Darček od babky
Ahojte, rada by som od vás počula názor na dnešnú situáciu. Dnes mala dcérka 8 narodeniny. Moja mama, ju zavolala, aby jej pogratulovala, pretože slečna mala oslavu s kamarátkami, babky sme nevolali. Dcérka prišla od babky s dezertom, nemenovaným z Lidlu, ten s náplňou Whiskey a k tomu so zárukou do 1.1.2016.
Som strašne sklamaná, nahnevaná, aj keď obdobnú vec urobila na Vianoce, keď mladšej dcérke /4/ dala pod stromček balón. Inak vzťahy máme normálne, ale po tomto....
predstav si seba v jej kozi, si babka, podla vsetkeho sama. vnucka ma narodeniny, ty cakas, dcera aj vnucka stale rozpravaju o oslave s kamaratkami. stale cakas, a co my, rodina? nic... kamaratky zavolate, a neoslavite to v rodinnom kruhu? myslim, ze aj mama bola sklamana vasim pristupom. ked ste uz spolu kazdy den, tak aspon nejaky kolacik. aj tvojej dcere by sa to viac ratalo, a brala by to slavnostnejsie, ma dalsiu oslavu. kedy jej ma teda babka zablahozelat? nezabudla, nevycitala ti nic, ale zavolala malu k sebe. dala bonbonieru s alkoholom... nemusel bytl zly umysel, nemuselo jej to dojst. vysvetlim dietatu, ze to nie je vhodne pre nu, a kupim jej alternativu... ja mam doma alergika, rovnako stareho. kolkokrat sa stalo, hoci ludia o tom vedia, ze dostal daco nevhodne. skontrolovala som, dala ine. aj ho to zamrzelo, ale snazi sa chapat... a balonik? aj u nas svagor daval same centove srandicky detom. ja som ohrnala nosom, ale casom som pochopila, ze prave taketo drobnosti deti nadchnu. vydrzi to 2-3dni? a? pokial detom nebudes vtlkat do hlavy, ze je to lacny brak, budu sa tesit aj z takejto malickosti. musis zmenit ty postoj...
@stellasss Toto je premňa situácia na pousmiatie sa 🙂 Asi tie vzťahy nebudú až také dobré, keď ťa takéto čosi dokáže vytočiť. Mňa by skôr na mieste babky vytočilo to, že oslavu pre kámošky urobíte, ale pre blízku rodinu nie. Mne babka na 10 narodeniny dala 4 biele plachty, že keď sa vydám, aby som mala....Doteraz ich mám, nikdy som ich nepoužila, ale mám ich 🙂
@elise alebo darovanemu koňovi sa nepozerám na zuby to hovorí moja svokrus naša akciovka ,ona si to aj tak pekne vysvetlí 🙂 inak je to fasa žena baby len ma taký úlet
Deti netreba ucit tomu, že len drahé dary sú dary... všetko čo je darované s láskou za to má stať...
Preco si babku nezavolala na obed? Ved ten kto má oslavu u toho by sa mala daná oslava realizovať.. možno aj ju to zabolelo... treba vždy všetko brat aj z tej druhej stránky.. možno tam je ten zlom prečo sa tak zachovala...
@barcelona94901 aha, teraz si citam ostatne tvoje komentare, tak uz chapem co ine riesis 😀 😅
@jana_eyre no spravim na náš dezert s perom čiarku a darujem ho možno sem niektorá z vas raz napise,ze dostala taký dezert ,
Môj otec mojim trom deťom nosil na všetky sviatky grahamové tyčinky☺..Nikdy sa sa nami neradil čo dať deťom na narodeniny alebo meniny..Deti ho zbožňujú..a či by im priniesol balón...whiskey bonboniéru,hociakú maličkosť,tešili by sa rovnako...A ak nie,brala by som to ako svoje zlyhanie...To je len problém nás dospelých,že riešime takéto prkotiny..Aoropo..otec mi prezradil ze deťom sporí na knižku..to oceníme všetci neskôr..ako dostať hračku ktorú o chvíľu hodia do kúta..
