Dali by ste šancu mužovi, ktorý oficiálne zarába minimálnu mzdu a zvyšok má na ruku?
Dali by ste šancu mužovi, ktorý oficiálne zarába minimálnu mzdu a zvyšok má na ruku? Popravde, moc sa mi to nepozdáva, viem, že to nie je jeho vina a ani ho za to neodsudzujem, ale premýšľam, či je to problém pre mňa, alebo nie, prípadne ak by sme spolu mali dieťa.
Ked si nikoho nenajdes a budes mat 40tku na krku. Budes este stale rozmyslat, ci si dieta budes moct dovolit sama (hypo, skolka,..), alebo vyuzijes poslednu prilezitost, aby si nejake mala aj sama?
Riesis (ako vacsina) iba peniaze. Chyba. Dolezitejsie je jeho vzdelanie, zivotny postoj, pracovitost, zodpovednost, vztah k detom. Niekto moze zarabat malo, ale da svojmu dietatu aj posledne, aj ked sa rozidete. Bude si ho bravat k sebe. Druhy moze zarabat vela a na dieta sa vykasle.
@liljana a čo ak už dieťa mám z predošlého vzťahu? Čo ak už 40tku mám a nezrutim sa byť bez chlapa? Neriešim iba peniaze. Ale je iné zacinat na nule v 25tke a iné v 40tke. Ale ľahko sa mudruje iným.
@liljana to ako sa zachová k dieťaťu, sa ukáže až potom ako ho bude mať. Ale áno, aj keď zarába malo, mám pocit, ze by mi dal aj posledné, je ku mne veľmi láskavý, aj štedrý, teraz nemyslím, že mi kupuje diamanty, ale v rámci možností, mi nedal pocítiť, že na mne šetrí.
@elizabet173 no nejaký problém tam je, nechcem ho písať verejne.
Bohuzial s takouto ponukou ta vitaju hlavne mensi sukromni zamestnavatelia, očakávajú pochopenie ake su vysoke odvody, kolko ich zamestnanec stoji.
Co ale nechapu, ked im zamestnanec povie ze on na to len doplati, ze on z toho nema vyhody ziadne. Ved predsa aj kto nebyva chory moze mat nehodu, slepe crevo, cokolvek nahle...je to svinstvo je si to dovolia a kto sa ohradi, je cierna ovca a v kratkom case je nahradeny niekym kto poslusne skloni hlavu a berie keš.
Autorka, tak asi je dolezite, ci je to docasny stav alebo to planuje zmenit. Tiez nechapem, co tu z neho robia chudacika, ved pracu si vyberam.
@ropucha6 zatiaľ sme sa o tom nebavili, či to chce zmeniť, do práce mu zasahovať nejdem, keď je tam spokojný. Aj tak nemám istotu, že dajme tomu prácu zmení, a keď by sa chcel vyhnúť plateniu výživného, tak si znovu takúto prácu s minimálnou mzdou nájde. Je to asi len lotéria ako sa zachová a či nám vzťah vydrží, aj keď pri dnešných vzťahoch, vydrží máloktorý.
@elizabet173 tak veru, a prečo by mal byť problém porozprávať sa o tom, podporiť ho aby zmenil zamestnávateľa za seriózneho..
Keď sme sa dali s mojím dokopy,tiež pracoval takto. Základ na pásku, keš do ruky. V podstate sme sa o všetkom,teda aj o práci a platových okolnostiach bavili od začiatku známosti, povedala som mu názor a on veru začal uvažovať týmto smerom. O pár mesiacov sa potvrdili moje slová, mal 2t dovolenku a plat bol almuzna. Pochopil natvrdo. Do 3 mesiacov prácu zmenil
@ropucha6 teda myslela som, že ako sa zachová v prípade, ze by sme dieťa mali, ja myslím, že by sa snáď staral. Ale to nikto dopredu nevie.
@cacianka aha to mi vlastne nenapadlo, že aj dovolenky sa to týka. Už chápem, prečo chodí do práce aj chorý. A navyše mu tu dovolenku v práci ani nechcú dávať, že nemá kto robiť 🤦🏻♀️
Ty si strasne protirecis. Ved ak sa bez chlapa nezrutis, tak naco ho riesis. Nechaj volnee plynut a neries, ked neriesis. Ci chces mat s nim dieta hned teraz? To neni dobry napad, pre dva dovody 1. Nieste spolu a poznate sa len par mesiacov 2. Nevyzijes sama s dietatom a pripadnym dalsim.
