Darčeky na narodeniny zo secondhandu
Nebudem tvrdit, ze mam zlu svokru, ale:
Je normalne, ze mi na oslavu narodenin ponosi ako darceky oblecenie zo secondhandu?
Uprimne? Nemam nic proti sekacom, ale podla mna sa to vobec nehodi. Viem, kde nakupuje a tie veci su bez visacky.
Ona ma takto "odfajcuje" spolu so svagrinou.
Uraza ma to a neviem sa s tym stotoznit, kedze ja im kupujem veci nove s visackou.
@mandzula Este tak, ze svokor donese kyticu so sampanskym - ten podava ruku s tym a ona zas nosi v darcekovej taske toto zo sekacov.
@mandzula To by bola super dohoda,ale v nasej rodine nerealne.
@autor Ja som sa takto s mamou cez moju matersku dohodla, lebo sme na dedine, e-shopy vtedy neboli a ja som nemala cas a energiu na zhananie darcekov a nechcela som jej kupovat nieco nasilu v miestnej Jednote, a kedze ona je bez fantazie a vymyslanie darov ju zatazuje, bola to velmi rychla dohoda.😀 A aki sme vsetci spokojni.
Ja mojej sestre a mamine kupujem v seckondhande, vzdy sa potesia najdem tam veci ktore bezne uz ani nenajdem a viem ze ich to potesi. Sama si vacsinu veci kupujem v sekaci. A nie za to ze su lacne ale baví ma v tom sa hrabať každý kúsok je iný.
Darčeky sú často medzi rodinami problém. Nevhodná kniha, alkohol niekomu kto abstinuje, kvety pre alergika alebo xs veci pre xl osobu :D ty rada vytvaras super darceky a svokra rada nakupuje v sekaci. Ved ju respektuj nemusis tie veci nosit ak sa ti nepacia.
Neviem si predstaviť kúpiť nejaké oblečenie, či zo sekaca alebo z iného obchodu a dať to ako darček. 😄 Veď sa nemusia trafiť do vkusu, či sekáče alebo drahé kúsky. Za mňa je to proti gustu, aj preto si po rodine oblečenie nekupujeme, alebo celkovo. Radšej fakt kvety.
neviem preco je vo zvyku kupovat oblecenie, najma ked svokra kupuje neveste pride mi to divne, kamaratka mala taku svokru a vecne jej kupovala xl, aj ked bola velkost tak s/m, to sme sa zakazdym na tom smiali, ze co tym sleduje :D
No tak toto by ma neskutočne štvalo a manžel by to už mal dávno vykričané. Na ich mieste by som sa hanbila...
Je to moja rodina, viem aké majú malé dôchodky, viem aká je teraz zlá ekonomicka situácia. Fakt to od nich nechcem. Keď babka len napečie tortu, to nám bohato stačí. Áno, keď nám dali obálku s peniažkami, stávalo sa, no miniem to na krúžky, či v lete na tábory.
@rebeka11 Pekne 👌🙂
V sekáči nájdeš aj pekné veci, značkové. Ja kvôli váhe tam nenakupujem, ale moje štíhle príbuzné odtiaľ nosia fakt pekné kúsky. Čo ťa uráža? Si nikdy nič pre seba nekúpila v sekáči alebo neodhadla tvoj vkus?
No tebe kúpi zo sekaca a moja mi dá to, čo jej kúpi manžel a ona to buď nechce alebo je jej to malé 🤣🤣🤣
@nikolka1986 Neodcudzujem second hand, mam minimum kuskov od svokry, co mi sedia, osatne som vyhodila. Prakticky som so sekacom OK, len na narodeniny a Vianoce sa mi to zda pod uroven.
Vyhoď, alebo daj do sociálneho šatníka (pokiaľ to nie ja ozaj handra čo by si sa hanbila aj darovať), a nerieš radšej 😀. Čo som sa ja nadostávala vecí, že som ozaj nevedela ako sa tváriť a nemala slov ...🤣 Top sú pravidelne prázdne obálky, nepotrebujem dostávať nič ani peniaze, ale pobaví🤣
Áno je to pod úroveň toto niekomu dávať používané veci, ale zasa vracať darček by mi prišlo neslušné z mojej strany no ...
