icon

Dávala som synovcovi sáčkovú polievku: Je to problém?

18. jún 2024

ahojte cez vikend som mala na jednu noc u nas neplanovane 6 rocneho synovca, ja mam 7 rocnu dcerku, v nedelu som nestihala varit lebo som dorabala nejake veci na pondelok do prace a deti chcel na obed polievku a palacinky, kedze synovec jedinu polievku co zje je vyvar s rezancami, tak som spravila ale zo sačku, + palacinky s domacim dzemom tomu, svagrina si prisla v nedelu podvecer po syna, o hodinu bola naspat ale z takym revom na mna ze z akeho dovodu som do jej syna napchala sačkovu polievku, ci neviem ake je to skodlive ze to uz som mu mohla dat rovno jed na potkany, ze co ked mu z toho bude zle ze co ona bude s nim robit, pytam sa ci sa mu nieco stale alebo ci ho boli brusko z toho takze zatial ešte nie ale kto vie co bude neskor, ze ci toto ja bezne pcham do svojej dcery--pritom to bola sackova ktoru sme mali u nas asi po roku, ja fakt taketo polievky nerobievam skoro vobec..ale fakt nenormalne na mna vyletela akoby som mu neviem co dala..mna to potom aj mrzelo lebo hned na mna vybafla ze ci som si nemohla uz najst tu hodinu a spravit klasicky vyvar lenze naozaj som toho mala vela do prace spravit.a muz nebol doma takze sama s dvoma detmi..navyse neplanovane lebo to nam len v sobotu vecer oznamili ze potrebuju drobca u nas nechat cez noc..ako to fakt som urobila nieco take strasne? samozrejme co som zistovala tak doteraz malemu nic nebolo z toho

katkaseiner
18. jún 2024

@senta_sofia
ja robievam palacinky na 2 panvicach a ide to rychlo... u nas musia byt cca kazde 2 tyzdne... este zrejme dnes/zajtra ich zbuchnem

elizondo007
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
18. jún 2024

@katkaseiner ja robim tiez na dvoch

autor
18. jún 2024

@senta_sofia polievocku pytali na obed, palacinky som robila uz potom ked som hlavnu robotu spravila a uz len dorabala veci..ale na obed obaja prisli a skakali ze chcu polievku..mozno som to zle napisala ale to nebolo tak ze som to robila naraz..ja som musela sefke do nejakej jednej poslat podklady spracovane inak by bol v pondelok pruser ako mraky..o dvanastej dosli deti ze chcu polievocku..palacinky som az potom spravila ešte ..ale to uz tu najdolezitejsiu hlavnu pracu som mala hotovo ua odoslanu

elizondo007
Odpoveď bola odstránená
medyna
18. jún 2024

no, sáčkové polievky sú u nás posledná voľba, ale raz za čas nás nezabijú ... Inak s tebou súcitím, moja švagriná by tiež tak vyletela ako divá .... Bo jej dieťa je úplne iné ako všetky ostatné. úplne som sa vžila do situácie.

nicoletta98
18. jún 2024

Mne sa lubi ako ti tu píšu ženy, že si určite nemala toľko roboty, že by si nestihla uvarit polievku 🤣🤣🤣 ja neviem, vy žijete s ňou či ? 🤣

autor
18. jún 2024

@elizondo007 mala som v plane len tie palacinky robit po pravde ale samozrejme uz skor len som vtedy ešte netusila ze uz do jednej je potrebne odoslat tie podklady sefke..myslela som ze budem mat na to viac casu..ale sefka mi volala ze do jednej to potrebuje mat na maily..tak som si povedala ze dorobim a spravim im palacinky, ale do toho okolo dvanastej prisli ze chcu ešte polievocku..s cim som neratala

michaelam2
18. jún 2024

@nicoletta98 presne 😀 tak ale to su zrejme tie co vzdy vsetko stihaju a maju dokonalo zariadene...a vyvar vedia pripravit za 5 minut

lucilaines
18. jún 2024

Prosim ta vobec sa tu neobhajuj a nevysvetluj nikomu nic. Mala si mat doma len dceru, keby si aj planovala, ze bude o piskotach, kym ty si dorobis robotu, tak je to absolutne tvoja vec. A hlavne bud trocha asertivna. Keby na mna takto svagrina vyletela kvoli polievke, ked som jej neplanovane strazila a neplanovane krmila jej dieta, tak by som na nu nahukala naspat tak, ze by pochopila, ze druhykrat jej dieta nepostrazim, kym sa mi ona nepride ospravedlnit. Tak ty jej strazis dieta celu noc a aj cely nasledujuci den neplanovane na poslednu chvilu, popri praci a este bude po tebe kricat. Mala dojst sama s tou polievkou navarenou a cokoladou k tomu.

lienka.7
18. jún 2024

A ako sa vôbec dozvedela, že to bola sáčkova polievka?

autor
18. jún 2024

@lienka.7 od maleho..ten ešte stal pri mne a dival sa do hrnca ked som ju robila..ze on povedal ze teta zo sacku vysypala polievku..

autor
18. jún 2024

ale povedal ze velmi mu chutila :d

kakakina
18. jún 2024

Tak ti mala donies pre syna jedlo,ktoré môže.Ty si nespravila nič zle,nie žeby bola rada že si sa jej postarala o dieťa🙈.Ludom už fakt prepína ?😢

vyrovnanaosoba
18. jún 2024

@michaelam2 nie za 5 minút, ale predsa má dieťa vlastné, tak aj ono je hladné. A keď vedela už v piatok, že bude mať toho veľa, predsa navarí niečo také, aby bolo ohriatiu. Nevedela by som sedieť a čakať ci vôbec mi príde dieťa povedať, že je hladné a ja rýchlo niečo hľadala na jedenie, lebo nemám nič navarené. Varila by som vecer, aby bolo na ďalší deň, dva.

