icon

Dávala som synovcovi sáčkovú polievku: Je to problém?

18. jún 2024

ahojte cez vikend som mala na jednu noc u nas neplanovane 6 rocneho synovca, ja mam 7 rocnu dcerku, v nedelu som nestihala varit lebo som dorabala nejake veci na pondelok do prace a deti chcel na obed polievku a palacinky, kedze synovec jedinu polievku co zje je vyvar s rezancami, tak som spravila ale zo sačku, + palacinky s domacim dzemom tomu, svagrina si prisla v nedelu podvecer po syna, o hodinu bola naspat ale z takym revom na mna ze z akeho dovodu som do jej syna napchala sačkovu polievku, ci neviem ake je to skodlive ze to uz som mu mohla dat rovno jed na potkany, ze co ked mu z toho bude zle ze co ona bude s nim robit, pytam sa ci sa mu nieco stale alebo ci ho boli brusko z toho takze zatial ešte nie ale kto vie co bude neskor, ze ci toto ja bezne pcham do svojej dcery--pritom to bola sackova ktoru sme mali u nas asi po roku, ja fakt taketo polievky nerobievam skoro vobec..ale fakt nenormalne na mna vyletela akoby som mu neviem co dala..mna to potom aj mrzelo lebo hned na mna vybafla ze ci som si nemohla uz najst tu hodinu a spravit klasicky vyvar lenze naozaj som toho mala vela do prace spravit.a muz nebol doma takze sama s dvoma detmi..navyse neplanovane lebo to nam len v sobotu vecer oznamili ze potrebuju drobca u nas nechat cez noc..ako to fakt som urobila nieco take strasne? samozrejme co som zistovala tak doteraz malemu nic nebolo z toho

autor
19. jún 2024

@reddflowerlife ja som povedala ze dobre ok..a zlozila som telefon..

reddflowerlife
19. jún 2024

Prečo si jej povedala len dobre ok? Veď si jej to mala vysvetlit. Ze nech je rada ze si jej vobec dieta postrazila.
Takto po tebe bude nadalej len šliapať

autor
19. jún 2024

@reddflowerlife to jej uz vysvetloval manzel ked jej volal a hucal na nu ze ako sa sprava..

jaond19
19. jún 2024

Núdzové situácie si vyzadujú núdzové riesenia. Z takeho jedla nadsena nie som, ale ak sa inak nedalo.... navyse mohla nieco narychlo ona zbalit dietatu z chladnicky. A týmto výstupom by u mna necakané prepadovky na strázenie skoncili. Nie si fackovací panák pre jej blbé nálady. Namiesto 'dakujem' hystericku scenu... no neprosím....

maranco
19. jún 2024

Spomeň si na to keď vytiahneš sáčkovú polievku z evakuačného batohu a bude rada že máte niečo teplé do žalúdka. Sa na tom zasmejete aké hlúposti ste vtedy riešili.

oblecenie99
19. jún 2024

@reddflowerlife Nie každý vie zareagovať na takýto výstup, najmä ak je skôr tichej povahy. Slušného nekonfliktneho človeka vie takéto ziapanie za niečo take až tak vykoľajiť, že hlava najprv musí spracovať, či je to vôbec pravda.

cacianka
19. jún 2024

Takéto ospravedlnenie by som nebrala.
Keď sa vedela hodinu po odchode vrátiť a hystericky žiadosť, tak by mala zdvihnúť riť, doniesť kvety a čokoládu, a normálne sa slušne ospravedlnit.
Netreba kľačať a roky nohy bozkávať. Ale keď vedela ziapať do tváre, nech sa aj do tváre ospravedlní.
Muž by mal na tom trvať, kľudne mu daj prečítať

chvostik1
20. jún 2024

@jana_eyre_2 zeleninový vývar máš za pol hodinu hotovy ;)

cacianka
20. jún 2024

@cacianka malo byť "hystericky ziapať"

drahomirrra
20. jún 2024

Presne som vedela, ako bude mať takáto téma milión komentárov. Toto je niečo pre hysterky na MK, ktoré nevedia, čo je mať kopu roboty (lebo nechodia do roboty), uzávierky, deadliny a zodpovednosť. Lebo jediné čo vedia je sedenie na riti, rodenie detí, leštenie kuchyne a vyváranie.

