icon

Dali by ste šancu mužovi, ktorý oficiálne zarába minimálnu mzdu a zvyšok má na ruku?

19. feb 2023

Dali by ste šancu mužovi, ktorý oficiálne zarába minimálnu mzdu a zvyšok má na ruku? Popravde, moc sa mi to nepozdáva, viem, že to nie je jeho vina a ani ho za to neodsudzujem, ale premýšľam, či je to problém pre mňa, alebo nie, prípadne ak by sme spolu mali dieťa.

autor
19. feb 2023

@nela82 a ty svoje dieťa daruj niekam.

cecilia29
19. feb 2023

Neviem, mne nejako pride divne riešiť co bude po rozchode a pod. Ja keď som sa vydávala tak som to brala, že je to na celý život, v dobrom aj v zlom .... a jednoducho musíme na vzťahu každý deň pracovať, aby to jednoducho vydržalo. A nie úvod začiatku mat plán co ak sa rozideme.
Treba si uvedomiť ze na rozchode je najhoršie aj tak to utrpenie dieťaťa. A v prípade choroby ci smrti nech ma muž poistku.

zobaka
19. feb 2023

@babulkomale to je smutne 😢 debilni drzgrosi

zuzulka558
19. feb 2023

Môj je obyčajný robotník a nehanbím sa za to, lebo keď počúvam tie co im muž robí na vysokých postoch ale doma nevie nič urobiť tak je to na plač 🤣 ze si niekoho zavolá tak beriem ale vysoky plat neznamená všetko, tí čo super zarábajú sa aj tak väčšina doma chovajú česť vynimkam

nela82
19. feb 2023

Ty máš problém sama so sebou.Mna tým nevyprovokujes,ja svoje dieťa nikde nedám....vidím,že si čudný človek.Lutujem toho chlapa už teraz.Vyhladaj XY jasnovidiek,nech ti povedia co bude s ním o pár rokov.Snad ten chlap ma dosť rozumu a vykašle sa na teba.Snad si nájde zenu,ktorá ho bude ľúbiť aj s jeho "vyplacanim na ruku".Prihlas sa do show "nevesta pre milionara".

babulkomale
19. feb 2023

Inak poviem ti pravdu ze ak by mal chlap exekucie alebo bankrot, to by som nepredychala. To by som sa bala do budúcna ze bude robit velke chyba znova.
Tento styl minimalka/ keš, mozno docasne, neviem, zalezalo by aj od inych veci, este som sa s tym nestretla u potencialneho partnera a dufam ze ani to nebudem musiet nikdy riesit.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
babulkomale
19. feb 2023

@elizabet173 v dome sem tam nieco? 😃 To si kde vzala?

autor
19. feb 2023

@nela82 provokovať si začala ty. Ak chces ľutovať, tak začni od seba.

zuzulka558
19. feb 2023

@elizabet173 ako byvala casnicka ti môžem napísať ze väčšina z nich sa rehotali na vlastných ženách ako ich podvádzajú a nič nevedia nech sa starajú o domácnosť ze peniaze nosí atď potom prišla za ním a ze láska atď 🤣 ,, vo víne je pravda sa vraví nie? Zaplatiť si môžu ale podľa mňa chlap by mal vedieť aj práce na byte a dome,,, postaviť inej firme no hádam kvalitne ale a nie za pár rokov plesne atď,,, rýchlo postavený dom nie je dobre, potrebuje to čas a nie hneď zavrieť ako teraz je in

zuzulka558
19. feb 2023

alebo aj žena napita pri bare mi plakala ze muž jej zarobí dobre atď občas jej jednu capne alebo zhukne po nej ale ze co ma robiť iné jej neostáva,,, a nepíšem ze sú všetci taky ale nájde sa ich veľa

junova
Autor odpoveď zmazal
luccija
19. feb 2023

Je dobre predvidat, ale nie byt paranoidna.Vzdy to je loteria .Moze mat na paske super prijem a pride k rozvodu zrazu je iny platovy vymer to sa stalo kamaratke je to o charaktere…

nela82
19. feb 2023

Ja v mojom živote nič neľutujem a na svojho manžela som nešla robiť takéto "ano-nie" na verejných fórach.
Bud máš 14 rokov,alebo vážny problém sama so sebou.

zuzulka558
19. feb 2023

@nela82 presne u mňa bolo na prvom mieste ako sa ku mne chová atd

oblecenie99
19. feb 2023

@zuzulka558 Ja som tiež chvíľu brigádovala ako čašníčka, a do kaviarne chodil konkrétne aj jeden obyčajný chlap kategórie "nie vysoké posty", raz so ženou a deťmi (v nedeľu po omši) a v iný deň s milenkou ;)

