Dcéra a zať mi odmietajú dať vnuka
Pekný večer prajem, pred asi pol rokom som sa veľmi pohádala s dcérou. Zvýšeným tónom mi povedala že od narodenia vraj nerešpektujem ich výchovu. Ja mám ale pocit že veľmi preháňajú, všetko im vadí. Nesmiem ho bozkávať na ústa, kŕmiť ho príborom s ktorým jem ja, nesmie jesť viac ako 2 sladkosti na návšteve, keď ide dlho televízor už ma upozorňujú.... Vnuk má 3 roky. Hádka sa ale vyostrila tak že sa od hádky nestretávame protože som nezniesla jej obvinenie a povedala som jej aby mi vrátili 5000 ktoré mi dlžia (požičiavala som im na zaťovu operáciu, postupne mi to vracajú). Na to sa dcéra rozplakala a odišla, buchla dverami. Večer mi napísala že je sklamaná že toto vytiahnem pri prvej hádke. Ja som jej na to napísala aby si búchala dverami u seba doma že im prajem pekný život. Odvtedy sa mimo malého nekontaktujeme. Viac krát som si malého už pýtala von alebo domov a odpoveď znie vždy nie. Smiem ho ísť len raz za týždeň pozrieť knim domov na hodinku-dve, pohrať sa a ísť domov. Je to normálne ? Ako by ste sa ktomu postavili ? Viem že je chyba hlavne na mojej strane ale ja sa im prosiť nebudem, očividne im nechýbam, žijú si ďalej aj bezomňa. Bola by som ochotná sa aj ospravedlniť ale nie keď ona sa ani neozve, neopýta sa ako sa mám ...
My sme napr. Poziadali rodicov, aby nosili ked tak ovocie, ak uz musia nieco nosit. Sladkosti eliminovali alebo donesu jednu. A to ma syn sladkosti k dispozicii, odlozene v policke (ma rad ovocie ).
Lenze I'm zalezi na vnucikovi a nie na vlastnom egu. Preto pocuvaju, co im hovorime Co sa tyka zdravia.
@64jarka64 ako keby im nemohol nakrájať jablko, olúpať mandarinku či banán. sladkosťami si ich chce kupovať alebo o čo mu ide ? Veď ako chápeš ty, že láska k vnúčatám sa neprejavuje napchávaním sladkosťami do nemoty, či mame napriek ?, ale časom ktorý im dedko venuje - aj to olúpanie jablka je ten čas pre vnúčatá, kresliť si, čmárať, stavať kocky, lego, hrabať lístie, čítať rozprávku, zobať na prechádzku pozrieť zvieratká, či na nejakú výstavu a skúmať. Ukazovať im čo sa ako vyrába, aj ked nemá dielničku, alebo len tie jablká krájať a sušiť, pomaranče na výzdobu. Môj otec bral vnukov kosiť trávu a datelinu, kŕmiť zajace a sliepky, videli ho čistiť chlievy hydine aj prasaťu, opravovať traktor, bicykel. Chápem že sa to nedá v paneláku, ale kto chce hľadá cestu ako zaujať vnúčatá a nestrkať im akože z lásky sladkosti na mrte.
@cacianka ale taki ludia to nechapu, ze jablko je rovnocenna alebo dokonca lepsia alternativa. To ako keby pozvali teba na obed pri prilezitosti narodenin, cakas bud klasik rezen, alebo viacero slavnostnych moznosti a namiesto toho dostanes na stol pohanku a dusene tofu. Tak pre nich jablko nie je sladkost.
@cacianka ale taki ludia to nechapu, ze jablko je rovnocenna alebo dokonca lepsia alternativa. To ako keby pozvali teba na obed pri prilezitosti narodenin, cakas bud klasik rezen, alebo viacero slavnostnych moznosti a namiesto toho dostanes na stol pohanku a dusene tofu. Tak pre nich jablko nie je sladkost.
@anonym_aa5524 trochu miešaš neporovnateľné. ak som pozvaná, tak viem že sú vegetariáni a rezeň nečakám. ak sú všežravci, tak pripravia bežné menu alebo dajú výber jedál. Staršia generácia (čo aj ja som) sme nemali toľko možností sladkostí, nemali sme ich dennodenne na dosah ruky. Mali sme okolo seba mrte ovocia a zeleniny, v nedeľu sme upiekli nejaký zákusok, ale kupované málo. takže sa snažia premotivovaní starí rodičia dopriať vnukom to čo bolo pre nich vtedy vzácnejšie, ako keby boli vzácne a ojedinelé aj teraz.
@anonym_autor ktokoľvek bozkáva dieťa na ústa, a je jedno či vlastná matka či niekto iný, by mal vyhľadať odbornú pomoc alebo dentalneho hygienika a vedieť, čo za baktérie si medzi sebou vymieňajú. Plus mi to príde vo vyššom veku dieťaťa už trošku ako nádych incestu. Nechutné.
Verím že láska k dieťaťu sa dá prejaviť aj inak.
No k téme: ty si si svoje deti vychovala svojou výchovou a oni svojou. Máš to rešpektovat.

@janage já som zrovna včera hrešila manžela,já vnúčatkám dám sladkosť keď sú u nás iba vtedy keď si vypýtajú,ale nie samozrejme aby si pýtali každú chvílku,moj muž ten im strká aj keď si nepýtajú ako keby bol nasprostý,sto krát mu to vysvetlujem ale on si ide svoje
@64jarka64 ako keby im nemohol nakrájať jablko, olúpať mandarinku či banán. sladkosťami si ich chce kupovať alebo o čo mu ide ? Veď ako chápeš ty, že láska k vnúčatám sa neprejavuje napchávaním sladkosťami do nemoty, či mame napriek ?, ale časom ktorý im dedko venuje - aj to olúpanie jablka je ten čas pre vnúčatá, kresliť si, čmárať, stavať kocky, lego, hrabať lístie, čítať rozprávku, zobať na prechádzku pozrieť zvieratká, či na nejakú výstavu a skúmať. Ukazovať im čo sa ako vyrába, aj ked nemá dielničku, alebo len tie jablká krájať a sušiť, pomaranče na výzdobu. Môj otec bral vnukov kosiť trávu a datelinu, kŕmiť zajace a sliepky, videli ho čistiť chlievy hydine aj prasaťu, opravovať traktor, bicykel. Chápem že sa to nedá v paneláku, ale kto chce hľadá cestu ako zaujať vnúčatá a nestrkať im akože z lásky sladkosti na mrte.