Darček od babky
Ahojte, rada by som od vás počula názor na dnešnú situáciu. Dnes mala dcérka 8 narodeniny. Moja mama, ju zavolala, aby jej pogratulovala, pretože slečna mala oslavu s kamarátkami, babky sme nevolali. Dcérka prišla od babky s dezertom, nemenovaným z Lidlu, ten s náplňou Whiskey a k tomu so zárukou do 1.1.2016.
Som strašne sklamaná, nahnevaná, aj keď obdobnú vec urobila na Vianoce, keď mladšej dcérke /4/ dala pod stromček balón. Inak vzťahy máme normálne, ale po tomto....
Poviem ti co sú dobre vzťahy, mne dala babka knarodeninam vaječné likér zabalený v novinovom papieri a jedny pánske ponožky. Synovi dala piskoty zabalené v servítky. Áno riešila som to aké takým spôsobom ze som bola neskutočne šťastná ze si na nas vôbec spomenula a ze si dala este aj tu námahu to zabaliť. To sú dobre vzťahy, nečakat na darčeky ale na to ze vidíme jeden druhého
@drobcek26l jo ale baby co keby jednému dala piškóty a druhému sto eur,hm?
@barcelona94901 no, tak to by bol rovno koniec sveta 😀 Ľudia fakt riešia totálne hlúposti...
@moni244 detektívka ,kde sa sekla ? Komu mama volala? Myslela brata či svagra? 🙂
@barcelona94901 aka detektivka? "Moja mama" (zakladatelkina) "ju zavolala" (zakladatelkinu dceru) "aby jej zagratulovala". Cize babka zavolala vnucku k sebe domov, zagratulovala a dala bonbonieru. Ktoru ja mimochodom neznasam a na kazdy sviatok ju dostavam od svokra. Ale muz zje aj za mna.
@alaguema
@barcelona94901 baby nasa babka mojim detom nikdy nic nedala ani ich od narodenia nevidela, ani pohladnicu neposlala, co mam teraz robit? Mam skocit z mosta ze sa o nas nezaujima a dalsim 5 vnucatam dava na meniny, vianoce, narodeniny, mikulasa hocico od kvetov po peniaze. Babka je muzova matka pre upresnenie.
@barla5 vecer sa dozviem,ze to je moja svagrina a píše o mojej svokre,ma 53 ,sa tu kosim na tom .
@elise naša akciová,robi rozdiely medzi svojimi deťmi aj vnukmi a neriešim a fakt mas kopec babiek,matiek,ktore nedali nikomu nič,take čo by chceli dať a nemajú,take čo dajú toho veľmi veľa,sme ludia všelijakí
@stellasss
to myslis vazne tuto temu? 😨 Mne pride zvlastne, ze ste nespravili dve oslavy, jednu pre kamosky a druhu pre rodinu. Alebo aspon jednu vacsiu oslavu pre vsetkych (tam by bolo ale narocnejsie sklbit zaujmy dospelych a deti).
Babka asi nema peniaze tak jej dala nieco male/stare co mala doma. Ak ti zalezi na darceku aky od nej dostane mala si mame/svokre zavolat co dcera chce/potrebuje a dat jej na to peniaze (uz uvidis podla ich financnej situacie ci si na to od teba peniaze vezme alebo to zaplati sama).
@barcelona94901 by som bola stastna keby si babka aspon spomenula.
Babky sú na to aby deti ľúbili a rozmaznávali a deti tak získajú skúsenosoti a zážitky na celý život, ktoré im nik iný nedá.
Tvojim deťom evidentne žiadne darčeky nechýbajú a nie je na škodu naučiť ich niečomu inému, ako len očakávaniu darov, ale aj tomu, že aj za dezert (ktorý možno nie je vhodný) sa treba poďakovať. ty ako rodič už máš dcérke vysvetliť, že dezert nie je pre ňu a že babka si asi nevšimla aký bol. Nemala by vidieť tvoje rozhorčenie či iné negatívne pocity voči babke.
@barcelona94901 a bol by v tom nejaky rozdiel ak by neslo o jej mamu?
@muffinka8 ved autorka nikde nepise ze jej dieta nepodakovalo..
Inak dcerka mala v nedelu meninky, dostala od nas kindervajicko, make cokoladky srdieckove lizatko a krtkove lizatko. Neskutocne velmi sa tesila. Nejde o velke dary ale o radiost z darovania a nadsenie obdarovaneho. Preniekoho podradny darcek, ano nemame peniaze na velke hracky, ale viem, ze dcerka vie byt vdacna za malickost .
@stellasss v dnešnej dobe sa tuším všetko meria len na materiálne dary. To vážne ťa toto tak trápi, že kvôli tomu urobíš tému?
Hľadáš chyby tam, kde nie sú.
A keď to tvoja dcéra vníma, tak len dobre. Aspoň zistí, že nie vždy dostane darček od každého ako samozrejmosť a že jednoducho babka je taká. Je tam toho. Podstatné je, že máte dobrý vzťah
Jemine, moja babka dava mojim detom- jej pravnucatam vecne cokoladu na varenie😂 ale ked si prilepsi brigadami tak da korunky, ale najradsej su ked im donese pohar plny nazbieranych lieskovych orechov al. susene jablcka. Nie je sice stara - ma 65, ale tak vsetci vieme, ze v tomto je tak troska "mimo" a berieme to uplne v pohodke. Ale raz ma prekvapila, ked sa narodila dcera kupila jej fakt drahy a znackovy set- neviem kde to splasila 😊 moje deti vedia, ze od nej dostavaju -ehm... ako by som to... alternativne darceky, ale su s tym upne ok.
