Ďalšia návšteva chorej švagrinej
Ahojte, minule som tu písala, ako bola u mńa chorá švagriná hoci vedela, že cestujem do zahraničia. Po tejto návšteve som jej zavolala, že ju poprosím, aby nabudúce, keď bude chorá, nech ku mne nechodí, že sa uvidíme, keď vyzdravie. Tak a dnes to tu máme opäť. Prišla ku mne po dveiatej dnes ráno a sedela u mňa do pol dvanástej, a to mi prišla iba niečo vrátiť. Keď už odchádzala, hovorí mi, že je unavená a bolí ju hlava. Povedala som, že hlava ju bolí z počasia, veď nech sa pozrie, ako je vonku. Na to povedala, že nie, že od piatku je chorá. Wtf???
Pýtala som sa jej, prečo teda prišla, keď je chorá a poprosila som ju, aby ku mne nechodí. Na to by ona povedala, že majú dve malé deti, že oni sú stále chorí a keby mali niekde chodiť, len keď sú zdraví, tak len sedia doma. Za mňa toto nie je ok. Ja keď som chorá, nechodím do práce, robím z domu, alebo mám dovolenku alebo PN, nákup si nechám voziť domov a nechodím po návštevach. Ani by ma vo sne nenapadlo ísť ku niekomu chorá.
Mám pocit, že matky malých detí nie sú veľmi v tomto tolerantné, vidím to aj na kolegyniach mamičkách, neberú ohľad na ostatných, že ich nakazia... prečo je to tak?
@anonym_autor lebo ohľaduplnosť a pokora sú vymierajúce vlastnosti. Ale v niektorých prípadoch osamelá mamina nemá inú možnosť.
Keby bola taka, podala by Ti to len medzi dverami a nesedela u Teba niekolko hodin . Je jej ukradnute ci ty ochories a co jej vlastne hovoris ohladne toho
@anonym_autor lebo ohľaduplnosť a pokora sú vymierajúce vlastnosti. Ale v niektorých prípadoch osamelá mamina nemá inú možnosť.
@anonym_adb9fb nemám v práci osamelé matky s deťmi, ani moja švagriná nie je osamelá. Všetky majú manželov a všetky vedia robiť aj z domu.
Keby bola taka, podala by Ti to len medzi dverami a nesedela u Teba niekolko hodin . Je jej ukradnute ci ty ochories a co jej vlastne hovoris ohladne toho
@ivik4 veď je mi to jasné. Ona sa ma pýta, že čo vlastne riešim, že všetci sú chorí a chodia po návštevách, medzi ľudí, do práce... že keby mala chodiť von iba zdravá, tak je od októbra do marca iba doma.
Toto je absolutne bezchrbtacke chovanie. Ze pridem chora niekam, co nema sebareflexiu,ze ma ostat doma a neroznasat chorobu? Ak by jej prislo zle pocas navstevy, tak Ok, dobre, tak okamzite mala vstat a ist domov.
U nas sa stala minuly rok taka situacia, ze kolegyna zo zahranicia neprisla na velky medzinarodny meeting, pretoze cela jej rodina bola chora, okrem nej. A jej nadriadeny jej vyslovene prikazal ostat doma, lebo mohla nakazit dalsich 20 ludi a plus ist 5 hodine este zavreta s inymi ludmi v aute.
Ja ked som chora, tak minimalizujem kontakty, ostavam doma, beriem HO.
@anonym_autor
no nie vsetky matky su d2nute. My si s kamoskami vzdy hlasime chore deti. Ani jedna z nas nechce byt chora ani decka znova. Takze take vtipne, ze budeme kavickovat s detickami - jasnee! S jednou sme sa nevideli pre choroby pol roka! Ja toto neznadam. Sestra mala ist k nasim a jasne sa tiez patala, ci vsetko ok. Anooo - ale nadcha sa nespimenula, ved teplota sa zrazi patalenom@ Vsrtky 3 decka ochoreli, takze prazdniny v posteli, parada. Na zo islu 8 hodin autom...
