Dacia lodgy - skúsenosti
Ahojte mamicky,
mam problem, chcela by som do nasej rodiny velke auto. Dost rozmyslam nad Daciu lodgy. Mate niekto toto auto doma? Ake mate s nou skusenosti? Teraz som zistila, ze klimatizacia nie je dobre v tom aute vyriesena. Vyduchy klimatizacie su iba na prednych sedadlach a v druhych nie. Bojim sa, ze cez horuce dni to moze detom robit problemy a byvat dost horko.
Poprosila by som o vase skusenosti s tymto autom aj s klimatizaciou. Dakujem
Klimatizáciu nerieš... ten chladný vzduch z predu sa dostane aj dozadu. Dacia ako značka je myslím v pohode. Vlastní ich Renault, takže technológie sú ako v Renaulte.
@guiseppinka v zafire sme sedeli a nepacilo sa nam to,hlavne sa nam zle nastupovalo do toho 3 .radu
@marikap18 to hej, hlavne pri sedackach je to na figu. Najlepsie sa tam.lezie cez kufor
My mame 7 miestnu Daciu lodgy diesel a je úžasná priestranná, klimatizácia úplne v pohode, stíha chladiť aj na nižšom stupni. Aj navonok je pekná. Mame ju 5 rokov. Ani raz sa nepokazila.
@marikap18 pozri zafiru tourer - je vacsia ako klasicka zafira - urcite kvalitou, bezpecnostou, pohodlnostou aj vzhladom niekde inde ako dacia... ale teda aj cenou...ten 3ti rad zvaz ako casto budes pouzivat - lebo ak mas 3 deti tak je mozne ze 1x za rok ( ja mam 7 miestne auto a 3 deti a 3ti rad sme pouzili asi 3x zatial - vacsinou ked viac deti prevazame - dospely tam asi nikdy nesedeli...)
@marikap18 Klima: normalna manualna klima. Vychladi cele auto, horuco nam nebolo ani ked sme vozili ludi tretom rade sedadiel. Ale pochopitelne, ze je to len manualna klima a pokial dobre viem, tak vyduchy su len vpredu, takze adekvatne tomu treba ocakavat.
Hrdzavenie: zistovala som, Dacia nema pozinkovane plechy, takze hrdzaviet zacne skor, nez ostatne auta. Ak ti to vadi, tak po 8 rokoch das vymenit plechy.
@igores Aj si cital ten clanok alebo len nadpis? Pre mna za mna nech je ochrana chodcov aj nulova, pre mna je dolezite, ze prezijem naraz ja a moja posadka. ESP nema (dodavaju len pre nemecky trh), to je pravda. Ostatne vysledky crash testov su porovnatelne s ostatnymi autami v tejto triede (nie, ani ovela drahsie auta nie su co sa tyka crash testov ovela bezpecnejsie). Pre mna auto nie je nastavec na penis, ale prostriedok pre dopravenie sa z bodu A do bodu B. "keby som mala vela penazi", taketo uvahy som mala ked som mala 20, teraz uvazujem realisticky a v ramci penazenky. Nebudem si brat leasing so splatkou velkou ako hypoteka, len aby susedia nepovedali, ze nemam na drahe auto.
@bosoriak Teraz už aj Dacie majú pozinkované plechy, je na ne záruka 7 rokov, kupovali sme minulý rok. Kedysi nemali, ale to už sa zmenilo.
Baby, práve sme prisli z autosalónu a tam ju ani nemali, ze je vypredaná
Ak sa smiem pridať, uvažujeme nad kúpou 7 miestneho auta. Rozmýšľam či radšej investovať do jazdeného alebo kúpiť nové so zárukou čiže Dacia Lodgy. Pre mňa osobne je veľmi dôležitá bezpečnosť v aute. Čo mi poradite? Máme 2 malé deti, ale radšej chceme ísť do 7miestneho keby bola potreba odviezť aj rodinu alebo znamych
@staromodna Tak tohto roku sme kupili vo februari funglac novu Lodgy a vobec nelutujem.

Neviem aky mate limit, ale napr aj zafira ma plnohodnotne 3 miesta vzadu, zmestia sa tam 3 sedacky - 2 isofix a stredova pasova. Mame 7.miestnu a vzadu sa zmesria deti ale uz vacsie, ktore maju sedacku tu najvyssiu kategoriu alebo podsedak. Ja som tam sla asi 600 km trasu, nebolo to uplne pohodlne, ale dalo.sa.to prezit. Bezne sedim.vzadu v strede a m tam kopec miesta, kufor je dostatocne velky. My mame od augusta 2016 nejaku tusim 1.4 turbo benzin.