@jana_eyre jasne že nebol to je úplne jedno ,ale ja riesim niečo úplne iné baby ,moj tiež dal šálky matke 🙂 haluz ako sa dá hned nájsť jej ved to je o nás ,
malej si mala kupit normalnu coko ty a babke jej bonbonieru zabalit a dat jej ju na jej narodeniny nazad 😀
dozvi ako dlho dokae bonboniera putovat.. nakoniec sa z nej stane rodinne dedicstvo 😝 😀
@barcelona94901 aj máte 8 ročnú neterku? 😀
Nedramatizovala by som, že dezert bol po záruke. Občas aj ja poctivo hľadám, kde sú tie dátumy schované. 😀 😀 😀
Nám sa stáva, že prababička našich detí nám dá to, čo sme jej dali my - síce nie po záruke, ale to, čo dostala od nás. Veď si to nepamätá, tak poďakujeme a hotovo. 😉 Dáva to z lásky, nezištne, takže to vôbec neriešim. Síce, nemá 53 ako Tvoja mamina, ale 93, no aj tak...Netreba sa urážať.
A zas ako si písala, že povedala, že deti toho majú veľa, tak prečo by im aj ona mala kupovať - tak k tomu asi toľko: moja mamina je zástanca toho, že deťom na sviatky dá peniažky, aby som im kúpila, čo potrebujú. Maličkosti (nejaké autíčko, bábiku, sladkosť,..) im dáva bežne, nie len počas sviatku. 😉 Takže, ak Tvoja mamina nevie, čo im má kúpiť, tak sa s ňou porozprávaj, že symbolická koruna poteší a môžeš im Ty kúpiť napr. dezert, ktorí ľúbia a povedať, že je od babičky. Ale zas keď sa stretávate, tak to je kus divné. 😅 Ale takému 8 ročnému dievčatku by už aj 5eur radšej mohla dať, si myslím. 😅
@elise no a sú aj dedkovia ako jeden náš,ktory neakceptuje čo chce jeho vnučka,ze chce drobnosť,ze jej spravi radosť trebars spomeniem to kindervajco,tak sa chce vytahovat,ze namiesto kindervajca jej kupi tablet,ktory jej na silu vnuti a vnučka poďakuje aby ste si nemysleli že nie,no dedko bude urazený dotknutý nepochopeny vztahovacny pretože vnučka nepadá z tabletu na rit .Často sa spomina nevdacne deti ,ale koľkokrát sú deti skromné ,len neziju v materiálnom svete kde by sa porovnávali ktorá babka dedko ,ktorá strana je lepšia podľa cenovky na darčeku..keď dieťa chce jahody,ale babka to neakceptuje pretože tá jahoda je pre ňu nič ,to je tiež take zaujímavé,ked počúvam takýchto starých rodičov a svagrinky,svagrov ako sa pozerajú na také deti .
K putovnym darcekom: moja svokra na 65 narodeniny dostala od brata odstavovac ktory mu dala ako svadobny dar 😀 😀😀
@sasa1310 nemame ale si zober,ze vzdialenosť domov tiež sedela ,haluz 🙂 a možno ide o putovný dezert 🙂
@barcelona94901 som brigadovala v knihkupectve a pred vianocami sme balili knihy, samozrejme cenovky sme davali dole ale niektori vyzadovali aby tam cenovky zostali, aby videli kolko na ne minuli.
@elise ja tak dostávam akcia ,zlacnené ,výpredaj dva plus jedna ,,,zadarmo k výrobku.. .;).
@barcelona94901 moj svagor hovori, ze vzdy lepsie jak dostat z hrdzavym drotom do oka 😊😊😊
@marcelatje Aspoň dostal odšťavovač, na ktorý nemohol nadávať. 😀 😀 😀
@barcelona94901 Tak máš stále čosi naviac za rozumnú cenu. 😀 😀 😀
@elise tak ale alkoholovej bonboniere by sa mala asi nepotesila tak, ako kinderku, alebo ano? ved aj autorka pise, ze keby dostala cokoladu, brala by to inak, zas z autorky nerobte nevdacnicu a z malej dieta, co chce neviem ake drahe lega..
inak co sa tyka financii ta bonboniera stoji 2eura, kinderko je lacnejsie..
keby mojim detom babka darovala alkoholovu bonbonieru namiesto normalnej sladkosti, tiez by ma to mrzelo, nevravte ze by to tu nikomu nebolo divne.. nerobila by som z toho dramu, ani by som neplakala do vankusa, ale divne by to bolo..
rozhodne nechcem vyvolavat hadky, ale ta tema tu uz je, diskutuje sa tu aj o vacsich banalitach, len ma mrzi ze zato, ze jedna mamicka napise ze jej dcera dostala totalne nevhodny darcek, tak ju polovicka prispevkov oznacuje uz pomaly za niekoho, kto ocakava barbie domy pre svoju dceru od kazdeho z rodiny a z malej niekoho, kto ocakava aspon 100euro a dokonca ani nepodakuje..
Vy mate v rodine normalny vztah a darcek od babky je nejaky lacny smejd a bonboniera po zaruke??? Wauuuu.... Babka je ale setrna....ale na vnucke?? Do hrobu si tie peniaze aj tak nevezme. Hanba ale vztahy si normalne secko v poradku,zemacky v radku😊

@barcelona94901 aj dalej pise, ze bratovi nieco povedala ohladom vianocneho darceka