Dcéra bude mať 24 rokov a nechce pracovať
Moja dcera ktorá ochvilu bude mať 24 rokov nikde nepracuje a nemá ani snahu si niečo hľadať, vkuse nejaké výhovorky.. po strednej škole pracovala len raz a aj to ani nie pol roka.. samozrejme ze teraz za nu všetko financujeme ja a manžel lebo ona nemá.. lenze takto sa uz ďalej nedá, ako ju naučiť sa samostatnosti a zodpovednosti?
Poznám osobu, ktorá má 40 rokov, nikde nikdy nepracovala, živí ju a ich už veľké dieťa manžel a to ešte ako bonus majú bývanie úplne zadarmo. Niektorí ľudia sú proste takí, je to až smutné.
@dollyzv myslím, že by stačilo prestať im od dnes platiť mobil, nedostali by ani euro vreckové, nemala by dáma na handry, na šminky a predpokladám, že najneskôr koncom októbra by prácu mala.
To ze je leniva nepomaha a nechce robit je najviac chyba vas rodicov. Mozes sa hnevat ale je to tak..24rocna aby sa nevedela o seba postarat? U mna nemyslitelne. Ja byvam uz roky z muzom a ked mozem este aj spravim nasim nakup alebo co treba domov alebo uvarim upeciem kolac. Pre mna samozrejmost. Ja som bola samostatna prakticky uz od skoly a skor som ja nasim pomahala aj ked nechceli..ale dnesni mladi maju vsetko na zlatej tacke od rodicov tak sa ani necudujem aki su lenivi
Nedávať jej peniaze. Doma dostane najesť a má kde spať ak chce niečo navyše nech si zarobí. Ja som išla robiť 2 týždne po mature a v 24 som už bola 3 roky vydatá a mala 1 ročnú dcéru. Nechápem čo je s ľuďmi keď sa takto flakaju a noc si nebuduju. Akú má školu?
V 24 ju zodpovednosti a pracovitosti uz nenaucis. Zapriahni ju aspon doma. Ak si "nevie" najst pracu, doma sa starat o domacnost jej nic neprekaza. Niektori ludia su proste tak lenivi, ze nechaju cely zivot za seba pracovat inych. Zachrani ju asi iba manzelstvo, ze bude za nu pracovat manzel a ze sa bude starat aspon o deti. Ak ju v 40tke vytoceny nekopne do zadku a nepride zase domov k vam. Ale uz ani vacsina normalnych muzov dnes nie je tak uplne blba, aby si zavesili na krk lenivca. Musi sa aspon na zaciatku vediet pretvarovat, ze nie je leniva.😂
Musis ju dokopat k cinnostiam. Ked niektorych ludi nic nenuti, ani okolie, ci financna nudza, tak sa ani nehnu. Najhorsie je to vzdat, nechat ju doma nerobit nic, ani len doma.
Tak asi ešte nedospela. Mám taku svagrinnu má 25 . Je strašné zlatá, doma pomáha so všetkým mojej svokre, ale proste pracovať nie, vždy vydrží chvíľku.
Ja keď som mala 24 tak sme zostali bez rodičou. Teraz neviem, ze kto sa ma rýchlejšie spamätať či vy ako rodičia alebo dcéra.
Okrem toho, že by som ju prestala.okamzite financovať, by som jej povedala, že je to neskutočná hanba aby dospelá žena vyciciavala rodičov.. a povedala, že ak to nezmení, tak ju strápnim rovno pred kamarátmi a budem to rozoberať aj pred nimi.. žila som sama od 20rokov a mala som o rok viac ako tvoja dcéra, keď sme začali stavať dom a platili si obrovskú hypotéku.. neviem si predstaviť že v takom veku by som žila ako stredoškoláčka..
Pokiaš nemá psychické problémy a je to len lenovosť, najlepšie čo pre ňu môžeš spraviť je vymeniť zámky. Raz sa ti podakuje
Učiť ju je neskoro a jasné, že jej toto vyhovuje, takže to nebude chcieť menit. peniaze dostáva za nič a doma okolo nej beháte ako okolo princeznej. Minimalne ju nechať bez peňazí. toto je ukážka toho ako rozmaznavate svoje decká, teraz ju budeš živiť dokonca zivota a keď nebudete môcť , bude z nej ďalšia socka. a čo sa týka výchovy, normálne decko nenechá svojich rodičov na seba makať a nevyužíva .Čo taký človek robí celé dni.?
Odporucam zaplatit jej mesiac podnajom v nejakej izbe na zdielanom byte, zbalit zakladne veci, odovzdat jej kluc, kufor, a oznamit jej, ze ju rada v nedelu o mesiac pozves na obed, aby Ti povedala, ako sa dari.
Mame v sirsej rodine jedneho takeho, roky hovorim, ze zivit, ututlavat a klamat nie je riesenie, a vies ako dopadol? Od piatka je v cele predbezneho zadrzania, lebo sa stalo presne to, co som hovorila, ze sa stane. Ma 35 rokov, a hrozi mu 5-10 rokov nepodmienecne.
Tak si rozmysli, ci to chces riesit hned, alebo to dopadne ako pisem.
Ako si uz pocula. Zbalit kufor, pozicat 1000 eur na prvy prenajom a povedat, ze si uz prilis stara a unavena z prace, aby si zivila mladeho oddychnuteho leziaka. Raz ti bude za to vdacna.
@oliali tiez sa cudujem. Ako protiargument lenivosti tu vidim, ze :ja som uz bola vydata v tom veku, mala dieta a svoje byvanie. Len matematicky to nejako nesedi.
Ciganky tuto cinnost zvladaju uz od 15tich. Myslim roztiahnut nohy a porodit dieta. To nie je nic nezvycajne ani obdivuhodne.
Cize vlastne nejaky zabezpeceny (vacsinou uz s dokoncenym vzdelanim) muz ich oplodnil v mladom veku, porodili dieta, dostavaju par supov od statu, a manzel splaca hypoteku. To je definicia samostatnosti.
Jediny sposob, ako moze mat 20r vlastne byvanie je dedicstvo, alebo hypoteka ale potom nesedi, ze maju jedno ci niektore uz dve deti. Clovek nemoze mat vsetko a uz vobec nie v takom veku.
Nezabudbi na to, ze vela zien povazuje za vlastne byvanie aj prerobene poschodie u rodicov, ci svokrovcov. Uz sme to tu videli 😉
@slavomira1980 prečo by to nesedelo zmaturovala som v 19 išla som robiť 2 týždne po maturite. S manželom som bola od svojich 17 rokov. Bývanie si stále predávame postupne , chalupu sme vyplatili . Tak je naša. Nie každý ide na vysokú

Autorkine odpovede napovedajú, že nehľadá riešenie, ale ako to často býva, čarovný prútik.