icon

Dáte deti na prázdniny niekomu, koho vidia zriedka?

veronika19895
19. mar 2025

Dali by ste maminky deti niekomu koho vidia raz za čas. To je napr. raz do mesiaca ich vidia. Nezaujímajú sa o ne mimo toho času a je prídu na návštevu tak vtedy ako sa tvária že ich zaujímajú.???

kvietok8
21. mar 2025

@veronika19895 pri dlhších varovkach by som zohľadnila, či daná osoba má rovnaký alebo aspoň podobný výchovnú štýl ako ja. Hovorím z vlastnej skusenosti. A druhá vec, bezpečnosť detí. Aby vedela na čo pozor v ich veku a aby vedela zodpovedne zareagovať v prípade nebezpečenstva, úrazu a pod. Inak si myslim, že deti sa vedia pekne prispôsobiť danej situácii, proste keď treba pracovať v čase prázdnin v škôlke, tak to pochopia. O to by som sa nebála...

mantilka
21. mar 2025

@veronika19895 Pritom čo píšeš by som nedala. U nás v rodine boli také pokusy s dcérou nech príde na prázdniny na druhú stranu republiky, ale mala som zlú skúsenosť ( deti sa im stratili lebo sa zarozprávali, odisli von poriadne ďaleko. Vtedy mala dcéra 4 roky) a tak trochu poznám toho človeka, že má povrchný starostlivosť a tiež majú doma veľký bazén.
Treba rozmýšľať komu dávaš. Žena ktorá nemá deti nemusi mať rozvinutý materinský cit či ako obliecť či dávať pozor aby sa nič nestalo, dieťa sa nespálilo, neprechladilo, neutopilo v bazéne. Nehovoriac ako bude zvládať súrodenecké hádky,plač večer za mamkou.

o_zuzka123456
21. mar 2025

@veronika19895 ja by som zvazila ci deti samé chcú a na začiatok by som bola po ruke, že keď teta zavolá že plaču lebo chcú preč tak som ready ísť po ne. Je to z dôvodu veku. Do 5. rokov podľa psychológov nie je odporúčaná ani hospitalizácia bez matky vzhľadom na možný vznik traumy, depresie u detí atď. Čiže do tohto veku by som co sa týka odlúčenia od matky rešpektovala prianie dieťaťa, čiže keď sa necíti komfortne má priestor vrátiť sa domov. Ale predtým, nez by som zvazila ochotu detí, by som zvažovala samozrejme dôveryhodnosť osoby, ktorej idem deti zveriť. Chápem, že nie vždy ma človek priestor a prostriedky byť deťom na blízku a pripravený vyzdvihnúť ich zo stráženia lebo chcú odísť a necítia sa komfortne a tiež je nie vždy po ruke len človek, ktorý 100% vyhovuje. Držím palce so zvladnutim prázdnin.

sisska96
21. mar 2025

Však 40 ročná žena hádam zvladne takéto deti

vespertine
23. mar 2025

Mňa by zaujímal hlavne názor detí. Či majú tetu radi, či by k nej sami chceli ísť aspoň na víkend.

queen_el
23. mar 2025

Ak som dobre pochopila oni o tom nič nehovorili iba jej mama. Je pravdepodobné že jej to ani nenapadlo a ani to nechce robiť. V žiadnom prípade a to hovorím ako mama 3-ročneho, ktorá tiež má dosť problem so strážením takže chápem aj teba, ale nepchala by som dieťa nasilu nikam, ona ak deti nemá a nemá k nim ani vzťah tak to ani nie je dobrý nápad

victory7897
23. mar 2025

Určite nie

vieronika14
23. mar 2025

@veronika19895 ja by som dala

lenka.25
23. mar 2025

Neviem čo riešiš . Ani sa ti neponúkla , že ti bude strážiť deti , podľa mňa sa ani neponúkne , takze nie je o čom

leskovael
23. mar 2025

Tak hlavne snáď záleží, aké sú deti, nie? Môj je introvert, nemá rád spoločnosť ľudí ktorých dobre nepozná a vlastne ani nikdy nechcel ani nechce chodiť ku niekomu.. Ak by s tým deti nemali problém a ja by som osobu dobre poznala, vtedy by som nevidela dôvod, prečo nie...

michelle567
23. mar 2025

Ja by som ju oslovila či na nejaké tri dni by ona neprišla k vám pomôcť

ivanina23
23. mar 2025

@veronika19895 dala by som. 1. Ty potrebuješ vykryť prázdniny a pomôže ti to.
2. Myslím že aj keď teta nemá deti, nie je hlúpa aby tvoje deti dala napr do studenej vody v bazene. Ja napr vždy poviem, aby deťom nedávali veľmi studenú vodu, kolu a mám pocit, že to každý respektuje.
3. Ak by išli do tábora, nemyslím si že by na deti dávali väčší pozor ako tvoja teta, ktorá tam bude mať 2 deti.