Môj muž nie je na vysokom poste, a doma tiež nič moc, čo sa týka majstrovania, treba ho doslova k tomu dokopať a výsledok je kedy aký, ale ak ide o trošku náročnejšiu vec, aj tak volám odborníka. Keď by som si už veľmi mala vyberať, tak nech radšej ma extra dobrý flek a mohol by všetko dať urobiť bez mihnutia oka niekomu inému 😄

No a vážne, k téme: neviem, koľko má autorka rokov, ale ak okolo tej tridsiatky, tak sa jej nečudujem... V prírode je prirodzené, že zvierata-samičky sa snažia vyberať toho najlepšieho a najschopnejsieho samca, len my sa tu hráme na veľkú lásku... Veľmi správne tu podotkli už vyššie, že keby tu bola podobná téma, len s už nešťastnou ženou s deťmi, ktorá nevie dokopať chlapa k tomu, aby sa poriadne zamestnal, aby napr. dostali hypo, tak by jej 70 percent žien napísalo: čo si si vybrala, to máš, a že kde mala hlavu, keď išla do toho. Ja nehovorím, že ma nad ním lámať palicu, ale ma ten človek aspoň tie peniaze niekde uložené, napr. nehnuteľnosti, ktoré prenajíma, či iná investícia, alebo si len ukladá do vankúša, alebo niečo podobné? Ja nehovorím, že je to extra problém, ale tiež by ma to štvalo... Najmä ten dôvod, že prečo robí takto? V istom veku, po nejakých skúsenostiach ja osobne by som už chcela mať istotu a pokoj. Tiež sme spolu s mužom začínali všelijako, aj ťažšie, keď za mnou chodil, mal jeden bicykel 🙈 ale tak mala som 16 😄 Spolu sme sa nejak vypracovali, dopracovali k nejakému štandardu, ale kebyže som ho teraz spoznala, a fičal by podobne ako vtedy, tak asi by som s ním už nezacinala... Ako píšem, po nejakom veku už žena chce istoty a pocit bezpečia a aj zabezpečenia. Vedľa muža, ktorý robí na čierno, by som taký pocit žiaľ nemala.

autor
20. feb 2023

@oblecenie99 Ďakujem, že to tu niekto pochopil. Aj ja som začínala od nuly s mužom po VS. Rozišli sme sa a teraz mám podstatne viac rokov, viem prečo toho nového muža oceňujem, čo sa mi na ňom páči, čo sa týka charakteru, správania, no zároveň ekonomicky neurobil v živote najšťastnejšie rozhodnutia. A prakticky on začína opäť od nuly. A ťažko mi je ekonomicky aj samej, takže pri predstave, že by to mohlo byť ešte horšie, že si na seba zavesim niekoho, kto proste bude z tohto pohľadu problémový, tak možno mi to nie je treba. 😁 Preto nad tým uvažujem. Inak som nikdy nechcela od nikoho jeho majetok, viem sa zabezpečiť sama. Seba. Netvrdím, že aj hárem detí. 😁 Na to treba dvoch. A preto sa obávam, keď on je žiaľ na tom takto z môjho pohľadu rizikovo a aj pre neho nevýhodne.

babulkomale
20. feb 2023

Pokial sa jedna o to co si myslim - bankrot a exekucie, tak by som do toho nesla. Presne preto, co pises. Nevsimaj si dvojity meter tu na konovi. Nezaujimas sa, ides zivelne do vztahu - zle.
Premyslas, preverujes, aby sa ti aspon nepohorsilo do buducnanked uz nepolepsilo - zas je zle.
Vies moze byt dobry clovek, mohol zobrat pozicky aj za niekoho, mohol chciet pomoct, ale bohuzial, u mna toto neprejde, cesta do pekla byva dlazdena dobrymi umyslami a za dobrotu na zobrotu - najprv musím mat ja ked chcem pomahat. Takze ak vies co povystrajal a blika ti kontrolka tak do toho nechod ekonomicky a svadbou urcite nie. Nepostrehla som teda ci mas svoje dieta ci nie, ani tvoj vek, je tu uz privela komentarov o nicom, ale ak uz deti nechces, tak vztah mat mozete v ramci stretavania sa. Ak rodinu este len planujes, urcite s niekym ekonomicky gramotnym a perspektivnym.

simkima
20. feb 2023

podla mna preco nie. je to vec, ktora sa da zmenit ak sa chce, takze nemozes povedat, ze sa nema kam posunut, alebo ze nemoze zmenit pracu-. chapem, preco si sa na to pytala, ale fakt ak by vam to klapalo, tak praca sa proste da zmenit, v tom by som prekazku nevidela

enka81
20. feb 2023

@nela82 vravis mi z duše, tiez som chcela napisat v podobnom duchu, keby som si vyberala partnera na zaklade prijmov, neviem, ci by som s nim este bola, nastasie ja som si vybrala manzela na zaklade citov, povahovych čŕt, spoločných zaujmov a uz 18 rokov sme spolu. Nevravim, ze sme boli na tom financne vzdy super, ale to je zivot a tazsie casy nas vzdy stmelili este viac, lebo sme tahali za spoločný povraz.

