Dávala som synovcovi sáčkovú polievku: Je to problém?
ahojte cez vikend som mala na jednu noc u nas neplanovane 6 rocneho synovca, ja mam 7 rocnu dcerku, v nedelu som nestihala varit lebo som dorabala nejake veci na pondelok do prace a deti chcel na obed polievku a palacinky, kedze synovec jedinu polievku co zje je vyvar s rezancami, tak som spravila ale zo sačku, + palacinky s domacim dzemom tomu, svagrina si prisla v nedelu podvecer po syna, o hodinu bola naspat ale z takym revom na mna ze z akeho dovodu som do jej syna napchala sačkovu polievku, ci neviem ake je to skodlive ze to uz som mu mohla dat rovno jed na potkany, ze co ked mu z toho bude zle ze co ona bude s nim robit, pytam sa ci sa mu nieco stale alebo ci ho boli brusko z toho takze zatial ešte nie ale kto vie co bude neskor, ze ci toto ja bezne pcham do svojej dcery--pritom to bola sackova ktoru sme mali u nas asi po roku, ja fakt taketo polievky nerobievam skoro vobec..ale fakt nenormalne na mna vyletela akoby som mu neviem co dala..mna to potom aj mrzelo lebo hned na mna vybafla ze ci som si nemohla uz najst tu hodinu a spravit klasicky vyvar lenze naozaj som toho mala vela do prace spravit.a muz nebol doma takze sama s dvoma detmi..navyse neplanovane lebo to nam len v sobotu vecer oznamili ze potrebuju drobca u nas nechat cez noc..ako to fakt som urobila nieco take strasne? samozrejme co som zistovala tak doteraz malemu nic nebolo z toho
Wau.. tak tomuto by som povedala " za dobrotu na zobrotu ".... Toto by mi len raz urobil niekto, komu strazim dieta a viac by som nestrazila 😅 a to si nerobim srandu.....a uz vobec nie ked mam pracu... Ak teda som doma ja, strazim kamosov detom ( lebo riaditelske volno, lebo havaria v skole a podobne a teda berem si Ho a pomozem dalsim mamam , ktore nemozu byt na Ho ) ...tak realne nevstavam ani od Pc.... Volam donasku bud pizze alebo ciny a zahrabte ma pod ciernu zem... Este tie decka poslem s kartou dole po donasku nech si to pipnu a prinesu hore 🤣.... Akoze sorry ale aby som ja stala nad palacinkami ...mas moj obdiv za snahu...popri praci este aj varit...ak potrebujem postrazit deti ja a kamoska sa ponukne, je mi srdecne jedno,cim ich doma napcha 🤣, hlavne, ze pomohla ked potrebujem( budem asi za krkavciu mat tu na MK 🤣 )
@dankabetka ty niekde vidis, zeby bola debata o donaske? Rec je o sackovej polievke, tj ci davame detom na navsteve sackove polievky
@michaelam2 pritom hodina je malo na kvalitny vyvar, to radsej sackovu ako narychlo vyvar.
Dokonale hviezdy co kazdy den okna umyvaju 🤭
@ela90041 a mozete mi teda napisat v com je to take strasne a v com to tak strasne nieje v poriadku ze dostalo to dieta taku polievku?..doteraz nemam hlasene nic ze by mal neejake crevne alebo ine problemy od nedele..tu polievku nejedava bezne takze nerozumiem ze preco je to tak strasne v neporiadku ze to dieta zjedlo cca 7 lyzic polievky nezacal skulit ani krivat..chapem ze je to pre niekoho mozno chemia hlavne pre svagrinu ako matku dietata ale v takych parkoch je tiez kopec chemie a eeciek a to ze jej dieta jedlo mesiac predtym parok a ešte aj hranolky s tym problem nebol
Tvoja svagrina to prehnala.
To sa treba pytat svagrinej, co konretne vadilo jej. Mozno jej vadili aj parky aj hranolky, no nikto z nas nevie, ci nebol problem aj vtedy. Polozme si otazku naopak, ak je sackova polievka tak strasne v poriadku, preco ju nepodavame kazdemu, kto k nam pride?
Ty si sa jej este aj ospravedlnovala preco si neurobila vyvar???By som ju 3 vetami poslala do prdele.Strasna uboziacka tvoja svagrina,strasna.
@lienka.7 no kazdy si pozname svoju rodinu, ak strazim niekomu, komu mekac nevadi, kludne aj mekac bez problemov 😊 zavisi od situacie, ak svagrina doteraz jedlo neriesila, tak samozrejme, jej reakcia bola prehnana, to je bez debaty, ak ho riesila, bolo jasne, ze problemy tohto druhu nastanu
@lienka.7 a na palaciniky mala ísť rovno nadojit mlieka 🤦♀️
@ela90041 ja vidim hlavne..tu vdaku od svagrinej...za to, ze jej niekto postrazil dieta, ked ona potrebovala....by som sa jej milo usmiala do tvare s dodatkom, ze viac krat uz nebudem strazit... 😉 a teda cakala na ospravedlnenie za hrube spravanie ( ale to som ja )... A ten zvysok bol priklad ako to funguje u nas v nudzovom rezime.....a teda ked mam doma aj deti a aj pracu...🙃
@ela90041 nehovorim že je to zdravé a treba to jesť každý deň ale keby to napríklad ona sa zjesť mojej dcére tak s ňou nebudem hneď utekat pomaly na výplach žalúdka a neprídem na ňu nakricať že či je normálna
Keď príde nabudúce, nech sa napasie na záhrade čerstvej trávy aj s mamou.