Nezacinas od nuly, mas uz teraz byt, pracu, teraz fungujes sama. Cely tvoj problem tkvie v tom, ze sa rozhodujes ci mat tu a teraz dieta s takymto clovekom. Problem je nelegalny prijem. Ak by aj mal teraz legalny prijem, tak co? Nebude ti chciet platit v buducnosti alimenty, tak si ten prijem znelegalni a budes rovnako nahrata ako teraz. Ty o este neexistujucom vztahu uvazujes tak, ze ake alimenty by mohol platit v buducnosti, lebo strach z financneho prezitia. Kedy bude platit tie alimenty, ktore urci sud? Ked bude mat pripadne dieta 2, 3, 8 ci 15 rokov? Dovtedy moze mat 2 dalsie prace, 4nasobny plat alebo 3x mensi nelegalny plat a moze byt aj mrzak. To mas rovnake aj v pripade legalneho prijmu. Jedine, ze by si o rozchode uvazovala uz po otehotneni.
ako dlho je v tej praci? lebo ak viac ako 10 rokov uz to ani menit nebude, su muzi, ktori nemaju radi zmeny
V tomto to nie je celkom tak, keď už spomínaš výživné. Súd vezme do úvahy, aké má chlap vzdelanie, prax, odbor, aké sú možnosti zamestnať sa v okolí, tzn.ponuky jeho profesie, výška platu v profesii a bum. Súd stanoví výživné jednak podľa potrieb dieťaťa, a druhak v štýle máš zdravé ruky, inzeráty bežia,plat je xy tak výživné nebude iba podľa jeho umelo zníženého príjmu, ale podľa možnosti trhu práce.
Nič ti nebráni porozprávať sa s ním o všetkom, cirkev, politika, práca, veď ako inak sa chcete spoznať ?
@zobaka iba pár mesiacov je tam
@kate211 no to je pravda, asi moc riešim. Môže aj zomrieť, alebo ja.
V tej firme kde pracuje ide byť celý život? Nájdi mu lepšie platenú prácu.
Ja realne chapem tieto obavy. Ale pochopila som to tak, ze to hlavne co ta trapi je to, akoby to bolo po rozchode s pripadnym dietatom. Mozno tak uvazujes z opatrnosti, zlych zivotnych skusenosti. To je v poriadku. Ale ak by si teraz on ten prijem zlegalnil a v buducnosti by sa chcel vyhnut plateniu ako cert krizu, tak si da na pasku minimalnu a si na zaciatku. Pozeraj sa na ine vlastnosti, ci je zodpovedny, ako naklada s peniazmi obecne, ci uvazuje realne, ako vidi svoju pracu do buducna. Toto ma byt zaklad vztahu a pripadnej starostlivosti o dieta.
@kate211 jeho vlastnosti, aj narábanie s peniazmi sa mi páčia. Zatiaľ som nenašla nič, čo by mi na ňom vadilo. Čo sa týka správania, vlastností, charakteru.
No vidis, tak to skus a pozoruj ved o nic nejde. Neviem ci to dieta je nutne riesit akutne, ale urcite by som pockala minimalne rok, dva.
Môj keď sme sa brali dostal výpoveď, robil za minimálnu mzdu ostatné na ruku, neriešila som, prešiel polrok po svadbe a úrade práce a našiel si prácu kde mal hrubú skoro 2500, kúpili sme byt po roku na hypo, po 3 rokoch auto, mame dve deti 10 a 2,,,, smutne čítať tie komenty
@kate211 čakať áno, ale pritrafit sa môže a potom už bude neskoro riešiť 😃
To by som bola aspon ten prvy rok opatrna 🙂
@zuzulka558 tak aj môj prvý robil na polovičný úväzok, zarobil veľmi málo. Neriešila som. Byval v podnájme. O dva roky si kúpil 1i, žili sme v ňom 5r a neskôr si kúpil 3izbak. Zarába maximálne, keďže je IT. Nikdy som si nevybrala muža podľa peňazí. Ale teraz sa asi viac obávam, netrúfam si na dieťa sama.
anonym - tak to ani neries, ked je tam par mesiacov, ani nikde nie je napisane, ze spolu budete navzdy, alebo si nenajde lepsiu pracu, ci nevyhra v sportke 😂, inak toto je problem najma na vychode krajiny, pokial clovek nerobi vo velkom korporate, najma mali podnikatelia si idu na tejto vlne, oni dovolenocka, auticka a zamestnanci omrvinky
Bud sama a žiadne dieťa ti netreba a chlapa už vôbec nie.
@zobaka aj na zapade a hojne. Nepreplati paragraf ale audinky lyzovacky somarinky to si idu, chudacikovia s tvorivym uctovnictvom.

Tak vadí mi to, vseobecne, nerozumiem ako si toto môže vôbec dovoliť nejaký zamestnávateľ, ktorý zamestnáva stovky ľudí a prejde mu to. Toto ja nepochopím. A vadí mi to viac, u tej firmy, že si to dovolí, ako u chudáka jednotlivca, ktorý je rád, že má prácu.