Dcéra a zať mi odmietajú dať vnuka
Pekný večer prajem, pred asi pol rokom som sa veľmi pohádala s dcérou. Zvýšeným tónom mi povedala že od narodenia vraj nerešpektujem ich výchovu. Ja mám ale pocit že veľmi preháňajú, všetko im vadí. Nesmiem ho bozkávať na ústa, kŕmiť ho príborom s ktorým jem ja, nesmie jesť viac ako 2 sladkosti na návšteve, keď ide dlho televízor už ma upozorňujú.... Vnuk má 3 roky. Hádka sa ale vyostrila tak že sa od hádky nestretávame protože som nezniesla jej obvinenie a povedala som jej aby mi vrátili 5000 ktoré mi dlžia (požičiavala som im na zaťovu operáciu, postupne mi to vracajú). Na to sa dcéra rozplakala a odišla, buchla dverami. Večer mi napísala že je sklamaná že toto vytiahnem pri prvej hádke. Ja som jej na to napísala aby si búchala dverami u seba doma že im prajem pekný život. Odvtedy sa mimo malého nekontaktujeme. Viac krát som si malého už pýtala von alebo domov a odpoveď znie vždy nie. Smiem ho ísť len raz za týždeň pozrieť knim domov na hodinku-dve, pohrať sa a ísť domov. Je to normálne ? Ako by ste sa ktomu postavili ? Viem že je chyba hlavne na mojej strane ale ja sa im prosiť nebudem, očividne im nechýbam, žijú si ďalej aj bezomňa. Bola by som ochotná sa aj ospravedlniť ale nie keď ona sa ani neozve, neopýta sa ako sa mám ...
Ty proste silou mocou musis tlacit sladkosti co ? Nestaci, ked das jednu cokoladku ? Musis vytiahnuť 4 a po obede nanuk ? A este sa cudujes, ze sa hneva ? A dobre vies, ze sa bude hnevat a aj tak to urobis. A este ty sa urazis a pises na mk ako ti nechcu dat vnuca. Nuz co keby si tu energiu vlozila do toho, ze by si zacala od seba a zamyslela sa nad sebou ? Prehanas to a riadne. Ty si babka a nie matka. Matka je tvoja dcera a ked si to nepraje, tak si to nepraje. Nerob naprieky.
Do budúcna, s kým nespávaš v zmysle máš sex, s tým sa nebozkávaš na ústa, neolizuješ jeho príbor a nepoziciavaš ziletku či zubnú kefku.
Miesto návštev vnuka si chod naštudovať dáku literatúru o strave a vplyve TV na tak malé dieťa.
Ty proste silou mocou musis tlacit sladkosti co ? Nestaci, ked das jednu cokoladku ? Musis vytiahnuť 4 a po obede nanuk ? A este sa cudujes, ze sa hneva ? A dobre vies, ze sa bude hnevat a aj tak to urobis. A este ty sa urazis a pises na mk ako ti nechcu dat vnuca. Nuz co keby si tu energiu vlozila do toho, ze by si zacala od seba a zamyslela sa nad sebou ? Prehanas to a riadne. Ty si babka a nie matka. Matka je tvoja dcera a ked si to nepraje, tak si to nepraje. Nerob naprieky.
@ns994 lebo je to manipulatorka, tu chcela počuť o tom aká je skvelá úžasná babka a zvýšiť si ego. Aj tak nikdy neuzná vlastnú chybu.
Dcéru dotiahni na toto fórum. Veľmi jej držím palce a dobre robí, že si nastavuje voči takejto materi ako si ty HRANICE! A uvedom si krok od toho, že ťa odreže navždy.
@ns994 lebo je to manipulatorka, tu chcela počuť o tom aká je skvelá úžasná babka a zvýšiť si ego. Aj tak nikdy neuzná vlastnú chybu.
Dcéru dotiahni na toto fórum. Veľmi jej držím palce a dobre robí, že si nastavuje voči takejto materi ako si ty HRANICE! A uvedom si krok od toho, že ťa odreže navždy.
@summer138 no sak jasne. Klasika. Jej to pride normalne, a ze dcera je divna. Ona chce rešpekt ale respektovat druhych nevie...
@summer138 presne. Uz sme vsetky rovnake ako jej nevdacna dcera a jej muz a chudata nase matky a svokry, este vacsie chudence su nase deti... Mozno sa este ozve nejakym dokazom toh, ze jej dcera je nevdacnica, neschopna vychovat JEJ vnuca
Prehnala si to. To je také ťažké rešpektovať pár pravidiel? A jej, neospravedlňuje sa vtedy, keď sa druhá strana ozbe, ale preto, že si uvedomíme svoju chybu a je nám to ľúto a v tom sa ukazuje veľkosť človeka.
