Darček pre svokru vs. naša finančná situácia. Váš názor?
Ahojte, svokra ma okruhliny, je zabezpečená, berie dôchodok aj pracuje, čiže po finančnej stránke jej nič nechýba. Teraz ma okruhliny a švagriná jej vymyslela darček, kde by sme sa skladalai po 300 eur, naša finančná situácia nieje bohvieka, aj keď máme úspory. Ja som chcela prispieť, avšak môj muž je radikálne proti, že on nieje onasis a peniaze co mame nasetrene nebude míňať na svoju mamu, nakoľko mama je na tom veľmi dobre. Celý život jej vždy pomáhal, nebol nevdacny. V začiatkoch nám svokra pomohla, ale neostali sme nič dlzni. Vrchol bol ten, že sa nedávno chválila mužovi, že dostala prémie nejaké odmeny ci co a bolo to vo výške bežného platu, nášmu synovi nepriniesla ani sprostu čokoládu za 2eura, vlastnému vnukov, celkovo moc záujmu teda nejaví o vnúčatá. Aký máte na toto názor? Muž hovorí, že sa nebude hrať na granda, aby sebe odtrhal od huby, že dá normálny darček a žiadne skladanie. Váš názor?
Pokial sama vybrala dar a druhy len nech prispeju, tak nie.
Ak by ho vyberali a rozhodli spolu, tak ano.
@anonym_autor Výborný nápad,ja súhlasím s tvojím mužom.Keby bola na to odkázaná,tak človek siahne hlbšie do vrecka a pomôže aspoň trochu človeku v rodine alebo inému ktorému chce pomôcť.
Buďte sami sebou,dajte darček taký aký vy uznáte za vhodný.
Aj keď najkrajší darček by bola rodinná pohoda,ale ako hovorí komička Simona,to by bol zázrak.
A ako hovorí moja dobrá známa: Miluj blížneho svojho ako seba samého NIE VIAC.
Nie… podla tvojho opisu svokra nie je chudina, ktora zije z ruky do huby. K sviatku by som jej dopriala darcek, ale takto drahy isto nie. Mas rodinu, musis mysliet primarne na nu, nie na darcek pre svokru, ktory mozno odlozi niekam na policku a spomenie si nan o rok.. a vam tych 300€ bude chybat este dlho.. Nemas mat co vycitky.
@marca12 preco im das prve posledne ?🤔
@anonym_ba007a Pretoze som vdacna. Dali nam moznost zit,studovat. Oni si odopierali,aby sme my deti mohli studovat a mat sa lepsie. Vdaka ich obete sa mame my deti lepsie ako oni volakedy. Proste z vdacnosti im dam. To iste plati o svokrovcoch.
@anonym_autor 300e? Ani nahodou, ked ma vsetko, ze jej nic extra netreba. Zbytocne vyhodene peniaze. Ani pre manzela ci deti nekupim dar za 300e.
Dala by som toľko, aby to neohrozilo rodinný rozpočet. Za mňa je 300 eur normálna suma na darček na okrúhle narodeniny, ale pre vás nie a je to tak v poriadku.
Nie každý môže a vie zarobiť dosť na to, aby si to mohol dovoliť, každý máme iné schopnosti. Švagriná túto sumu ocividne nepovažuje za takú vysokú ako vy, možno ani netuší, že je s tým taký problém.
Ja by som zvolila nejaký osobný darček, možno niečo s fotkami detí, u nás to väčšinou poteší najviac.
Ale z tvojich slov ide jasná antipatia voči svokre. Ja napríklad nevidím problém v tom, že vám nestrážila deti, u nás nestrážili rodičia a ani svokrovci, ale my sme mali deti, lebo sme ich chceli my, nie aby sme ich niekomu zavesili na krk.
Otázka znie, kde ten dráhy, teda asi aj honosný, šperk stará dôchodkyňa vynosí. Asi ho chce švagriná zdediť.
Budem jedina, ktora okruhle narodeniny berie ako kazde ine? Naco toto predbiehanie kto da aky drahy dar. Ved oslava narodenin ak sa uz robi vo velkom tak by mala byt o tom, ze sa stretne rodina a nie o tom ake honosne dary dostane oslavenec. Autorka, pripominas mi moju 70 rocnu tetu, ktora ma zastarale nazory typu: co povedia ostatni, a to sa nepatri atd... ostatnych 💩 do toho co date ako dar. Nie ste povinni sa skladat. Slusne to odmietni, ze vy uz dar mate a stoj pri svojom muzovi. Ja s nim suhlasim. Laska k bliznemu sa nemeria vyskou hodnoty daru.