Ja obcas tiez uz neriesim nadchy. Fakt by som len doma tak sedela. Ale nechodim nakazit kamosky. Ideme sa prejst. Ak su chore len deti, kludne sa strrtneme s ksmoskou na kave.
Svagrine pivedz svoje a nech sa kludne aj utazi. Ak ty deti nemas, je ta decka chiroba hruza des pre dospeleho.
@anonym_autor úplne ta chápem, ja pomaly idem rodiť a žijeme u svokrovov a svokru sme prosili nech je izolovaná vo svojej izbe elbo je chorá, vôbec to neakceptuje a behá po dome, neberie na mna ohľad že som tehotná a môžem ochorieť, to sste tak potrebujem v čase pôrodu byť chorá. Sste sa aj uráža že chceme aby bola izolovaná. Chorý človek ma ležať v psoteli a liečiť sa a nie behať po celom dome aby mohol nakaziť iných, mie to ešte chodiť po návštevách. Aj v robote má naštvalo keď chodili chorý do roboty a roznášali bacile a každý ochorel postupne.
Je to hlupaňa a pokiaľ budeme k roznašacom bacilov a virusov naďalej benevolentní,tak to v tejto krajine ani inak vyzerať nebude. Tu su chudáčikovia chorí pomaly za hrdinov,lebo nevladzu a idu do roboty aj napriek chorobe,v robote im treba pomoct,ved on sa neciti dobre,aj skor domov nech odide si ľahnuť...
Nabuduce sa jej hned v dvetach opytaj..si zdrava? Lebo ak nie tak dovi,dopo,prideš ked budes ok.
@anonym_autor úplne ta chápem, ja pomaly idem rodiť a žijeme u svokrovov a svokru sme prosili nech je izolovaná vo svojej izbe elbo je chorá, vôbec to neakceptuje a behá po dome, neberie na mna ohľad že som tehotná a môžem ochorieť, to sste tak potrebujem v čase pôrodu byť chorá. Sste sa aj uráža že chceme aby bola izolovaná. Chorý človek ma ležať v psoteli a liečiť sa a nie behať po celom dome aby mohol nakaziť iných, mie to ešte chodiť po návštevách. Aj v robote má naštvalo keď chodili chorý do roboty a roznášali bacile a každý ochorel postupne.
@anonym_d2a5ae a ze by ste si sli lahnut pod vlastnu strechu? Nasackovat sa ku svojre a rozkazovat si tam?
No švagriná by mala u mna dlho zatvorené dcére. Uplna bezohľadnosť.
To je snáď základ všetkého slušného chovania, že som chira tak sedím doma na riti
@anonym_d2a5ae a ze by ste si sli lahnut pod vlastnu strechu? Nasackovat sa ku svojre a rozkazovat si tam?
@anonym_e75a37 niesme prví ani jediní kto žije u rodičov .. ale váš názor. Samozrejme keby bola iná možnosť tak asi s ňou nebývame .. či teraz zakaždým ekd bude chorá tak mám ísť bývať na hotel? Potom aj s dieťaťom?
@anonym_autor toto nie je o matkach malých detí ale o obyčajnej ľudskej hlúposti a sebeckosti. Aj u nás je to tak, že keď je chrípková sezóna stále je doma niekto chory, bud jedno dieťa alebo druhé alebo muž alebo ja. Trvá to cca od januára do marca. Sú to mesiace kedy sa s nikým nenavstevujeme. S mamou a sestrou sa stretávame na ihrisku kde si decká spolu chvíľu pobehajú (ktoré sú aktuálne zdravé, moje aj jej) a svokrovcom chodíme len na dvor, tiež cca na pol hodinu-hodinu podľa počasia, pohraju sa na dvore a hotovo. Každý z rodiny to chápe a už sme tak naučení. Tvoja švagriná je proste hlúpa hus 🤷 nabudúce sa jej medzi dverami opýtaj ci je zdravá a keď nie, tak ju ani cez dvere nepusti.
Sebecká a bezohľadná.
Počas covidu sme sa naučili vykecávať cez videohovor, nechať veci pred dverami a zazvoniť, dať si resirátor, zbytočne sa dlho nezdržiavať a ona absolútne nič.