sense
18. jún 2024

Preháňať obidve, jedna kvôli sáčkov ej polievke a druha lebo to musí rozoberať. A potrebuje potvrdenie ze je v práve a švagriná preháňa. Moja keď chce slizivu polievku oskrsbem nejakú zeleninu, dochutíme hodím za hrsť slizov a je to trvá to toľko co polievka zo sáčku. Podľa mna spraviť polievku trvá menej ako stat pri panvici a robiť palacinky...

hedviga2
18. jún 2024

Autorka vôbec nič nerozoberaj. Nič si nespravila. Malý žije, je v poriadku, otravu si mu nedala. Ty si kludne mohla švagrinu poslat s deckom preč že máš svoju robotu. Mohla byť rada ze má o syna postarane. Nemaj žiadne výčitky. Robila by som presne ako ty.

michaelam2
18. jún 2024

@vyrovnanaosoba vyriesila to? vyriesila...boli deti hladne? neboli...tak o com sa tu bavime? navyse prepac, ale keby aj varila ten vyvar a dcera jej zahlasi o 12:00 ze je uz hladna ale vyvar by bol az o 13:00 tak ako co? dieta nemoze byt chvilu hladne alebo si dovtedy dat nejake ovocie napriklad? ved uz zas neprehanajme kvoli jednej sackovej polievke a tomu, ze obed bol trochu neskor

autor
18. jún 2024

@vyrovnanaosoba ako som mala ja vediet v piatok ze budem mat toho vela?..maleho nam dopratali v sobotu vecer a sefka mi v nedelu pisala ze do jednej potrebuje tie veci mat hotove a poslane..cize neviem podla coho ste usidili ze ja som uz v piatok vedela ze budem mat toho vela?

autor
18. jún 2024

@vyrovnanaosoba ja som predsa nikde nepisala ze som uz v piatok vedela ze mi v sobotu pride jedno dieta navyse a ze mi bude volat v nedelu sefka ze do jednej potrebuje mat hotove podklady a poslane..v piatok som si robila uplne ine plany na vikend

betulinka1
18. jún 2024

By som svagrinej povedala, že tvoje dieta tu ostalo neplanovane a ja som ho prijala aj ked som mala robotu. Ak by dostal hod dog z benzinky, tak ty mi mas za to podakovat. A taketo vystupi si nechaj pre svojho muza doma. Akoze co si myslí, že ešte nikdy nič horšie nejedol ako jednu sackovú polievku.

autor
18. jún 2024

ako ano vedela som ze kolegyna spravila pruser a ze budem musiet na tom aj ja makat ale myslela som ze v nedelu vecer to stihnem, ze pojdeme ešte niekde na vylet a ze to v nedelu vsetko potom dorobim ze to dam za nejake dve hodinky, neratala som s tym ze uz do jednej to sefka potrebuje..

aurora33
18. jún 2024

Švagrina je riadna brzda

martul
18. jún 2024

A palacinky si stihla? Lebo to je teda dlsia robota.

medyna
18. jún 2024

autorka, určite sa nemusíš ospravedlňovať, že si mala dôležitú prácu, kto pracuje na takej pozícii to vie pochopiť. A to, že to teba rýpu s tými palacinkami, to fakt nemám slov, veď tie si predsa mala v pláne. Akože nechápem, to žiadna z Vás tu nemá zodpovednú a dôležitú prácu, ktorú musí urobiť v určitom čase????

autor
18. jún 2024

@martul tie som robila uz po tej jednej..tam som mala ešte nejake dorabky do prace ale to uz sa dalo a nepride mi to dlhsia robota ako ist do obchodu kkupit maso postavit vyvar ocistit zeleninu a podone..na palacinky som mala vsetko doma..

michaelam2
18. jún 2024

@martul ved uz tu o tom pisala ...

lalilla
18. jún 2024

Mne je skor luto tejto doby a aki mimo ludia su medzi nami. Miesto toho aby bola rada ze jej niekto postrazi maleho, ze je o neho dobre postarane tak ta zvozi za sackovu polievku. Keby ma daku alergiu alebo co ze no dobre ze mohla si davat vacsi pozor, ale nie ze zdrave dieta a ona sa vrati na teba nakricat. Nic si neurobila, nabuduce ked maleho nahodou donesie povedz nech donese v dozach jedlo, lebo inak bude sackova polievka, tak ako ona tak aj ty s nou komunikuj

martul
18. jún 2024

Opakujem švagriná je šlahnutá, len tak pomimo som sa zamyslela, aby v jednej domácnosti nebol jeden jediný kúsok mäsa aby si spravila polievku?! Ide víkend, sobota nedeľa a ty si nenaplanuješ čo variť? Aby si nemala žiadne mäso na celý víkend pre rodinu?! Čo si plánovala variť mimo toho že švagriná to priniesla malého

michaelam2
18. jún 2024

@martul "Aby si nemala žiadne mäso na celý víkend pre rodinu?! " ...nieco mi uslo alebo to je prikazane aby kazda rodina kazdy vikend jedla maso a mala pripravene veci na vyvar?