autor
20. feb 2023

@babulkomale mám už dieťa. Nebránim sa ďalšiemu, ale mám proste ekonomicky strach. A vystihla si to, dobrými úmyslami sa dostal tam kde je. Nie je to zlý človek, práve naopak mám pocit, že najlepsi akeho poznám, avšak žiaľ čo sa týka peňazí, hlúpy, narobil dosť chýb v minulosti. Neviem či má dlhy, vraj nie, no minimálne je na nule. Práca nič moc, vzhľadom na tú minimálku a bývanie tiež nie je jeho, zdedil síce, ale aj so súrodencami, ktorých ešte bude musieť vyplatiť. Takže to nie je úplne tak ako som písala, že bývanie má.

babulkomale
20. feb 2023

Ved prave, ze som mala pocit ze to bude somar- dobrak. Kazdopadne uvazujes dobre, ved si ho nechaj ako priatela, ja by som vo vyssom veku uz tiez nesla do ekonomickych spolkov alebo svadby, pretoze vacsina ludi uz ma nejaku minulost, ktoru treba akceptovat ( vyzivne, dlhy a podobne). Je fajn ze netaha z teba peniaze, zachovaj si svoje a uvidis.
Nemusis s nim zviazat svoj zivot.

babulkomale
20. feb 2023

@enka81 tu sa nejedna o prijem ale o postoj k peniazom. Myslim ze autorka nenazvala temu vystizne. Lebo ma to svoje pozadie, nejde o vysku prijmu alebo jeho formu.

simca06022011
20. feb 2023

nezvyknem si muza vyberat podla jeho mzdy, nezvyknem sa o to ani len zaujimat... cize by som to neriesila. AK je to pre teba priorita, tak ho nezdrziavaj.
Inak ak by ste mali spolu dieta, cisto hypoteticky o 2+roky, tak jednak situacia moze byt uplne ina, a za druhe na MD budes ty, cize o vysku svojich prijmov sa staraj. Fakt je ze na ruku ak dostane viac, s cim vela zamestnancov pride hned a samo, tak prijem ma. NEma ale istotu, ale podla profesie, si proste najde inu pracu... pripadne PNky, OCRky su nizsie. Ale zase, o 2 roky je to jedno, nik nevie co vtedy bude.
Exekucia a bankroty su ina vec. Financne negramotneho muza by som nechcela ani nahodou, jedina ak dnom spolocneho byvania, by nemal zaidne financne prava :DDD

autor
20. feb 2023

@babulkomale No to je síce pravda, že nemusím s ním zviazať svoj život, ale on ešte deti nemá a viem, že má túžbu ich mať. Okrem toho, je to možno len otázkou času, keď by sme spolu boli, že by sa dieťa proste podarilo. Určite ho nechcem zdržiavať ani využívať. Budem sa musieť rozhodnúť. Aj keď toto nie je jediná vec, ktorá ma trápi. Takže je tam toho viac.

enka81
20. feb 2023

@babulkomale je to mozne, ale pracu dokaze kedykolvek zmeniť, mozno len zatial nemal motivaciu, mozno mu ta praca zatial vyhovuje a nepozera sa na to z ineho hladiska. Vsetko sa ale da zmenit.

betulinka1
20. feb 2023

Tak to robi dost vela firiem. Ale ma to svoje vyhody aj nevýhody. Cize ak to robi docasne a poctivo si šetri, nevidim v tom problem. Ved, ked dostava na ruku aj tebe prispeje na domacnost a dieta. Ak by ste chceli zobrat hypo na byvanie, ostane PN, alebo budes riesit vyzivne je to problem. Ak ste v stadiu, ze spolocne byvanie a tak, musite sa porozpravat. S nami to tu nedoriesis. Ci si napr. nespraví radsej živnosť a na faktury mu bude “zamestnavatel” platit. Tam ma oficiálny prijem.

betulinka1
20. feb 2023

@enka81 presne ako pises. Tiez si myslim, ze kym clovek nema zavazky, tak sa na to inak pozera. Potom, ked pride zena a deti, tak sa inak pozrie aj na sociálne zabezpečenie, ktore tie odvody poskytujú. PN, sirotský, vdovsky.

liljana
20. feb 2023

Podla mna on na cerveneferrari.sk prebera toto. Mam vlastny byt(aj ked zdedeny), ziadnu hypo. dostavam plat cash, platim minimum dani, odvodov. Mam si zacat s zenou s dietatom, co ma svoj byt na uver, nema ani vlastne byvanie? 🙂

autor
20. feb 2023

@liljana hej to by bola pravda, ak by ten byt vlastnil, ale reálne z toho musí ešte vyplatiť 3 súrodencov 😃 Moja dieťa, ho absolútne nemusí trápiť, pretože ho nestojí nič, má otca aj mamu.