icon

Dávajú vám vaši priatelia peniaze?

5. jan 2022

Žienky chcem sa spýtať dávajú vám vaši priatelia keď s nimi žijete peniaze?Mne ten môj nedáva nič len spolu dáme každý po 150€ na stravu a ostatné platí on hypo inkaso atď... Bývam unho a máme spolu aj dieťa 9 mesačne a predomnou už mal aj dlhé manželstvo a svojej žene kupoval každý deň cigarety a vždy jej dal z výplaty aj 100€ a to bola strašne marnotratna a o všetko sa staral on a aj platil..Ja zase som pravý opak jej nefajčím a nemíňam zbytočne tak keď nemá mu to nevyjde tak mu dám aj 200€ sama od seba až ma na benzín atď..A keď sa sa ho opýtala či nevie sám od seba dať aspoň niečo tak mi povedal že však načo keď ja mám peniaze že keby nemám tak mi dá..Na to som mu odvetila že ja pýtať od neho nemienim keď nevie dať sám od seba.. Už s rozhodnutá aj tak že mu buďem dávať aj na inkaso polovičku a adios migos budem si šetriť ak náhodou odtiaľto odídem
PS:Ako to máte vy?

Strana
z6
zuzi0911
5. jan 2022

Neviem no. My s priateľom keď sme mali dieťa sme išli bývať k nemu resp do domu k babke (každý sne mali svoje poschodie)
Peniaze mi dával všetky s tým, že si niečo nechal (cigarety atď) a ja som mala na starosti z toho všetko uhradiť plus strava, odev no všetko... Aj teraz ako manželia to tak mame peniaze všetky idú viac menej mne lebo ja chodím do obchodu, ja nakupujem oblečenie, lieky atď....
Celkom ma zaráža ako si doslova kolkí delite co zaplatíte...
Uz som si to aj v práci veka krát všimla, že žena nemala pri sebe toľko tak poprosila muža,nech to zaplatí, že mu dá doma peniaze a pritom išlo o panvicu, z ktorej asi jedia obaja.

andrejka1974
5. jan 2022

@zuzanockamt a bez zmluvy je to od toho ako je kto normálny a či sa navzájom dohodnú u nás vždy muž živil rodinu a ja som sa starala o deti

misana84
5. jan 2022

@verkaveverka a smiem vedieť čo vy robite celé dni? Keď nepracujeme a nerobíte ani mužovi slúžku

liljana
Autor odpoveď zmazal
siska53
5. jan 2022

@diusqa761 akoze pardon .ona ho dotuje a ked raz potrebuje prachy ona, tak je to problem a ma ist makat?? Dost smutne..

diusqa761
5. jan 2022

@siska53 kde píše že ho dotuje ??? Si mimo???? On platí hypo, energie , tv , internet , na pol stravu a ona dotuje jeho? Nepila si trocha ? Že kúpila nejaké vybavenie čo si aj zoberie zo sebou je jej majetok ten nepatrí jemu a že mu kúpi sama od seba cigarety je dáke dotovanie?? Vieš koľko vyjde hypo? Oproti tomu je posraný balíček cigariet fakt nič

natalienka12
5. jan 2022

@diusqa761 Ale on je povinny ju zivit, lebo je doma s JEHO dietatom a preto nepracuje. A hypo si plati na svoj byt, preco by mu ona mala prispievat?

cobolotobolo
6. jan 2022

Potom sa cudujte, ze je nemozne dnes najst partnera, ked sa tu rozobera, ze hlavne ho treba financne vyuzit. Dobry chlap je bud zadany, alebo sa uz moze po 40tke na nejaku staru vychcanu vykopavku s x detmi vytoto...

siska53
6. jan 2022

@diusqa761 Precitaj si uvodny prispevok, kde ona pise, ze mu sama od seba dava 200€.

A ked raz mam s niekym dieta a zijem s nim, tak peniaze su spolocne.
Moj je sice vselijaky, ale v tomto sme mali obaja jasno. Prachy boli spolocne, aj ked som dostavala len ten rodicovsky.

