziješ budeš ďakovať Bohu.👍

@rejka7 toto si zasa az tak nemyslim, ale je pravda ze v poslednej dobe je to akesi horsie, ale prvych 19 mesiacov to bolo znesitelnejsie.

anjelicek26
22. máj 2025

Autor fakt... ona sa teraz snazi drzat, ale k tymto zlozvykom ake ma ku okoliu sklzne po case aj smerom k tebe... nema zmysel taky vztah drzat, davno si mohol byt inde... ak nejako dufas, ze existuje metoda ju zmenit, tak nie.

chlap321
autor
22. máj 2025
@minenkaa

@chlap321 tak s ňou máj len sex ,nie vzťah

@minenkaa ono to vlastne pocas celeho vztahu take nieco i bolo, no ja som ku nej zacal nieco citit, a ona tvrdila tiez nieco podobne.

minenkaa
22. máj 2025
@chlap321

@minenkaa ono to vlastne pocas celeho vztahu take nieco i bolo, no ja som ku nej zacal nieco citit, a ona tvrdila tiez nieco podobne.

@chlap321 tak ak ju chces ,prispôsob sa a drz hubu a krok

enmery
22. máj 2025
@chlap321

@rejka7 toto si zasa az tak nemyslim, ale je pravda ze v poslednej dobe je to akesi horsie, ale prvych 19 mesiacov to bolo znesitelnejsie.

@chlap321 Ty asi nebudeš tiež vporiadku, keď sa tejto ženy silou mocou držíš a ešte dúfaš v zmenu.
Asi ako každá tyrana žena, že raz ju prestane chlap biť, stačí ho neprovokovať.
Úplne sa mi rozum zastavuje, kde si ty nechal svoj rozum.

rejka7
22. máj 2025
@chlap321

@chlap321 nie nie som psychológ, ale právnik. Odborne to mám zmáknuté na jednotku😁, pretože som s takýmto čudom žila🥹. Teraz to možno tak necítiš, nie si na ňu odkázaný, ale..., keby zacítila, že si už môže dovoliť, tak by to rozbehla. Takže, ja mám len osobnú skúsenosť. Skús si naštudovať videá na youtube od Jána Dvořáka Spoznej svého psychopata, alebo Evolúce vztahu(Mirek Sazavsky a jeho žena) alebo Jako Fénix, videa o narcizme, alebo antisocialnej poruche osobnosti. To ti otvorí oči. Na sex možno, ale žiadne záväzky, akonáhle spojíte životy, uvidíš tu zmenu👍

chlap321
autor
22. máj 2025
@enmery

@chlap321 Ty asi nebudeš tiež vporiadku, keď sa tejto ženy silou mocou držíš a ešte dúfaš v zmenu.
Asi ako každá tyrana žena, že raz ju prestane chlap biť, stačí ho neprovokovať.
Úplne sa mi rozum zastavuje, kde si ty nechal svoj rozum.

@enmery hmmm. toto neviem ci som zrovna chcel citat, ale obavam sa ze mas asi aj trochu pravdy

ruxandra
22. máj 2025

Ak by si bol na manipulatorstvo imunny, tak by ta uz vymenila. Síce píšeš v ďalšom komentári, ze to uz nie je také ako predtým, zrejme si uz ona uvedomila, ze ju neposluchas na slovo, tak uz prestáva mat záujem.

Ak je naozaj manipulatorka, potrebuje pri sebe absolútne poslusneho psíka, ktorý bude verne a oddane robiť úplne všetko čo ona chce (ale ani toto nikto nevydrží večne). Ty pre ňu nie si vhodný, lebo mas vlastný rozum a uvedomujes si, ze ta skusa manipulovať. Bude si ta držať len dokým nenájde vhodnejšie obeť, uz teraz si u nej odpisany a bud za to naozaj rád! Čím skor odídeš, tým lepšie pre teba.

Tu ma veľa žien skúsenosť s manipulatormi a tie ti dobre radia, toto ta zničí. A žiadna žena za to nestojí, aby si potom zvyšok života bol ľudská troska..

Máš plus za to, ze si uvedomujes čo je ona zač. Co by si poradil kamarátovi, keby sa mu deje toto iste?