Keď je chorá tak nech ochorie aj iný nebude sa predsa ona obmedzovať, pre dobro rodiny.
Nehádž všetky matky do jedného vreca v prvom rade... To nie je o tom či mám či nemám deti ale o ľuďoch... mám dve deti a áno sú často teraz chorí a sedím s nimi doma resp ak niekde idem dopredu poviem aká je situácia a dohodneme sa... Inak mimo tohto ja toto tiež neznášam a vadilo by mi to
@ivik4 veď je mi to jasné. Ona sa ma pýta, že čo vlastne riešim, že všetci sú chorí a chodia po návštevách, medzi ľudí, do práce... že keby mala chodiť von iba zdravá, tak je od októbra do marca iba doma.
@anonym_autor tak nech sedí doma na zadku od októbra....
@anonym_e75a37 niesme prví ani jediní kto žije u rodičov .. ale váš názor. Samozrejme keby bola iná možnosť tak asi s ňou nebývame .. či teraz zakaždým ekd bude chorá tak mám ísť bývať na hotel? Potom aj s dieťaťom?
@anonym_d2a5ae zakazdym kym bude svokra chora, si povies ze si vdacna za strechu nad hlavou a zalezes si do detskej izby svojho muza
Mozes ist ku tvojim rodicom a ich si sekorovat kde mozu a kde nemozu ked budu chori
mne príde že ti to spravila naschvál.
@anonym_autor isteže je to od nej bezohľadné, ale prepáč, to nám tu chceš oznamovať každú jej ďalšiu návštevu s chorobou? Keď si s ňou nevieš urobiť poriadok, my ti asi nepomôžeme
@anonym_autor isteže je to od nej bezohľadné, ale prepáč, to nám tu chceš oznamovať každú jej ďalšiu návštevu s chorobou? Keď si s ňou nevieš urobiť poriadok, my ti asi nepomôžeme
@danica2711 áno, chcela by som to tu zakaždým oznamovať a presne ty mi musíš zakaždým napísať 🙂.
Ja teda nachladena doma nesedim, ani deti, ideme sa prejst von. Nesla by som k nikomu s akutnymi prejavmi virozy
@anonym_autor opýtaj sa švagriny.
Akože toto je vec čo nikdy nepochopím. Akebo decko má teploty tak poďme cestovať niekoľko hodín na pobyt..
Mam 4 deti a veru tak fungujeme ze ked sme chori tak sme doma. Ano uz bolo aj tak ze vyse mesiaca sme sa nikam nedostali.... a? Neprisiel koniec sveta 🙈
Proste je hlupa. Nemyslim to ako urazku ale objektivny fakt.
Zišli sa tu všetky citlivky, ako tak čítam. Chorá sice nebyvam, ale ak som a mám len nádchu, či prechladnutie v pohode fungujem ďalej, aj ja, aj deti, aj manžel, nevadí mi to ani u iných ľudí, mám dosť dobrú imunitu, aby som nemusela ísť do amoku z toho, že si pri mne niekto kychol, táto návšteva dokonca ani nekychala, ani nekašľala …
Jediné čo mi vadí, ak sa na verejnosť vyberú ľudia s črevnymi virózami, inak je mi to jedno, kto sa s čím borí, nemá to na môj život žiaden vplyv.
Čím viac aa ľudia stránia druhých, vyhýbajú baktériám, vírusom, tým horšie chorobu potom zvládajú, lebo ich telo ich nespoznáva a nevie ako zabojovať …
nie som si istá či by ku mne ešte niekedy prišla na návštevu 😏
@anonym_b800ce vidíš. ty nebývaš chorá tak je to ok. ale že iní bývajú chorí ti je jedno… je to bezohľadné a zvlášť ak by ti to ten druhý povedal aby si na neho brala ohľad…
ale ak neberú ohľad s črevnými virózami, to sa ti už nepáči…
nevidíš ako absurdne to znie?

Tiez by som bola vytocena,duplom ked si jej to uz povedala 😡