icon

Dala som žiadosť o výživné a bojím sa, že ako sa zachová bývalý partner

angie678
6. jún 2020

Ahojte,
Chcela by som počuť váš názor, poprípade ak máte nejaké skusenosti.
S bývalým mám 10 mesacnú dcéru, odisla som od neho ešte počas tehotenstva.
Pred pár dňami som podala žiadosť na súd o výživné (doteraz platil 100 eur a aj to raz nezaplatil)
A aj o zverenie dcéry.
Ale... Mám panický strach z toho, ako sa zachová, keď zistí, že som podala návrh na súd.
Bojim sa, že mi vezme dieťa. Bývam vo veľkom dome, dcérka má vlastnú izbu, starám sa o ňu prikladne.. Ale čítala som príbehy žien, ktorým z ničoho nič vzala druhá strana dieťa. Dcéru môže vidieť hocikedy, kontaktu som nikdy nebránila.
Lenže je voči mne pomstichtivý,. Neviem čo mu môže napadnúť. Dajú sa podniknúť nejaké kroky?

Strana
z2
cacianka
7. jún 2020

Neviem aky mas prijem, úspory ale to nie podstatné - požiadaj aj o prispevok od otca na výbavu, aj pre teba úhradu nákladov pri tehotenstve a porode, takisto prispevok na nevydatu matku jeho dieťaťa.
Vstup do skupiny Pravne poradenstvo a čítaj.
Je tam mrte rád a skusenosti

angie678
autor
7. jún 2020

@cacianka nie. Nemam nic oficiálne. Jemu tie papiere ešte neprišli, nemáme stanovený dátum pojednavania.

angie678
autor
7. jún 2020

@juliet86 o dcéru sa starám veľmi dobre. Nic jej nechýba.. Podala som žiadosť na súd prvá. Len som si čítala o tých predbežných opatreniach..

puklica13
7. jún 2020

@angie678 a preco si tu ziadost o predbezne opatrenie na zverenie do tvojej starostlivosti nedala prva ty? Kym prebehne sud..

angie678
autor
7. jún 2020

@puklica13 len teraz som sa o tom dozvedela
Budem volať právničke, co mozem robit

marca12
8. jún 2020

@mother221 pre krista pana,to je na zblaznenie. Vydrz a bojuj,je mi to luto. Nedovoli ti stretnut sa so synom? Boze len aby ho nezmanipuloval

mother221
8. jún 2020

@marca12 dovoli ale vraj tam uz musim ostat a odmieta mi vyniest maleho von v kociku

marca12
8. jún 2020

@mother221 jezisi to tak malicke babatko je bez teba? V akom socialnom state to zijeme???? To je priserne

mother221
8. jún 2020

@marca12 ani mi nehovor :'(

Strana
z2