Sorry, môžeš si za to sama. A jedine ty to máš v rukách zmeniť. Ospravedlniť sa, rešpektovať ich požiadavky /ty si uz svoje vychovala/ a užívať si vnúča, alebo obviňovať cely svet a hubdrať v obývačke...
Zalezi od rodica aky vztah k nemu bude jeho dieta mat. Dieta, a tym myslim tvoju dceru, si nema preco prist pytat a prosit o tvoju lasku, ta ma byt automaticka z tvojej strany. Automaticka v tom,ze svoju dceru respektujes, ze sa snazis pomoct z lasky,nie preto,aby ti boli vdacni a aby ta stale ospevovali a dakovali ako im vase velicenstvo pomohlo! Uz len to ako si napisala,ze JA som im pozicala peniaze a oni ani nie su vdacni. Taka kravina! Pomahas lebo chces, nie pre to,aby si pocuvala aka si uzasna do konca tvojho zivota. Vytiahnut peniaze v moment,ked dcera zvysila hlas a nastavila hranice , bolo absolutne neadekvatne. Zahanbila ta a ty si nemala iny tromf, len im pripomenut ako im velicenstvo pomohlo,ked boli v nudzi. To bolo vyslovene trapne. Namiesto toho,aby si si priznala chybu a sklopila usi,tak sa stavias do pozicie chuderky,ktorej ublizuju, co vobec nie je pravda. Ja mam s mamou vyborny vztah, ale nepacilo by sa mi,keby nerespektuje moje pravidla. To s tymi sladkostami je totalne prehnane. Ty si myslis,ze je prospesne do 3 rocneho dietata pchat kinder cokolady, ine sladkosti a potom este nanuk? Ty sa pocuvas? Ved kedysi boli sladkosti ojedinele, teraz za to,ze je to cenovo dostupne a deti to maju rady, tak akoze aby si bola najlepsia na svete, tak mu das rovno kybel sladkosti,ked si s nim? Ved sa konecne zamysli. Nebudes najlepsia,ked neakceptujes hranice inych ludi. Chyba je na tvojej strane. Sklop usi,ospravedln sa. Nie je hanba priznat si chybu. Ale malokto to vie urobit. Dcera nema co doliezat za mamou,ked chrani svoje vlastne dieta. Ona robi to,co citi,ze je spravne. Ty to mas respektovat. Ak ti zalezi na dcere,vnukovi,tak nerob prieky. rob veci s laskou, nie ze na oplatku nieco ocakavas. Dieta nema co chodit zobrat o lasku. Ty si jej mama, daj jej lasku a respekt a dufaj,ze to este napravis. Ja by som sa zachovala rovnako ako ona.
Autorka pridaj ešte, niečo ako “dcéra robila strašnú scénu keď som išla prvýkrát vnuka pozriet a mala som pásový opar” alebo “nedovolila mi kŕmiť ho trojmesacneho slaninou”, zatiaľ si škrtla takú klasiku, nuda.
na jednej strane mam pocit, ze troll, na druhej strane by som ti najradsej napisala nepekne, ale zdrzim sa, nerobievam to a nemienim zacat. skus sa zamysliet nad sebou a svojim spravanim, pripadne skoc k odbornikovi a porozpravaj sa s nim o svojom videni sveta, lebo nie je vobec ok. prve pravidlo je, ze mas respektovat "mladych", aj ked ti ich pravidla pripadaju divne alebo akekolvek ine. mozes slusne vyjadrit svoj nazor (idealne raz, nie stokrat) a to je tak vsetko. po druhe, na usta nebozkavam svoje vlastne dieta ani ja, pride mi to zvlastne a su na to aj vyskumy, preco nie je dobre, aby malo dieta v puse tvoje sliny, ked uz to mam tak povedat (ci uz z pusy alebo z vidlicky). po tretie, dve sladkosti sa ti zdaju malo? myslim, ze zo strany dcery je uz toto ustupok a ty si este nespokojna. skus si uvedomit, ze tvoja generacia ani generacia vo veku tvojej dcery nemali sladkosti denne, mozno tak 1-2x za tyzden. je to skratka nezdrave. ak nevies prejavit lasku inak ako jedlom, opat mozem len zopakovat, popracuj na sebe. po stvrte, a to je asi najhorsie, dcera nie je nejaka podradna bytost, ktora je povinna ti dakovat, ozyvat sa ti, podkladat sa ti. obe ste rovnocenne osoby. takze bud sa ospravedln a dufaj, ze to prijme, alebo zi dalej to, co si si sama sposobila.
a este predsa len jedna veta - to, ze si vytiahla tie peniaze, bolo vrcholne trapne, a este trapnejsie, ze ich nepouzili na auto, dovolenku alebo iny "rozmar", ale na operaciu! a ty jej to splechnes do tvare. necitis, ze sa to nehodi? empatia nic?