A o hypo mi nemusis hovorit, mame ju davno, takze viem o tom svoje.

siska53
6. jan 2022

@natalienka12 a ona mu dava 200€ hocikedy len tak.. tak kto koho zivi? Pritom ako pises, on ma vyzivovaciu povinnost.minimalne voci dietatu. Pravneho hladiska voci nej sice nie, ale ak je naozaj chlap.a.lubi ju, tak je to automaticke, ze prachy su spolocne.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
6. jan 2022

@natalienka12 je povinný ju živiť, resp.má voči nej vyživovaciu povinnosť max. 2 roky odo dňa pôrodu. A len do výšky štandardu, na aký bola žena zvyknutá pred tehotenstvom, čiže nemusí dosahovať životnú úroveň muža, to platí len pre dieťa

natalienka12
6. jan 2022

@zuzanockamt tieto veci ja viem, ale to plati hlavne vtedy ak spolu neziju. Ak spolu ziju tak hadam tvoria rodinu nie?

zuzanockamt
6. jan 2022

@natalienka12 Nie, stále to nie je manželka. Je to právne matka jeho dieťaťa. Náš systém nepozná vzťah priateľka,družka.

natalienka12
6. jan 2022

@zuzanockamt Boze moj, tato diskusia nema zmysel

ivik4
6. jan 2022

@natalienka12 toto je uz chore co sa clovek docita 😅, ako niektori ludia beru rodinu

zuzanockamt
6. jan 2022

@natalienka12 Ja stále píšem o právnom hľadisku, nie o tom, ako sa ľudia vzájomne berú, dohodnú atď.

natalienka12
6. jan 2022

@zuzanockamt A naco pises o pravnom hladisku? Po prve, ja som pravnik, tak viem, po druhe nikto sa ta na tvoje “pravne” hladisko nepytal a nikoho to ani nezaujima, po tretie: si prudko trapna s tymi nazormi

zuzanockamt
6. jan 2022

@natalienka12 V poriadku, tak treba prehliadať moje príspevky.

majlo1234
7. jan 2022

@evabb35 pravda, nie je to uplne vyhodne vzdy byt hrdo samostatna😆🙄 u nas napriklad je nejaka mlkva dohoda, ze dieta a zvery financujem ja a pri tych palkach sa mi to prestava pacit

evabb35
7. jan 2022

@majlo1234 Myslím, že mu začalo byť trápne, že sa nevie zapojiť do debaty okolo výdavkov, kamošov a kolegov. Spočiatku to známych dosť vytáčalo, keď som spolu so známymi mala debatu čo kde som zohnala a on do toho hodil poznámku, ktorou sa vlastne prezradil, že nemá poňatia a proste je niekde úplne mimo nášho zmýšľania a investovania.

hugob
8. jan 2022

Ako žil pred tebou a čo kupoval ex to nechaj tak, teba by malo zaujímať ako žije teraz s tebou. Ak si s bábätkom na rodičovskej tak momentálne ti asi veľa neostane, mal by partner platiť energie sám, prispievaj len na stravu ako píšeš, ved si s jeho dieťaťom na rodičovskej, ale keď začneš pracovať tak samozrejme energie, stravu a výdavky na dieťa každý polovicu. Hypotéku on sám, keď je dom naňho. Či mať spoločný účet, alebo každý svoj je na vašej dohode. Počítam, keď nie ste manželia a nemáte spoločný dom tak účty asi oddelene. Keď ti partner žiadny darček nekúpi, alebo nedá občas peniaze nekupuj a neplať mu ani ty, ani nič od neho nečakaj. Skôr si odlož nejaké financie ak môžeš na horšie časy. Ja som mala muža, teraz po rozvode mam asi 15r. druha a ani jeden mi peniaze nedával ani nekupoval darčeky, ak som teda nemala národky apod. Účty máme oddelene, každý svoj. V takom prípade je na tom lepšie ten, ktorý zarobí pohadkovo samozrejme, to je jedna z nevýhod.

Strana
z6