icon

Dcéra a zať mi odmietajú dať vnuka

10. nov 2025

Pekný večer prajem, pred asi pol rokom som sa veľmi pohádala s dcérou. Zvýšeným tónom mi povedala že od narodenia vraj nerešpektujem ich výchovu. Ja mám ale pocit že veľmi preháňajú, všetko im vadí. Nesmiem ho bozkávať na ústa, kŕmiť ho príborom s ktorým jem ja, nesmie jesť viac ako 2 sladkosti na návšteve, keď ide dlho televízor už ma upozorňujú.... Vnuk má 3 roky. Hádka sa ale vyostrila tak že sa od hádky nestretávame protože som nezniesla jej obvinenie a povedala som jej aby mi vrátili 5000 ktoré mi dlžia (požičiavala som im na zaťovu operáciu, postupne mi to vracajú). Na to sa dcéra rozplakala a odišla, buchla dverami. Večer mi napísala že je sklamaná že toto vytiahnem pri prvej hádke. Ja som jej na to napísala aby si búchala dverami u seba doma že im prajem pekný život. Odvtedy sa mimo malého nekontaktujeme. Viac krát som si malého už pýtala von alebo domov a odpoveď znie vždy nie. Smiem ho ísť len raz za týždeň pozrieť knim domov na hodinku-dve, pohrať sa a ísť domov. Je to normálne ? Ako by ste sa ktomu postavili ? Viem že je chyba hlavne na mojej strane ale ja sa im prosiť nebudem, očividne im nechýbam, žijú si ďalej aj bezomňa. Bola by som ochotná sa aj ospravedlniť ale nie keď ona sa ani neozve, neopýta sa ako sa mám ...

bielasovicka
11. nov 2025

Ja sa vlastne čudujem ze ti dcéra ešte dovolí tam prísť raz za týždeň sa pohrať s dieťaťom.

anonym_8141fb
11. nov 2025

Presne to čo si v úvode napísala, by vadilo aj mne. Malé deti sa na ústa nebozkávajú. Moje deti jedia svojím príborom, aj keď ich kŕmime. Sladkosti im dávame
s rozumom, kvôli tomu čo obsahujú. A práve preto moji rodičia vidia vnúčatá vždy, keď sa dá. Nebývame pri sebe, ale raz za týždeň sú s nimi. Keď bola u nich staršia a teraz aj mladšia dokonca mama volala, čo im môže dať. A to nie som žiadna bio matka. Ani som ju nikdy nezdrbala zato, čo jej chcela dať. Skrátka jej to prišlo normálne, že je iná doba, ako keď sme boli malé deti my. Pri tomto druhom už vedia, že po roku jej dávame všetko. Takže buď rada, že ho vidíš raz za týždeň.

som_realistka
11. nov 2025

@anonym_autor podla mna je toto vymyslene, moja mama uz 20 rokov dozadu povedala, ze deti sa na usta bozkavat nemaju a u nas sa ani nikdy nebozkavali, a co sa tyka priboru, tak detto,

anonym_970595
11. nov 2025
@anonym_autor

no lenže dcéra mi tie peniaze vrátila, takže to že sa ja ozvem a ospravedlním nemusí nič napraviť

@anonym_autor vidíš kam si to dotiahla? Bolo to treba pchať toľko sladkosti do dietata? To si naozaj neuvedomujes ze tomu malému to extrémne škodí? Mas dosť rokov na to, aby si si to uvedomila. Byt dcérou, tak ti uz nedovolím vnuka...a to sú len výhovorky ze tvoji rodicia sa tebe nikdy neospravedlnili a ze si tazka povaha....

lasona
11. nov 2025
@som_realistka

@anonym_autor podla mna je toto vymyslene, moja mama uz 20 rokov dozadu povedala, ze deti sa na usta bozkavat nemaju a u nas sa ani nikdy nebozkavali, a co sa tyka priboru, tak detto,

@som_realistka bohuzial za mna to nie je vynyslene..kopec starých rodičov robi este horšie....

evazhoufova
11. nov 2025
@anonym_autor

viem že som ťažká povaha,asi to ani nedokážem, u nás doma sa nikdy rodičias neospravedlňovali nám, deťom

