Dali by ste 1,5-ročné dieťa chorej svokre na noc?
Moja svokra chce silou mocou malého, ale už minule ked bol u nej na pár hodín tak sa tárila že jej nič nieje pritom bola zahrípnutá a mala riadnu nádchu. Teraz je na tom rovnako a robí citové vydieračky vraj ale ona ho chce..Ako ja si myslím že už so soplom sa nemá čo chodiť ku deťom ale podľa nej preháňam. Ako by ste reagovali vy?
Samozrejme, ze k chorej svokre by som nedala ani 10 rocne dieta, ale troska tu prehanate niektore..ze budete cakat, kym dieta sa samo vypyta k babke spat..ano jasne, nechavajme si diktovat od deti..cize keby dieta do 15 rokov nechcelo prespat u babky, tak by ste to akceptovali ano..ziadny volny vecer s manzelom, prazdniny u babky nic? No drzim Vam palce s takym dietatom..
Nie, pokial nechce dieta samo a pokial vylozene nie som nutena dat dieta na noc prec, tak som ho nedavala. A uz vobec nie k niekomu, kto je chory. Byvame daleko od svokry, chodime tam 3x do roka a nie je na nich vobec nauceny.
Prvykrat bol syn u svokry sam na noc, ked mal 5 rokov. Prereval tam cely vecer, rano s placom volal, ze tam uz nechce byt. Takze zas tak skoro tam sam nepojde.
Ja davam od 4 mesiacov svokre. Svokra dieta uz strazila niekedy? Pozna jeho rezim, navyky? Ak ano, tak by som s tym problem nemala.
Tak môj syn bude mať o chvíľu 3 a ešte som ho nedala spať ani ku svokre ani ku mame. Nemyslím si že 1.5 ročne dieťa je pripravené na spanie inde ale hlavne bez mamy a otca.. Už vôbec nie keď sú tam sople.
Pre mňa nepochopiteľné, my sa v prípade choroby ani nestretávame, a ona chce dieťa na celú noc.
@fortune666666 Určite nie.
@fortune666666 choré dieťa alebo ku chorej babke by som nedala. inak áno, davala som a dávam a budem dávať aj vekovo menšie ako 1, 5 roka. veď je to rodina, máme dobré vzťahy.
Môj má 2,5r a najdlhší čas bol odo mňa od pondelka 10:00 do utorka 11:00 keď sme si s manželom odbehli do Čiech porodiť dcéru 😁 aj to bola moja mama u nás so synom a celú noc som stresovala, ako to zvládajú, aj keď mi každú hodinu chodili fotky 😅 syn ma aj u nej izbu, ale pokiaľ sa sám nevypyta a nedá mi náznak, že je pripravený spať inde, tak ho teda nútiť nebudem ani nasilu niekam dávať.
@fortune666666 tak nech sa vylieči a potom môže sa tešiť z vnúčatka. 🙂
osobne, take male dieta by som nedala ani zdravej svokre.
@lenkadenisa presne tak, ja zasnem ze tu matky nechcu davat uz tame velke deti mamam a svokram. Nevedia, oco prichadzaju 😀
@fortune666666 jop, mám to šťastie. Ale svokra je v prvom rade už babka, ako aj moja mamka. Dôverujem im obom rovnako, obe pre mna vychovali vzdelané a vychované deti, takže nemám pochybnosti o tom, aby sa mal s nimi syn zle 😊
@fortune666666 rob podľa seba a nenechaj sa vydierať. Následky si budeš musieť potom znášať ty a nie svokra.
@fortune666666 NIE
1.5 ročne dieťa nemá čo v noci robiť u svokry,či je zdravá či nie,povedz jej to priamo že nie a budeš mať pokoj ,povedz že keď bude väčší tak ak sám bude chcieť ok ale teraz nie.pokial jej to nepovieš bude ťa stále otravovať .a ja teda neviem ako ty ale ja by nemala žiadnu noc keby také malé decko nemám doma,ani mojej by som ho nedala a teda to sme ako jedno osoba.