@summer138 presne. Uz sme vsetky rovnake ako jej nevdacna dcera a jej muz a chudata nase matky a svokry, este vacsie chudence su nase deti... Mozno sa este ozve nejakym dokazom toh, ze jej dcera je nevdacnica, neschopna vychovat JEJ vnuca
@viestta ako ta, co sa rozculovala, ze ved buchty s vnucatom ma predsa piecť ona, a nie matka🙈.
Ty si si ich chcela peniazmi kupit? Alebo u nich prniazmi vybudovat respekt? Uctu?
To si mozes tak akurat svojim spravanim a ty ze aj ty ich budes respektovat. Peniaze potrebovali na zdravotny problem nie na dovolenku. Navyse ti to splacaju ine keby ti to nechceli vratit.
Aj sa cudujem ze ide o dceru nie o nevestu. Ale teda-drzim jej palce. Aj to ti vychadzaju v ustrety.
Ty si urobila chybu- to ze nerespektujes ich vychovu, ze si si vynutila vrstenie penazi, ty si im "popriala" pekny zivot....... Ty mas zdvihnut telefon alebo zadok a ospravedlnit sa. To ze dospelej zene rupnu nervy- ok. Ale tvoje spravanie je toxicke a vysoko manipulativne- a vobec sa necudujem ako to dopadlo. A dufam ze si troll- nik si totiz nezasluzi toxickeho rodica.
Ak teda nie si troll a ja som na mieste tvojej dcéry, tak si zoberiem 5000 hoc aj spotrebak, tresknem ti ich na stôl a minimálne rok by som ta nechcela vidieť . Potom by som čakala, že za ten čas si si uvedomila, aká si bola hlúpa a čakala ospravedlnenie.
@anonym_autor Ja ti poviem k tomu len toľko. Iná je doba, inak rodičia vychovávajú svoje deti ako sme vychovávali starší.
My rodičov musíme rešpektovať, počúvať tak povediac stále (aj po 50tke).Lebo nás tak naučili, rešpektovať rodičov. Ja už pri výchove detí som sa snažila presadiť si aspoň jedinú vec (menej sladkosti,darčekov ) nešlo to.
Ja mám rodinu aj svoju aj mužovu blízko. Chodili kedy chceli, deťom sa pretekali kto donesie viac sladkosti,darčeky alebo najlepšie napečie.
Ale áno, boli aj hádky,nepochopili to..Ale pre pokoj v rodine som to nechala tak a sladkosti sme jedli aj my s mužom.
Bola to generácia starých mám úplne inak vychovaných.
Pravidlá veľká neznáma. Vždy mohli aj môžu chodiť k nám kedy chcú. Ako rodina držíme spolu. Veľa si pomáhame.
Ale viem,že moja nevesta taká nebude.Budem rešpektovať ich pravidlá ak raz budú mať deti .
Už teraz ich rešpektujem a chodíme k nim len, keď ma zavolajú, alebo sa dopredu ohlásim. Mladý nechcú aby sme im pomáhali, či nosili občas niečo uvarené, upečené.Jedine po dohode .Tak to rešpektujem. Mam veľmi dobrú nevestu a budem ich rešpektovať. A vieš prečo? Pretože nás naši nerešpektovali, oni boli aj sú starší a majú pocit,že my sme ich deti a maju vždy pravdu.
Jasné, že si žijeme podľa seba,ale rešpekt a úcta je tam veľká. Netajíme sa tým, že deti majú aj prvé sväté prijímanie, birmovku hlavne kvôli starým rodičom. Vychovala som ich aj viedla k viere aj kvôli nim.
Ja presne viem ktorá ty si , hoci si anonym .Je mi z teba čoraz viac na grc 🤮
@anonym_autor pani ani som to nedocitala. Keby moja mama bozkáva moju dcéru na ústa alebo jej dáva jesť zo svojho príboru, mala by som normálne apnoe pravdepodobne.
vie čo môže a čo nie a rešpektuje ma ako matku. Milujem ju za to ešte viac a mám v nej absolútnu dôveru úplne bezhraničnú.
Načo ste si to pokazili, neviem. Ale nikdy nie je neskoro zmeniť svoj postoj , každý robíme chyby. Držím vám palce
@anonym_autor pani ani som to nedocitala. Keby moja mama bozkáva moju dcéru na ústa alebo jej dáva jesť zo svojho príboru, mala by som normálne apnoe pravdepodobne.
vie čo môže a čo nie a rešpektuje ma ako matku. Milujem ju za to ešte viac a mám v nej absolútnu dôveru úplne bezhraničnú.