@sardinka335 vsak mna to nehneva, mne to praveze pride mile 🙂 a v pripade tasiek ej ekologicke, lebo to je fakt skoda taku tasku plnu farebneho papiera vyhodit po jednom pouziti ...
bonboniery u nas vacsinou koncia svoju put, lebo sa hned zozeru ... akurat niektore tie lidlovky su fakt nekonzumovatelne 😖
@meluela a ja ked som videla s akym mega obrým plyšakom idu naši príbuzní na krst malej tak som len ,,hubu,, otvarala ze kde to dáme v našom 3 izbovom byte. Samozrejme sa to prekladá z miesta na miesto ako ,,královi smrť,, ale tak staršia dcera sa teši, ma to na posteli...a ja sa ,,teším,, ze z času na čas to treba zašiť lebo sa na tom ,,čude,, robia diery a vypadava ,,to oné,, ta vypln....
Niektore darčeky radšej nedostat....to potom tu bonbonieru...
@sardinka335 vsak to .. u nas skor ten opacny extrem vela a mega darcekov, takze ja by som sa balonu k narodeninam pre dieta aj potesila
@0silvia0 tie kone, neviem ako sa vola ... za rok sa ich nahromadi pomerne dost, raz ked som mala velku chut na sladke tak som sa ju pokusala jest a bolo to hrozne .. sladke, tukove brr ... mozno uz zmenili recepturu, ale bol to fakt des .. co je na lidlovkach divne ze podla zlozenia by aj mali byt dobre ale chut nejako nezodpoveda deklarovanemu obsahu ... ale tie horke cokolady od nich sa daju
na sviatky aj naši dostanu milion ,,rarohov,, najradšej by som kazdemu povedala, ze dajte mi po 5 euro kazdy a vyuzijem to lepšie, ale vraj nemam detom kazit radost podla mojho muza 🙂 🙂
@meluela
@0silvia0 no u nas ked je kriza tak take ,,dezerty,, sa robia...piškota, banan obaleny vo varovej čokolade...
Moj muz ked bol ze v total krize tak zjedol aj kocku cukru....som si tukala na čelo ze uz fakt nevie čo od rozkoše. Ked som neni leniva tak sa snazim piect.
@sardinka335 mne kocka cukru pripomina kamenak ze chcel khan kockovy cukor alebo nieco ine ako lacnu bombonieru pre svokru 😀 😀 😀 . u nas mame kg cukru rok a kockovy cukor prenavstevy smezrusili nikto to nechcel. My neslasime 😊
Tak tato diskusia mi fakt vycarila usmev na tvari, som si spomenula na darcek od mojej svokry k mojim
Narodeninam. Dostala som prazdnu flasu od nejakej whiskey, ze na nieco budem mat. Vychadzame cely zivot super, ale na toto fakt nezabudnem. 😀 😀 a este dodam, absolutne nepijem alkohol 😀 😀
@majka1324 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a na čo si ju využila?
Ja som posledné Vianoce dostala papierové vreckovky (jedny vyťahovacie a jedny také do kabelky (10ks)) 😀 😀 😀 😀 😀 ále tak v zime je to aspoň praktické 😀 😀 😀 😀 😀
@sardinka335 u nás je kríza furt a to pečiem dosť často, ale krízový jedinec je len syn, ostatní sme normálni a nie sme závislí na sladkom 🙂 U neho to riešim tak, že dobre, dostaneš niečo sladké, ale najprv zjedz 2 banány, 2 broskyne a 1 jablko. Zožerie to a čaká na sladké, ako havino... Ale on má veľké telo, meria vyše 190 cm a váži 88 kg.