Moj nazor je, ze tu sackovu pre dieta si si mohla odpustit. A teda odporucam to nerobit, kedze sama pises, ze to obcas mate. Svagrina ma pravdu v tom, ze viac chemie si mu uz dat nemohla.Ziapat na teba nemala, ale cudujem sa, ze si mala cas na palacinky, ktore trvaju ovela dhlsie ako polievka. Palacinky tiez nie idealny obed, ale dobre. Ja viem, ze tu niektore bezne varia vsetko mozne, od sackovych polievok po langose robene v litri oleji na obed, ale to neznamena, ze to je ok.
@andrea1809 niektoré mame radšej langoše v dvoch litroch oleja jeden je malo, ale miesto kečupu si dáme biely jogurt a miesto syra klíčky nech je to vyvážene
To este dnes niekto kupuje sackove polievky? Toto nie, ze by som decku nedala, ani sama by som to nejedla.
@andrea1809 vies o tom, ze existuju instantne polievky bez kopca chemie? Aj tebe sem skopirujem zlozenie jednej najdenej na nete. Zloženie
Sušené plnotučné mlieko*, škrob* (kukuričný*, zemiakový*), jedlá morská soľ, šampiňónový prášok* (4,4 %), hríby* (2,6 %), kvasnicový extrakt, šampiňónový extrakt, restovaná cibuľa*, cesnak*, koncentrovaná zeleninová šťava* (zeler*, mrkva*, cibuľa*), slnečnicový olej*, trstinový cukor*, petržlen*, glukózový sirup*, čierne korenie*, ligurček*, paštrnák*, kurkuma*, paradajky*, koreň ligurčeka*, zázvor*.
(*) - Z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Netvrdim, ze je to top vec z vyzivoveho hladiska, no nerobme zo vsetkych instantnych polievok chemicke kokteily bez toho, aby sme si precitali ich zlozenie.
Suhlasim, je to banalita, netrebalo kvoli tomu robit sceny. Mala to povedat slusne. Neviem, ci aj ona tebe strazi deti, ak ano, nevidim dovod, preco ta tu pomaly velebia ako nadpozemsku, ze si jej urobila laskavost. Ak je to tak, ze strazenie je iba jednostranne, tak potom ano, vdacna by mala byt kazdopadne za akukolvek pomoc.
Len jedno moje dieta jedlo uz sackovu polievku, lebo ostal chory doma namiesto skolky, nemala som nic doma, lebo som mala ist na nakup. A prekvapenie, zije aj po sackovej polievke🙈🥳. Sice pozeral, ze co to je, ale zjedol. Vies aka by som bola stastna, ak by mi niekto postrazil dieta a dal mu najest? 😂 Mohla ti napisat alebo zavolat ze vdaka za postrazenie, nabuduce mu prosim nedavaj sackovu polievku a vec vybavena 🤦
Mna by napr v tento suvislosti zaujimalo, co dava jest ona tvojej dcere, ked ju strazi. Keby som mala informacie z oboch stran, dalo by sa relevantnejsie vyjadrit sa k tejto teme.
Tiez by som sice dietatu nedala sackovu polievku, ale ani by som nezhukala niekoho za to, co dal jest mojmu dietatu, ked ho neplanovane strazil. Tiez au u nas obcas susedkine deti, jedia len to, co viem, ze by im odsuhlasila aj ich mama. Ale ja by som zas nevzala na strazenie ziadne dieta „neplanovane“ a fakt by som im radsej dala len palacinky, ako sackovu polievku. Aj ked na zdravi si mu isto neublizila😂
@mandzula Tiez take varis? Teda varis, to je silne slovo
@andrea1809 raz za pol roka ano, pisem to vyssie a nemam s tym ziadny problem.
Preboha však neumrie zo sačkovej polievky...
@mandzula Ja nikdy ani detom ani dospelym, je to hnus aj chutovo aj zlozenim

@abbey1 Tu obhajujeme konkrétne túto situáciu s touto konkrétnou sackovu polievkou za konkrétnych okolnosti. Ja ju napr. nerobím, lebo mi nechutí. Ale urobiť z autorky neschopnú gazdinú, lebo nemá po ruke rozmrazené mäso na vývar, ktoré v ten deň neplánovala variť a ktoré zázrakom uvarí do hodiny so všetkým a pritom hasí cudzí prúser v práci a stráži dve deti nie je fér. Boli tu podpichovacne komentáre a bolo ich dosť.