Takže za mňa áno, nemáš čo stratiť a o rok aspoň budeš vedieť či dať či nie.

gabrielabydzo
23. mar 2025

@veronika19895 Áno ide moja malá k mužovej sestre v lete na prázdniny.Vidi ju raz za uhorský rok keďže býva až kdesi pri maďaroch.Kto tam bude vkuse trajdákať a zas ona sem tiež moc nechodí,má veľkú záhradu a zvieratká.Moja sa teší,zbožňuje ju.K tomu mužova sestra má v mojej malej veku vnučky,tak sama nebude.Že raz za mesiac sa vidia,to je ozaj často.

marsmykkok
23. mar 2025

Mne raz za mesiac nepríde málo, teta určite pracuje, cez víkend si potrebuje oddýchnuť alebo niečo urobiť, nakúpiť, upratať a nechce Vás vyrušovať... Fakt by si chcela aby napríklad 3 zo 4 nediel v mesiaci bola u Vás od rána do večera a narúšala Vám program? Vidí ich ak sú u starkej a občas príde a tak to má byť, keby je u Vás veľa, verím, že ti to prekáža. A možno ak deti nemá ani partnera je taká samotárka-introvert a proste má Vaše deti rada, ale veľká spoločnosť ju unavuje a preto ju to neťahá chodiť k Vám na návštevy. Mne to príde ok a ak je zodpovedná deti by som jej dala.

filipka250
23. mar 2025

@veronika19895 stacilo mi precitat si tvoj koment. Nie, nie a este raz nie. Podla mna by si ani ty nebola spokojna. Dobry napad je, nech pride vyskusat postrazit k vam.

kaca222
23. mar 2025

Chýba mi tu podstatná informácia a to, či deti k nej chcú ísť.
Ja riešim niečo podobné - svokra si vnúčika chce zobrať v lete na týždeň, bude mať vtedy necelé 3 roky. Kvôli diaľke ho vída len raz za 2-3 mesiace, ale malý ju má veľmi rád a ísť tam chce. Máme s tým však trochu problém, asi nakoniec dohodneme 1-2 noci. Svokra uznáva fyzické tresty (raz ho už dokonca capla po ruke, ale na jej obranu sme ju predtým neupozornili, že si to neželáme. Odvtedy si nedovolila) a rôzne vydieračky typu “keď neprestaneš plakať, zavriem ťa do izby a ostaneš tu sám”. Navyše núti deti do jedla, nakoľko neznaša, keď na tanieri ostane nedojedené. Z týchto dôvodov ho tam nechceme nechávať na dlhšie

mantilka
23. mar 2025

@sisska96 nema deti, takže nie vek ale skúseností.

mantilka
23. mar 2025

@kaca222 sa nedivím, nechať v izbe dieťa samé, stačia vyhrážky....aj dospelému by to dobre nepadlo.

ibrunova
23. mar 2025

A tá teta, chce ona vôbec tie deti? Či ako?

kaca222
23. mar 2025

@mantilka raz, keď sme tam boli na návšteve, šli sme večer do kina a svokra syna uspávala. Povedala, že začal skákať po posteli a nechcel spať, tak mu povedala, že ak okamžite neprestane, odíde z izby a bude zaspávať sám. Zabralo.
Na jednej strane chápem, že pri nej mohol byť “rozjašený” a správať sa inak, než pri nás, na druhu stranu my ako rodičia sme sa za 3 roky neuchýlili k takejto vyhrážke, tak ma mrzí, že ona ho tam má jednu noc a už takéto reči padnú. Bolo nám to obom s manželom ľúto, keďže uspávanie vždy prebieha pekne a pokojne a dbáme na to, aby sa syn pred spaním cítil bezpečne. On vlastne prvý prišiel s tým, že by ho tam na týždeň nenechával, ja som pôvodne súhlasila.
Inak je svokra k vnúčatám úžasná, vymýšľa im program od výmyslu sveta, nikdy nepustí TV, robí im bábkové divadlo, berie ich na záhradu, všetko im vysvetľuje, zapája ich, spieva, program s ňou je pre deti naozaj prínosný. Len bohužiaľ máme zásadne odlišný názor na “výchovu”.

michelle567
23. mar 2025

@kaca222 ja si myslím že svokra nič hrozne nespravila. A ani z malého neubudlo. Deti to môžu mať iné u babky a doma. Keď deti nechávam u babiek tak všetko nechávam na babkach ako si poradia. Moja svokra napr zas robí ako syn píska. Naposledy keď u nich spal tak prišiel nevyspaty s kruhmi pod očami a hladný - lebo ho nechali hore do 11 večer čo doma chodí spať o 8 a bez raňajok lebo nechcel jesť a dali mu sladkosť. Takže ja by som ocenila zasa aj trochu prísnosti. Ale ako píšem zo syna neubudlo vyspal sa doma aj najedol 😀

kaca222
23. mar 2025

@michelle567 je v poriadku, že u babiek to je “iné”, než doma. Ale každý rodič má nejaké zásady, ktoré sa musia dodržiavať, kdekoľvek dieťa je. Pre mňa je akékoľvek capnutie dieťaťa neprípustné a raz to uvidím, tak starý rodič už vnúča nedostane. Takisto vyhrážanie sa, že ťa odnesú čerti (tak sa vyhrážajú ostatným vnúčatám), z toho si tiež dieťa môže strach niesť dlhšie.
Ale svokra nás celkom rešpektuje, takže ja verím, že keď to s ňou manžel preberie, jednu-dve noci zvládnu ☺️
To uspávanie som dala len ako príklad, že nás to zamrzelo.

mariaa79
23. mar 2025

Pokiaľ je to blízka rodina nevidím problém .

swjetluska
Autor odpoveď zmazal
taja567
23. mar 2025

Už teraz sa cítiš neisto, tak prečo ideš pokúšať osud? Hovoríme o deťoch, nie o nejakej veci.

kikuska_wedge
23. mar 2025

@veronika19895 mne zalezi na dovere. Je mi jedno, ci je to blizka rodina. Ak tomu cloveku nedoverujem, deti mu nedam.

michelle567
23. mar 2025

@swjetluska určite ich nechcela nechať u tej tety na mesiac 🙈

sisska96
23. mar 2025

@mantilka ale prosím ťa, ja som strážila krstnu ako slobodná
Nebol problém. Žiadna atómová fyzika to neni

mantilka
23. mar 2025

@sisska96 áno, mala si dve deti na týždeň mimo rodičov ?

sisska96
23. mar 2025

@mantilka jasne však píšem že som strážila