icon

Dali by ste dieťa na prázdniny k svokre?

23. mar 2023

Na úvod napíšem že so svokrou máme celkom dobrý vzťah,bývame od seba 100km.Svokra vyžaduje aby som k nej dala 3r syna na prázdniny na týždeň-dva.S týmto nesúhlasím,ešte je maličký.Starsiu dcéru som dávala babke keď mala 7-8 rokov keď tam chcela ona sama ísť.Ked sme u nich na návšteve chvíľu si zahrá so synom cca 5-10 minút potom už chce si oddýchnuť.Maly je živel nezastaví sa ani na chvíľu.Svokra sa urazila že nesúhlasím aby isol k nej.No neviem si predstaviť čo by s ním robila celý týždeň..Strčila by malému do ruky mobil to nechcem.Alebo by ho nechala bez dozoru.Navyse svokra má zdravotné problémy nevydrží dlho stať na nohách,nieto ešte naháňať dieťa.Ako by ste riešili túto situáciu?

Strana
z2
beronsche
23. mar 2023

Nedala. Je este maly a nie je to nevyhnutne (napr. kvoli praci a pod.)
Moje deti zacali chodit na prazdniny az ked to sami chceli, z vlastnej iniciativy a bolo to mnoho neskor ako v 3r. Pred tym, ked som ich potrebovala postrazit, prisli stary rodicia k nam..

@lenrol001 aj my to mame tak... K mojim rodicom ano, to sa deti tesia, k manzelovym nie, to fnukaju, ked tam ideme na par hodin..
Pritom vztahy su dobre, my dospeli spolu vychadzame vyborne, ja mam rada aj ked pride svokra na par dni k nam.. Ale k detom si nejako cestu najst nevedia...

rachel36a
23. mar 2023

Dala. , Aj chodil.. Uz neviem ci bol v 3 rokoch na tyzden alebo 4-5 dni..ale chodil vzdy. Aj chodi...teraz ho kolkokrat neviem po 10 dňoch dostat domov....😁😁😁

whatever1
23. mar 2023

Nikdy nezver svoje dieta niekomu komu nedoverujes, nech je to ktokolvek. Ak mas obavu ze by nechala 3rocne dieta bez dozoru, tak tu ozaj nie je o com.

nikoll29
23. mar 2023

Ako ja si nemyslim, ze je maly, no skor vidim problem v tom, ze ma teda svokra tie zdravotne problemy a pokial je dieta zive, tak nema sancu mu stihat. Ako tiez by som nebola z niecoho takehoto nadsena. Ine by bolo , ak by bola v poriadku

guiseppinka
23. mar 2023

@lenrol001 lebo ta je ten typ, ze ma problemy sama so sebou a nie este riesit deti... Ani muz by tam nedal deti... Lebo vie, aky pristup mala k nim... Takze preto...

guiseppinka
23. mar 2023

@kvetinka75 vela zien ma na to realny dovod... Ked aj u nas bola, tek mi tvrdila, ze mala nechcela jest... Cely den nejedla skoro nic... Zaujimave je, ze pri mojej mame, ked mi zacne "hlasit" co vsetko je, tak ju haltujem, aby to neprehanala... (Nie, nie su to kraviny)... S muzom tam boli a aj pojdu... Len aj muzovi jeho vlastna mama vadi...

vroni
23. mar 2023

Nedala. Nie kvoli svokre, moja svokra bola fajn a deti milovala. Ale moje deti v troch rokoch neboli tak daleko, aby dali tyzden bez rodicov. Takze nedala. Dnes by som ich poslala sj na mesiac a uz nie je komu....😪

mirka438
23. mar 2023

Ja by som aj dala ale nedavno mi dali celkom jasne najavo, ze s ich pomocou ratat nemam tak sa musime zariadit inak.

autor
23. mar 2023

@nikpa Ja sa toho tiež bojím čo keď bude malý večer plakať za mnou,alebo aj cez deň keď si na mňa spomenie a bude mu smutno že som tam s ním není.
@tosomja Môj to isté,musím ho uspavat ja,pri mužovi plače.
@sense Manžel tiež s tým nesúhlasí.
@4stanka4 Manžel tiež nesúhlasí.Navrhol svokre nech dôjde ona k nám na prázdniny,pokiaľ sme v robote nejak by to s malým zvládla.A poobede a večer by sme už boli doma.No tak to svokra nechce.
@vilma7 Veď práve viem že malý je ako vrtula nezastaví sa celý deň.Svokra má 65 zdravotne je na tom dosť zle.
@lauriik Nie nikde zatiaľ nebol sám.
@bolarazjedna No neviem si predstaviť ako by ho zabávala,keď jej ostane zle alebo zatočí sa jej hlava,bude potrebovať ľahnúť si počas dňa.Ja myslím aj na takéto veci.Ako som písala je zle na tom zdravotne,slabá je.
@anjelicek26 Staršia dcéra bude cez leto brigádovať,tak by tam bol malý sám u svokry.

sense
23. mar 2023

Tak manžel nesúhlasí, problém vyriešený. Svokra bude musieť s prázdninami pockat

nairia
23. mar 2023

nedala by som za danych okolnosti.
1. svokrine zdravotne problemy
2. dieta je prilis male
3. je to relativne daleko na to, aby v pripade problemu ste vedeli rychlo zasiahnut.

v lete ma caka podobny pripad, takze ak na dlhsie, tak jedine s otcom alebo s nami oboma. same dieta by som tam urcite nenechala.

tomcimka
23. mar 2023

Moja trojročná ani hodinu nevydrží s mojou svokrou. A popritom starká je úžasná 😁. Neviem si predstaviť dať trojročné dieťa na týždeň.

evkamotka
24. mar 2023

Ja som min leto nechala 4.5 rocneho u svokrovcov 200km. Uzili si to, synovi sa venovali. Aj syn bol rad, tento rok ide znova na tyzden. Mladsi bude mat v lete 3.5r, ten pojde az dalsi rok

canis_lupus
24. mar 2023

Na týždeň určite nie. U našich bol syn už ako 2r na noc lebo sa pýtal, ale my to máme ani nie polhodinu autom a večer sme sedeli ready na to, že pôjdeme po neho, keď bude plakať. 3r bol už na dve noci a úplne ok, za mňa dve stačia, max tri, ale to by musel byť nejaký urgentný prípad. U svokry nebol nikdy, býva v tom istom meste a neviem si ani predstaviť ho tam nechať, svokrovci sú jednak už starší a neviem, čo by s ním robili, keby sa v noci zobudil 😀 Moja mama nemá ani 50, berie ho na výlety a túry, viem, že mu dáva vyváženú stravu, spí s ním v jednej izbe a v noci ho uspí, keby sa zobudil, takže tam na tie 3 dni nemám problém 🙂

zuzulka558
24. mar 2023

Ja som dala svokre raz a odvtedy som zakázala bárs co pred ňou hovorí alebo jej povie a doma sa bála sama spat potom,, krstny tiež nekomentujem išli s nou popíjať kamarátom a to ja nemám rada, alkohol a dieťa mi nejde dokopy

Strana
z2