Budem jedina, ktora okruhle narodeniny berie ako kazde ine? Naco toto predbiehanie kto da aky drahy dar. Ved oslava narodenin ak sa uz robi vo velkom tak by mala byt o tom, ze sa stretne rodina a nie o tom ake honosne dary dostane oslavenec. Autorka, pripominas mi moju 70 rocnu tetu, ktora ma zastarale nazory typu: co povedia ostatni, a to sa nepatri atd... ostatnych 💩 do toho co date ako dar. Nie ste povinni sa skladat. Slusne to odmietni, ze vy uz dar mate a stoj pri svojom muzovi. Ja s nim suhlasim. Laska k bliznemu sa nemeria vyskou hodnoty daru.
@anonym_7799b6 ďakujem, pekne napísané
… neznášam akékolvek skladačky. Ani v rodine ani v práci .. Každý nech dá, čo môže ..
@minesasubu šperk za 900 eur, pritom má toľko šperkov, že keby ich predala, môže si kúpiť nové auto strednej triedy
@anonym_autor sperk za 900 eur je hrozna palka,sory...
Toto napr.by nasi rodicia ani neprijali...
Je to za mna prehnane...
Da sa kupit aj nieco lacnejsie a predsa pekne.
Dohodnite sa,ze jej kupite nieco v hodnote do 300 eur,napr.a poskladajte sa po 100 eurach.
Na okruhliny je to vhodne....skladat sa na nieco hodnotnejsie....
Na druhej strane,ak na nieco nemam,nebudem zo seba robit granta....
Svokra urcite necaka od vas "dovolenku do Ameriky"
Podla mna je 300€ na dar tak akurat, ak ide o okruhle narodeniny a svokra robi aj oslavu. Predpokladam, ze len konzumne za vas ju vyjde na viac ako 100 € pri dnesnych cenach, hlavne ak pridete vsetci. Ale asi by som prehodnotila vyber darceka a neskladala sa na nieco, co mozno ani nechce.
To, ze to nie je mala suma, je jasne. Ale tak to, ze svokrusa bude mat tento rok okruhliny ste sa asi tiez nedozvedeli dva dni pred oslavou, mohli ste sa na to pripravit.
@crazy_cat_lady momentálne máme zle obdobie, jasne ze mame úspory, pred rokom sme si kúpili nové auto, takže vedia ze niesme sociálny prípad, z toho dôvodu mi to je blbé, že budeme vyzerať pred svagrinou ako neschopni atd
@anonym_autor je mi fuk ako vyzerám...
Tvoj muž má veľmi dobré názory, buď rada že to on neiinicuje drahý šperk pre svoju matku .
Do hrobu si šperky nevezme a ešte uvidíš ako z nich daruje švagrinej alebo ich ona uchmatne.
A stará baba vnúčatám ani za 2 e nekúpi, 🤦🤦🤦
@anonym_autor šperk za 900e? Co je princezná? 😅 Muž ma pravdu. A na výške daru ste sa mali dohodnúť všetci zúčastnení a nie, ze jedna zavelí 300e a ostatni nemajú k tomu co povedať....
@anonym_1bf972 asi arabská princezná 🤣
Podla mna je 300€ na dar tak akurat, ak ide o okruhle narodeniny a svokra robi aj oslavu. Predpokladam, ze len konzumne za vas ju vyjde na viac ako 100 € pri dnesnych cenach, hlavne ak pridete vsetci. Ale asi by som prehodnotila vyber darceka a neskladala sa na nieco, co mozno ani nechce.
To, ze to nie je mala suma, je jasne. Ale tak to, ze svokrusa bude mat tento rok okruhliny ste sa asi tiez nedozvedeli dva dni pred oslavou, mohli ste sa na to pripravit.
@anonym_9c376b odkedy sa robia oslavy stylom, ze pozvany sa na tu oslavu zlozia? To co su toto za predpotopne nazory? Som pozvana niekomu na oslavu a ja si mam darom zaplatit to co tam skonzumujem? Wtf? V akej dobe to zijeme? Ak niekto na oslavu nema peniaze, nech ju nerobi. Staci pozvat domov na kolacik a kavu.
@anonym_autor šperk za 900e? Co je princezná? 😅 Muž ma pravdu. A na výške daru ste sa mali dohodnúť všetci zúčastnení a nie, ze jedna zavelí 300e a ostatni nemajú k tomu co povedať....
@anonym_1bf972 900€ za šperk nie je veľa. Su aj drahšie. Ja v tom nevidím problém. Ešte keď sa jedna o okrúhle narodeniny. Na pamiatku. Za mňa super nápad. Prečo nie
@anonym_9750bc autorka pise v uvodnom prispevku ze muz chce dat normalny darcek, nie nic
@vler reč je o 300€. Kde píšem že nemajú dat nič?