@anonym_autor už si zodpovedná za svoje správanie ty. Máš slobodnú vôľu.

sense
11. nov 2025
@anonym_autor

Neviem, chápem že to môže vyzerať kruto ale keď človeku požičiam peniaze očakávam že si to bude vážiť. Nie že na mňa zvyšuje hlas za banality. Boli u mňa, dala som mu kinder čokoládky. Zjedol iba 2, tak som mu priniesla inú sladkosť. Dcéra už pozerala a presne som vedela čo príde. Malý si znovu len odkusol a položil to na stôl. Zrazu dcéra hovorí že čo sa čudujem, že on ešte ani poriadne neobedoval, nech mu nič nenosím. Potom sme si dali obed a keď dojedol vytiahla som mu nanuk. A tu nastal ten moment kedy na mňa zvýšila hlas že ich od narodenia nerešpektujem. Príde mi to úplne ako zbytočná hádka ale zároveň mi prišlo na mieste pýtať si peniaze späť. Nebude po mne moje dieťa kričať.

@anonym_autor to že niekomu požičiaš peniaze, neznamená že musí robiť tak ako ty chces. Predpokladám že keby si jej to dala ako podmienku tak si tie peniaze od teba nepožičia. A už vôbec nie je správne jej to vyhadzovať na oči, keď neskáče ako ty piskas. Keby mne urobí toto mama ,urobím všetko preto aby som jej ich vrátila a obmedzila kontakt na úplne minimum
A NATO aby si sa ospravedlnila nepotrebuješ čakať kým sa ona ozve.
A to čo ona žiada je úplne minimum ktoré by malo byť samozrejmosťou aj bez toho aby to ziadala

arianna25
11. nov 2025

Ako prepáč ale máš rešpektovať d drine pravidlá výchovy. Poradiť môžeš ale nie pchať olizanu vidličku do vnuka, ona bude bojovať s kazivymi zubami a virozami- nič v zlom ale my máme iné zloženie slín ako deti a je to proste nehygienické, porušovať Tv režim a ona bude bojovať so synom lebo babka dovolí, x sladkosti a ona tiež bude s ním bojovať aby zjedol potom brokolicu. Atď atď. A čerešnička na torte vydieranie pôžičkou ktorú ti poctivo platia. Ty si zákon? Nie. Máj rešpekt voči druhým prosím ťa.

arianna25
11. nov 2025

Kokos a bozkávaj si na ústa manžela a nie batoľa.

arianna25
11. nov 2025
@bambulkaaskatulka

Dievčatá, ja si myslím, že toto nie je reálna téma. Toto je tak ukážkové no go, že to bude troll na rozduchanie vášní

@bambulkaaskatulka bodaj by a možno sme na skocili lebo takéto veci sa stávajú

anonym_0150f4
11. nov 2025

@anonym_autor téma na rozduchanje vášni

summer138
11. nov 2025

Toto je generačná trauma v priamom prenose. Matka sama postihnutá traumou prenáša traumu ďalej, robíš presne to čo moja matka! Sladkosti nonstop, pritom som opakovane povedala, že dosť, všetko robila naschvál, ale všetko som tolerovala a tolerovala, posúvali hranice ďalej a ďalej, bavili sa na mojich emociach, reakciách. Ich správanie bolo vždy v poriadku a ja som tá chorá. Volá sa to hraničná porucha osobnosti a je z 60% dedičná.
Mne moja matka vykrikovala, ze sa 4 dni starala o moje deti - pól roka dopredu na Vianoce som dostala lístky na koncert, 7 mes súhlasili, že môžeme ísť a postarajú sa nám o deti - celý výlet vybavený - letenky ubytko, po 2 týždňoch po výlete po mne vrieskala, že ONA sa mi starala o deti a ja si chodím KADETADE čo som to za matku.
Môžeš to aj zakončiť ako moja psycho matka - sla potom na socialku, že oni by boli lepšími rodičmi ako my, nakydala na vlastnú dcéru totálne nedovodné bludy, proces po 1 návšteve u nás zastavili. Sťahujeme sa. Naše deti už nikdy neuvidí, nechcem ju už v živote vidieť.