Načo ste si to pokazili, neviem. Ale nikdy nie je neskoro zmeniť svoj postoj , každý robíme chyby. Držím vám palce
@anonym_ddc47e a jaj tak dočítala som to až do konca. Tak môžem vám napísať vlastnú skúsenosť, ale iba ako nevesta. Mám svokru , nejdem ju ohovárať ale tiež si myslí , že ona je stred vesmíru a po Tom ako sa ku nám hrubo chovala čaká, že sa jej budeme líškať my....
Môj muž trpí a aj keď si pekne žijeme, vidím ho trápiť sa a ani neviete , ako ste aj im pokazili veľa veľa chvíľ rozmýšľaním, prečo takto zbytočne ubližujú najbližší...
Fakt si vstupte do svedomia ako píšem není neskoro. Nikdy není.
no lenže dcéra mi tie peniaze vrátila, takže to že sa ja ozvem a ospravedlním nemusí nič napraviť
viem že som ťažká povaha,asi to ani nedokážem, u nás doma sa nikdy rodičias neospravedlňovali nám, deťom
viem že som ťažká povaha,asi to ani nedokážem, u nás doma sa nikdy rodičias neospravedlňovali nám, deťom
@anonym_autor a vy si uvedomujete aký je život krátky ? Je vám takto doma samej lepšie ? Tak sa neospravedlňujte. Majte svoju pravdu, ale buďte s ňou aj spokojná aj sama so sebou.
Ešte raz , Život je kratší ako si myslíme.
@anonym_autor Chvalabohu, že s tebou nebývajú. Na ich mieste sa odsťahujem na druhú stranu republiky.
pozri, napisala si sem, uvedomujes si svoju tazku povahu, este stale zijes, takze mozes vsetko zmenit. ale je to v tvojich rukach. ak sa odhodlas dcere zavolat/otvorit tu temu, radsej si dobre premysli, co povies a co nie, aby sa to neskoncilo este horsie.
@anonym_autor toto je vtip. Však? ja som tiež mamou, starou mamou, ale toto je totálny primitivizmus z tvojej strany a môžeš byť rada, že ešte vôbec ti ho dovolia ísť pozrieť 👆
Ty si taká chudera, že ja byť tvojou dcerou, tak si požičiam peniaze, hodím ti ich do xsichtu a nikdy viac v živote neuvidíš mňa, ani moje deti. Si zištne požičal dcere peniaze, aby ti bola vdačná a ty si riadila ich život. Bozkávať dieťa na ústa? To nemá ani matka, nieto babka. Dávať jesť z tvojho príbora? Fuj, nikdy. Mám v blizkej rodine osobu, ktorá sa hrá na ,,panenku Máriu" a pritom zbiera pohlavné choroby ako body v Tescu, keby dala môjmu dietatu pusu na ústa alebo jest z jej pribora, tak ju ,,dobijem" .
Fakt potrebuje 3 ročné dieťa xy sladkosti denne? Zjedlo len 2 kinder čokoladky, tak treba ďalšie sladkosti a nanuk? A potom riesit obezitu a cukrovku?
Môžeš sa hanbiť sama za seba. Ku mne by si neprišla ani na sekundu.
Teraz čítam, že ti dcera peniaze vrátila. Tak to je hlúpa, že ťa pusti k sebe domov a ukáže ti vnúča. Nás by si už nikdy nevidela. Úprimne, ani na pohreb by sme ti nešli. S takými, ako si ty nechcem mať nič spoločné.
Zjedol iba 2 kinderká? 😳 ako vážne? 🤦♀️ a za to že si dcére požičala peniaze teraz od nej očkávaš že bude držať hubu a ohľadne syna ti všetko dovolí, že?
Za to ze jej požičiavas peniaze,tak ju nerespektujes?alebo si tým kupuješ,ze naschvál budeš robiť veci čo jej vadia?
Nic špeciálne od teba nechce,tak aký máš problém to dodržať??
Autorka mňa osobne by mrzelo ,ak by som svojej mame nemohla veriť a pred vnukom nebudeš krajšia za to, že nedodrzujes režim a pravidlá...a takeee jednoduché
Peniaze niesu všetko
A si uvadom, že vnuk si nebude pamätať, že babka mi dovolila zjesť sladké ale to, že boli zlé vzťahy a napätá situácia 🫣

Uznaj dospelost svojej dcery. A aj to ze ona (ona!!!!!) je mama.