@marcelatje no aký praktický a lacný darček, hodný dobrej svokričky, alebo sa mýlim? 😀
@0silvia0 nemýliš 😀 😀 😀 😀 😀 lepšie ako prázdna fľaša od whiskey 😀 😀 😀 😀 😀 inak mi rada na sviatky dáva aj zubnú pastu 😅
@marcelatje tiez prakticke zuby simusis cistit 😀
mne babka nikdy nic nedala, ani ruku nepodala a nehnevala som sa na nu... ani by ma to nikdy v zivote nenapadlo 😀 brala som ju aka je... nebolo to pre nu dolezite... je detinske od babky ocakavat darceky a potom sa hnevat.... ak tvoje dieta nieco potrebuje, tak mu to kup sama 🙂
Babky, darceky , deti, vsetko je roznorode. Napr. Moje krsniatka sa najviac tesia z blbosticiek za par drobnych. Aj babky su rozne, moje obidve by nam dali co mozu, aby sa nam to hodilo. Ale napr. Isty cas mi babka davala uteraky, asi tri sviatky za sebou. Potom som pred nou spomenula ze uteraky tocim malo, obvykle ich susim v susicke a teda uz ich mam dost. Ale poznam jednu babku, ktora ma problem aj vnucatam ked jej pridu okolo domu pomoct nachystat aspon jest. Kazdy je nejaky. Ale je skoda si kvoli tomu robit nervy a stresy.
Ak niekomu nieco vadi, da sa to riesit rozhovorom. Medzi dospelymi ludmi. A hlavne vzdy je najdolezitejsie pamatat si, ze zmenit sa da len vlastny nazor, nie spravanie niekoho ineho. To dost pomaha v takychto situaciach.
@marcelatje 😀 😀 mame ju stale doma v regali v pivnici, keby nieco. Pride v rodine nejake pekne jubileum, tak posuniem dalej 😀 😀 tie tvoje vreckovky tiez nemaju chybu, ale aspon uzitocne 😉
@stellasss tym sa netrap, babky ziju vo svojom svete, len malej vysvetli nech to vezme podakuje adoma hodite do kosa 🙂 kup jej daku drobnost ze babka nevedela, nech nie je smutna 🙂 ak mate vztahy fajn to je zaklad
ja by som z toho tragediu nerobila. U nas jedna babka (muzova mama) da post na Facebook a tym je to vybavene, pohladnicu poslala len raz, ked sa narodil syn a druha babka (moja mama) ta vzdy nieco posle, aj ked jej vzdy vravim, ze deti si nepotrpia na darceky (a to myslim vazne) staci pohladnica, ze vedia, ze na nich babka myslela, ale niektorym ludom nevysvetlis ... Osobne radsej nejaku sladkost, bonbonieru, ako nejaku lacnu hracku, pripadne hracku, s ktorou sa dieta aj tak nebude hrat, maskrty sa u nas nikdy nepokazia 😀 Syn, tiez ma 8 rokov, to tento rok vyriesil uplne elegantne (inspirovany narodeninami jeho kamarata) , poziadal ma, aby som vsetkym mamam jeho kamaratov napisala, ze nechce darceky, ale v jeho mene nech daruju financie jednemu, nim vybratemu utulku a bolo. Ziadna kopa zbytocnych hraciek a on bol stastny ako blcha, ze sa v jeho mene pomohlo zvieratkam.
@stellasss Ze ta to zarazilo, to je normalne, ale nerozculuj sa zbytocne. Moja babka nam nikdy nic nedala na ziaden sviatok, ani si nespomenula. Proste je taka, nie je to sice pekne, ale co s tym, zmenit sa neda. Vasa babka si aspon spomenie. Darceky nie su zaklad vztahov
Viete, čo sú dobré vzťahy - dcéra a 53 ročná matka? "Čau, mami, haha, ty si dala malej bonboniéru s ozajstným alkoholom a ešte aj po záruke, hahaha." ... "Ježiš, dcéra moja, to som si nevšimla, to som dostala od cetky Klementíny a keď nemám rada sladké, tak som to posunula malej, hahaha" ...
A to je celé.
Mam chut na tu bonbonieru, zostalo este? 🙂
A ktora to je? Ukazte mi pls obrazok

Asi tak....