Presne pre tie je sprostá sáčková polievka koniec sveta. Zloženie má pritom lepšie, než ich bio eko raw kydy.
A to som milovníčka dobrého vývaru, silného, dlho vareného. Autorka, švagriná je jedna krava, nič iné. Čo má byť vďačná za stráženie, ešte ťa zhučí, u mňa by doskákala veľmi rýchlo.

jana_eyre_2
20. jún 2024

@chvostik1 ale nie je za 5minut ako je sackova polievka.. ale ďakujem za poučenie, vôbec už 20rokov nevarievam polievky, tak nepoznam 🥲

lienka.7
20. jún 2024

@drahomirrra 👏👏👏👍👍👍
Súhlas. Sáčkova polievka je priam "smrť,", ale na "zdravu" činu k Vietnamcovi si samozrejme skočia 🙈🤣

aurora33
20. jún 2024

@drahomirrra suhlasim s tebou. Švagriná donesie decko bez jedla a ešte potom pinda. Asi mu autorka nemala dať nič jesť

drahomirrra
20. jún 2024

@lienka.7 Ale prosím ťa, to je hŕstka žien, čo je úplne mimo. Ani ja nedávam decku sáčkovú polievku, ale za to ju nepovažujem za jed, raz za čas nikomu nič nespraví.

chvostik1
20. jún 2024

@jana_eyre_2 Ja som ťa nechcela uraziť alebo sa ťa nejako dotknúť 🙂 Prepáč 🙂

No hej, sackova je rýchlovka o tom potom. Len fakt by som sa to bála dať cudziemu decku. Inak, by ma celkom zaujímalo ako matka prišla k tomu, že bola polievka zo sáčku. Ale asi autorka varila rovno pred deťmi lebo inak neviem ako by mamička k tomu prišla.

Ja by som užila aspoň toľko rozumu, že by som ich poslala sa hrať kým by som "navarila" a nikto ani nemusel vedieť, že je to polotovar 🙂 Aj keď úprimne si myslím, že vždy sa dá na navarenie rýchleho obeda vyčleniť čas aj keď je tej práce vyše hlavy. Ja som napríklad bežne varievala popri práci lebo však dieťa nemohlo byť hladné len preto, že ja "makám" doma.

Ale úprimne by som sa bála, že by si o mne mysleli, že asi nebudem ktovieaká gazdiná keď varím "zo sáčku".

annamivo
20. jún 2024

@michaelam2 u nás sa mäso na vývar vyberá večer pred aby rozmrzlo a vari sa cca od 7rano do 12 h. Niekedy aj dlhšie, máme radi taký kvalitný, čiže mne keby deti povedali, že tu a teraz tak tiež majú asi sáčkovu, hoci by som ju musela ísť kúpiť, ale stále kratší čas ako variť z kostí. Švagrina mohla byť rada za postrazenie a nie takto vyvádzať. Môj syn je alergik a je sakra problém ho vystravovat ( mi sme si už zvykli, že sa varí dookola" 5" jedál), takže keď ide k niekomu tak väčšinou je ozaj len hranolky čisté alebo zemiakmi s mliekom. Ja to neriešim, som vďačná za pomoc.

jana_eyre_2
20. jún 2024

@chvostik1 nedotkla si sa ma, ale ďakujem 🙂

Myslím že moje deti nikdy sackovu polievku ani nejedli, ale zase robiť z toho kauzu, akoby autorka fakt uvarila jed je prehnané..

maranco
20. jún 2024

@chvostik1 * Inak, by ma celkom zaujímalo ako matka prišla k tomu, že bola polievka zo sáčku.*