PS: ľudia sa nemenia, ale su schopní dosť dlho predstierať, ze sa zmenili

lindusss2016
22. máj 2025

@chlap321 co tebe dava pravo kohokolvek menit? To nie je manipulatorske? Bud ju milujes taku, aka je a pripadne nezhody s nou konzultujes s tym, ze ona sama pochopi potrebu zmeny a zacne pre to nieco robit, alebo ju nechaj tak.
BTW mna len zaujalo to, co je podla teba "nepreliecena viroza" 🤔 virozy sa nijak neliecia. Paralen a pod.potlacaju len priznaky, neliecia virozu. Ta musi prejst sama. Predpokladam, ze ked ma vysoke horucky, tak lezi, kedze sa lieci len bylinami, takze celkom som nepochopila, co by si ty ocakaval, ze ako sa ma ta viroza preliecit. Ja bezne ked mam virozu, som doma max 1-2 dni (to uz su tazke stavy u mna), inak proste chodim do prace, aj vsade inde, kvoli sopliku nebudem brat atb predsa.

chlap321
autor
22. máj 2025
@rejka7

@chlap321 nie nie som psychológ, ale právnik. Odborne to mám zmáknuté na jednotku😁, pretože som s takýmto čudom žila🥹. Teraz to možno tak necítiš, nie si na ňu odkázaný, ale..., keby zacítila, že si už môže dovoliť, tak by to rozbehla. Takže, ja mám len osobnú skúsenosť. Skús si naštudovať videá na youtube od Jána Dvořáka Spoznej svého psychopata, alebo Evolúce vztahu(Mirek Sazavsky a jeho žena) alebo Jako Fénix, videa o narcizme, alebo antisocialnej poruche osobnosti. To ti otvorí oči. Na sex možno, ale žiadne záväzky, akonáhle spojíte životy, uvidíš tu zmenu👍

@rejka7 vdaka za rady, popozeram to. predpokladam ze ty si tvoj vztah ukoncila. ?

danica2711
22. máj 2025

skús myslieť tým, čo máš na krku a nie pod pásom a bude ti jasné, že s touto ženou ťa nijaký šťastný vzťah nečaká

lindusss2016
22. máj 2025
@chlap321

@enmery hmmm. toto neviem ci som zrovna chcel citat, ale obavam sa ze mas asi aj trochu pravdy

@chlap321 presne tak, ako bolo vyssie spomenute yt Jan Dvořák a ak mas aspon trosku pud sebazachovy, tak ujdes, ked ti na nu budu sediet tie znaky.

chlap321
autor
22. máj 2025
@ruxandra

Ak by si bol na manipulatorstvo imunny, tak by ta uz vymenila. Síce píšeš v ďalšom komentári, ze to uz nie je také ako predtým, zrejme si uz ona uvedomila, ze ju neposluchas na slovo, tak uz prestáva mat záujem.

Ak je naozaj manipulatorka, potrebuje pri sebe absolútne poslusneho psíka, ktorý bude verne a oddane robiť úplne všetko čo ona chce (ale ani toto nikto nevydrží večne). Ty pre ňu nie si vhodný, lebo mas vlastný rozum a uvedomujes si, ze ta skusa manipulovať. Bude si ta držať len dokým nenájde vhodnejšie obeť, uz teraz si u nej odpisany a bud za to naozaj rád! Čím skor odídeš, tým lepšie pre teba.

Tu ma veľa žien skúsenosť s manipulatormi a tie ti dobre radia, toto ta zničí. A žiadna žena za to nestojí, aby si potom zvyšok života bol ľudská troska..

Máš plus za to, ze si uvedomujes čo je ona zač. Co by si poradil kamarátovi, keby sa mu deje toto iste?

PS: ľudia sa nemenia, ale su schopní dosť dlho predstierať, ze sa zmenili

@ruxandra asi mas pravdu. ono ten rozchod je uz ozaj naspadnutie, len toto co spominam je vec ktora ten vztah ubija, povedzme taka jedna 1/5 tie zvysne 4/5 su dokonale a v tych zasa tazko by som nasiel jej rovnu . ale hej, ubija ma to a musim vymysliet nieco ine ☹

chlap321
autor
22. máj 2025
@lindusss2016

@chlap321 co tebe dava pravo kohokolvek menit? To nie je manipulatorske? Bud ju milujes taku, aka je a pripadne nezhody s nou konzultujes s tym, ze ona sama pochopi potrebu zmeny a zacne pre to nieco robit, alebo ju nechaj tak.
BTW mna len zaujalo to, co je podla teba "nepreliecena viroza" 🤔 virozy sa nijak neliecia. Paralen a pod.potlacaju len priznaky, neliecia virozu. Ta musi prejst sama. Predpokladam, ze ked ma vysoke horucky, tak lezi, kedze sa lieci len bylinami, takze celkom som nepochopila, co by si ty ocakaval, ze ako sa ma ta viroza preliecit. Ja bezne ked mam virozu, som doma max 1-2 dni (to uz su tazke stavy u mna), inak proste chodim do prace, aj vsade inde, kvoli sopliku nebudem brat atb predsa.

@lindusss2016 a co ak nepreliecena viroza su ovcie kiahne? co ak som to napisal tak zamerne aby zasa nebola velmi ludmi odsudzovana do extremu? ☹

Strana
z3