sense
11. nov 2025

Teraz čítam ,že ti peniaze vrátila, a aj tak si jej to vytkla ? Zmenila som názor, si ešte horšia povaha ako som si myslela

sense
11. nov 2025
@som_realistka

@som_realistka vieš čo nemusí, mame v rodine niečo podobné v mužskom vydani

anonym_2e6ddf
11. nov 2025

Ďakujem za túto diskusiu, práve som si opäť potvrdila akú mám úžasnú maminku 🩷
PS: je absolútny opak teba - pokorná, jemná, chápajúca, že je babka a nie mama svojej vnučky.

mizoko
11. nov 2025
@anonym_autor

Neviem, chápem že to môže vyzerať kruto ale keď človeku požičiam peniaze očakávam že si to bude vážiť. Nie že na mňa zvyšuje hlas za banality. Boli u mňa, dala som mu kinder čokoládky. Zjedol iba 2, tak som mu priniesla inú sladkosť. Dcéra už pozerala a presne som vedela čo príde. Malý si znovu len odkusol a položil to na stôl. Zrazu dcéra hovorí že čo sa čudujem, že on ešte ani poriadne neobedoval, nech mu nič nenosím. Potom sme si dali obed a keď dojedol vytiahla som mu nanuk. A tu nastal ten moment kedy na mňa zvýšila hlas že ich od narodenia nerešpektujem. Príde mi to úplne ako zbytočná hádka ale zároveň mi prišlo na mieste pýtať si peniaze späť. Nebude po mne moje dieťa kričať.

@anonym_autor zneužiť ťažkú životnú situáciu keď je jeden partner chorý a potrebujú peniaze na operáciu a vynucovať si tak vernosť a podriadenosť je tak neskutočne úbohé. Je mi z teba zle.

mandzula
11. nov 2025

Vymyslene, ved to je take okate - vypichnute vsetko, co zvykne vadit nevestam plus prifarbene pozickou.

anonym_1bf5d2
11. nov 2025

Nehnevaj sa, ale ja sa tvojej dcere cudujem, ze ti dovolila vobec nejaku navstevu. Ty si uvedomujes, ze slinami sa prenasaju virusy, bakterie a aj zubny kaz? Ked mu nechce davat tolko sladkosti preco to nevies akceptovat? A nie, stari rodicia nemaju rozmaznavat a prepchavat deti sladkostami. Stari rodicia maju vnucence lubit, podporovat ich a robit pre nich to najlepsie. Ako matka si sklamala a ako babka tak isto. Mozes byt na seba pysna.

anonym_e86e0e
11. nov 2025

@anonym_autor ak je toto realne, tak ty si pekne trafena moja pekna…

lienka.7
11. nov 2025
@anonym_autor

príbory, pusinky... ja to na jednej strane chápem. Ale stane sa, príde vnuk pýta odomňa jesť alebo príde objíme ma a tá pusa ujde... veď ho lúbim

@anonym_autor myslím si, že téma je vymyslená, ale napriek tomu napíšem, že aj moja mala dáva pusu na ústa a sama od seba. Dáva ju nám, tak ju dáva aj babke a dedkovi. Ona to nerozlišuje, je predsa ešte mala. Samozrejme cudzích ludi nebozkava. Co sa tyka toho jedenia príborom, ano, nakŕmi niekedy aj mna, pripadne ponúkne opäť aj babke, ta vsak odmietava s tým, ze je to jej lyžička.
K peniazom len toľko, že keď si im ich požičala, tak asi ste sa dohodli, ako ti ich budú splácať. Preto to vyhadzovať dcére na oči je trosku mimo.
Tie čokoládky by mi nevadili, nanuk už áno. Jednak je zima, a potom je toho už moc. Mňa sa pýtajú, či môžu dat to a to.
Za mňa mate uplne iné problémy, toto bola iba čerešnička na torte.

pipistrel13
11. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak je toto pravda,nemáš sa čo čudovať...ja keď niekomu požičiam peniaze,neočakávam,že mi to vykričí ak ho neposlúchnem,čo to má s tým spoločné?...
Toľko sladkostí nezjedia moje školopovinné deti čo si ty popísala v jednej situácii...
Si sebecká,zaujíma ťa len čo ty chceš a ešte očakávaš,že iní to budú rešpektovať..buď rada,že dcéra je milosrdná a dala ti tie 2hodiny v týždni,lebo sú aj také ženy,ktoré vy ti nedali nič...