Odpovede máš napísané predtým, keď deti prídu za tebou do pracovne, že teraz hneď chcú polievočku a obskakujú kedy už bude tak ich ťažko pošleš hrať sa aby neboli v kuchyni.

nemusela som vobec tu polievku ale obe deti pytali ze maju chut na polievocku s rezancami..hlavne ten maly teda..ze on len taku lubi a ze by si dal..

tak som si povedala ze dorobim a spravim im palacinky, ale do toho okolo dvanastej prisli ze chcu ešte polievocku..s cim som neratala

ja som nechcela polievku varit vobec ale prisli obe deti naraz skakat ze chcu polievku, hlavne ten maly..ze on vzdy na obed jedava polievky ale chcel len taku s rezancekmi..prisliel asi 5x krat za mnou ze kedy bude polievka ze on chce polievku

od maleho..ten ešte stal pri mne a dival sa do hrnca ked som ju robila..ze on povedal ze teta zo sacku vysypala polievku..
ale povedal ze velmi mu chutila :d

slavomira236
20. jún 2024

Dostala som chut na polievovku idem si zaliat..tato mi chuti hrncekova raz za cas

ramone_666
20. jún 2024

Mohla byť rada, že si sa ej popri práci neplánovane postarala o dieťa. U mňa by nepochodila, proste mám prácu, rieš si 🙂 neoplatí sa byť ústretový, ľudia ti potom kadia na hlavu

ramone_666
20. jún 2024

@canany chválim za rozumný názor. To sa na MK málo vidí 👍

canany
20. jún 2024

@slavomira236 tieto hrncekova som mala rada 😀 , ideal ked som potrebovala len pre seba polievku a na co budem varit 1l polievky a nakoniec aj tak vylievat do wc. Dobru chut

janai1
20. jún 2024

@slavomira236 tieto sú perfektné 😀 brokolicová a hraskova vždy mám doma 😁

tamitamitami
20. jún 2024

Ja MILUJEM sáčkovú s pečeňovými guličkami 😋. Aj dcéra ju už ochutnala, tiež jej chutila...je tu živá a zdravá 😅🙈.
Švagrina by sa mala naučiť kontrolovať a najbližšie by som si veľmi rozmyslela či jej dieťa budem strážiť. Neviem si predstaviť čo by robila pri vážnejších problémoch.
Takáto polievka nie je vrchol zdravej stravy o tom sa baviť nemusíme. Ale určite nie je na mieste robiť takúto scénu pre nič. Mala ti normálne povedať že nechce aby si to nabudúce malému dávala.

annamivo
20. jún 2024

@martul poviem ti, že u nás je síce polievka v nedeľu, vždy keď sme doma, ale keď sa chystáme na výlet tak neplánujem ani variť, a sama autorka písala, že mala iné plány na víkend. Takže k tvojej úvahe, nie nemusí mať každý doma mäso na varenie, nie každý má na nedeľu vývar a rezeň/ kurča.

ktochytavzite
21. jún 2024

@martul tak ale vývar sa musí dlhšie variť nie 5,',dobrý aj 5hodin.A zasa tak zjedol sáčkov.k3by mu n3chuti nezje ju a určite sa neotravil.To naozaj nejaká dráma Queen trafená musí byť tá ženstina.

bobaas
21. jún 2024

@chvostik1 za pol hodiny máš možno uvarenú zeleninu, ale vývar to rozhodne nie je 😉

chvostik1
22. jún 2024

@bobaas ako SOS varianta to určite postačuje 🙂 Nejak celkovo nerozumiem ženám čo majú doma deti a nemajú navarene. Ale tak no.....

maranco
22. jún 2024

@chvostik1 nerozumiem ženám čo idú s deťmi vonku na výlet a budú doma vyvárať, veď v tom teple si zobrať zo sebou navarené sa ti aj tak skazí

babulkomale
22. jún 2024

@jana_eyre_2 prosim aky je to vek, kedy deti lahko naberaju na vahe?