Prečo ti nedá radšej peniaze? A nech si ty kúp co chceš a nie ona ma oblečenie vyberať pre Teba a zo sekáča.🤦♀️
@gucciok85 Ona dava peniaze len a len svojim detom. To jest: mojmu muzovi a mojej svagrinej. Ked tak rozmyslam, krajsie kupila svagrininmu muzovi - striebornu retiazku. Ta zrejme zo sekaca nebola 😂😂😂 Nie som na to ani odkazana - na jej dary, mam svoju uroven 👀 Nechcem ani zachadzat do malichernosti. Ale citim sa ako odpad ❗❗❗ Naozaj len ignotovat a vyhodit a rovnakou mincou sa jej oplatim ja max do 10€.
Ja nechápem celkovo ako niekto môže darovať oblecenie, veď každý máme iný vkus ,každému sa páči niečo iné...
To je tak, keď si poniektorí myslia, ze sa trafia do vkusu druhých a ešte, keď sú tam generačne rozdiely.
Veľmi nepekne od nej. Véd si jej synovi žena, takže by ta mala brat ako svoju dcéru. A nerobiť také rozdieli.
Moja svokra zas nerobí rozdiel. Každému dáva rovnako.
@gucciok85 Mne to nevadi, ze nedostavam peniaze. Moje saty stoja, co si kupujem JA od 10€ do 50€. Len to mi vadi, ze ma tak viditelne - neviem, ake slovo mam pouzit. To iste zacnem ja. Len ja mam chrbtovu kost a hanba by ma fackala, keby jej toto davam z druhej ruky. Odo mna mala darcek original v baleni. Oblecenie nie, ale islo o veci do bytu, vazy, sviecky, dokonca minuly rok dostala vec za 40€. Som sklamana,nic viac.
Moj manzel bezne dostava na kazdu prilezitost flasu a ja Mon Cheri. Roky rokuce, hoci svokra vie, ze v nasej rodine sa alkohol vobec nepije a tieto cukriky nikto neje. A to nepisem o vianocnych darcekoch. Uz to nik neriesi...
Moja svokra vie ze ja pijem len fernet citrus tak som od nej raz dostala flasu fernetu ale bola nacata a len do polovice. 😂😂😂 aka zlata sice kupila co mam rada ale mi nedopriala ani celu pol litrovku len 2.5deci z toho😆😉🤷♀️
Z tých eko búdok ide textil do sekáčov...
@cacianka Viem, to je radost 🤦♀️
@anjelicek26 určite nechce tým povedať, že sa nevie pekne obliecť. Možno len chce potešiť oblečením ak vie, že sa rada oblieka...
Ako to fakt sa takéto veci riešia ? A považuje sa to za problém ? Moja reflexia na to je, že je to povrchne od teba to tu rozoberat. Niekto nakupuje iba v sekaci, svokrin úmysel je každopádne tym obdarovať alebo urobiť radosť. Prípadne ak ti to tak strašne vadí, nasmeruj to priamo na svokru , lebo nemá odkiaľ vedieť , že ťa to tak ťažko uráža pokiaľ to vysypes iba na internetove forum
Mne matka bývaleho kúpila zásteru u Číňania. Takú tu hnusnu krepovu čo chytíš a chceš vyhodiť a ešte k tomu xs nosila som L. A jej krásny synacik mi na vianoce kúpil držiak na papierové utierky za 2 eurá.... Ja som mu kúpila hodinky ktoré v akcii stali 70 eur. A ešte sa tváril, že aký bordel som mu kúpila lebo neboli vodotesné (neboli digitálne, nosil normálne s ručička mi) bolo to tak 5 rokov dozadu.... 🙄🙄🙄Podľa mňa keď sú tie veci pekne tak si z toho nič nerob. Neviem koľko má tvoja svokra ale moja je tiež ten typ 🙂viem, že sa snaží viem že to myslí dobre a viem, že už má cez 70 a za to, že sa snaží ju veľmi lubim💗

@autor Ja ani na tych "holych rukach" nevidim nic zle, je to vec dohody. Ja s rodicmi si napriklad na Vianoce nedavame nic, dolezitejsia je pre nas vzajomna pritomnost.