cacianka
11. nov 2025

tovje správanie a prístup k dcére, zaťovi a vnúčatu je chrapúnske. ešte sa čudujem tvojej dcére, že ti dovolí aj tú jednu návštevu.
bodka.

deedol
11. nov 2025
@summer138

Toto je generačná trauma v priamom prenose. Matka sama postihnutá traumou prenáša traumu ďalej, robíš presne to čo moja matka! Sladkosti nonstop, pritom som opakovane povedala, že dosť, všetko robila naschvál, ale všetko som tolerovala a tolerovala, posúvali hranice ďalej a ďalej, bavili sa na mojich emociach, reakciách. Ich správanie bolo vždy v poriadku a ja som tá chorá. Volá sa to hraničná porucha osobnosti a je z 60% dedičná.
Mne moja matka vykrikovala, ze sa 4 dni starala o moje deti - pól roka dopredu na Vianoce som dostala lístky na koncert, 7 mes súhlasili, že môžeme ísť a postarajú sa nám o deti - celý výlet vybavený - letenky ubytko, po 2 týždňoch po výlete po mne vrieskala, že ONA sa mi starala o deti a ja si chodím KADETADE čo som to za matku.
Môžeš to aj zakončiť ako moja psycho matka - sla potom na socialku, že oni by boli lepšími rodičmi ako my, nakydala na vlastnú dcéru totálne nedovodné bludy, proces po 1 návšteve u nás zastavili. Sťahujeme sa. Naše deti už nikdy neuvidí, nechcem ju už v živote vidieť.

@summer138 mrzi ma tvoja skusenost, ale skladam pred tebou klobuk, ako si to vyriesila a ako to riesis. fakt ❤️

zuzubb007
11. nov 2025

Ty kokos kŕmiť dieťa príborom ktorým ješ ty? Reálne by som sa dogrcala, toto by moja mama spravila len raz a mala by vynadané a dieťa by som jej teda nedala, to je extrémne nechutné, za ďalšie bozkávať na ústa? Ty máš nejakú úchylku toto robiť kde všade sú sliny, nečudujem sa dcére dobre robí a má pokoj, treba sa uvedomiť aj nad sebou dcéra určuje pravidlá svojim deťom

viestta
11. nov 2025
@lukbe

@viestta ako ta, co sa rozculovala, ze ved buchty s vnucatom ma predsa piecť ona, a nie matka🙈.

@lukbe to nebude ona, tato ma vnuka, tamta mala dve vnucky, ale obidve su stare mamy na pohladanie, rovnako slahnute

petrao2
11. nov 2025

Nenávidím ludi ktorý vytahuju tromfy ktore ublizuju
Ak si chcela pomoct mala si pomoct ostatne radšej pomlcim

0silvia0
11. nov 2025
@som_realistka

@som_realistka jasne ze je to trollia tema. Niekto si robi prdel

viestta
11. nov 2025
@anonym_autor

no lenže dcéra mi tie peniaze vrátila, takže to že sa ja ozvem a ospravedlním nemusí nič napraviť

@anonym_autor ty sa spamataj. Pretoze ak sa nespamatas a budes robit co robis, tak sa ti celkom kludne moze stat, ze toho vnuka neuvidis ani raz za tyzden pod dohladom rodicov. Moze sa ti stat, ze budes sama, lebo ty ich od seba odozenies. Potom po tebe ani pes nestekne a budes si za to sama vinna. Vraj tazka povaha, tudle. Hlupa si aj ked si uz stara.

anonym_1c06af
11. nov 2025

@anonym_autor Myslím, že starí rodičia by mali rešpektovať pravidlá, ktoré nastavia rodičia ich vnúčat.Aj keď máme viac rokov, nemáme vždy pravdu a keby aj,za blaho vnúčat zodpovedajú ich rodičia

tetapetra
11. nov 2025

Toto tu už bolo pred 3m, len trošku v inom znení 🍿🍹