@anonym_autor nech to muž povie sestre.Malo to byť ich spoločné rozhodnutie nie, že sestra vymyslí a určí koľko budete platiť.Tak či tak bude z toho hádka, ale zdá sa mi to prehnane šperk za 900 eur
@anonym_autor nech to muž povie sestre.Malo to byť ich spoločné rozhodnutie nie, že sestra vymyslí a určí koľko budete platiť.Tak či tak bude z toho hádka, ale zdá sa mi to prehnane šperk za 900 eur
@anonym_a5e748 Nie je veľa bohužiaľ pri dnešných cenách, hlavne ak ide o zlato. Ja som minule pozerala obyčajnú zlatú retiazku krátku a tenkú a len tá stojí okolo 400 eur. Ak chce nejakú čo aj vidno teda nejakú hrubšiu aj s príveskom alebo nejaký set, naozaj to toľko vyjde. Fakt dnes za zlato nevedia čo majú pýtať. Samozrejme sú aj pozlátené lacnejšie šperky, ale to nemá trvanlivosť lebo sa to ošúcha a už pri kúpe máš upozornenie že je to pozlátené a na ošúchanie sa reklamácia nevzťahuje, teda to nie je dobrý darček.
@anonym_a5e748 Nie je veľa bohužiaľ pri dnešných cenách, hlavne ak ide o zlato. Ja som minule pozerala obyčajnú zlatú retiazku krátku a tenkú a len tá stojí okolo 400 eur. Ak chce nejakú čo aj vidno teda nejakú hrubšiu aj s príveskom alebo nejaký set, naozaj to toľko vyjde. Fakt dnes za zlato nevedia čo majú pýtať. Samozrejme sú aj pozlátené lacnejšie šperky, ale to nemá trvanlivosť lebo sa to ošúcha a už pri kúpe máš upozornenie že je to pozlátené a na ošúchanie sa reklamácia nevzťahuje, teda to nie je dobrý darček.
@marsmykkok viem, že je zlato drahé.Tak či tak to má byť rozhodnutie súrodencov.Pocuj zvažujem kúpu stojí to je...to pre teba v poriadku, alebo čo kúpime mame?
@marsmykkok viem, že je zlato drahé.Tak či tak to má byť rozhodnutie súrodencov.Pocuj zvažujem kúpu stojí to je...to pre teba v poriadku, alebo čo kúpime mame?
@anonym_a5e748 mne išlo len o to že sa nejaký slušný šperk je cena primeraná. ALE áno súhlasím že vybrať šperk mali spolu všetci, nie že sestra vyberie podľa svojho vkusu a dá 300 a súrodenci 600 a pred matkou sa bude vyťahovať že ho kúpila ONA. Teda ten limit 300 eur na osobu min príde ok ale vybrať šperk by mali spoločne.
@anonym_autor Dobre vychcanu švagrinu máš to je pravda. Muž ju zrejme veelmi dobre pozná a preto to zatrhol.
Rozmýšľam načo je postarsej pani šperk za skoro liter keď už má celú zbierku.
Zrejme to má byť 'investičný' kúsok nech má celá zbierka vyššiu hodnotu keď ju svagrinka zdedí.
Neskladala by som sa švagriná si vymyslela darček nech si ho kupi sama ja by som kúpila to čo ja chcem hotovo muž sa zachoval správne
musíš povedať Nemám a nedám!
@anonym_1bf972 900€ za šperk nie je veľa. Su aj drahšie. Ja v tom nevidím problém. Ešte keď sa jedna o okrúhle narodeniny. Na pamiatku. Za mňa super nápad. Prečo nie
@aurora33 prečo nie? Skús si prečítať úvodný príspevok s porozumením ešte raz a možno pochopíš.
Za iných okolností, kľudne aj drahší šperk, no v tejto situácii je to proste drahy darček. Navyše nikto sa na ňom s autorom nedohodol. Proste niekto rozhodol a určil bez nich.
@anonym_9c376b odkedy sa robia oslavy stylom, ze pozvany sa na tu oslavu zlozia? To co su toto za predpotopne nazory? Som pozvana niekomu na oslavu a ja si mam darom zaplatit to co tam skonzumujem? Wtf? V akej dobe to zijeme? Ak niekto na oslavu nema peniaze, nech ju nerobi. Staci pozvat domov na kolacik a kavu.
@anonym_7799b6 tak ako ked idem k niekomu na svadbu nechcem, aby za mna musel doplacat, tak sa snazim aj ked k niekomu idem na oslavu dat darcek, aby nebol skodny. Ale vyzierky nech si chodia na oslavy ako chcu.
@anonym_7799b6 tak ako ked idem k niekomu na svadbu nechcem, aby za mna musel doplacat, tak sa snazim aj ked k niekomu idem na oslavu dat darcek, aby nebol skodny. Ale vyzierky nech si chodia na oslavy ako chcu.
@anonym_9c376b doplacat? A zaco? Ake vyzierky? Ludia sa sami nepozyvaju na oslavu, su pozvani, co znamena, ze hostitel musi zabezpecit obcerstvenie. Mas pomylene zmyslanie.

@anonym_240c21 Kto sa mal starať, ak nie rodičia?😀
@anonym_38f44a presne, ved to bola ich zakonna povinnost.