@lolita555 a preco by nemohlo byt? 😀 1,5 rocne dieta je uz na to dost velke. A ak mas dobre vztahy s rodicmi, tak preco nie, z casu na cas 🙂 nas maly bol orvykrat u svokry ako 4 mesacny na vikend, my sme isli do prahy. Mali sme za sebou narocne obdobie a potrebovali sme to. A chodi takto doteraz (3 roky) pravidelne na prazdniny. Je to win win. Svokra si maleho uzije, maly si uziva zmenu a my si uzijeme oddych ☺️
nas maly nema este ani 1.5 roka a u svokrovcov uz nocoval, moja svokra je ale rozumna zena, ktora respektuje nase pravidla a sposob vychovy a ked by bola chora, tak by mi prva zavolala, ze jej to je luto ale musi to zrusit, aby maleho nenakazila 🤷♀️
takze nie, choremu cloveku by som dieta na strazenie nedala a teraz myslim s chripkou, nadchou, virozou 😁
@lolita555 a preco nie? ty mas taky nazor, v poriadku ale nevidim dovod, preco by to tak mal mat kazdy a preco by 1.5 rocne dieta nemohlo byt u ludi, ktorych ma rad a ktorym doverujem a ktori sa o neho vzdy uzasne postaraju (ano hovorim o svokre a svokrovi)
naposledy ho strazili, ked my sme sli s manzelom znamym na svadbu a uzili sme si to vsetci 🙂 my sme boli konecne sami dvaja a zabavili sme sa a svokra so svokrom si uzili vnuca a maly teda tiez nevyzeral, zeby ho tam tyrali
@fortune666666 povedz jej ze ona si uz deti odchovala,a ak chce nech si urobi dalsie.
@petamich mne tiež hlava neberie tieto extrémne názory proti prespavaniu vnúčaťa u babičiek 😁
@fortune666666 vies ale zase maly k nej nebude chciet chodit vecne. Ked je chora, tak by som ho nedala, to je jasne. Ale ak bude zdrava tak kludne. Moj maly k prababke chodil prespávať v piatok a sobotu ale iba tak do 7 rokov. Cez den bol doma, davali sme ho na vecer a rano som ho zobrala. Uz nechce aj ked ho prababka vola stale. Cize babka ma len obmedzený cas, kedy k nej budu vnucata chodit.
@fortune666666 ja len že, pravdepodobne aj ty raz budeš babka a možno všetko pochopíš. ✌️😊
Mamicky, ktoré tu komentujete, ze dieťa v žiadnom pripade na noc k babke nechcete dať, zrejme ani vy v pozícii ako babky nebudete mat vzťah ku svojim vnukom a vnuckam a nebudete chcieť vziať vlastne vnúča na noc a v mojich očiach to je naozaj smutne… vás by som za svokru mat v živote nechcela, a ďakujem bohu za moju, ze sa núka o maleho sama od seba 🙏❤️
@kukulienka999 ja ked obcas citam tieto svokra - nevesta diskusie sa tusim zacnem kazdy den modlit, aby si moj syn raz vybral iny typ ako autorky tych prispevkov 😅🤞🏻 a ano ani moja svokra nie je dokonala, rovnako ako ja nie som ale myslim, ze to, ze sa svokra zaujima a chce s vnucatami travit cas, snad stoji za obcasne prehliadnutie, ze mu dala kolac alebo podobne absurdnosti, ktore tu obcas su 🤷♀️
@kukulienka999 presne tak. A este potisku gratulujme nasim svokram, ake maju nevesty 😁☺️

@fortune666666 och co som sa ja od svokry napocuvala, od úplného bábätka, ze jej ho mam nechávať, inak bude nesamostatny, závislý na mne, a co z neho vychovám takeho maznaka…ked mal dva a pol sám povedal ze chce ist spinkat k starkej(mojej mame😀) a k svokre ani neznakom…ju nezmenis, jedine co vies zmeniť je tvoj pohlad na vec…s mužom si to vydiskutuj a jej povedz, ze s tym proste nesúhlasíš, argumenty mas…ako sa urazí tak sa aj odrazí…ona svoje deti dávala v tom veku svokre? A o tom te je chorá ani netreba debatovar